جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۷۰۰۲۴

بیوگرافی علی جنتی پسر ایت الله احمد جنتی

بیوگرافی علی جنتیعلی جنتی
علی جنتی سیاستمدار و دیپلمات ایرانی است که به عنوان به عنوان مشاور سرپرست نهاد ریاست جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد. وی فرزند احمد جنتی است و از اعضای مورد اعتماد در حلقه اکبر هاشمی رفسنجانی محسوب می شد. در ادامه این مقاله از سرپوش به بیوگرافی علی جنتی می پردازیم.

چکیده بیوگرافی علی جنتی

نام کامل: علی جنتی

تاریخ تولد: ۳ تیر ۱۳۲۸

محل تولد: قم

حرفه: سیاستمدار و دیپلمات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

حزب سیاسی: اعتدال گرایی

والدین: احمد جنتی

بیوگرافی علی جنتیبیوگرافی علی جنتی

بیوگرافی علی جنتی

علی جنتی در ۳ تیر ۱۳۲۸ در قم به دنیا آمد. او فرزند ارشد احمد جنتی است و برخلاف پدرش یکی از اعضای حلقه معتمدان اکبر هاشمی رفسنجانی محسوب می شود. وی تحصیلات دوره متوسطه اش را سپری کرد و سپس با تاسیس مدرسه علمیه منتظریه (حقانی) که توسط شهید بهشتی، شهید قدوسی و جمعی دیگر از استادان حوزه علمیه قم تاسیس شده بود، تحصیلاتش را به صورت حوزوی ادامه داد. علی جنتی ۱۰ سال در حضور اساتید بزرگ حوزه درس خواند و بعد از اتمام دوره اش، دروس خارج فقه و اصول را به وسیله آیت الله شبیری زنجانی، آیت الله یوسف صانعی و آیت الله آذری قمی آموخت. 

علی جنتی یکی از نزدیکان محمد منتظری است که از سال ۱۳۷۴ مبارزه را علیه حکومت وقت آغاز کردند. آنها در همان سال به وسیله نیروهای ساواک شناسایی و تحت تعقیب قرار گرفتند به همین دلیل بالاجبار از ایران گریختند و تا زمان پیروزی انقلاب در کویت ساکن شدند. بعد از انقلاب محمد منتظری یکی از کمک دستان به نهضت آزادی بخش خارج از ایران بود. 

علی جنتی در سال ۱۳۵۸ عضو شورای نظارت بر صدا و سیما در سال ۱۳۵۹ رئیس صداوسیمای استان خوزستان و در سال ۱۳۶۲ استاندار خوزستان شد، همچنین در سال ۱۳۶۷ به عنوان رئیس دفتر اکبر هاشمی رفسنجای نیز انتخاب شد، که در آن زمان رئیس وقت مجلس را برعهده داشت. علی جنتی زمان ریاست جمهوری هاشمی یعنی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ به عنوان استاندار خراسان انتخاب شد. از جمله اتفاق های ایجاد شده در دوران استانداری ایشان می توان به شورش ۹ خرداد ۱۳۷۱ مشهد اشاره کرد. 

از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۷ به معاونت بین‌الملل وزارت ارشاد، و تا پایان دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی به سفارت ایران در کویت منصوب شد.

علی جنتی و پدرش، علی جنتیاحمد جنتی و پسرش علی جنتی

فعالیت علی جنتی در دولت احمدی‌نژاد

زمانی که احمدی نژاد توانست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ پیروز شد، علی جنتی از کویت فراخوانده شد. مصطفی پورمحمدی به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور، منصوب شد. در آستانه شروع انتخابات شوراها و مجلس خبرگان در سال ۱۳۸۵، با فشار وارد شده از سمت هواداران محمود احمدی نژاد، از سمت خود کنار گذاشته شد و مجددا به عنوان سفیر کویت به این کشور فرستاده شد، البته در سال ۱۳۸۹ از این مقام نیز کنار گذاشته شد.

گمان می شود برکنار ایشان به ادعای کشف شبکه جاسوسی ایران در کویت مربوط است. 

انتخاب علی جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

همزمان با شروع کار دولت یازدهم، علی جنتی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی شد و درنهایت توانست رای اعتماد را بگیرد. از جمله دستاوردهای ایشان می توان به اجرای قانون معافیت ناشران و کتابفروشان ایران از پرداخت مالیات اشاره کرد. این مطالبات اهالی کتاب در ایران در دولت های گذشته ایران محسوب می شود. 

عکس های علی جنتیفعالیت های علی جنتی

ارتباط علی جنتی نزدیک با چهره‌های سیاسی اصلاح طلب

علی جنتی در مراسم افتتاح استودیوی ضبط صدای موزه موسیقی در ۷ شهریور ۱۳۹۲ علاوه بر تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سید محمد خاتمی، احمد مسجد جامعی، ادامه داد: 

«امیدوارم با این کمک‌ها ادامه دهنده راهی باشیم که در ابتدا با آقای خاتمی شروع شد.»

عکس عطاءالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اول سید محمد خاتمی که به دلیل گرایش‌های سیاسی و فکری وی، سکونتش در لندن و فعالیتش در شبکه بی‌بی‌سی فارسی، در دولت نهم و دهم از دیوار وزارت ارشاد حذف شده بود، چند هفته بعد از استقرار علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجددا به جای قبلی خود برگشت. 

چند هفته بعد از استقرار علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهاجرانی علاوه بر تشکر از این اقدام جنتی در نامه ای به او درخواست تجدید نظر در انتشار کتاب ها در ایران داد. 

علی جنتی در نوروز ۱۳۹۳ همراه با تعدادی از مسئولان دولتی جهت تبریک سال نو برای دیدار با سید محمد خاتمی رفت و زهرا اشراقی عکسی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد. این اقدام جنتی با مخالفت شدید نمایندگان اصولگرای مجلس مواجه شد.

طرح استیضاح علی جنتی

در اوایل سال ۱۳۹۳ ،درخصوص استیضاح علی جنتی، اولین اظهارنظرها اعلام شد و جبهه پایداری و نماینده مجلس عضو این حزب حمید رسایی، اصلی‌ترین دنبال‌کنندگان استیضاح جنتی بودند و رسایی توانست درخواستی در این خصوص با ۵۰ امضای نمایندگان مجلس را جمع‌آوری نماید ولی با در اولویت قرار گرفتن استیضاح وزیر علوم دولت روحانی، استیضاح جنتی از دستور کار نمایندگان منتقد جنتی خارج شد و مسکوت ماند.

عکس های مصاحبه ای علی جنتیطرح استیضاح علی جنتی

علی جنتی و ماجرای اکران فیلم توقیفی قصه‌ها

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مهر ۱۳۹۳، نامه ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کرد و درخواست عدم صدور مجوز برای اکران فیلم قصه ها ساخته رخشان بنی اعتماد و هفت فیلم دیگر را داد. علی جنتی از این فیلم ها به عنوان فیلم های مرتبط با فتنه نام برد و یکی از نمایندگان مجلس به نام احمد سالک در این رابطه ادعا کرد:

«برخی فیلم‌ها با این که مجوز فیلم‌نامه و تولید دریافت کرده‌اند اما در هنگام ساخته شدن، به حاشیه رفته‌اند و نمایش آن‌ها به مصلحت نظام نیست.»

درنهایت بعد از بیشتر از یک سال کشمکش بین مجلس و وزارت ارشاد، اکران فیلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی‌اعتماد بدون هیچ گونه تغییری در فیلم اولیه از صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ در گروه سینمایی قدس آغاز شد.

علی جنتی در برنامه های تلویزیونیمصاحبات علی جنتی

اعطای مجوز وزارت ارشاد به موسیقی رپ

زمانی که علی جنتی در وزارت کار مشغول به کار شد، زمزمه هایی مبنی بر اعتای مجوز به موسیقی رپ سر زبان ها افتاد. مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد؛ پیروز ارجمند در در ۲۹ شهریور ۱۳۹۳، اعلام کرد:

«ما مشغول پژوهشی در این زمینه هستیم که چطور می‌شود موسیقی رپی تولید کرد که متناسب با فرهنگ ایرانی باشد که ما این پژوهش را انجام دادیم و به نتایجی هم رسیدیم تا بتوانیم با خوانندگان و آهنگسازانی که در این زمینه علاقه‌مند به فعالیت هستند همکاری داشته باشیم و بتوانیم الگوی مناسبی برای آن‌ها تعریف کنیم تا پاسخگوی این ظرفیت نسل امروز باشیم.»

در نهایت در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ آلبوم موسیقی «فراموشی» کاری از گروه «اتل متل» به عنوان اولین آلبوم رپی معرفی شد که توانست مجوز رسمی از دفتر موسیقی وزرات ارشاد دریافت کند. 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش