این هفته نیز با مجموعه زیبای دیگری از عکس های فضایی هفته که توسط تلسکوپ ها و فضاپیماهای نام آشنای همیشگی ناسا و ESA شکار شده اند در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
سحابی خرچنگ که ۶۵۰۰ سال دورتر از زمین قرار گرفته است، طبق مشاهده ستاره شناسان در ۱۰۵۴ توسط یک انفجار ابرنواختری شکل گرفته است. این تصویر ترکیبی که از داده های ۵ تلسکوپ حاصل شده است، در مرکز تصویر پولسار را نشان میدهد، یک ستاره نوترونی پرچگال که امواج رادیویی و پرتوهای نور ساطع میکند. (عکس از ناسا)
در این تصویر شکار شده توسط هابل، دو کهکشان مجزا با سرعت ۲,۰۰۰ کیلومتر بر ساعت تنها از فاصله ۲۰,۰۰۰ سال نوری از کنار یکدیگر عبور کردند. به دلیل نزدیکی این دو کهکشان با یکدیگر، آنها شکل هم را در هنگام عبور تغییر داده اند. (ESA)ستاره نوترونی پرچگال که امواج رادیویی و پرتوهای نور ساطع میکند. (عکس از ناسا)
این تصویر توسط مدارگرد اکتشافی مریخ (Mars Reconnaissance Orbiter) که متعلق به ناسا است گرفته شده است و دهانه هارگریوز را نشان میدهد. (ناسا)
با ۱۰ ثانیه نوردهی تلسکوپ آلما، این تصویر را که نور درخشان سبز رنگی کویر یخ زده آتاکاما در شیلی را روشن کرده، ثبت کرده است. (ESO)
این تصویر از منطقه قطب شمالی زحل و از فاصله ۹۰۰,۰۰۰ توسط فضاپیمای کاسینی در نور مستقیم خورشید گرفته شده است و جزئیات دقیقی را نشان میدهد. با وجود نور مستقیم، قدرت آن تنها به اندازه ۱% قدرت نور خورشید در زمین است، چرا که خورشید زحل ۱۰ بار دورتر از فاصله زمین نسبت به خورشید است. (ناسا)
این تصویر توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است و شیارهای ملخی شکل در حلقه A زحل که مانند دو خط تیره قابل مشاهده است، نشان میدهد. این اندازه از تصویر به دانشمندان در بررسی چگونگی تشکیل این ملخ ها کمک میکند. (ناسا)
sakhtafzarmag.com
- 17
- 1
۵۰%