به گزارش ایسنا،این پیشرفت در آینده میتواند به توسعه برنامههای کاربردی با امنیت بالا کمک کند.
محققان دانشگاه بینگهامتون در آمریکا، طی یک آزمایش توانستند فعالیت مغزی ۵۰ نفر را که هدست الکتروانسفالوگرام (EEG) بر روی سر گذاشته را در حین تماشای ۵۰۰ تصویر که به طور خاص طراحی شده بودند را مورد بررسی قرار دهند. این تصاویر شامل عکسهایی از پیتزا و قایق بودند.
آنها دریافتند که مغز هر یک از شرکت کنندگان واکنش متفاوتی به هر تصویر نشان داده و این تفاوت به قدری زیاد بود که سیستم رایانهای با دقت صد درصدی قادر به شناسایی امواج مغزی هر داوطلب شد.
استاد سارا لازو در این رابطه اظهار کرد: واکنشهای متفاوت افراد به تصاویر مختلف،کار را برای شناسایی افراد از طریق امواج مغزی آنها آسان میکند و از این طریق میتوان دریافت که کدامیک از این افراد دقیقا به هر یک از این تصاویر نگاه کرده است.
به گفته لازلو، بیومتریکهای مغز بسیار جذاب هستند زیرا قابلیت لغو شدن را داشته و نمیتوان آنها را با استفاده از روشهای خرابکارانه دزدین اثر انگشت یا شبکیه چشم دزدید. نتایج این پژوهش نشان میدهد که میتوان از امواج مغزی برای بررسی هویت افراد در سیستمهای امنیتی استفاده کرد.
لازو افزود: برای مثال اگر اثر انگشت یک فرد دزدیده شود، ایجاد مجدد و جایگزین کردن آن با یک اثر انگشت جدید غیر ممکن بوده و اثر انگشت آن فرد برای همیشه به مخاطره افتاده است.
وی ادامه داد: اگر در یک اتفاق بعید، سارقان بتوانند امواج مغزی یا brainprint یک کاربر را بدزدند، کاربر مجاز به راحتی میتواند امواج مغزی خود را مجددا تنظیم کند.
این پژوهش در مجله The IEEE Transactions on Information Forensics and Security منتشر شده است.
- 10
- 1