شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۹ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۱۹۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

تبریک فلفلی وزارت جهادکشاورزی دولت رئیسی به ملت بزرگ ایران❗️

، ممنوعیت واردات فلفل دلمه‌ای ایران,سموم در محصولات کشاورزی ایران میوه‌های صادراتی که از کشورهای همسایه به ایران برگشت خوردند با حواشی بسیاری همراه بود، سوژه انتشار کارتونی از علی پاک نهاد در صفحه اینستاگرامش شد
حدود یک ماه و چند روز بعد از حاشیه‌های ایجادشده درباره صادرات محصولات کشاورزی؛ درست در سخت‌ترین روزهای برجام و البته خبرهای جنگی، روز گذشته خبر قابل‌توجهی در سرتیتر خبرگزاری‌ها قرار گرفت؛ «ازسرگیری مجدد صادرات فلفل دلمه‌ای به روسیه»؛ خبری که بازتاب فراوانی در شبکه‌های اجتماعی داشت و از جهات مختلفی برای اذهان عمومی قابل‌تأمل بود.

به گزارش همدلی،بر اساس آنچه در سرتیتر گزارش‌های رسمی دیده می‌شود، با پیگیری‌ها و مذاکرات فنی انجام‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، ممنوعیت واردات فلفل دلمه‌ای ایران از سوی کشور روسیه رفع و صادرات این محصول از همین امروز رسماً از سر گرفته می‌شود؛ خبری که از نگاه وزارت جهاد کشاورزی یک دستاورد بزرگ تلقی شده و این وزارتخانه در پیامی این دستاورد را به مردم ایران تبریک گفته: «این دستاورد بیانگر سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و نویدی برای جامعه خدوم کشاورزی به‌ویژه گلخانه‌داران و فلفل کاران عزیز را به ملت شریف ایران تبریک می‌گوید و به اطلاع می‌رساند، تلاش شبانه‌روزی فرزندان ملت ایران در این وزارتخانه در راستای تحقق دیپلماسی غذایی که یکی از مهم‌ترین راهبردهای تحقق امنیت غذایی و اقتدار غذایی است، به‌صورت ویژه و مستمر ادامه دارد.» 

چیزی که از نگاه بسیاری از اذهان عمومی عجیب به نظر می‌رسد این است که در این مدت کوتاه چگونه به سم و کود مناسب دسترسی یافته و چطور ناگهانی محصول سالمی را تولید کردیم؟ واقعیت این است که در اواخر دی همین امسال، تقریباً نیمی از اخبار خبرگزاری‌ها اختصاص داشت به ماجرای دیپورت فلفل دلمه‌ای صادراتی از کشور روسیه. آن‌روزها گفته می‌شد که چین در صادرات سموم کشاورزی به ایران تقلب کرده و همین موضوع باعث شده تا تمامی محصولات کشاورزی از قبیل سیب‌زمینی و فلفل دلمه‌ای به دلیل وجود سم مهلک از روسیه و ازبکستان برگشت بخورد. اینکه چطور در مدت کوتاهی ماجرای این سم مهلک حل‌شده و روسیه این بار به دیپورت این فلفل‌ دلمه‌ای‌ها نپرداخته، سؤالی است که حالا بیشتر از همیشه اذهان عمومی را متوجه خودکرده است. 

چراکه طی ماه‌های گذشته درحالی‌که روسیه مشتری حدود ۴۴درصد از فلفل دلمه‌ای‌های ایران بوده، به‌صراحت از پذیرش این محصول خودداری کرده بود و حتی توزیع این فلفل‌ دلمه‌ای‌ها در بازارهای ایران نیز نگرانی‌های بسیاری را برای مصرف‌کنندگان داخلی به همراه آورده بود. البته این ماجرا نه‌فقط درباره فلفل دلمه‌ای که درباره سایر محصولات کشاورزی از قبیل کیوی و سیب‌زمینی هم مطرح بود. در همان روزها و با خبرسازشدن این ماجرا، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی به تجارت‌نیوز درباره چندین عامل مؤثر در برگشت محصولات کشاورزی از کشورهای خارجی توضیحات قابل‌توجهی داده بود. 

البته ناگفته نماند که خرداد امسال هم روسیه برای سازمان حفظ نباتات ایران اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده بود که ایران برای تولید محصولات نباید از چهار نوع سمی که در روسیه ثبت‌نشده، استفاده کند. موضوع دومی که درباره آن از سوی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی توضیحاتی ارائه‌شده بود، شناسنامه‌دار شدن گلخانه و صادرکننده‌های محصولات کشاورزی بود، سومین مسئله تأکید شده در این اطلاعیه هم این بود که از اول نوامبر تمام محموله گلخانه‌‌ها باید گواهی بهداشت و عدم باقی‌مانده سموم داشته باشند. به گفته این مقام مسئول: «متأسفانه سازمان حفظ نباتات درباره شروط روسیه برای واردات میوه از ایران اطلاع‌رسانی نکرده بود و هیچ‌یک از صادرکنندگان مدارک را تهیه نکرده بودند. صادرکنندگان محصولات خود را به روسیه فرستادند و تازه در مرز داغستان متوجه این موضوع شدند و روسیه هم فلفل‌ها را برگشت زد.»

 طبق گفته رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی: «مقصر برگشت فلفل‌ها از روسیه سازمان حفظ نباتات بوده که پروتکل‌ها را ندیده و امضا نکرده است. چون پروتکل‌ها امضا نشده بود باعث بی‌آبرویی ما و بازگشت محصولات شده است. ما هم از مسئولانی که باعث بی‌آبرویی ما شدند شکایت کردیم و باید در دادگاه‌های دولتی پاسخ‌گو باشند.» اینکه این‌همه مشکل و نقص چگونه در این مدت کوتاه حل‌شده و چطور مشکل سمی بودن رفع شده، سؤالی است که موردتوجه اذهان عمومی قرارگرفته و به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت آن باید از سوی سکان‌داران وزارت جهاد کشاورزی پاسخ داده شود.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش