به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم امشب (سهشنبه) در برنامه ضبط شده گفتوگو با شبکه خبر اظهار کرد: میگویند تورم تکرقمی شده که ما هم طبق آمار مرکز آمار این مساله را منکر نمیشویم، اما مشکل این است که هنوز رکود وجود دارد. مثل اینکه یک ماشین روشن شود ولی تکان نخورد. اگر رونق بود و تورم هم هشت درصد بود خیلی خوب میشد ولی با وجود رکود تورم هشت درصد است.
وی درباره راهکارهای خود برای افزایش اشتغال یادآور شد: یکی از مشکلات خروج از رکود است. اگرچه بعضی از آقایان میگویند ما از رکود عبور کردهایم ولی برای فهمیدن این مطالب کافی است سری به بازار داد و ستد بزنیم. از طرفی به هر میزان قاچاق افزایش داشته باشد تولید نخواهیم داشت. مساله ما کولهبرها نیستند بلکه آنهایی هستند که کانتینری قاچاق میکنند. اگر یک میلیارد دلار صد هزار شغل ایجاد میکند با کاهش ۱۰ میلیارد دلار میتوانیم یک میلیون شغل ایجاد کنیم.
رئیسی اضافه کرد: نکته دیگر مساله واردات است که یکی از موانع اشتغال و تولید به حساب میآید. واردات تکنولوژی، تجهیزات و مواد واسطه ایرادی ندارد اما نکته نگرانکننده واردات کالاهای غیرضروری است. در این چهار سال ورود کالاهای چینی دو برابر سالهای قبل بوده و بعضی از کالاهایی که وارد میشود در داخل قابلیت تولید دارد. این مساله باید مدیریت شود تا واردات به سمت کالاهای استراتژیک برود. مساله بعدی برای اشتغال نقدینگی بالاست که خلق و سه برابر شده و به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، اگر از این نقدینگی در تولید استفاده نشود سیل بنیانکنی ایجاد میکند.
این کاندیدای انتخابات با بیان اینکه اولین دغدغه باید جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری باشد، تاکید کرد: ما درباره این مساله قول میدهیم که از چنین وارداتی جلوگیری کنیم. مردم هم کمک خواهند کرد و این روزها در اجتماعاتشان نشان دادهاند که پای کار هستند و میخواهند کمک کنند.
وی درباره مشکلات بانکها، سود تسهیلات و وام ازدواج گفت: بانک مرکزی باید در جای خودش یعنی نظارت و کنترل سیستم بانکی قرار بگیرد. بانکها باید اموال بلوکهشده و ساختمانهای مرتفع را از بلوکه بودن خارج کنند و در راه روند تولید کشور بیندازند. تسهیلات باید کنترل شود تا به کسانی که بدحساب بانکی هستند تسهیلات داده نشود.
رئیسی اضافه کرد: تسهیلات باید به تولید پرداخت شود نه اینکه شخصی تسهیلات بگیرد و در بانک دیگر بگذارد و سودش را بگیرد. ما نباید برای پرداخت وام ازدواج ۱۰ میلیونی مشکل داشته باشیم. امروز ۵۰۰ هزار درخواست وام ازدواج وجود دارد که اگر تنها دو نفر از بدهکاران بانکی پولهایشان را پرداخت کنند مشکل این وامها حل میشود.
وی درباره نوع برخورد خود با مفسدین حتی اگر نزدیکان رئیسجمهور باشند، تصریح کرد: روحیه رئیسجمهور و مدیرانش باید ضدفساد و بهگونهای باشد که کسی جرأت فساد نکند. هرکس فساد کرد چه به رئیسجمهور نزدیک بود و چه از او دور باید با او برخورد عبرتآموز و بدون اغماض شود. این بد است که در مردم این باور به وجود بیاید که اگر کسی از نزدیکان مسوولان است نمیتوان به سمتش رفت. این مشکلات هم با حرف و بخشنامه حل نمیشود.
این کاندیدای انتخابات با اشاره به مساله امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: این کار نوعی از نظارت همگانی نسبت به دولتمردان است. دولت باید فضای نقد در کشور را باز کند و نقادان تشویق شوند نه توبیخ. اگر دولت امر به معروف، نهی از منکر، نظارتپذیری و نقدپذیری را از خود دور کنند تردید نکنید که کشور را فساد فرامیگیرد. اگر کسی که فساد را افشا میکند تشویق و با مفسد برخورد شود شاهد مورد دوم نخواهیم بود.
رئیسی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی امکان بسیار خوبی برای تسهیل امور، ارتباطات و انتقال اطلاعات به وجود آورده اما اینکه فقط توسعه پیدا کند کافی نیست بلکه ما شبکه ملی اطلاعات میخواهیم و از طرفی نیاز به اقتصاد فضای مجازی داریم. میتوان ۱۰۰ هزار شغل این فضا را به ۴۰۰ هزار شغل رساند.
وی ادامه داد: البته اگر به فضای مجازی اجازه دهیم وارد حریم خصوصی جامعه شود درست نیست و یا نباید در خدمت کارهای خلاف مثل توزیع مواد مخدر قرار گیرد. این فضا اتوبانی است که هم در آن کارهای خوب صورت میگیرد و هم میتواند ایجاد ناامنی کند.مردم نباید احساس ناامنی کنند. معتقدم شورای عالی فضای مجازی کارآمدی لازم را نداشته چون اگر داشت ما بهرهوریمان از این فضا بیشتر بود.
این کاندیدای انتخابات در پاسخ به سوالی درباره ساز و کار ارتباط مسوولان و رئیسجمهور با مردم عنوان کرد: من کارهای تبلیغاتی را کافی نمیدانم. من در هر جا که بودم یک روز در هفتهام برای مردم بوده و از مدیرانی بودم که سهلترین ارتباطات با من وجود داشته است. برای ارتباط مردم با دولت و رئیسجمهور باید دفاتر بازرسی ریاستجمهوری در استانها جدایی از استانداریها تشکیل شود تا اگر مشکلی در استان وجود دارد مردم بتوانند مستقیما با رئیسجمهور در میان بگذارند. ما ارتباط با مردم را مزیت میدانیم چراکه باعث جلوگیری از زندگی اشرافی و حقوقهای نجومی میشود.
وی به لزوم سادهزیستی مدیران اشاره کرد و افزود: من ثروت و آنچه را که دارم اعلام کردهام. من یک آپارتمان ۱۴۰ متری و یک حساب بانکی دارم و هیچ ویلا و سهامی ندارم. سالها در تهران مستأجر بودم. معتقدم نه خودم نه دولتمردان نباید اشرافی باشیم چون اساس حکومت ما بر پایه اعتماد مردم است و زندگیمان باید شفاف باشد.
رئیسی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه با روند فعلی مشکل تحصیلکردهها و بیکاران اضافه میشود، تصریح کرد: با این روند ایجاد اشتغال و ۵ میلیون بیکار اگر سالانه به بیکارها افزوده نشود ۱۰ سال طول میکشد که مشکل بیکاری باید حل شود به همین دلیل ما باید اشتغال فعال میلیونی ایجاد کنیم. باید بین علم، اقتصاد و سیاست رابطه برقرار کنیم و متناسب با اقلیم هر نقطه فارغالتحصیل داشته باشیم. پیش از این هم گفتهایم که امکانش وجود دارد.
این کاندیدای انتخابات در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای افزایش قدرت خرید بازنشستگان چیست؟ بیان کرد: ما صندوق بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی داریم که بدهی دولت در آنجا بالای صد هزار میلیارد است. این باعث میشود بازنشستهها دچار مشکل شوند. ما باید با فعال کردن شرکتهای زیرمجموعه شصتا که سود آنها باید ۳۳ درصد باشد اما الان هفت درصد است مشکلات بازنشستهها را کمتر کنیم. این شرکتها باید بنیه فعال داشته باشند و صندوقهای بازنشستگی را فعال کنند. امروز خرج بازنشستهها بیشتر شده و این مبالغ کفاف زندگیشان را نمیدهد. میتوان با برنامهریزی برای صندوق بازنشستگی مشکلات را حل کرد اما با وضعیت فعلی این صندوقها از زمینههای بحران در کشور هستند.
رئیسی همچنین درباره رشد آمار طلاق، کم شدن ازدواج و برنامه در این زمینه یادآور شد: علتهای اصلی طلاق و اعتیاد، نبود شغل و نبود مسکن است که اگر رفع شود آمار طلاق پایین میآید. بحث دیگر هم در این زمینه فرهنگسازی است. ما دیگر نیاز به کار کارشناسی نداریم چون به اندازه کافی این کار صورت گرفته ما امروز قانون، برنامهنویسی و نقدینگی کم نداریم بلکه مشکل مدیریت اجرایی داریم. دیگر نباید حرف و سخن باشد بلکه میدان اقدام و عمل است و مردم باید احساس کنند درباره بیکاری و رونق تولید کار صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در دولت کار و کرامت بنای ما کار کردن است، افزود: مسائلی که گفتم امکانپذیر است و در برنامههایمان نوشتهایم. در نظام حاکمیت مهدوی مدیران باید دو شاخصه تقوا و کارآمدی داشته باشند. ما برنامه کم نداریم و مشکلمان کتابت و نوشتن نیست. مگر همین دولت برنامه کم داشت ولی چقدر به برنامه عمل شد. ما امروز نیاز به کار و عمل داریم و باید مردم احساس کنند رویکرد ما متفاوت است.
رئیسی در پایان اظهار کرد: سابقه ۳۸ سال مدیریت من احقاق حقوق مردم است. از مردم میخواهم که روز جمعه رای بدهند و نگویند چون از برخورد فلان مسوول و حرکت اشرافی فلان مدیر ناراحتم رای نمیدهم. هر کس دغدغه دارد در انتخابات شرکت کند و اگر مشارکت خوبی داشته باشیم همه وعدهها قابل عمل کردن است. ما تابع فرهنگ «ما میتوانیم» هستیم و نمیشود، پول نیست و نمیتوانیم در فرهنگ ما وجود ندارد. فرهنگ ما اقدام و عمل است.
- 15
- 4