جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۲:۵۳ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۲۵۴
حوادث طبیعی

گزارش میدانی از دومین روز پس از زلزله کرمانشاه؛

دردهایی که مرهم می خواهد

زلزله کرمانشاه,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث طبیعی

آوار و آوار و آوار . ۴۸ ساعت گذشته آنچه بیش از همه دیده ایم ، آوار است. اكنون که این گزارش را می خوانید بیش از ۶۰ ساعت از زلزله ۷/۳ ریشتری گذشته است.زمین لرزه ای که در آمدن و رفتنش آنچه بعد از خود به جای گذاشته، تنها رنج و اندوه و درد بوده است.دیروز اما کمک رسانی و امداد به آسیب دیدگان زلزله کرمانشاه و سرپل ذهاب همچنان ادامه داشت.

 

از شب گذشته بخشي از مردم صاحب چادر شدند اما همچنان می توان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد زلزله‌زدگان را بدون چادرهای امدادی دانست و این در حالی است که منطقه زلزله‌زده شب های سردی را از سر گذراند و شب دوم نیز هوا همچنان به شدت سرد بود. در این میان فرقی نمی کرد سربازان ارتش که برای کمک آمده اند یا خبرنگاران و عکاسان و آوارگان زلزله اخیر، تقریبا همه شب دوم را به سختی و در خیابان سپری کردند.

 

مردم آسیب دیده از زلزله بیش از همه از کندی امدادرسانی گله مند بودندو اینکه روند توزیع چادر و آب و غذا بسیار کند بوده است. مردم مي‌گويند كه هوا دارد سرد مي‌شود و زن و بچه ما بيرون مانده‌اند و بايد به ما چادري بدهند كه حداقل زن و بچه‌مان راحت در چادر بخوابند. موضوع خطرناک این است که در میان پس لرزه های متوالی، بيشتر مردم شب سرد دوم را در ماشين يا خانه‌هايي كه نیمه ویران بود، سپری کردند.

 

در فاصله شب دوم تا دیروز حداقل ۱۵ پس لرزه بعد از زلزله اصلی رخ داده است و تقریبا مردم از هر تکان زمین دچار وحشت می شوند و احساس ناامني مي‌كنند.در این میان اما نباید از حضور نیروی زمینی ارتش غافل شد.نیروها و سربازان ارتش‌ از خانه‌هاي مردم مراقبت مي‌كنند كه دست درازي به آنان نشود. ديشب را نیز بسیاری از آنان كنار چادرهاي مردم سپری کردند تااز آن‌ها مراقبت کنند. صبح دیروزدر حالی که ساختمان های مسکن مهر به شدت آسیب دیده و تقریبا لوازم زندگی مردم زیر ویرانه ها و یا در ساختمان های مخروبه باقی مانده بود ، به ساکنان کمک کردند تا از خانه های نیمه ویران وسايل را خالي ‌كنند.

 

از ظهر که می گذرد، سراسر شهر پر از چادرهايي می شود كه البته بيشتر چادرهاي شخصي‌اي است كه خودشان داشته‌اند يا چادرهايي هستند كه مردم ساير شهرها، حتي از تهران براي‌شان آورده‌اند. يخچال و اجاق گاز و جاروبرقي و حتي كابينت‌هايي را كه كنده شده‌اند ، كنار چادرهاي‌شان گذاشته‌اند.

 

يكي از اصلی ترین مشكلاتي كه وجود دارد عدم وجود وسایل گرمایشی است. از سوی دیگر، بحران وجود پتو در سرما نیزوجود دارد. مشکل عمده دیگر نبود سرویس بهداشتی است. در حالی كه شاید سه سرویس صحرایي آماده و نصب شده است که کفاف جمعیت را نمی دهدچون گذشته از جمعيتي كه اينجا دارد، جمعيتی مهاجر از روستاهاي اطراف نیزآمده‌اند. همچنین جمعيتي براي كمك و نظامي‌ها نيز در محل حضور دارند. به اين ترتيب جمعيت شاید پنج هزار نفري، ۱۰ هزار نفر شده است كه امكانات بيشتري مي‌طلبد. مشکل دوم اين است كه روستاهاي به سمت ازگله، مثل روستاهاي جابري، امام عباس، اوليا، دره‌ژاله و... ۱۰۰درصد تخریب شده اند و تا عصر دیروز كه راهی این روستاها شده بودیم هيچ نيروي امدادي هنوز به کمک نیامده بود كه حتي بگويد چند مريض دارند؟ آب دارند يا نه؟ چون آب آنجا هم قطع بود.

 

يعني وضع آن مناطق به مراتب فجيع‌تر از سرپل‌ذهاب است. ولي خود مردم از نيروهاي نظامي به خصوص ارتش راضي هستند و تشكر مي‌كنند كه از نيم ساعت پس از زلزله در منطقه حضور داشته و كمك كردند؛ آواربرداري كردند و عزيزان‌شان را از زير خاك درآوردند، ازايشان محافظت كردند، آب و غذا دادند. چيزي كه اينجا مي‌بينيم اين است كه نيروهاي ارتش و خود مردم براي تخليه و آواربرداري‌ها دست به كار شده‌اند.

 

نيروهاي هلال‌احمر هم كم وبيش به چشم مي‌آيند ولي آنچنان حضور مستمر و تاثيرگزاري تا كنون نداشته‌اند كه بخواهيم بگوييم هلال‌احمر حضور بسيار قوي‌اي داشته است. شهر پر از وانت‌هايي شده كه وسايل را بار مي‌زنند تا به روستاها و شهرهاي ديگر ببرند و يا در محوطه بگذارند. ماشين‌هاي سنگين ارتش هم مانند بولدوزر و لودر براي آواربرداري يا تخريب آمده‌اند. كاميون‌هاي ديگر هم آمده‌اند تا نخاله‌ها را به بيرون شهر منتقل كنند. نيروهاي سپاه نيز دیروز وارد شهر شده‌اند و به پروژه امداد پیوستند.

 

نیروهای سپاه با چادر و مواد غذايي بسیار وارد شدند و اين خود کمی به آرامش در شهر و میان آسیب دیدگان منجر شد. همچنین با هماهنگی‌های انجام شده قبل از شهر نيروهاي پليس به صورت سازمان يافته مستقر شده‌اند و ماشين‌هاي حمل مواد غذايي و پتو و هر كمك ديگري كه هست را با اسكورت وارد شهر مي‌كنند. با توجه به اينكه شب گذشته تعدادي از تريلي‌هايي كه حامل مواد غذايي بودند از سوي چندين نفر مورد حمله قرار گرفتند ، از امروز صبح يگان ويژه در گردنه پاتاق و دو-سه كيلومتر مانده به سرپل‌ذهاب مستقر شده است و در حال مراقبت هستندو اکنون هر ماشيني كه براي كمك‌رساني بيايد، با دو ماشين پليس اسكورت مي‌شود.

 

عصر دیروز وضعیت مردم نسبت به روز گذشته بهبود یافت و مواد غذايي و چادر به مقدار بهتری به شهر رسید اما کمک ها باید همچنان ادامه یابد .همچنین می توان گفت که جست‌وجو براي كشته شده‌ها خاتمه یافته است. در نهایت اما دیشب اتفاق خوبی رخ داد و آن این بود که بالاخره برق کل شهر وصل شد و این خود می تواند بسیار کمک‌کننده باشد.همچنین دیشب کمک های مردمی، بسیار بهتر به شهر رسید که باعث تسلای خاطر بسیاری از بازماندگان می شود. آنچه اما اکنون بیش از همه احساس نیاز مي‌شود، کمک فوری به روستاهای آسیب دیده و همچنین توجه به نیازهای روانی آسیب دیدگان است.

 

زلزله شاید در دقیقه ای می آید و می رود امامرهم آسیب های آن با همراهی کل ایران، شاید کمی برای بازماندگان چاره بخش باشد.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش