جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۱۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۵۴۲
تئاتر شهر

تغيير مديريت در تئاترشهر/ لزوم تشكيل سازمان تئاتر

تئاترشهر,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر

مراسم توديع و معارفه مديران سابق و جديد مجموعه تئاتر شهر پشت درهاي بسته، دور از چشم خبرنگاران به‌صورت خصوصي برگزار شد اما روابط عمومي اداره كل هنرهاي نمايشي با ارسال گزارش كامل اين جلسه امكاني به دست داد تا يك بار ديگر با مساله‌اي مهم در تئاتر شهر مواجه شويم. به اين دليل كه معمولا سابقه نداشته پيمان شريعتي گلايه‌هاي خود را در طول دوران مسووليت رسانه‌اي كند اما در آخرين روز حضور به عنوان مدير تئاترشهر سرانجام قفل سكوت شكست. او درباره بازسازي تئاتر شهر گفته است: «عدم توجه‌ به بخش عمراني يكي از مشكلات عديده من در اين دو سه سال اخير بود.

 

در واقع با وجود بودجه بسيار خوبي كه در وزارتخانه براي ادامه بازسازي تئاترشهر مصوب شده متاسفانه به خاطر بي‌تدبيري، ما نتوانستيم آن چيزي را كه شايسته و بايسته است در تئاتر شهر انجام بدهيم و بازسازي تئاتر شهر را تكميل كنيم. با وجود اين ضرورت و با كمك اين بچه‌ها (كاركنان تئاترشهر) كارهاي فراواني انجام داديم. يادمان نرفته وقتي من آمدم زيرزمين تئاترشهر در چه وضعيت اسفناكي قرار داشت. وقتي پرسيديم چرا اين سقف‌ها را درست نكرديد، گفتند ۲۰۰ ميليون تومان درخواست هزينه كرديم كه هنوز تامين نشده و من به كمك همين بچه‌هاي تئاتر شهر طي ٢٤ ساعت با ۳ ميليون تومان آن را تمام كرديم. »

 

روزنامه اعتماد در تاريخ ١ خرداد ٩٧ طي گزارشي با عنوان «قلب تئاتر تير مي‌كشد» به شائبه‌هايي پيرامون اعتبارات هزينه‌ شده در بازسازي تئاتر شهر اشاره كرد. در بخشي از گزارش مورد نظر آمده بود: «شايعه در فقدان شفافيت شكل مي‌گيرد. يك منبع آگاه در گفت‌وگو با «اعتماد» از صرف بيش از ٨ تا ١٠ ميليارد تومان براي بازسازي سالن‌هاي «سايه»، «قشقايي» و نوسازي «اتاق‌هاي نور» و احداث دو «پلاتو اجرا» در طبقه زيرين تئاترشهر در آخرين بازسازي خبر داده است. »

 

رقمي كه در ادامه از سوي سرپرست دفتر طرح‌هاي عمراني وزارت ارشاد مورد تاييد قرار گرفت. اعتباري كه فقط در مرحله اول بازسازي (از سال ٩٢ به بعد) هزينه شد حال آنكه اين ساختمان از سال ٨٦-٨٥ تا امروز چندين بار درگير بازسازي و نوسازي بوده است. اين بخش از اظهارات شريعتي به خوبي نشان‌دهنده اهميت توجه به مسائل مالي در بازسازي است. اينكه شركت پيمانكار برچه اساس فقط براي تعويض و نوسازي سقف كاذب تئاتر شهر تقاضاي اعتبار ٢٠٠ ميليون توماني داده است؟

 

نكته مهم ديگر جايي مطرح مي‌شود كه مدير پيشين تئاتر شهر مي‌گويد: «متاسفانه بچه‌هاي تئاتر شهر در دوره بازسازي پيشين به هيچ عنوان نه تنها به عنوان مسوولان فني بلكه به عنوان مشاور هم به كار گرفته نشدند و نتيجه آن، اشتباه‌هاي متعددي بود كه در سالن‌ها اتفاق افتاد و اگر ما نبوديم سالن «سايه» به صورت چهار سويه طراحي مي‌شد. همچنين با حمايت و كمك بچه‌هاي تئاتر شهر نورپردازي محيطي تئاتر شهر انجام شد. اصلاح لوله كشي گاز كه بعد از اتفاق ساختمان پلاسكو انجام شد هم حاصل زحمات كاركنان زحمتكش تئاتر شهر بود. همچنين ايمن‌سازي صحنه سالن اصلي و ايجاد شرايط جديد براي دكور و نور همه اتفاقاتي بودند كه با كمك بچه‌هاي تئاتر شهر رقم خورد. »

 

او همچنين با قدرداني از حمايت مهدي شفيعي، مديركل پيشين هنرهاي نمايشي اضافه كرد: من اگر امكان استقلال مالي در حوزه خودم را داشتم مطمئنا مي‌توانستم امكانات و كارهاي ديگري رقم بزنم كه اين هم از مشكلات‌ وزارت ارشاد است كه بودجه عمراني در اختيار اداره كل مادر و تخصصي نيست. به اين ترتيب اظهارات شريعتي در سه سطح قابل صورت‌بندي است كه هر سه به بحث بازسازي مجموعه بازمي‌گردد.

 

١- عدم توجه دفتر طرح‌هاي عمراني و معاونت توسعه مديريت و منابع وزارت ارشاد به بحث بازسازي تئاترشهر با وجود تصويب بودجه مناسب.

 

٢- ارقامي كه با هدف بازسازي درخواست مي‌شوند و نسبت خروجي در مقايسه با اعتبارهاي دريافتي.

 

٣- لزوم تخصيص اعتبار جداگانه به اداره كل هنرهاي نمايشي براي اداره امور جاري و زيربنايي تئاتر كه تاكنون بارها مطرح شده است.

 

لزوم تشكيل سازمان تئاتر

سعيد اسدي، مدير جديد مجموعه تئاتر شهر يكي از افرادي بود كه دو سال قبل در گفت‌وگو با خبرگزاري ايرنا از اهميت لزوم تغييرات ساختاري در وزارت ارشاد سخن گفت: «شايد لازم باشد سازمان تئاتري هم تاسيس شود تا در هر شهرستان سازماني مستقيم مسوول تئاتر وجود داشته باشد. به اين ترتيب هر شهرستان با وجود برنامه مي‌تواند از بودجه‌اي كه در اختيار سازمان تئاتر قرار مي‌گيرد، برخوردار شود.»

 

بازسازي، يك بحث تخصصي است

سيدصادق موسوي يكي ديگر از مديران اسبق تئاتر شهر است كه در آخرين نشست رسانه‌اي خود به دو موضوع اهميت بازسازي و بودجه اختصاصي اشاره كرده بود: «در معماري اوليه تئاتر شهر يك سالن اصلي وجود داشت اما در حال حاضر سالن‌هايي در پاركينگ و زير زمين تئاتر شهر ايجاد شده است كه بسيار نا امن هستند و اين سالن‌ها فاقدسيستم اعلام حريق، سيستم اطفاي حريق و در‌هاي خروج اضطراري هستند، من نامه‌هاي متعددي به اداره كل هنرهاي نمايشي داده‌ام اما در حقيقت بحث عمراني بحثي تخصصي است و معاونت و مركز نيز به تنهايي (با دست خالي) نمي‌توانند كاري انجام بدهند. »

 

اعلام خطر و ديگر هيچ

اتابك نادري يكي ديگر از مديراني بود كه هر چند مدتي كوتاه اين مسووليت را برعهده داشت اما در همين بازه زماني نيز با يك گفت‌وگوي جنجالي آغاز شد. «به لحظه‌ انفجار تئاتر شهر رسيده‌ايم!» تيتر اظهارات نادري در اعتراض به وضعيت تئاتر شهر بود. سال ٩٢ بود كه او نسبت به وضعيت ايمني مجموعه هشدار داد و تاكيد كرد: «بايد زنگ خطر و احتياط را بزنيم چرا كه به لحظه انفجار مشكلات فني و زيربنايي تئاتر شهر رسيده‌ايم. نگراني بسيار زيادي در اين زمينه داريم چرا كه تئاتر شهر مدت‌هاست باري به هر جهت فعاليت كرده اما امروز لحظه انفجار مشكلات آن است و بايد اقدامي ضرب الاجل انجام دهيم. »

 

نادري با اظهار نگراني شديد از وضعيت ايمني مجموعه تئاتر شهر گفته بود: «اين نگراني را به آقاي مرادخاني، معاون هنري وزارت ارشاد نيز منتقل كرده‌ايم و ايشان هم پيگير حل مشكلات از طريق وزارتخانه است. تئاتر شهر رو به ويراني است و اگر وضعيت به همين منوال پيش برود، اين اتفاق زودتر مي‌افتد. همچنان كه سقف آن چكه مي‌كند و نيازمند عايق‌بندي است و همچنان از سيستم اعلام و اطفاي حريق‌، علايم هشدار‌دهنده‌، خروج اضطراري و غيره بي‌بهره است، در حالي كه اينها بديهي‌ترين چيزهايي است كه بايد در ساختمان‌هاي معمولي هم باشد چه رسد به مجموعه‌اي مانند تئاتر شهر كه يك مكان ملي و هنري است و روزانه مراجعه‌هاي بسيار زيادي به آن مي‌شود. »

 

بنابراين صحبت‌هاي شريعتي بار ديگر باب مساله‌اي را گشوده كه گويي قرار است همچنان با بي‌توجهي مواجه شود. اما نكته‌ اينجاست كه سرپوش گذاشتن و ناديده گرفتن كم‌كاري نهادهاي مسوول در اين امر در آينده نوك پيكان را به سوي همه بازمي‌گرداند نه فقط يك نهاد.

 

مدير سابق تئاتر شهر : عدم توجه‌ به بخش عمراني يكي از مشكلات عديده من در اين دو سه سال اخير بود. در واقع با وجود بودجه بسيار خوبي كه در وزارتخانه براي ادامه بازسازي تئاترشهر مصوب شده متاسفانه به خاطر بي‌تدبيري، ما نتوانستيم آن چيزي را كه شايسته و بايسته است در تئاتر شهر انجام بدهيم و بازسازي تئاتر شهر را تكميل كنيم.

 

etemadnewspaper.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش