در طی یک دهه اخیر، دنیای گوشیها هوشمند دستخوش تغییرهای بزرگ و کوچک فراوانی شده است. از بهبود کیفیت دوربینها، عرضه نمایشگرهای باکیفیت، توسعه سیستمهای ارتباطی جدید و… گرفته تا استفاده از هوش مصنوعی در گوشی موبایل. با این حال یک چیز همچواره ثابت بوده است. همانطور که حدس زدید، آنچه که تغییر نکرده جایگاه کمپانی آمریکایی کوالکام به عنوان برترین سازنده چیپست موبایلی در دنیا است.
بر اساس لیست ده چیپست موبایلی برتر سال ۲۰۱۷ که توسط AnTuTu فراهم شده است، چیپست اسنپدراگون ۸۳۵ که پرچمدار کوالکام در سال ۲۰۱۷ بود، با در اخیتار داشتن ۱۵.۵۴ درصد از سهم بازار، در جایگاه نخست قرار دارد.پس از آن اسنپدراگون ۸۲۰ با ۱۲.۱۴ درصد از سهم بازار و نمونه ارتقا یافته آن یعنی اسنپدارگون ۸۲۱ با ۱۰.۴۲ درصد از سهم بازار، در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. این دو چیپست نیز پرچمداران سال ۲۰۱۶ کوالکام بودند.
جایگاه چهارم نیز با ۷.۴۵ درصد از سهم بازار در اختیار چیپست اختصاصی هوآوی یعنی کیرین ۹۶۰ است که قلب تپنده پرچمداران ۲۰۱۷ هوآوی همچون P10 بود. و اما از اینجا نیز کوالکام مجددا بازی را به دست میگیرد و چیپست اسنپدراگون ۶۲۵ آن با ۷.۲۳ درصد از سهام بازار و اختلافی اندک با کایرین ۹۶۰، در جایگاه پنجم از ده چیپست موبایلی برتر سال ۲۰۱۷ جای میگیرد.
جایگاه ششم نیز در اخیتار چیپست هلیو X20 ساخت کمپانی تایوانی مدیاتک است که ۳.۵۵ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. اسنپدارگون ۶۵۲ با ۳.۲۱ درصد از سهم بازار و هلیو P10 با ۲.۶۵ نیز به ترتیب هفتم و هشتم هستند.کیرین ۹۵۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ نیز به ترتیب با ۲.۳۸ و ۲.۰۵ درصد از سهم بازار، در جایگاههای نهم و دهم قرار دارند.
همانطور که مشاهده کردید، چیپستهای ساخت کوالکام فراگیرتر از از دیگر چیپستها در بازار گوشیهای هوشمند هستند. کوالکام به تنهایی ۵۰.۵۹ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. چیپست اسنپدراگون ۸۳۵ به عنوان رتبه اول لیست، در گوشیهای هوشمند پرچمدار ۲۰۱۷ همچون سامسونگ گلکسی اس۸، شیائومی Mi 6، سونی اکسپریا XZ پریمیوم، نوکیا ۸/۹، وان پلاس ۵/۵T، شیائومی Mi MIX 2، نوبیا Z17/Z17s، اچتیسی +U11/U11 و دیگر پرچمدارن یافت میشود.
علاوه بر این، محبوبیت و کارایی خارق العاده اسنپدراگون ۸۳۵ سبب شد تا مایکروسافت تصمیم به همکاری با کوالکام بگیرد. اولین لپتاپهای ویندوزی با چیپست اسنپدراگون ۸۳۵ نیز پیشتر معرفی شدهاند که از بین آنان میتوان به ایسوس NovaGo و یا اچپی Envy x2 اشاره کرد. همچنین بر اساس گزارشها، سامسونگ و شیائومی نیز مشغول طراحی لپتاپهای خود با چیپست اسنپدراگون ۸۳۵ هستند.
رضا موسوی
- 10
- 1