جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۷۰۱
موبایل و تبلت

آیفون ۱۳ پرو مکس در برابر گلکسی S21 اولترا؛ آنچه تا الان می‌دانیم

آیفون ۱۳ پرو مکس,گلکسی S21 اولترا

در این مطلب با توجه به شایعات و خبرهایی که پیرامون گوشی آیفون ۱۳ پرو مکس وجود دارد به مقایسه‌ی آن با قدرتمندترین پرچم‌دار سامسونگ یعنی گلکسی S21 اولترا می‌پردازیم تا ببینیم تفاوت بین پرچم‌دارهای دو شرکت بزرگ آمریکایی و کره‌ای تا چه اندازه است.

اپل قصد دارد سه‌ماه سوم امسال و به طور دقیق در ماه سپتامبر از گوشی‌های سری آیفون ۱۳ رونمایی کند. گوشی‌هایی که قرار است با تغییرات عمده‌ای به نسبت نسل کنونی یعنی آیفون ۱۲ راهی بازار شوند. اما بزرگ‌ترین رقیب اپل یعنی سامسونگ برای نیم‌سال دوم سال جاری قرار نیست هیچ گوشی برای رقابت با آیفون‌های سری ۱۳ رونمایی کند. البته گوشی‌های تاشو نظیر زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ را شاهد خواهیم بود منتها این محصولات را نمی‌توان رقیبی برای آیفون ۱۳ در نظر گرفت چون ماهیت متفاوتی داشته و هدف دیگری را دنبال می‌کنند.

قدرتمندترین پرچم‌داری که اپل قرار است در ماه سپتامبر رونمایی کند، آیفون ۱۳ پرو مکس است که گفته می‌شود به نمایشگری ۱۲۰ هرتزی، دوربین‌های پیشرفته‌تر و پردازنده‌ای قدرتمندتر به نسبت نسل کنونی مجهز می‌شود. با توجه به این موارد و همچنین عملکرد آیفون ۱۲ پرو مکس، ظاهرا در حال حاضر کمتر گوشی در دنیای اندروید وجود دارد که بتواند با آیفون ۱۳ پرو مکس رقابت کند. اما یکی از بهترین‌ها و شاید هم بتوان گفت بهترین اندرویدی حال حاضر یعنی گلکسی S21 اولترا شاید بتواند در برخی جهات این گوشی قدر و مورد انتظار را به چالش بکشد.

بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به مقایسه‌ی گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس بپردازیم تا ببینیم عملکرد دو شرکت رقیب در ساخت یک پرچم‌دار قدرتمند چگونه بوده است. البته گلکسی S21 اولترا اوایل سال میلادی جاری رونمایی و راهی بازار شد اما آیفون ۱۳ پرو مکس هنوز رونمایی نشده. اما با در نظر گرفتن شایعات و خبرهای مختلف، می‌توانیم تا حدودی به مقایسه‌ی این دو محصول بپردازیم.

گلکسی S21 اولترا همانطور که اشاره شد در بین گوشی‌های اندرویدی با در اختیار داشتن نمایشگری فوق‌العاده باکیفیت و مجهز، سخت‌افزاری کم‌نظیر، دوربین‌های قدرتمند، باتری بادوام و بسیاری موارد خوب دیگر، عملکرد کم‌نقصی داشته و برای هر گوشی پرچم‌داری رقیب قدری به حساب می‌آید و در حال حاضر هم در مجموع موفق شده تمام پرچم‌دارهای اندرویدی را پشت سر بگذارد (به ادعای وب‌سایت منبع)، خصوصا در بخش بزرگ‌نمایی اپتیکال. اما آیفون ۱۳ محصولی است که در واقع برای رقابت با پرچم‌داران سال ۲۰۲۲ سامسونگ عرضه می‌شود اما خب چون هنگام عرضه‌ی آن به بازار، قدرتمندترین محصول موجود در سبد محصولات سامسونگ گلکسی S21 اولترا است، تصمیم به مقایسه‌ی آن‌ها گرفتیم.

نماینده‌ی اپل با توجه به شایعاتی که پیرامون آن وجود دارد احتمالا ابعادی بزرگ‌تر و وزن بیشتری خواهد داشت که دلیل عمده‌ی آن هم بهره‌مندی از باتری پرظرفیت‌تر است. منبع تغذیه‌ی پرظرفیتی که گفته می‌شود احتمالا می‌تواند باعث غافلگیری کاربران شود. علاوه بر این‌ها، حسگر اثرانگشت درون نمایشگر به عنوان دومین روش بایومتریک برای باز کردن قفل صفحه در کنار حسگر تشخیص چهره، در این گوشی حضور خواهد داشت برای زمانی که تشخیص چهره (در ناچ روی نمایشگر) قادر به بازگشایی قفل نیست (هنگام پوشیدن ماسک یا مواردی مثل این).

حال سوال اینجاست که گلکسی S21 اولترا می‌تواند با این همه قابلیت‌های خوب رقابت کند؟ در ادامه به صورت بسیار سطحی به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

آیفون ۱۳ پرو مکس در مقابل گلکسی S21 اولترا

آیفون ۱۳ پرو مکس احتمالا عریض‌تر و سنگین‌تر و گلکسی S21 اولترا باریک‌تر و خوش‌دست‌تر خواهد بود

هر دو گوشی نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با پنل OLED خواهند داشت

آیفون ۱۳ پرو مکس به پردازنده‌ی A15 بایونیک و گلکسی S21‌ اولترا به پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ مجهز خواهند شد که برتری از آن نماینده‌ی اپل است

رم گلکسی S21 اولترا دو برابر میزان رم در آیفون ۱۳ پرو مکس است (احتمالا ۱۲/۶)

آیفون ۱۳ پرو مکس لنز پریسکوپی نخواهد داشت در حالی که گلکسی S21 اولترا امکان زوم ۱۰۰ برابری دیجیتال و ۳/۱۰ برابری اپتیکال دارد

ظرفیت باتری آیفون ۱۳ پرو مکس احتمالا به ۴۳۵۲ میلی‌آمپر ساعت افزایش پیدا می‌کند در حالی که انرژی گلکسی S21‌ اولترا از یک منبع تغذیه‌ی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی تامین می‌شود

حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر در آیفون ۱۳ پرو مکس وجود خواهد داشت (احتمالا)

اضافه شدن مشکی مات و برنز به رنگ‌بندی آیفون ۱۳ پرو مکس (احتمالا)

این بود خلاصه‌ای از تفاوت‌هایی که انتظار داریم بین دو نماینده‌ی قدرتمند اپل و سامسونگ ببینیم. اما در ادامه به صورت جزئی به بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌ها بین آن‌ها می‌پردازیم تا ببینیم این موارد تا چه اندازه تعیین کننده و ارزشمند هستند.

طراحی و نمایشگر

آیفون ۱۳ پرو مکس,گلکسی S21 اولترا

سامسونگ طی چند سال گذشته در زمینه‌ی تولید نمایشگر گوشی پیشتاز بوده و اپل هم از نمایشگرهای OLED ساخت این شرکت در گوشی‌های خود استفاده می‌کند. البته سامسونگ تنها تامین‌کننده‌ی نمایشگر گوشی‌های این شرکت نیست اما بدون شک اصلی‌ترین آن‌هاست.

تا به این لحظه هیچ آیفونی به نمایشگر ۱۲۰ هرتزی یا حتی ۹۰ هرتزی مجهز نشده ولی به نظر می‌رسد آیفون ۱۳ پرو مکس با چنین قابلیتی راهی بازار خواهد شد. اینطور که گفته می‌شود، سامسونگ وظیفه‌ی تولید پنل‌های ۱۲۰ هرتزی گوشی‌های این شرکت را بر عهده خواهد داشت و این یعنی نمایشگرهای کم‌مصرف LTPO قرار است به آیفون‌ها بیایند.

ظاهرا اندازه و وضوح نمایشگر همچنان ثابت خواهد ماند. یعنی پنلی از جنس OLED با وضوح ۲۷۷۸ × ۱۲۸۴ و اندازه‌ی ۶٫۷ اینچ. این در حالی است که گلکسی S21 اولترا نمایشگری ۶٫۸ اینچی داشته ولی وضوح تصویر در آن به ۱۴۴۰P می‌رسد. آنچه که در این بخش رقابت را جذاب خواهد کرد، اضافه شدن رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتزی پرو موشن به آیفون است که به صورت داینامیک، رفرش‌ریت را تغییر می‌دهد. اما خب نمی‌دانیم بین چه بازه‌هایی. در گلکسی S21 اولترا که بازه‌ی تغییر رفرش‌ریت بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز است و بدین ترتیب این گوشی در مصرف انرژی حتی در رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز هم عملکرد بی‌نظیری دارد.

در بخش طراحی ظاهری به نظر می‌رسد نباید انتظار تغییرات گسترده‌ای را داشته باشیم. گفته می‌شود آیفون ۱۳ پرو مکس کاملا شبیه به مدل نسل گذشته‌ی خود یعنی آیفون ۱۲ پرو مکس خواهد بود؛ یعنی همان گوشه‌های تخت که یادآور طراحی قدیمی آیفون‌هاست. اما اینطور که از خبرها و شایعات فهمیدیم، دو رنگ‌بندی جدید هم به آیفون جدید اضافه خواهد شد؛ مشکی مات و برنز که رنگ برنز احتمالا جایگزین رنگ طلایی می‌شود. در نهایت اما می‌رسیم به وزن و اندازه که به نظر می‌رسد با باتری به این بزرگی، به احتمال بسیار فراوان هم ابعاد آیفون مورد انتظار بزرگ‌تر خواهد شد (عریض‌تر) و هم وزن آن بیشتر می‌شود.

در حال حاضر آیفون ۱۲ پرو مکس با باتری حدودا ۳۶۸۷ میلی‌آمپر ساعتی خود هم ۱ گرم از گلکسی S21 اولترا وزن بیشتری دارد. در حالی که نمایشگر آن ۰.۱ اینچ کوچک‌تر نیز هست. از لحاظ عرضی هم ۳ میلی‌متر نماینده‌ی اپل عریض‌تر است. بنابراین آیفون ۱۳ پرو مکس قطعا از نماینده‌ی قدرتمند سامسونگ عریض‌تر و سنگین‌تر خواهد بود که می‌تواند تاثیر منفی در خوش‌دستی آن بگذارد.

حسگر اثرانگشت در مقابل تاچ‌آیدی

در ماه ژانویه‌ی امسال بود که وب‌سایت فوق‌العاده معتبر بلومبرگ مدعی شد اپل می‌خواهد تمام چهار مدل از سری آیفون ۱۳ را به حسگر اثرانگشت درون صفحه مجهز کند. این یعنی هر چهار مدل باید به نمایشگرهای OLED‌ مجهز شوند. از لحاظ کیفیت و سرعت هم احتمالا این سنسورها عملکردی مشابه با سنسور بکار رفته در گلکسی S21 اولترا خواهند داشت.

بعد از انتشار این خبر از سوی بلومبرگ، هیچ وب‌سایت یا افشاگر دیگری این موضوع را تایید نکرد بنابراین نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم حتما آیفون‌ها از حسگر اثرانگشت بهره خواهند برد. اما از طرفی با توجه به انتقادات فراوانی که به عملکرد فیس‌آی‌دی صورت گرفت، خصوصا در دوره‌ی کرونا که کاربران مجبور به پوشیدن ماسک هستند، به نظر می‌رسد اپل تصمیم گرفته باشد تاچ‌آیدی را به آیفون‌ها برگرداند. حسگری فوق‌العاده محبوب که پیش از این به صورت یک کلید فیزیکی دایره‌ای شکل، امضای طراحی اپل به حساب می‌آمد و طرفداران بسیار زیادی هم داشت.

در رابطه با حسگرها باید به این نکته هم اشاره کنیم که اثرانگشت در صورت وجود هم تنها راه حل امنیتی نخواهد بود و تشخیص چهره همچنان روی ناچ بالای صفحه حضور دارد. بنابراین آیفون ۱۳ پرو مکس در واقع دو راه حل امنیتی فوق‌العاده امن را برای بازگشایی قفل صفحه در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در طرف مقابل گلکسی S21 اولترا از حسگر اثرانگشت اولتراسونیک بهره می‌برد که سریع‌تر و دقیق‌تر از حسگر بکار رفته در گوشی‌های قبل است. عملکرد این حسگر در اکثر اوقات بی‌نقص و عالی است اما خب پیش آمده زمان‌هایی که اشتباه داشته باشد. بنابراین باید منتظر ماند و دید اپل در صورت حقیقت داشتن خبرها، چه حسگری را و با چه کیفیتی درون گوشی خود بکار خواهد گرفت.

دوربین

آیفون ۱۳ پرو مکس,گلکسی S21 اولترا

در بخش دوربین،‌ آیفون ۱۳ پرو مکس کار بسیار دشواری در پیش دارد. شاید از لحاظ باتری و نمایشگر، این گوشی تغییراتی انقلابی داشته باشد آن هم نه به نسبت سایر گوشی‌ها بلکه فقط آیفون‌های نسل گذشته، اما به نظر می‌رسد حداقل از لحاظ نوع سنسور دوربین خیلی فرق خاصی را شاهد نباشیم.

آیفون ۱۳ پرو مکس هم با همان سه دوربین سری قبل روی پنل پشتی خود عرضه می‌شود که بعید به نظر می‌رسد در مجموع در مقابل چهار دوربین قدرتمند گلکسی S21 اولترا حرفی برای گفتن داشته باشند. در بهترین حالت برای اپل، دوربین‌های اصلی و فوق عریض عملکرد بهتری خواهند داشت چون از لحاظ زوم و کیفیت دوربین تله‌فوتو، آیفون مورد انتظار با زوم ۲٫۵ برابری اپتیکال نمی‌تواند رقیبی برای گلکسی S21 اولترا باشد که در کمترین حالت ۳ برابر و در بیشترین حالت ۱۰ برابر به صورت اپتیکال زوم می‌کند.

همانطور که اشاره شد، از لحاظ نوع سنسور تغییر خاصی را در آیفون ۱۳ پرو مکس شاهد نخواهیم بود اما از لحاظ کیفیت احتمالا داستان فرق خواهد کرد. با توجه به شایعات و خبرهای مختلف، دوربین‌های آیفون ۱۳ پرو مکس از سه جهت پیشرفت خواهند داشت که شامل موارد زیر می‌شوند:

لنز ۶ المانه برای سنسور فوق عریض

عملکرد سریع‌تر سنسور فوق عریض با گشودگی دیافراگم f/1.8 برای عملکرد بهتر در نور شب

بهبود کلی نرم‌افزاری

در رابطه با دوربین آیفون جدید هیچ اطلاعات دیگری منتشر نشده که موثق باشد و بخواهیم به عنوان خبری قابل اعتماد آن را بیان کنیم. بنابراین هیچ ایده‌ای نداریم که این پیشرفت‌ها در عمل چگونه خود را نشان خواهند داد. اما آنچه را که تقریبا از وجودش مطمئن هستیم، قابلیتی است ک اپل قصد داشته آن را از انحصار اندرویدی‌ها خارج سازد؛ ویدیو در حالت پرتره! همانطور که از نامش پیداست، نحوه‌ی کار این قابلیت درست مانند عکاسی پرتره است با این تفاوت که محو شدن پس‌زمینه در لحظه و هنگام ضبط ویدیو صورت می‌گیرد. دیگر قابلیت‌های آیفون ۱۳ پرو مکس در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری، اضافه شدن حالت عکاسی نجومی است که البته شایعات پیرامون آن خیلی کم است و نمی‌توان از صحت آن کاملا مطمئن بود.

در نهایت اما می‌رسیم به سنسور LiDAR که مانند آیفون ۱۲ پرو مکس، در نسل جدید نیز شاهد حضور آن خواهیم بود. سنسوری که هدف اصلی آن واقعیت افزوده است آن هم با کیفیتی که گلکسی S21 اولترا اصلا از آن بهره‌مند نیست چون سنسوری برای این کار در اختیار ندارد.

A15 در مقابل اسنپدراگون ۸۸۸

آیفون ۱۳ پرو مکس,گلکسی S21 اولترا

اما می‌رسیم به سخت‌افزار، جایی که انتظار نداریم اتفاق غیرقابل منتظره‌ای رخ بدهد. سال گذشته شاهد رونمایی از پردازنده‌های ۵ نانومتری بودیم که فوق‌العاده از لحاظ عملکرد سریع و از لحاظ مصرف انرژی بهینه هستد. امسال هم تراشه‌ها مبتنی بر لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید خواهند شد و این یعنی تراشه‌ی A15 هم ۵ نانومتری است.

اما آنچه که از بابت آن مطمئن هستیم، قدرت بالاتر A15 به نسبت A14 بکار رفته در سری آیفون ۱۲ است. اپل همیشه در بحث قدرت سخت‌افزاری دست بالا را به نسبت سایر شرکت‌ها دارد (قدرت پردازشی خام) و خب اسنپدراگون ۸۸۸ که بهترین پردازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی به حساب می‌آید در مقابل A14 هم ضعیف‌تر است. بنابراین بار دیگر این اپل خواهد بود که جنگ سخت‌افزاری را به سود خود به پایان می‌رساند. البته گلکسی S21 اولترا در بازارهای بین‌المللی از اگزینوس ۲۱۰۰ بهره می‌برد که خب آن هم حرفی برای گفتن در مقابل A15 نخواهد داشت.

اما در حالی که آیفون ۱۳ پرو مکس از قدرت پردازشی بیشتر بهره می‌برد، گلکسی با تجهیز به ۱۲ گیگابایت حافظه‌ی رم (در مدل اولترا این حداقل میزان حافظه‌ی رم است) در مقابل ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم در آیفون، در باز نگه داشتن برنامه‌ها و گشت و گذار بین آن‌ها عملکرد بهتری از خود به نمایش خواهد گذاشت.

از لحاظ حافظه‌ی داخلی هم هر دو گوشی احتمالا وضعیت مشابهی خواهند داشت. مدل پایه‌ی هر دو گوشی ۱۲۸ گیگابایتی است ولی می‌توان آن‌ها را در دو مدل ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت نیز خریداری کرد. اما اینطور که به نظر می‌رسد، آیفون ۱۳ پرو مکس اولین گوشی اپل خواهد بود که از ظرفیت حافظه داخلی ۱ ترابایت بهره می‌برد و احتمالا ۱۵۰۰ دلار هم قیمت خواهد داشت. گلکسی S21 اولترا مدلی با این حجم از حافظه‌ی داخلی در اختیار ندارد اما سامسونگ پیش از این و در سال ۲۰۱۹، گلکسی S10 پلاس را در یک مدل ۱ ترابایتی راهی بازار کرده بود. هر دو گوشی هم امکان افزایش حافظه‌ی داخلی از طریق کارت حافظه‌ی جانبی را ندارند. موضوعی که باعث می‌شود حافظه‌ی ۱ ترابایتی بیش از پیش اهمیت پیدا کند.

باتری و شارژر

اینطور که گفته می‌شود، تمام چهار مدل از گوشی‌های آیفون قرار است از لحاظ طول عمر باتری پیشرفت داشته باشند. آیفون ۱۳ پرو مکس اما از این لحاظ بیشترین تغییر را خواهد داشت چرا که ظاهرا ظرفیت باتری آن از ۳۶۸۷ به ۴۳۵۲ میلی‌آمپر ساعت ارتقا پیدا می‌کند و این یعنی تجربه‌ی کار با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی این گوشی بسیار لذت‌بخش خواهد بود، نه صرفا قابلیتی تبلیغاتی که فقط وجود داشته باشد.

ظرفیت باتری آیفون ۱۳ پرو مکس به نسبت آنچه که در آیفون ۱۲ پرو مکس شاهد بودیم ۲۰ درصد افزایش داشته که فوق‌العاده است اما باز هم نمی‌توان آن را با منبع تغذیه‌ی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مقایسه کرد که در گلکسی S21 اولترا بکار رفته. اما خب چیزی که این اعداد و ارقام به ما نمی‌گویند، تجربه‌ی نرم‌افزاری و تاثیر عملکرد سیستم‌عامل روی مصرف انرژی است که همیشه iOS در این زمینه عملکرد بهتری، هرچند اندک، از اندروید داشته.

بنابراین به نظر می‌رسد در نهایت، آیفون ۱۳ پرو مکس از لحاظ طول عمر باتری یک تغییر انقلابی داشته باشد و حتی بیشتر از گلکسی S21 اولترا دوام بیاورد. اما خب بدیهی است باید ابتدا نماینده‌ی اپل عرضه شود و مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانیم در رابطه با طول عمر دقیق باتری آن در شرایط مختلف نظر بدهیم.

از لحاظ شارژر هم انتظار نداریم آیفون ۱۳ پرو مکس درون جعبه‌ی خود آداپتوری داشته باشد. مانند نسل گذشته‌ی خود و البته مشابه با گلکسی S21 اولترا که آن هم بدون شارژر عرضه شد. هر دو شرکت اما در صورت تمایل برای خرید شارژر سریع، ۲۰ دلار مبلغ اضافه از شما دریافت می‌کنند که خب این مبلغ برای شارژری هزینه می‌شود که اصلا در مقایسه با رقبا سرعت بالایی ندارد.

آیفون ۱۲ پرو مکس با شارژر سریع ۲۰ واتی حدودا ۲ ساعت برای شارژ کامل زمان نیاز دارد و گلکسی S21 اولترا هم با شارژر ۲۵ واتی سریع سامسونگ کمی بیشتر از ۱ ساعت باید در شارژ باقی بماند. مدت زمانی که در مقایسه با ۳۶ دقیقه که زمان مورد نیاز برای شارژ پرچم‌داران جدید وان‌پلاس است اصلا خوب نیست. هرچند در این بخش ظاهرا شرکت‌ها اندکی محتاط عمل کرده و سلامت کلی باتری را هم در نظر گرفتند.

مقایسه‌ی مشخصات فنی گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس

اما می‌رسیم به خلاصه‌ای از آنچه که در بالا به آن پرداختیم تا تفاوت و شباهت‌های دو گوشی را در یک نگاه مشاهده کنیم. به خاطر داشته باشید که مشخصات آیفون ۱۳ پرو مکس در جدول زیر تماما بر اساس شایعات و خبرهایی است که هنوز از صحت آن‌ها مطمئن نشدیم. بنابراین آن را در حد یک شایعه‌ی محتمل در نظر بگیرید.

آیفون ۱۳ پرو مکس,گلکسی S21 اولترا

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش