چکیده ای از بیوگرافی جمشید مشایخی:
نام اصلی: جمشید مشایخی
زمینه فعالیت: سینما و تلویزیون
تولد: ۵ آذر ۱۳۱۳
جاجرود، استان تهران
ملیت: ایرانی
سالهای فعالیت: ۱۳۳۵ تاکنون
همسر(ها): گیتی افروز رئوفی
فرزندان: نادر، نغمه و سام
درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸
بیوگرافی جمشید مشایخی:
جمشید مشایخی متولد ۵ آذر ۱۳۱۳ در تهران می باشد. جمشید مشایخی از بازیگران پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است. اصالت جمشید مشایخی به تنکابن مازندران می رسد. وی دارای تحصیلات ناتمام در رشته تئاتر است.
جمشید مشایخی سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیردولتی آغاز کرد و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت.
جمشید مشایخی حتی به خاطر بازی سینمایی اش برای مدتی از کار تئاتر اخراج شد. در واقع کار حرفهای خود را از سال ۱۳۴۹ بهطور رسمی شروع کرد. بازی جمشید مشایخی در نقش انسانهای بیرحم و همچنین نقشهای تاریخی همچون «شازده احتجاب»، «کمال الملک» و رضا تفنگچی/خوشنویس در سریال «هزار دستان» نشانگر از توانایی بازیگری اوست.
با این حال، در کارنامه بازیگری او، نقشهای کم ارزش و گاه بیارزش نیز شاهد هستیم که به گفته خود، پذیرفتن آن نقشها را برای کمک به کارگردانها قبول میکند؛ هرچند که به کارنامه بازیگری اش لطمه وارد شود. جمشید مشایخی در سال ۱۳۶۳، بابت بازی در دو فیلم گلهای داوودی و کمالالملک، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. از نمایشهای مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بود.
جمشید مشایخی در سال ۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
ازدواج جمشید مشایخی
جمشید مشایخی با گیتی رئوفی ازدواج کرده و سه فرزند به نام های نادر، نغمه و سام دارد. شاید شناخته شده ترین آنها نادر مشایخی باشد.
نادر، حالا رهبر ارکستر تهران است و سال ها در اتریش موسیقی خواند و ارکسترهای مختلفی را رهبری کرد. شاید وجه تشابه بهترین بازیگران سینمای ایران همین باشد؛ فرزندان مشایخی و انتظامی، هر دو از بهترین آهنگسازان ایران هستند.
بیماری جمشید مشایخی:
سال ها پیش پس از درد معده پزشکان متوجه سرطان می شوند و احتمال زنده ماندش را کم می دانند اما در نهایت با عمل جراحی ۳۵ درصد روده را بر می دارند و استاد دوباره سلامتی خود را بدست می آورد.
جمشید مشایخی در تابستان ۹۷ برای دومین بار از ناحیه دستگاه گوارش و روده به علت مشکل چسبندگی و همچنین سنگ کیسه صفرا مورد عمل جراحی قرار گرفت.
جوایز جمشید مشایخی:
- برندهٔ تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در هفتمین دورهٔ جشن خانهٔ سینما بابت ایفای نقش در فیلم بانوی من (۱۳۸۲)
- نامزد دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دورهٔ جشن خانهٔ سینما بابت ایفای نقش در فیلم کمیته مجازات (۱۳۷۸)
- جایزهٔ بهترین بازیگر مرد بابت ایفای نقش در فیلم پدربزرگ در جشنواره بینالمللی فیلم پیونگیانگ (۱۳۶۴)
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر بابت ایفای نقش در فیلم گلهای داوودی (۱۳۶۳)
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر بابت ایفای نقش در فیلم کمالالملک (۱۳۶۳)
«جمشید مشایخی» درگذشت
جمشید مشایخی ساعت ۲۱ امروز سهشنبه ۱۳ فروردین درگذشت.
سام مشایخی فرزند جمشید مشایخی با تایید خبر درگذشت پدرش گفت: جمشید مشایخی ساعت ۲۱ امروز سهشنبه ۱۳ فروردین در یکی از بیمارستانهای تهران بر اثر بیماری و ایست قلبی درگذشت.
وی با تشکر از پزشکان و پرسنل بیمارستان گفت: زمان و مراسم تشییع متعاقبا اعلام میشود اما به احتمال فراوان مراسم تشییع روز شنبه ۱۷ فروردین برگزار میشود.
جمشید مشایخی در زمان فوت ۸۴ ساله بود.
عکس های جمشید مشایخی:
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 257
- 21
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۹/۲۴ - ۱۲:۱۶
Permalink