شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۱۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۹۱۲
شهری و روستایی

سپنتا نیکنام: یک شخص در حل نشدن موضوع حضور اقلیت‌ها در شوراها نقش دارد/ ماجرایی که برای من پیش آمد یک زنگ خطر است

سپنتا نیکنام,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
عضو زرتشتی شورای‌شهر یزد درباره احتمال تعلل در بررسی نشدن بحث حضور اقلیت‌ها در شوراهای شهر و روستا که در مجمع تشخیص در حال پیگیری است، گفت: تعلل را از این بابت می‌گویم که طرح بحث حضور اقلیت‌ها در شورا می‌تواند در وضعیت فعلی کشور اتحاد دوباره ایرانیان را رقم بزند و اقلیت‌ها را به عنوان ساکنان سرزمین ایران در مدیریت شهر دخیل کند.

به گزارش اعتماد، هفته پیش بود که رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از بررسی طرح حضور اقلیت‌ها در شوراها در جلسه این هفته مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد اما این طرح مانند سه ماه اخیر در دستور کار مجمع قرار نگرفت تا مسائلی همچون بررسی پیمان «آ سِ آن» از سوی اعضای مجمع بررسی شود و همچنان سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد بعد از گذشت یک سال از تشکیل شورای این شهر، در تعلیق بماند. 

 

این طرح درحالی در دستور کار این هفته مجمع قرار نگرفت که  یک رسانه به نقل از غلامرضا مصباحی‌مقدم در این باره عنوان کرده بود که این طرح با دستور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص از دستورکار خارج شده است اما پس از آن مصباحی‌مقدم این موضوع را تکذیب کرد.

 

حالا سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای‌شهر یزد که سرنوشت فعالیتش از شورای‌شهر به تصمیم‌گیری در مجمع تشخیص گره خورده در گفت‌وگو با«اعتمادآنلاین» تاکید دارد که ایجاد اتحاد و انسجام بین مردم در شرایط کنونی از اهمیت زیادی برخوردار است. او معتقد است که حل مشکلش می‌تواند گامی به سمت اتحاد بین ایرانیان باشد.

 

متن گفت‌وگو با سپنتا نیکنام  را در زیر می‌خوانید.

 

*آقای نیکنام، روز شنبه هم با وجود اینکه قبلاً اعلام شده بود بحث حضور اقلیت‌ها در مجمع بررسی و موضوع شما تعیین تکلیف می‌شود، این طرح در دستورکار قرار نگرفت. دلیل این اتفاق را نشات گرفته از تعلل می‌دانید یا به نظرتان مباحث دیگری وجود دارد؟

به نظرمن هر دو عامل می‌تواند در به تأخیر افتادن طرح بحث حضور اقلیت‌های دینی در شورای‌شهر مطرح باشد. تعلل را از این بابت می‌گویم که طرح بحث حضور اقلیت‌ها در شورا می‌تواند در وضعیت فعلی کشور اتحاد دوباره ایرانیان را رقم بزند و اقلیت‌ها را به عنوان ساکنان سرزمین ایران در مدیریت شهر دخیل کند. مباحث دیگری نیز مانند اختلاف‌نظر در این مساله وجود دارد. البته شنیده‌ها حاکی از آن است که مخالفت و پیگیری یک شخص در این مساله نقش دارد که ترجیح می‌دهم فعلاً در این رابطه صحبت نکنم.

 

*شما اگر تعلل مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داشته باشد، چه واکنشی نشان خواهید داد؟

فعلاً زود است درباره این مساله صحبت شود. به نظرم باید دید روند قانونی این مساله چگونه پیش خواهد رفت. چیزی که من می‌بینم این است که نزدیک به یکسال، یک کرسی شورای‌شهر یزد خالی مانده و من در صورت بازگشت به شورای‌شهر باید به اندازه یکسال بیشتر از سایر همکاران تلاش کنم تا این کاستی جبران شود.

 

*بعضی از نمایندگان مجلس این موضوع را پیگیری می‌کنند. خبر دارید که تعاملاتشان در چه سطحی بوده و چقدر مؤثر واقع شده است؟

بله. خوشبختانه نمایندگان مجلس و حتی چهره‌های دولتی و البته اعضای شورای‌شهرها در سراسر کشور از ابتدای این ماجرا حمایت کرده‌اند و باید از آن‌ها تشکر کرد. واقعیت این است که به جز تماس تلفنی با تنی چند از این عزیزان و تقدیر و تشکر از آنان، ارتباط آنچنانی با این نماینده‌ها برقرار نکرده‌ام اما در هر تریبونی که بوده از آن‌ها بابت این تلاشی که در جهت حفظ وحدت ملی انجام داده‌اند، تشکر کردم. نکته دیگر اینکه طرح این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام که امروز مورد بحث است حاصل تلاش تمامی عزیزان و بویژه رسانه‌ها بود که اگر پیگیری آن‌ها نبود شاید این مساله به این مرحله نیز نمی‌رسید.

 

*آیا علی لاریجانی به عنوان رییس مجلس تا به حال به صورت مستقیم یا با واسطه با شما ارتباطی برقرار کرده است؟ چه مباحثی مطرح شده است؟

خیر. اینکه به صورت مستقیم یا با واسطه با ایشان ارتباطی برقرار شده باشد در برنامه‌هایم نبوده اما ایشان نیز مانند آقای روحانی چندین بار نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند و با پافشاری خود بر این مساله نگذاشتند چراغ حضور اقلیت‌ها در تعیین سرنوشت مدیریت شهری خاموش بماند.

 

*مردم یزد که تعداد چشمگیری از آنها به شما رأی داده‌اند موضوع شما را فراموش کرده‌اند؟ در برخوردهایی که با آنها دارید چه واکنش‌هایی درباره داستان شما دارند؟

واقعیت این است که این مساله نه تنها در یزد که در شهرهای دیگری هم که رفتم با واکنش محبت‌آمیز مردم همراه بوده است. مردم یزد همیشه به من لطف داشته‌اند و چندی پیش نیز یکی از همشهریان با حضور در شورای‌شهر و اعطای گل به اعضای شورا و گذاشتن یک گل روی میز خالی من حتی با بالاگرفتن کاغذی که تعداد رأی‌های من بر آن نقش بسته بود، نشان دادند که لطفشان نسبت به من مانند سابق و حتی بیشتر شده است.

 

شما ببینید در شهری مانند یزد که دارالعباده ایران است، یک اقلیت دینی از سوی مردم رأی می‌آورد. این نشان‌دهنده این است که مردم این مناطق تعامل خوبی با یکدیگر دارند و به قولی همزیستی مسالمت‌آمیز و دوستانه با هم دارند. از سویی به قول آقای یونسی مشاور رییس‌جمهوری، زرتشتیان حاملان اصلی تمدن ایران زمین و اصل و اساس ملت ایران هستند که به نظرم این موضوع به میزان دلسوزی زرتشتیان در کنار سایر اقلیت‌ها برای پیشرفت ایران اشاره می‌کند. ماجرایی که برای من پیش آمد یک زنگ خطر است. نباید با تصمیمی اشتباه وحدت مردم در اینگونه مناطق را خدشه‌دار کنیم.

 

*آقای نیکنام، فکر می‌کنید آقای سفید رییس شورای شهر همچنان بر حرف خود تاکید دارد و در صورت تأیید نشدن شما استعفا خواهد داد؟ 

من امیدوارم هیچگاه این اتفاق نیفتد. آقای سفید یکی از پیگیرترین افراد در این ماجرا بوده‌اند. بارها از تریبون‌های مختلف درباره تبعات این مساله صحبت کرده‌اند. این موضوع را بارها در مصاحبه‌ها گفته‌ام که امیدوارم هیچگاه حرف آقای سفید عملی نشود. حتی من بعد از حکمی که برایم صادر شد به شورا نرفتم تا ایشان مجبور به استعفا از ریاست شورا نشوند. قطعاً حضور ایشان در شورای‌شهر به عنوان رییس منشأ خدمت است و نباید مردم یزد از این منشأ خیر بی‌نصیب شوند.

 

*درآخر، خودتان چقدر به نتیجه مثبت رسیدن ماجرای خود امیدوار هستید؟

من به حل این مساله امیدوارم و همچون همیشه همه ایرانی‌ها در سرنوشت آینده ایران سهیم خواهند بود.

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش