دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۱۶

فوتوریسم چیست و دارای چه ویژگی هایی می باشد؟

فوتوریسم چیست,سبک فوتوریسم,هنرمندان سبک فوتوریسمبیانه شکل گیری سبک فوتوریسم برای اولین بار به سال ۱۹۰۹ میلادی برمیگردد
یکی از جنبش های هنری اوایل قرن بیستم، تحت عنوان آینده گری یا فوتوریسم شناخته میشد. ایتالیا، منشأ پیدایش این جنبش بود و فعالیت خود را در کشورهای دیگر نظیر روسیه شروع کردند. از زمینه هایی که فوتوریست ها در آن فعالیت داشته می توان به ادبیات، عکاسی، نقاشی، مجسمه سازی ، تئاتر، موسیقی، سفالگری، معماری و حتی آشپزی اشاره کرد.

فوتوریسم

فلیپو توماز مارینتی( شاعر ایتالیایی) در سال ۱۹۰۹ میلادی، شکل گیری سبک فوتوریسم را برای نخستین بار در روزنامه فیگارو منتشر کرد. بیزاری از هنر گذشته و استقبال از پویایی، جنبش و حرکت به عنوان بیانیه ی اصلی فوتوریست ها محسوب میشد.

به بیان دیگر در ابتدای قرن بیستم، مهمترین سبک هنری آوانگارد، سبک فوتوریسم نام داشت که منشأ آن به کشور ایتالیا برمی گردد. جریان مدرنیته، تکنولوژی و ماشینی شدن در این سبک از اولویت بسیاری برخوردار است. درواقع فوتوریست باعث شد که ماشین به زندگی بشر راه یابد. افردی که از سبک فوتوریسم پیروی می کنند معمولاً با گونه های فرهنگی سنتی و قدیمی مخالفت می کنند. هنرمندان سبک فوتوریسم دوست دارند که مضامین سرعت، تکرار و خشونت را به تصویر بکشند.

شخصیت پرشور و روشنفکر مارینتی( شاعر ایتالیایی) باعث بوجود آمدن مضامین اصلی سبک فوتوریسم شد. این مضامین باعث میشود که فوتوریسم، شباهت بسیاری به آنارشیسم( آزادی بی قید و بند ) و یا طغیان گری داشته باشد. ماشین، هواپیما و شهرهای صنعتی در نزد فوتوریست ها نشانه های بسیار مهمی محسوب میشدند بدین دلیل که آنها بیانگر پیروزی انسان بر طبیعت بودند.

اصول کلی آینده گری

آینده گرها به تاریخ و مظاهر تمدن، نگاه طغیان گری داشتند و در بیانیه هایشان خواستار نابودي آنها بودند و به ستایش مظاهر مدرن بشریت می پرداختند. آنان می خواستند که موزهها و کتابخانه ها که نگهدارنده ی نمادهای قدیم و تمدن های پیشین بودند؛ از بین بروند. به این ترتیب یکی از ریشه های پیدایش فاشیسم در ایتالیا، جنبش فوتوریسم بود.

فوتوریسم در عکاسی,سبک های بعد از فوتوریسم,معماری فوتوریسممهمترین سبک هنری آوانگارد در ابتدای قرن بیستم،سبک فوتوریسم بوده است

هنرمندان آینده گر بر ادغام نقاشی و تماشاگر، بسیار تأکید می کردند و طبق گفته ی آن ها« تماشاگر باید در مرکز نقاشی برود تا قادر به درک اجتماعی حیرت آور درون نقاشی های سبک فوتوریسم باشد» و به این ترتیب دیدگاه ماشینی و مدرن آن ها نسبت به نقاشی بوجود آمد. آنها با تحسین بسیاری کشفیات و دیدگاه های علمی را می دیدند و تأکید زیادی بر روی حرکت در نقاشی داشتند که درنتیجه ی این امر،« کارتون» یا پویانمایی به وجود آمد.

ویژگی های اصلی جنبش فوتوریسم

جنبش فوتوریسم( آینده نگری)، متکی بر فلسفه های اساسی خود بود. این نقاشان زمان و حرکت را در درجه اول، وارد نقاشی کردند. نقاشی فوتوریست مثل نقاشی کوبیست ها بسیار انتزاعی است. بیان احساسات فوتوریست ها درباره دنیای جدید و مدرن از اهداف فوتوریسم به شمار می رفت. دنیا از نظر فوتوریست ها تبدیل به محیطی شگفت انگیز در عرض چند سال شده بود و باید در نقاشی، این شگفتی نمایان می شد.

فوتوریسم و تکنولوژی

تکنولوژی بصری و عکسبرداری ریتمیک مانند انیمیشن و سینما از آثار هنرمندان سبک فوتوریسم محسوب میشود. تکنولوژی در شکل گیری این سبک، تأثير به سزایی داشت، به این صورت که هنرمندان اب استفاده از تکنولوژی، قادر به ارائه ی تصاویری ریتمیک در کادرهای پشت سر هم هستند. هنرمندانی همچون جیاکومو بالا، اومبرتوبوچینی، جینو سورینی و کارلو کارا از پیروان این سبک بع شمار می رفتند. این جنبش در میلان برای نخستین بار بوجود آمد ولی پس از آن سریعا به تورین و ناپل انتقال داده شد و در اقصی نقاط دنیا در مدت زمان بسیار کوتاهی منتشر شد.

فوتوریسم در عکاسی

فتوریسم در بین حرکات آوانگارد نیمه اول قرن بیستم، بین نقاشی و عکاسی، عمیق ترین و مطالعه شده ترین روابط را ارائه می دهد. فوتوریسم از مفهوم نمایندگی نئو امپرسیونیستی خود در عکاسی سعی می کند که به صورت منسجم از طریق امکانات عکاسی، تکنیک های نقاشی که بیانگر مفهوم حرکت است را پیاده کند. در عین حال، عکاسی تکامل خود را به لطف پیشرفت فناوری شروع کرد و تبدیل به ابزاری شد که تصاویر را از حرکت فعال، رسمی سازی کند. درواقع عکاسی آینده گرا قصد معرفی همین انقلاب در ادراک را داشت. بعنوان یک رویکرد، آن ها به عکاسی علمی و معنوی گرایش پیدا کردند.

فوتوریسم در معماری

معماری فوتوریسم (مصطلح به معماری فوتوریست) دارای اصول مهمی نظیر ایجاد و برقراری ارتباط بین نیازهای این انسان و روند رشد پرشتاب تکنولوژی، توجه به دغدغه های امروزی انسان معاصر و زندگی شهری می باشد. سبک فوتوریسم در معماری به این صورت وارد شد که پس از انتخاب سطوح با گوشه ای تیز در طراحی ساختمان و المان های معماری، آن دو بگونه ای باهم ادغام می شوند که انسان احساس می کند درحال حرکت است؛ وقتی که به آن ها نگاه میکنید هیچگاه چشمتان بطور ثابت به یکجا خیره نمیشود.

رنگهایی به انسان، حس نوعی صنعتی بودن را میدهد که از کنتراست بالا و تیرگی برخوردار است و از تکرار در تمام المانها استفاده شده است( همانند آنچه در پرسپکتیو رخ میدهد) که در زمره آثار فوتوریست، چنین کاری به صورت خودکار قرار میگیرد. نظاره گری به دغدغه های بشر، متناسب با زندگی امروزی او در زندگی شهری و معماری از اصول بنیادی معماری آینده گرا به شمار می رود.

ویژگی های اصلی جنبش فوتوریسم,فوتوریسم,عقاید فوتوریست هامضامین اصلی سبک فوتوریسم برگرفته از شخصیت پرشور شاعر ایتالیایی یعنی مارینتی است

فوتوریسم در ادبیات

نویسندگان سازنده ی فوتوریسم در ادبیات ایتالیایی، صرفاً راضی به مضامین شهری و مدرنیسم نقاشی آینده گرایی نبودند. آنان می خواستند که متناسب با تصورهایشان، بیانی را بسازند. آن ها اقدام به تاسیس ژانرهای جدیدی تحت عنوان شعر کلمه- آزاد کردند که مشروط بودن به آزادی از ویژگی بارزش به شمار می رفت.

محدودیت های تایپوگرافی خطی و نحو معمولی و املاء در فوتوریسم شعر و ادبیات، بدون کاربرد بود. مواردی همچون Futurist evenings، استفاده از مانیفست، رویدادهای رسانه ای میکس شده، اشعار پوستری و مجلات با فرمت صفحه گسترده حاوی ترکیبی از ادبیات، نقاشی و اظهارات نظر از شکل های جدید انتشار در ادبیات فوتوریسم محسوب میشدند. با این حال، خروجی هنرمندان از برنامه اعلام شده جنبش تا سال ۱۹۱۴ بسیار عقب ماند و بر خلاف مارینتی تا حد زیادی، شاعران آینده نگر در موضوع و اصطلاحات خود، سنتی گرایانه باقی ماندند.

مارینتی در ابتدا به سبب داستان Mafarka le futuriste معروف شد که درباره تجاوز، غارت و نبرد در شمال آفریقا بود. (“تخریب نحو – تصور بی سیم – کلمات در آزادی”) در سال ۱۹۱۳ عنوان مهم ترین مانیفست آینده نگر ادبی بود که خواسته های مارینتی را برای یک زبان پراکنده، با افعالی در نشانه های بی نهایت و ریاضی، خالی از صفت ها و ضرب المثل ها و جفت سازی کلماتی برای انتقال اقتصادی و جسورانه تر اطلاعات بیان میکرد.

فوتوریسم در طراحی لباس و صنعت مد

فوتوریسم با به چالش کشیدن هنرمندان، قصد ایجاد سبک هایی برای بیان ایده ها و احساسات دنیای مدرن را داشت. یکی از بنیان‍گذاران جنبش به نام Giacomo Balla در سال ۱۹۱۴، دستورالعمل های مربوط به صنعت مد را جمع آوری کرد. مواردی همچون رنگ های خنثی، طرح های متقارن و یک نواخت حاکم بر سبک های مد روز از نظر Balla تمسخر آمیز بود. طبق گفته ی این نقاش، لباس باید تهاجمی باشد و سایه های “عضلانی” یا عمیق رنگ و الگوهای هندسی جسورانه را داشته باشد.

فوتوریسم در عکاسی,سبک های بعد از فوتوریسم,معماری فوتوریسمدر سبک فوتوریسم بیشتر از هرچیزی به جریان مدرنیته، تکنولوژی بها داده شده است

Balla به جای تعادل، طرفدار عدم تقارن بود؛ مانند آستین های ژاکتی که در طول و شکل های مختلف، برش داده شده است. او میخواست لایه هایی از لباس را اضافه و حذف کند که به صورت خودجوش باعث ایجاد ظاهری جدید میشد. سبک فوتوریسم در طراحی لباس، بیانگر مد بود. در اثر این جنبش، از تحرک و پرخاش گری تمجید شد. Balla لباسی را دوست داشت که ساده و راحت بود یعنی پوست و بدن در آن لباس به راحتی، نفس می کشید.

ارنستو میشائیل که یک طراح آینده گرایانه بود و به لقب Thayahtشهرت داشت؛ در سال ۱۹۲۰به معرفی یک لباس باشکوه و راحت به نام توتا به معنی همه، برگرفته از کلمه ایتالیایی tutta پرداخت. توتا که برای دستیابی به موفقیت تجاری از طرح های آینده گرا و فیوچریستی به شمار می رفت؛ موجب جلب توجه عموم مردم شد. با این وجود، Futurism بر روی لباس هایی تأکید داشت که هدف از طراحی آن ها ایجاد یک سبک زندگی فعال، یک نوآوری واقعی و لباس اسپرت مدرن بود.

عقاید فوتوریست ها

>> سنت شکنی:

فوتوریستها توانستند ادبیات و بویژه شعر نو و تازه ای را با شکستن قالبهای کلاسیک، سنتی و زیبایی شناختی سمبولیستها و از بین بردن قانونمندیها ایجاد کنند. آنان به هیچ وجه از قواعد دستوری زبان و نحو استفاده نکردند. به طورمثال ، آن ها به کارگیری فعلها به صورت مصدر، از صفت و قید و نشانه گذاری در نوشته هایشان استفاده نمی کردند.

>> آینده نگری:

فوتوریستها بر این باورند که نباید به مرور گذشته، بازسازی تاریخی و یا مسایل روزمره و پیش پاافتاده در آثار ادبی و هنری پرداخت، بلکه باید به تصویرسازی آینده پرداخت.

>> درباره مردم و برای مردم:

مخاطبان اصلی فوتوریستها،« مردم» بودند. عقیده و باورشان این بود که هنرمند باید با حاضر شدن در میان مردم، هنری تازه را با گفتن« از مردم و برای مردم» ارایه دهد.

>> دست یافتن به دنیای والای ذهن و روح انسان:

درواقع هنر فوتوریستی، قصد نجات انسان از غرق شدن در دنیای مدرنیته و افتادن در دام زندگی قراردادی و بی روح شهری را دارد و در این میان تنها هنر، قادر به نجات انسان از این گرداب است و می تواند به تدریج انسان را به دنیای والای روح و ذهن و لذت زندگی برساند.

فوتوریسم چیست,سبک فوتوریسم,هنرمندان سبک فوتوریسمآینده‌گری نام دیگر فوتوریسم است

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش