جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۹:۴۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۶۰۶
اخبار کنکور و آزمون ها

ماجرایی تکراری که مثل همیشه تکذیب شد

امتحان نهایی؛ روی خط شایعه

نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور,امتحان‌های نهایی مدارس
«تکذیب شد.» این جمله را هرسال در این روزها بیشتر از همیشه می‌شنویم. روزهایی که برای دانش‌آموزان روزهایی خاص و سرنوشت ساز است و تجربه، نشان داده است که بازار خوب و داغی هم برای شایعه‌های مختلف می‌سازد. شایعه‌هایی که امسال هم دست از سر وزارت آموزش و پرورش بر نداشت و باز هم خبرهای درگوشی درباره‌اش چند روزی همه جا پیچید. خبرهایی که می‌گفت سؤال‌های امتحان نهایی امسال لو رفته است. مثل هرسال. خبرهایی که هم مثل همیشه تکذیب شد و هم منابع غیررسمی از تأیید و پیگیری آن سخن گفته‌اند.

به گزارش تسنیم،حالا دو هفته‌ای می‌شود که شایعه لو رفتن سؤال‌های امتحان نهایی در مقاطع مختلف به ویژه مقطع سوم متوسطه، سوژه ثابت خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش در رسانه‌ها شده است.

 

اوایل خردادماه و با آغاز امتحان‌های نهایی مدارس، شایعه‌ای در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی درباره فروش تلگرامی سؤالات امتحان نهایی در پایه سوم متوسطه به گوش رسید. شایعه‌هایی که البته به فاصله نسبتاً کوتاهی توسط رئیس‌ مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش تکذیب شد. آقای «عبدالرسول عمادی»نهم خردادماه امسال با اشاره به انتشار خبری که باعنوان « خرید و فروش۱۲۰ هزار تومانی سؤالات امتحان نهایی درشبکه های مجازی از شایعه تا واقعیت» گفته بود: «با هماهنگی پلیس فتا سایت‌هایی که خبر فروش سؤالات امتحانات نهایی را منتشر کرده‌اند و از آن طریق مبادرت به خرید و فروش سؤالات امتحانی می‌کنند برخورد خواهد شد.»

 

او این را هم گفته بود که رفتار این سایت‌ها مصداق کلاهبرداری و شیادی است بنابراین به شهروندان، خانواده‌ها و دانش آموزان توصیه می‌شود در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.

 

به گفته عمادی، هر نوع سوالی که توسط سایت‌های مدعی به معرض فروش گذاشته شده، مربوط به سنوات گذشته و امتحانات نهایی بوده که تاریخ برگزاری آنها سپری شده است.

 

رئیس‌ مرکز سنجش آموزش و پرورش گفته بود: «به دانش آموزان اطمینان می‌دهیم که سؤالات امتحانی در امنیت کامل در رأس ساعت مقرر در دسترس آن‌ها قرار خواهد گرفت.»

 

او البته  از دانش آموزان هم خواسته بود تنها بر محتوای کتاب‌های درسی متمرکز شوند، زیرا سؤالات امتحانی فقط از متن کتاب‌های درسی طراحی می‌شود و دانش‌آموز با مطالعه دقیق می‌تواند به طور کامل پاسخگوی سؤالات باشد.   

این اما پایان ماجرا نبود. یک هفته پس از اطمینان دادن رئیس‌ مرکز سنجش آموزش و پرورش، گزارش‌های مستندی از ادامه فعالیت کانال‌های تلگرامی فروش سؤالات امتحان نهایی منتشر شد. کانال و صفحه‌هایی که سؤالات امتحانات نهایی را با مبلغ حداقل ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رساندند و داوطلبانی که تمایل به خرید سؤالات لو رفته داشتند باید با ریختن مبلغ از طریق کارت‌های شتاب اقدام می‌کردند.

 

در این صفحات پیام‌هایی چون «تنها پخش کننده اصلی خودمان هستیم و کسانی که سؤالات را از کانال دیگری می‌خرند عواقبش با خودشان هست»، «دوباره خبر بدی به دستم رسید که نشان می‌دهد که احتمال آمدن سؤالات به ۳۰ درصد رسیده که غیرقابل تحمل است و به تک تک شماها حق می‌دهم ناراحت شوید». «گول پیج های دیگر را نخورید، صبح بین ساعت ۶ تا۷:۳۰ اگر خبری شد در کانال گفته می‌شود»، «واسطه اول ما را سر کار گذاشته ولی الان در حال صحبت کردن با واسطه دوم حوزه هستم، ان شاالله که بتونه فوقش تا فردا سؤال‌ها را تحویل دهد»، «قیمت سؤال‌ها هنوز مشخص نیست و این مساله وابسته به واسطه ما در حوزه است ولی چیزی در حدود ۲۰۰ هزار تومان می‌باشد» « فقط سؤال داریم و پاسخنامه موجود نیست»، «طبق آخرین صحبت من با واسطه حوزه احتمال آمدن سؤال۹۰ درصد است». «دوستان دیدید سؤالات ادبیات همونی بود که بهتون دادم و درست بود» آمده بود. اما نکته قابل تأمل در این پیام‌های تلگرامی، دعوت دانش آموزان به تجمع و اعتراض بود. موضوعی که بیش از همه موضوعات دیگر جلب توجه می‌کرد.

 

شاید برای همین بود که پلیس نیز وارد عمل شد تا ماجرای فروش سؤالات امتحانات نهایی، کمی پلیسی‌تر دنبال شود.

 

از هرمزگان و تهران، خبر رسید که متهمان و کلاهبرداران فروش سؤالات امتحانات نهایی دستگیر شدند. رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری سه کلاهبردار که با ادعای فروش سئوالات امتحانات نهایی اقدام به کلاهبرداری از دانش‌آموزان کرده بودند، خبر داد و گفت: « کارآگاهان پلیس فتا در تحقیقات اولیه خود متوجه شدند که این افراد به هیچ عنوان به سوالات امتحانات نهایی دسترسی نداشته بلکه سوالات مربوط به سال‌های گذشته را که در بازار موجود است به وسیله فتوشاپ و دستکاری در تاریخ امتحان به عنوان سوالات امتحانات نهایی سال جاری معرفی کرده و از این طریق۱۵، ۱۶ و ۹ میلیون تومان از دانش‌آموزان کلاهبرداری کرده‌اند.»

 

به گفته رییس پلیس فتای تهران بزرگ این افراد سوالاتی را که ادعا می‌کردند سؤالات تخصصی امتحانات نهایی است هر یک به مبلغ ۱۸۰ هزار تومان و سؤالات عمومی را به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به مالباختگان فروخته و پس از دریافت وجه عکسی را که ادعا می‌کردند سؤالات مربوط به امتحانات است برای متقاضی ارسال می‌کردند.

 

فرمانده نیروی انتظامی هرمزگان هم ۱۴ خردادماه، از دستگیری ۳ متهم که سؤالات امتحانات نهایی را از طریق شبکه‌های اجتماعی در بندرعباس منتشر کرده بودند خبر داد و گفت: «دانش آموزان مقاطع مختلف سطح شهرستان بندرعباس مبلغ تعیین شده برای خرید سؤالات امتحانی را به حساب فردی به هویت «ه-د» واریز که وی نیز مقداری از  مبالغ را به حساب شخصی به هویت «م-د» واریز کرده است که هر ۳ متهم این پرونده دستگیر شدند.»

 

ماجرا البته به صحن علنی مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد و دبیر کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه آموزش و پرورش نسبت به انتشار مطالب در فضای مجازی و گلایه برخی خانواده‌ها درباره لورفتن سؤالات امتحان نهایی سکوت کرده است، گفت: «کمیسیون آموزش با حساسیت فوق‌العاده، این موضوع را پیگیری می‌کند.»

 

حجت الاسلام «علیرضا سلیمی» این را هم گفته بود که  کمیسیون آموزش به دنبال پیگیری و به نتیجه رساندن این ماجراست. اما روز یکشنبه، رئیس‌ مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، در گفت و گو با «ایرنا» درباره شایعه فروش سؤالات امتحان نهایی با احتیاط بیشتری سخن گفت و اعلام کرد:« بررسی و اعلام نظر در خصوص صدق و کذب بودن آنچه در فضای مجازی درباره لو رفتن سئوالات نهایی مطرح شده به عهده مراجع ذی صلاح است.» این اظهارنظر در حالی بود که دیروز هم تعدادی از دانش اموزان معترض، در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. تجمعی که به گفته یکی از آنان، در اعتراض به فروش و لو رفتن سؤالات دروس عربی، زبان فارسی، زیست، شیمی، فیزیک و دینی در امتحان نهایی امسال بود.

 

حالا و در حالی که طبق اعلام مسوولان آموزش و پرورش قرار است طی هفته آینده، نتیجه امتحانات نهایی اعلام شود، پرونده فروش و لو رفتن سؤال‌های این امتحان‌ها همچنان باز مانده است. پرونده‌ای که البته هرسال و به شکلی متفاوت تکرار می‌شود.

 

 

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش