به گزارش ایرنا، «حسینعلی شهریاری» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از روند ساخت پروژه بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی شهرستان ساوه، اظهار داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری واردات واکسن فایزر تولید کشورهای انگلستان، فرانسه و آمریکا ممنوع است اما اجازه ورود واکسن مطمئن از دیگر کشورهای خارجی قابل اعتماد صادر شده است.
وی بیان کرد: مسئولیت واردات واکسن با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی است که برای این منظور تاکنون ۵۲ میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت برای واردات این محصول درمانی به طرف های خارجی پرداخت شده است و طبق برنامه تا پایان ماه جاری وارد کشور خواهد شد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی واکسنها به دلیل اینکه سپری نکردن فعالیتهای بالینی، تلفات بسیاری را به همراه داشته اند.
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور بیان کرد: از زمان تشکیل مجمع خیرین سلامت در کشور افزون بر ۸۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های بهداشت و درمان هزینه شده است.
به گفته شهریاری، مجمع خیرین سلامت همچنین ساخت ۱۰۰ پایگاه اورژانس جادهای را هدفگذاری کرده است و برای تحقق این برنامه لازم است که مسئولان نیز مشارکت جدی داشته باشند.
وی تصریح کرد: ساخت آزمایشگاه غذا و دارو در شهرستان ساوه ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و برای تکمیل چنین پروژه هایی با ماهیت سلامت محور باید از ظرفیت خیرین استفاده بهینه صورت گیرد.
به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، خیرین سلامت کشور در طرح کمک مومنانه معادل ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مشارکت داشتهاند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در سفر یک روزه به شهرستان های ساوه و زرندیه علاوه بر افتتاح پایگاه اورژانس جاده ای شهر زاویه از روند ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه و همچنین آزمایشگاه غذا و داروی این شهرستان بازدید کرد.
خدمات بهداشتی و درمانی برای شهرستان های ساوه و زرندیه با جمعیتی معادل ۴۰۰ هزار نفر در قالب پنج بیمارستان ارائه می شود و برای جبران کاستی های این حوزه، وزارت بهداشت و درمان با کسب موافقت ماده ۳۲ از دولت، پروژه ساخت یک مرکز درمانی با ظرفیت ۲۵۰ تخت را در ساوه آغاز کرده است.
محرز: واکسن کرونای «سوئدی» بزودی وارد کشور میشود
مسئول ارزیابی واکسن کرونای ایرانی گفت: واکسن سوئدی وارداتی با تکنولوژی Recombinant ساخته شده و مورد تایید است
مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به تزریق واکسن کرونای وارداتی طی روزهای آینده گفت: اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمان است. اولویت دوم با افراد بالای ۷۰ سال و بیماران دیابتی، قلبی و ریوی و افرادی است که سابقه بیماری زمینه ای دارند و بعد گروه های دیگر که بیشتر با مردم در ارتباط هستند در اولویت های بعدی قرار می گیرند. ولی اولین بخش از واکسن وارداتی بیشتر برای کادر درمان و افراد در معرض خطر کووید خطرناک استفاده می شود.
وی با اعلام این خبر که واکسن مذکوراز کشور سوئد وارد می شود گفت: این واکسن مدرنا نیست و واکسن کوبایی هم نیست چون واکسن کوبایی هنوز فاز آخر خود را طی نکرده است. این واکسن از سوئد وارد می شود و مورد تایید ما است.
مسئول ارزیابی واکسن کرونای ایرانی درباره ساخت واکسن در داخل کشور خاطرنشان کرد: واکسنی که ۹ دی ماه اولین تست خود را انجام داد و مجوز کمیته اخلاق را دریافت کرد تحت نظر من و دو نفر از همکارانم است و در حال طی کردن فاز کارآزمایی بالینی است. هدف ما در کارآزمایی بالینی مرحله اول، بررسی عوارض است که داوطلبانی که تزریق بر روی آنها انجام شده خوشبختانه عوارض مشخصی نداشتند و نوبت دوم واکسن هم برای آنها تزریق شده است.
محرز با اشاره به اینکه تا امروز ۳۰ نفر واکسن را دریافت کرده اند گفت: این واکسن به تدریج تزریق می شود و پس از تایید گروه نظارتی نفرات بعدی مورد تزریق واکسن آزمایشی قرار می گیرند. اگر مرحله اول موفقیت آمیز باشد مرحله دوم با ۳۰۰ داوطلب به کار خود ادامه خواهد داد.
وی با اعلام این خبر که امروز دوشنبه ۶ بهمن ماه تعداد بیشتری مورد تزریق قرار می گیرند گفت: افراد داوطلب پس از تزریق حدود ۳۰ دقیقه تحت نظر هستند و بعد به هتل هدایت می شوند با گذراندن دوره ای۶ یا ۷ روزه به منزل می روند که در آنجا هم تحت کنترل کامل قرار خواهند گرفت. اگر مشکلی برای این افراد پیش بیاید با تلفنی که تحت اختیارشان است با دکتر و پرستار تماس می گیرند که خوشبختانه تا به امروز مشکل حادی پیش نیامده است.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه پس از ساخت واکسن هیچ داروی موثر جدیدی به بازار نیامده است گفت: پس از ساخت واکسن درمان کمرنگ شده است و داروهایی هم که به بازار آمدند موثر نبودند. کرونا درمان قطعی ندارد ولی درمان های علامتی بسیار به ما کمک می کند.
محرز درباره تکنولوژی واکسن سوئدی که قرار است برای کادر درمان استفاده شود خاطرنشان کرد: این واکسن Recombinant بوده و سابقه دار است اگرچه خیلی از این تکنولوژی استفاده نمی شده است. واکسن ایرانی از ویروس ضعیف شده ساخته شده است ولی یک سری از واکسن ها از ترکیب یک ویروس با ویروسی دیگر ساخته می شوند. این واکسن در اروپا و استرالیا ساخته شده و مورد تایید است.
وی با اظهار تاسف از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در کشور گفت: جهش های ژنی ویروس کرونا نگران کننده است و فکر می کنیم شاید حتی واکسن ها به ویروس های جهش یافته جواب ندهند. خبرهای جالبی نداریم ولی تا زمانیکه همه واکسینه شوند و با جهش های بیشتر این ویروس مواجه شویم باید مصون بمانیم. هنوز استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی مداوم دست ها از مهمترین عوامل جلوگیری از کرونا است.
محرز با اعلام خبر افزایش مبتلایان به کرونا گفت: دورهمی ها بیشتر شده، تالارهای عروسی راه افتاده و افراد در کنار هم و بدون ماسک می نشینند و غذا می خوردند. اگر وضعیت به همین منوال پیش برود پیک چهارم را اواخر بهمن و اوایل اسفند خواهیم داشت. مردم خسته شده اند ولی در حال حاضر باید پروتکل ها را رعایت کرد تا پس از تزریق واکسن بتوان شرایط را کنترل کرد.
- 20
- 4