به گزارش ایلنا،غلامحسین کرباسچی در مورد پیام رای دوباره مردم به روحانی گفت: انتخابات در شرایطی برگزار شد که کاملاً رقابت نابرابر از طرف مقابل رقم خورد از این جهت که برخی از همه ابزارهای فیزیکی تبلیغات و ابزارهای معنوی از جمله شخصیتها و مقدسات مردم و آنچه که مردم به عنوان اعتقادات دینی به آن وابسته بودند استفاده کردند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: در تبلیغات دولت خود را مقید به مسائل اخلاقی و اعتقادی میدانست اما برخی در طرف مقابل از بدترین نوع تبلیغات تخریبی استفاده کرد و با اسم آوردن از اشخاص در رسانه ملی و مطرح کردن مسائلی که ربطی به برنامههای نامزدها نداشت سعی کرد دولت را تخریب کند اما دولت خود را به روشهای اخلاقی مقید میدانست و آقای جهانگیری و روحانی این مساله را رعایت کردند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به تخریب دولت در تبلیغات انتخاباتی اظهارداشت: تاکنون ندیدیم کسی در یک مناظره بیاید و به رئیسجمهور و معاون اول بگوید دروغگو هستید همه این مسائل را دیدند و در این شرایط چنین رایی را به روحانی دادند که بسیار ارزشمند و نشانگر درک ملی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: مردم با رای اکثریت و فاصله فاحش نشان دادند که تحت تاثیر این نوع بیصداقتیها و برخوردها قرار نمیگیرند.
دوم خردادی یگر رقم خورد
حجتالاسلام سیدمحمدعلی ابطحی نیز در «جماران» نوشت:
«پیروزی آقای روحانی مبارک باشد! تحلیل این پیروزی فرصت فراوانی میخواهد. به گمان من اتفاق ۲۹ اردیبهشت خیلی مهمتر از انتخاب یک رییسجمهور بود. در این فرصت اندک به چند نکته اشاره میکنم:
۱- این انتخابات یک انتخابات سیاسی شد؛ انتخاباتی شبیه دوم خرداد. از یکسو همه جریان اصولگرا با طیفهای مختلفش پشت رقبا قرار گرفتند. هرچه در توان رقیب بود به عرصه آوردند. مهمتر از اینها، اینکه روحانی را با شعارهای اقتصادی در محاصره گرفتند و هر چه شعار اقتصادی پر جاذبه بود به میدان آوردند. با تندترین شکل بر گسل اقتصادی نشستند. تقسیم خطرناک جامعه به ۹۶ درصدیها و ۴ درصدیها گسل خطرناکی بود. بحث اشتغال که مهمترین نیاز جامعه بود، شعار رقبا بود.
و مهمتر و پرجاذبهتر، پیشنهاد دادن یارانهها بود؛ پول نقدی که میتواند زندگی آدمها را در لحظه تغییر دهد. افشاگریهای شخصی هم در این مناظرات و گفتوگوها انجام شد اما هیچکدام نتوانست رأی اکثریت بیافریند. دلیل، تغییر نگرانیهای مردم است. با توجه به سطح بالای سواد در مردم، دغدغهشان آینده ایران شد. من این موفقیت را از جنس موفقیت دوم خرداد میدانم و به نظرم انتخابات ۲۹ اردیبهشت بیشتر یک موفقیت سیاسی بود تا موفقیت اقتصادی زیرا مردم حس کردند که به آزادیهای سیاسی، تنفس بیشتر و زندگی راحتتری احتیاج دارند. این نکته نباید مغفول بماند و البته این بدان معنا نیست که مسائل اقتصادی مهم نیست اما قطعا این انتخابات از جنس دوم خرداد بود و انگیزه مردم، انگیزه سیاسی بود.
۲- اینکه پدیده این انتخابات مردم بودند. مردمی بودند که اهتمامشان به شرکت حداکثری در انتخابات فوقالعاده بود. مردم در داخل و خارج کشور پدیده اصلی بودند. مهمتر از تعداد، انگیزه حضور بود که در این انتخابات بسیار تعیینکننده بود.
۳- بداخلاقیهای زیادی بود در این انتخابات رخ داد. فکر میکنم از بدو ورود تلویزیون در ایران، این میزان بداخلاقی در رسانه وجود نداشت زیرا رقبا هرچه توانستند به هم گفتند، افشاگریهایی انجام دادند، اهانتهای خیلی بدی کردند. اتفاقات خیلی بدی افتاد که در دو طرف شاهد آن بودیم. این رویدادها، رویدادهای تلخی بود و یکی از موفقیتهای آقای روحانی در آینده، پیوند این مجموعهها با هم است تا دوران شیرینی را ایجاد کند. کاش همه این نکته را بپذیرند. دوران بداخلاقیها را فراموش کنند. دست به دست هم بدهیم و دلسوزانه نقد کنیم و مهربانانه به مردم خدمت کنیم.
از سوی دیگر، من مانند همه مردم درخواستم از آقای روحانی این است که شعارهای ایام انتخابات را فراموش نکند و برای تحقق آن تلاش کند. این پیروزی از جنس دوم خرداد بود. به ملت ایران تبریک میگویم و امیدوارم که با واقعیت این اتفاق، آینده جامعه شکل بگیرد، همه با هم باشیم و فصل مهربانی را دوباره آغاز کنیم.
پیام فراکسیون امید به روحانی؛ پیگیر مطالبات مردم هستیم
همچنین اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در پیامی ضمن تبریک پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند که به عنوان نماینده ملت پیگیر مطالبات اقشار مختلف مردم و همچنین کارهای نیمه تمام یا احیانا آغاز نشده دولت هستند.
در پیام فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به مناسبت پیروزی روحانی در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری آمده است:
«بسمه تعالی
ملت شریف ایران، اینک که در عمل به منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی و با احساس مسئولیتی برخاسته از درک شرایط حساس کشور، بار دیگر با حضور پرشور و نشاط خود در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و همچنین شوراهای پنجم، حماسه آفریدید و در شرایط آشفته منطقه ای، وحدت و یکپارچگی ملی را زیر سایه مردمسالاری دینی در مقابل دیدگان جهانیان به نمایش گذاشتید، پیش از هرچیز بر خود لازم می دانیم تا این همت والای شما و رهنمودهای داهیانه رهبری که راهگشای خلق این حماسه عظیم بود را ارج نهیم.
همچنین لازم می دانیم تا ضمن عرض تبریک به جناب آقای دکتر روحانی که به حق توانست مزد کارهای بزرگ دولت تدبیر و امید را در هنگامه انتخابات از دستان شما مردم فهیم و آگاه بگیرد، به عنوان نمایندگان مردم نکاتی چند را از هم اکنون در میان بگذاریم:
۱ - جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهوری؛ همانگونه که حضرتعالی بارها در طول مدت تبلیغات انتخاباتی تاکید کردید، بسیاری از کارهای مهم دولت تدبیر و امید، یا در نیمه راه هستند و یا هنوز فرصت آغاز نیافته اند. ما به عنوان نمایندگانی که در طول مدت انتخابات و به پشتوانه مطالبات موکلانمان از گفتمان اصلاحات و منش اعتدال و تداوم دولت شما حمایت کرده و از این پس نیز بنای خود را بر حمایت و همراهی هرچه بیشتر با دولت دوازدهم نهاده ایم، وظیفه خود می دانیم که از همین امروز، پیگیر مطالبات اقشار مختلف مردم و همچنین کارهای نیمه تمام یا احیانا آغاز نشده دولت شما باشیم.
۲- جناب آقای دکتر روحانی، هم ما و هم شما به خوبی می دانیم که اعضای محترم کابینه شما در دولت یازدهم، با وجود آنکه تقریبا در اکثر حوزه ها، آنچه را در سال ۹۲ تحویل گرفته بودند، امروز به نقطه ای بهتر رسانده اند، اما برخی نتوانسته اند نماینده تمام و کمال گفتمانی باشند که شما آن را نمایندگی می کنید و به پشتوانه آن مورد اعتماد و حمایت مردم بوده و هستید. لذا لازم است تا از همین امروز، ضعفها و نقدهایی که در طول دولت نخست شما، مکررا از سوی بدنه اجتماعی و برخی دلسوزان مطرح شده بود را با نگاهی رو به آینده مورد توجه قرار دهید و حال که مجلس دهم با ترکیبی متفاوت از مجلس قبل، در راس امور کشور قرار دارد، از این فرصت مناسب برای تشکیل کابینه ای پویاتر و همسوتر با خواست مردم، بهره بگیرید.
۳- جناب آقای دکتر روحانی، همانگونه که مستحضرید، وضعیت آسیبهای اجتماعی در کشور ما به نقطه نگران کننده ای رسیده و همزمان، مشکلات معیشتی نیز گریبانگیر بخش قابل توجهی از افراد جامعه است. ما به عنوان کسانی که در مقابل وعده های اغواگرانه برخی از افراد در ایام انتخابات و در مقابل سیل تهمتها و تخریبهای آن ایام، تمام قد از شما دفاع کردیم، معتقدیم که دولت دوازدهم دولتی است که می تواند میوه برجام را بچیند و از این میوه به سفره های همه مردم سهم دهد. لذا بر لزوم تحرک و جدیت هرچه بیشتر دولت دوم شما در حوزه اقتصادی و همچنین حوزه اجتماعی تاکید داریم و اعلام می کنیم که شرایط آسیبهای اجتماعی امروز، به گونه ای نیست که بتوان چشم برآن بست. مجلس چنان که تا کنون نیز آمادگی داشته، از این پس هم آماده هر نوع کمک تقنینی یا غیر تقنینی برای ایجاد سازوکاری اثربخش و بهره گیری از همه ظرفیتهای موجود جامعه و تشکلهای مردم نهاد، جهت متوقف کردن سیر صعودی این آسیبهاست. ما از شما انتظار داریم که پرداختن مجدانه به آسیبهای اجتماعی و همچنین ایجاد رونق کسب و کار و بهبود وضعیت معیشتی را در صدر و اولویت برنامه های دولت دوازدهم قرار دهید و برای این منظور، منتظر فرا رسیدن دوازدهم مرداد نمانید، بلکه از همین امروز باید در کنار یکدیگر، دست به کاری جدی بزنیم.
۴- جناب آقای دکتر روحانی، بی گمان پیش و بیش از ما به اهمیت حضور جوانان و زنان در همه بزنگاههای مهم و از جمله همین انتخابات ۹۶ واقفید. همچنین می دانید که این دو قشر از سال ۹۲ تا کنون، از جمله ثابت قدم ترین حامیان شما و دولت تدبیر و امید بوده اند و این بار هم با وجود همه کاستی هایی که در تامین مطالبات عادی و منطقی شان وجود داشت، به میدان آمدند و نقشی تعیین کننده در رای شما داشتند. لذا شایسته است تا در این دو حوزه و به خصوص در دانشگاهها، عملکرد شما و دولتتان به گونه ای باشد که تلاش برای تامین مطالبات زنان و جوانان در آن مشهود باشد، نه اینکه خدای ناکرده وضع به گونه ای پیش رود که مانند برخی وزارتخانه های مربوطه در دولت فعلی، دانشجویان و جوانان و زنان، مغفول واقع شوند. همچنین درحوزه حقوق اقوام و مذاهب و ادیان نیز با وجود گامهای مثبت و خوبی که برداشتن آنها در دولت یازدهم میسر شد، هنوز راه درازی تا تامین حقوق آنان مطابق فصل سوم قانون اساسی باقی مانده است. راهی که این بار و بعد از حمایت تشکلهای مختلف از اقوام و مذاهب گوناگون، از ادامه دولت شما، نباید با هیچ بهانه ای متوقف شود.
در خاتمه نمایندگان عضو فراکسیون امید، ضمن تبریک مجدد این پیروزی به محضر رهبری معظم انقلاب و مردم قدرشناس ایران، توفیق روز افزون شما را از خداوند منان خواستارند.
پیام تبریک شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به روحانی
در پی پیروزی قاطع دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری،شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در پیامی ضمن تبریک این پیروزی به رئیس جمهور منتحب از وی خواست با پشتوانه رای مردم در ایجاد رونق اقتصادی،اشتغال جوانان و برطرف کردن تمامی آثار و پیامدهای حوادث ٨٨ از جمله رفع حصر محصورین توجه ویژه ای داشته باشد.
متن این پیام به شرح زیر است:
الَیسَ الصبحُ بِقَریبٍ؟
بسمه تعالی
برادر ارجمندجناب آقای دکتر روحانی
باسلام و احترام
رأی اعتماد دوباره اکثریت ملت شریف ایران به جنابعالی و کسب توفیق خدمت مجدد به این ملت نجیب رابه حضرتعالی تبریک عرض میکنیم. مطمئناً در خلق این حماسه ماندگار پیروز اصلی ملت بزرگوار ایران است که با حضور حداکثری خود زمینهساز این رخداد عظیم ملی شدند. جا دارد از مردم بزرگوار ایران که پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند به سبب همراهیهای ارزشمندشان که نشان از فهم و درک بالای مردم بزرگوارمان دارد تشکر کنیم و قدردان آن باشیم.
همچنین باید از رهبری معظم انقلاب که به مانند گذشته با رهمنودهای ارزشمندشان بویژه تاکید بر حفظ آرای مردم توسط مسئولان موجب اطمینان خاطر برای سلامت انتخابات شدند سپاسگزاری کنیم.
امیدواریم حضورگسترده و مشارکت هدفمند آحاد مردم کشورمان در خلق حماسه ٢٩اردیبهشت ٩٦ که با ارشادات رهبری معظم انقلاب اسلامی، انجام وظیفه نهادهای اجرایی و نظارتی، تأمین نظم و آرامش توسط متولیان امر، اطلاع رسانیهای مؤثر حوزه رسانه، نقش آفرینی جوانان و زنان تحقق یافته است فرصتی را برای جناب عالی فراهم سازد که بتوانید ضمن تداوم اهداف و برنامههای قبلی و نیز پیگیری تصمیمات موفق دوره یازدهم، نسبت به تسریع در امر رونق اقتصادی و اهتمام بیشتر به اشتغال جوانان و معیشت مردم، استفاده از جوانان و زنان در ساختار دولت، پیگیری لغو تحریمهای ظالمانه غیر هستهای از طریق توسعه و تقویت دیپلماسی گفتگو با دنیا، برطرف کردن تمامی آثار و پیامدهای ناگوار حوادث ٨٨ بویژه رفع حصر محصوران با رایزنی، اعتمادسازی و حسن استفاده از اختیارات قانونی و تجارب گذشته توجه ویژهای بفرمایید. باشد که آثار نیک و ماندگاری برای خود، در تاریخ معاصر ایران برجای بگذارید.
- 19
- 1