جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۰۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۳۰۹
شهری و روستایی

غلامعلی رجائی: مطرح‌کردن برخی از نام‌ها شوخی بود

غلامعلی رجائی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

 هنوز رفتن محمدعلی افشانی از بهشت قطعی نشده است که اعضای شورای شهر نام ۳۰ نفر کاندیدای شهرداری را مطرح کرده‌اند. سخنگوی شورای شهر از لیست بلند گزینه‌های شهرداری تهران خبر داد و مطرح کرد: «هر یک از اعضای شورا حداکثر ۵ گزینه پیشنهادی خودشان را مطرح کردند و این لیست تهیه شد. البته اشتراکات زیادی بین پیشنهادها مطرح بود و در نهایت ۳۰ اسم مشخص شد که اسامی آنها در اختیار رسانه‌ها قرار داده شد.» این موضوع در حالی است که به‌رغم رد یک فوریت استفساریه مستثنی کردن شهردار تهران، کمیسیون اجتماعی مجلس در اقدامی بی‌سابقه بررسی این طرح را در دستور کار خود قرار داد و قرار است در یکشنبه هفته آینده به این مساله رسیدگی کند.

 

طبق آخرین خبرها، در کمیسیون قصد دارند که شهردار تهران را به شهردار کلانشهرها تغییر داده و با ۵۰ امضا، فوریت طرح اصلاح شده را در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دهند. در لیست ۳۰ نفره نام افرادی مطرح شده است که حتی می‌توان گفت هیچ شناسنامه مدیریتی ندارند و فقط به جهت شناخت برخی از اعضا از آنها در این لیست آورده شده‌اند. نام برخی از افراد هم در این لیست مشاهده می‌شود که بازنشسته هستندّ، اما چرایی استفاده از اسامی افراد بازنشسته در این لیست قابل تامل است. در میان این لیست نام محسن هاشمی، رئیس شورای شهر بسیار می‌درخشد و بحث‌ها بر سر آن است که آقای هاشمی حاضر است به شهرداری برود یا خیر؟

 

آقای هاشمی تا چند روز گذشته تمایلی از خود برای شهردار شدن نشان نمی‌داد، اما خبری طی دو روز گذشته منتشر شد و علی اعطا درباره حضور محسن هاشمی به عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری تهران اظهار کرد: «درباره حضور آقای هاشمی نیز به عنوان شهردار تهران صحبت شد و ایشان گفتند اگر اعضا بر خروج من اجماع داشته باشند، شرکت می‌کنم، اگرنه از شورا خارج نمی‌شوم و حضورشان را منوط به اجماع نظر شورا کردند». به دنبال این موضوع روزنامه «آرمان» گفت‌وگویی با غلامعلی رجائی مشاور شهردار تهران داشته که در ادامه می‌خوانید.

 

با توجه به اینکه یک فوریت استفساریه مستثنی کردن شهردار تهران در مجلس رد شده، اما کمیسیون اجتماعی مطرح کرده که برای تثبیت شهردار در تلاش است.

 

ماندن یا نماندن افشانی در تاریخ ۱۳ آبان در مجلس بررسی خواهد شد. درباره این موضوع در مجلس اختلاف‌هایی وجود دارد، چرا که برخی از نمایندگان معتقدند شهردارهای تهران و حتی کلانشهرها مستثنی از قانون «منع به‌کارگیری بازنشستگان» هستند و برخی هم این موضوع را کاملا رد می‌کنند، بنابراین باید گفت این موضوع یک امر حقوقی است و حقوقدانان باید در این باره نظر دهند، اما در نهایت مجلس باید حرف آخر را بزند. همچنین لازم به ذکر است که رد یک فوریت مبنی بر آن نیست که موضوع به طور کامل رد شده باشد، چراکه مجلس می‌تواند از کلیت مصوبه خود دفاع کند.

 

مجلس در نهایت چه رأیی خواهد داد؟

درباره آنکه مجلس به این موضوع چه رأیی خواهد داد نمی‌توان پیش‌بینی کرد، اما هر تصمیمی محتمل است. برخی مطرح کرده‌اند که ماندن آقای افشانی در شهرداری بعید است، اما برخی هم خوشبین هستند؛ چرا که مجلس غیرقابل پیش‌بینی است. در زمان تصویب FATF هم دیدیم که مجلس غیر قابل پیش‌بینی بود.

 

با توجه به اینکه هنوز تصمیم قطعی بررفتن یا ماندن آقای افشانی گرفته نشده، شورای شهر برای انتخاب شهردار جدید اقدام کرده است.

 

شورا تمایل به تغییر شهردار ندارد، اما به جهت آنکه زمان را از دست ندهد وارد این مقوله شده است. آقای افشانی مانند هر شهردار دیگری باید مورد انتقاد قرار گیرد ضمن آنکه زمان زیادی هم در شهرداری مشغول نبودند، اما باید به ایشان فرصت داد تا برنامه‌های خود را اجرا کند.

 

اخیرا لیست ۳۰ نفره‌ای از سوی اعضای شورا برای کاندیدای شهرداری اعلام شده است که در این لیست افراد بازنشسته یا ناشناخته حضور دارند. چرایی مطرح شدن این افراد از سوی اعضای شورای چیست؟

این موضوع را باید از سخنگوی شورا پرسید. به هنگام مشاهده این لیست بسیار تعجب کردم، چرا که برخی از این اسامی حتی در جست‌وجوی اینترنتی هم ناشناخته بوده و هیچ سابقه‌ای از خود ندارند؛ برخی از آنها سابقه فعالیت یک ماهه در شهرداری دارند. می‌توان گفت مطرح کردن برخی از این نام‌ها یک شوخی بوده، چرا که حتی برخی از این افراد بازنشسته بودند و به طور کل نامشان نباید وارد این لیست می‌شد. با توجه به تجربه انتخاب آقای افشانی و آقای نجفی، شورای شهر باید ملاحظه کند تا برای بررسی گزینه عمیق‌تر ورود پیدا کند. اگر این لیست علنی نمی‌شد بهتر بود، چرا که برخی از آنها شنیدن نامشان باعث خنده می‌شود.

 

با تمام این اوصاف در شورای شهر هر کسی درباره ماندن یا نماندن شهردار نظر می‌دهد.

بسیاری از اعضای شورای شهر صحبت‌های مختلفی را به میان می‌آورند و مشخص نیست که اساسا تا چه اندازه آن صحیح است. شورا دارای سخنگوست اما با توجه به اینکه باید گفت اعضای شورا شخصیت حقوقی دارند، به نظر می‌رسد شورای شهر تهران سخنگوهای متعدد دارد. توصیه می‌کنم اعضای شورا به این موضوع توجه داشته باشند، چرا که نظراتشان متفاوت و متعارض است.

 

برخی می‌گویند افشانی بماند، یکی دیگر می‌گوید برود و دیگری می‌گوید به‌زودی شهردار جدید تعیین می‌کنند. این موضوع نشان از آن است که آرا با یکدیگر متفاوت است، اما باید از شورا یک صدا بیرون بیاید و فقط سخنگو صحبت کند. شهرداری تهران مطرح است آن است که جریانات سیاسی همواره به تهران به عنوان سبد بزرگ پر از رأی نگاه می‌کنند و بیش از آنکه بحث خدمت به پایتخت باشد بحث آرای ۱۴ میلیون نفر در انتخابات مطرح است و در ذیل این شهرداری دو دوره رئیس‌جمهور آمده و دو تا سه بار هم فردی خود را تا نزدیکی‌های پاستور رسانده است.

 

باید پذیرفت که شهرداری تهران ممزوج به مسائل سیاسی است و نقش احزاب و گرایش‌های سیاسی در انتخاب شهردار پررنگ است. قاعدتا کسی که به عنوان شهردار انتخاب می‌شود اگر شایستگی‌های بیشتری داشته باشد ممکن است براساس تجربیاتی که از گذشته داشته، خود را در شهرداری به خوبی مطرح کرده و چه بسا گزینه‌ای مهم برای پاستور باشد. بحث بر سر اینکه شهردار تهران شامل این مساله می‌شود یا نه، یک بحث حقوقی نیست و بیشتر بحثی سیاسی است که رنگ و شدت گرفته است. برخی به این موضوع جنبه قومی داده‌اند و می‌خواهند ماجرا و مشکل پیش آمده را به سمت موضوع قومیتی ببرند.

 

راضیه فراهانی

 

armandaily.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش