مینو محرز روز جمعه در گفتگو با ایرنا در پاسخ به این سؤال که آیا ویروس جهش یافته انگلیسی در ایران مشاهده شده است، گفت: هر چند فعلاً در ایران امکان توالی یابی دقیق ویروس را نداریم ولی مدرکی هم برای ورود این ویروس جهش یافته به ایران در دست نیست.
او بیان داشت: به تازگی در حال راه اندازی امکاناتی برای این منظور هستیم که در این صورت توالی یابی دقیق ویروس فراهم خواهد شد.
محرز با اشاره به این که تا به حال امکان رصد کامل توالی این ویروس در ایران را نداشتیم، ادامه داد: باید ویروس را بطور مرتب رصد کرد تا مشخص شود تغییری در آن ایجاد شده یا نه، کاری که معمولا در کشورهای پیشرفته انجام می شود.
وی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که ویروس جهش یافته انگلیسی در شدت بیماری تاثیر ندارد و فقط قدرت سرایت پذیری را افزایش داده است. همچنین موضوع مرگ و میر بیش از قبل بر اثر این ویروس تاکنون مطرح نشده است.
محرز در پاسخ به این که آیا جهش اخیر تاثیری در کارایی واکسن (vaccine) دارد یا نه، گفت: بنظر میرسد که این جهش تاثیری بر کارایی واکسن ندارد. آن چیزی که در دیدگاه صاحب نظران و محققان انگلیسی مطرح شد این است که هرچند ویروس جهش پیدا کرده ولی بر آنتی ژن واکسن ها تاثیری نداشته است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن های کرونا کارایی لازم را دارند، مردم می توانند با خیال آسوده از آن ها استفاده کنند و نگران اثربخش نبودن آن نباشند.
محرز پیش از این در مورد ساخت واکسن ایرانی کرونا گفته بود که این واکسن در هفته اول دی ماه وارد مرحله آزمایش انسانی می شود.
وی همچنین تأکید کرده بود که تا زمان ساخت واکسن داخلی، باید برای تهیه واکسن های وارداتی اقدام شود.
محرز با اشاره به اینکه فعلا ۲ واکسن از بین واکسن های ساخته شده، تایید شده است، گفته بود: به دلیل تحریم آمریکا قدری در خرید واکسن با مشکل مواجه هستیم اما دولت در حال پیگیری است. در حال حاضر برای گروه های پرخطر و کادر پزشکی مانند پرستاران و پزشکان که مستقیم با بیماران سروکار دارند، باید واکسن تهیه شود.
***
عضو ستاد کرونا:یک هزارم جمعیت ایران در اثر کرونا جان باخته اند
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از فوت یک هزارم جمعیت کشور در اثر ابتلا به کرونا خبر داد و گفت: تا به حال ۵۴ هزار نفر از هموطنان ما بر اثر کرونا (corona) جان باخته اند.
به گزارش مهر، "پیام طبرسی" شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی، به تصویر سازی بیماری کرونا در کشور پرداخت.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در پاسخ به این سئوال که آیا می توان امیدوار بود که نباید نگران خروجی شب یلدا باشیم، اظهارکرد: خوشبختانه با اطلاع رسانی هایی که صورت گرفت، خيلي از مردم از برپایی دورهمی های شب یلدا منصرف شدند و بنظر میرسد این شب طولانی برای دست اندرکاران سلامت، خوب گذشت.
طبرسی با تأکید بر اهمیت اعمال محدودیت های شب یلدایی که باعث کاهش ترددها شد، افزود: اصل موضوع همان محدودیت ها بود و البته مردم هم رعایت کردند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که در حال حاضر میزان پذیرش بیماران اورژانسی در بیمارستان مسیح دانشوری از ۲۵۰ مورد به شبی ۵۰ تا ۶۰ مورد پذیرش رسیده است، گفت: ما نباید نسبت به جانباختگان کرونا بی اعتنا باشیم و همچنان برخی بگویند که کرونا وجود ندارد و دروغ است.
او افزود: واقعیت این است که تا به حال ۵۴ هزار نفر از هموطنان ما بر اثر کرونا جان باخته اند که این آمار باید دو برابر محاسبه شود، چون برخی از فوت شدگان بدون تست بوده اند و باید گفت که یک هزارم جمعیت ما به خاطر کرونا در این ۱۰ ماه فوت شده اند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با عنوان این مطلب که در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ موارد ابتلا به کرونا خانوادگی نبود، گفت: در اردیبهشت و خردادماه ۹۹، انتقال ویروس خانوادگی شد.
طبرسی در واکنش به ادعای کسانی که هنوز می گویند کرونا دروغ است، گفت: ما که از نزدیک با بیماران در ارتباط هستیم، صحنه هایی دیدیم که در عمر طبابت خودمان ندیده بودیم.
او تاکید کرد: آن ها که می گویند کرونا دروغ است، بیشتر مراقب باشند تا مبتلا نشوند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در ارتباط با موضوع ویروس جهش یافته در انگلستان، گفت: واقعیت این است که مجهولات این ویروس خيلي بیشتر از شناخته های آن است.
طبرسی با عنوان این مطلب که چین تنها کشوری است که خیلی خوب این ویروس را کنترل کرده است، افزود: هر چه جلوتر می رویم نادانسته های ما از ویروس بیشتر می شود و ویروس انگلیسی، زلزله ای در جهان ایجاد کرده و عمق جهش آن هنوز مشخص نیست.
- 19
- 6