دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۰۶

راهنمایی برای انتخاب بهترین وسایل سرمایشی در تابستان: انواع و مزایای هر یک

انواع وسایل سرمایشی,وسایل سرمایشی,معرفی انواع سیستم های سرمایشیوسایل سرمایشی
تابستان در کنار تمام مزایا و زیبایی های خود فصل گرمی محسوب می شود به خصوص در برخی از شهرها که دما به طور غیرقابل تحملی بالا می رود به همین دلیل نیاز به وسایل سرمایشی در این فصل کاملا به چشم می خورد. انواع وسایل سرمایشی مناسب با موقعیت های مختلف عرضه می شوند که در ادامه این مطلب سرپوش به برخی از آنها اشاره می شود.

فصل گرما و وسایل سرمایشی:

ایران کشوری با آب و هوای متغیر است و این موضوع به راحتی با تغییر فصل مشاهده می شود، همین موضوع سبب می شود نیاز به سانواع وسایل سرمایشی و گرمایشی بسیار به چشم بیایند. با پیشرفت تکنولوژی وسایل سرمایشی متعددی عرضه شدند که افراد با توجه به فضایی که در آن زندگی می کنند می توانند از هرکدام که بخواهند استفاده کنند. غالبا وسایل سرمایشی در اولویت استفاده قرار دادند که مصرف انرژی پایین تری دارند و هزینه های زیادی را بر دوش افراد باقی نگذارند.

زمان خرید وسایل سرمایشی توصیه می شود فضای مورد نیاز برای نصب آنها را داشته باشید، زیرا این احتمال وجود دارد این دستگاه با محیط مورد نظر شما سازگار نباشد. 

انواع سیستم های سرمایشی:

کولر آبی:

این نوع کولرها بیشتر برای مناطق خشک و گرم کارایی دارند از طرفی مصرف برق آنها کم است و در مقابل می توانند هوای خنکی با استفاده از آب ایجاد کنند درنتیجه فضای مورد نظر شما علاوه بر خنکا رطوبت کاف نیز خواهد داشت. 

مزایا و معایب کولر آبی:

یکی از مزایای مهم کولرهای آبی که بسیاری از آن استفاده می کنند قیمت مناسب آن نسبت به کولرهای سلولزی است همچنین هزینه هیا سرویس کردن این دستگاه ها و تعویض پوشال هایش نسبت به کولرهای سلولزی بسیار محدودتر است. 

البته کولرهای آبی معایبی هم دارند که بزرگترین آن مربوط به مصرف زیاد آب است. باتوجه به اینکه ایران کشوری کم آب است؛ کولرهای آبی یک بار اضافی محسوب می شوند. اما اگر کولر شما از نوع کم مصرف است، جای نگرانی وجود ندارد. 

کولر گازی ( اسپیلت ):

این نوع کولرها روی دیوار نصب می شوند و خیلی قوی تر از کولرها آبی عمل خواهند کرد، همچنین توانایی تصفیه هوا را دارند، البته برخی از اسپیلیت ها تنها قابلیت تولید سرما دارند اما برخی از آنها علاوه بر سرما سیسم گرمایشی هم دارند.

معایب اسپیلت:

یکی از بزرگترین عیبی که می توان به این گروه وسایل سرمایشی نسبت داد مصرف زیاد برق است. 

انواع وسایل سرمایشی,وسایل سرمایشی,بهترین وسایل سرمایشیانواع وسایل سرمایشی

کولر سلولزی:

کولرهای سلولزی یکی از سیستم های سرمایشی ساختمان است که عملکردی مشابه کولر آبی دارد همچنین ظاهر آن به شکل همین کولرها است. کولرهای سلولزی در قطعات مورد استفاده با کولرهای آبی متفاوت هستند. در یک سیستم سرمایشی تبخیری با عبور آب و باد از یک واسط تبخیری، هوا خنک می‌شود که این فرایند در کولرهای آبی با پوشال انجام گرفته و در کولر های سلولزی از پدهای سلولزی استفاده می‌شود.

مزایا و معایب کولر سلولزی:

باتوجه به معایبی که کولرهای آبی به همراه دارند؛ استفاده از کولرهای سلولزی درحال افزایش است. البته هنوز زمان زیادی نیاز است تا جای کولرهای گازی را بگیرند. به طورکلی استفاده از کولرهای سلولزی نسبت به کولرهای آبی مزایای بیشتری دارند که از جمله آنها عدم استفاده از پوشال است، درنتیجه احتیاجی به تعویض آنها وجود ندارند. صفحه های سلولزی ماندگاری بیشتری دارند که موجب می شود تعداد دفعات تعویض کاهش پیدا کند. باید بدانید که صفحات سلولزی را معمولا هر ۴ یا ۵ سال یک بار عوض می‌کنند و همچنین قابل شستشو نیز هستند که باعث صرف‌جویی در هزینه‌های شما می‌شود.

فن کویل:

یکی از بهترین گزینه های سیستم های سرمایش خانگی فن کویل ها هستند که دارای خاصیت دوگانه می باشند یعنی علاوه بر سرمان گرما نیز تولید می کنند. فن کویل ها مدل های متعددی دارند که شامل موارد زیر می باشند: 

- فن کویل های زمینی که روی زمین نصب می شوند و گرما و سرما را به سمت بالا هدایت می کنند. 

- فن کویل های کانالی که داخل دیوار نصب شده و می توانند توکار یا روکار باشند. 

- فن کویل های سقفی که گرما و سرما را به سمت بالا و پایین هدایت می کنند. 

- فن کویل دیواری که روی دیوار نصب می شوند که گرما و سرما را به صورت موازی هدایت می کنند. 

- فن کویل ها برای تولید هوای گرم به پکیج یا موتورخانه و برای هوای سرد نیاز به چیلر یا مینی چیلر دارند. 

- امروزه فن کویل ها به عنوان سیستم سرمایشی از سقف نسبت به انواع سیستم های سرمایشی جایگاه خوبی میان مردم پیدا کرده اند. 

مزایا و معایب فن کویل:

همانطور که اشاره شد این دستگاه ها فضای کمتری نسبت به سایر وسایل اشغال می کنند همچنین صدای زیادی دارند که موجب آزار دیگران خواهد شد. البته این عیب فن کویل ها در ساختمان های اداری کمتر آزاردهنده خواهد بود زیرا سروصدای محیط به اندازه کافی زیاد هست که شنیدن صدای فن کویل آزاردهنده نیست. 

از جمله دیگر مزایای فن کویل های سقفی عدم نیاز به کانال کشی است زیرا با استفاده از سیستم لوله کشی کار می کنند. به طورکلی سیستم های لوله کشی استهلاک کمتری نسبت به کانال کشی دارند و خیلی ساده تر انجام می شوند. عمل تهویه با استفاده از این سیستم قابل انجام است زیرا یک سر این دستگاه به هوای بیرون متصل می باشد. 

فن کویل ها به تعویض یا مراقبت از فیلتر احتیاجی ندارند و با توحه به مکان قرارگیری آنها کار مقداری دشوار می شود زیرا دسترسی به سقف بدون ابزار کمی سخت است و زحمت زیادی را در پی دارد.

انواع وسایل سرمایشی,وسایل سرمایشی, فن کویلانواع وسایل سرمایشی؛ فن کویل

چیلر:

یکی از قوی ترین سیستم های سرمایشی چیلرها هستند که در ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند، به این صورت که یک چیلر مرکزی داریم و در هر واحد فن جداگانه که سرمای بسیار مطبوعی ایجاد می کنند. به تازگی از مینی چیلرها هم استفاده می شود که تنها برای یک واحد کارایی دارند. و در تحقیق در مورد سیستم های گرمایشی سرمایشی میتوان گفت چیلر جزو یکی از بهترین سیستم خنک کنندگی خانگی انتخاب شده است.

داکت اسپیلت:

این ساختمان ها بیشتر برای واحدهای بزرگ و اداری استفاده می شوند و برای منازل مسکونی کارایی کمتری دارند. داکت اسپیلت بهترین وسیله سرمایشی است که برای چند واحد جداگانه محسوب می شود. 

مزایا و معایب داکت اسپیلت:

داکت اسپیلت مزیت های بسیاری دارد که همین موضوع سبب شده که باوجود قیمت بالا طرفداران خاص خود را دارد. 

برای افرادی که درگیر بیماری های مفصلی هستند و رطوبت محیط برایشان مضر است می توانند با داکت اسپیلت این موضوع را برطرف کنند. با توجه به این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که در بیمارستان‌ها و آسایشگاه‌ها از این دستگاه استفاده زیادی می‌شود.

در کنار مزایای مهمی که این وسیله نسبت به سایر وسایل دارد معایبی هم وجود دارد که می توان به مصرف بالای برق این دستگاه اشاره داشت. 

انواع وسایل سرمایشی,وسایل سرمایشی,داکت اسپلیتانواع وسایل سرمایشی؛ داکت اسپلیت

بهترین نوع سیستم سرمایشی:

سیستم های سرمایشی مناسب برای منازل می توانند ویژگی های زیادی داشته باشد که اولین موضوع به هزینه و قیمت مربوط است، زیرا ممکن است بعد از پرداخت متوجه شوید مقدار پول پرداختی بسیار بیشتر از ارزش دستگاه است به همین دلیل توصیه می شود پیش از خرید از کارایی و نسبت آن با قیمت توجه داشته باشید. 

موضوع بعدی مربوط به کاربری آسان دستگاه است زمانی که دستگاه ساده و کاربری آسان داشته باشد زمان نیاز به آن می توانیم به راحتی استفاده کنیم. بعد کم مصرف بودن اونه که امروز یکی از موارد اصلی هست پس هنگام خرید باید روی کم مصرف بودن اون دقت کنیم.

نصب مجاز این دستگاه نکته بعدی است که برخی از سیستم سرمایشی طبق مقررات ساختمان مجاز نخواهند بود. برخی از سیستم های سرمایشی انرژی زیادی مصرف می کنند که این موضوع نه به سود صاحبخانه است و نه به سود محیط زیست. 

سیستم های اینورتر جزء کم مصرف ترین سیستم های سرمایشی هستند که به دلیل داشتن ترموستات جریان برق را کنترل می کنند، به محضی که دمای محیط به دمای متعادل برسد دستگاه خاموش می شود درنتیجه مصرف انرژی به صرفه جویی همراه می باشد. 

سیستم های VRF :

این سیستم درمقایسه با چیلرها سرعت بیشتری دارند درنتیجه هزینه های اجرا و نصب آنها کاهش پیدا می کند. این سیستم موجب تنظیم رطوبت ، سرعت جریان هوا و پاکسازی محیط می شوند. 

سیستم های GH :

یکی از به صرفه ترین سیستم هایی که برای واحد های اداری، مسکونی و تجاری استفاده می شود GF است زیرا به کمپرسورهای سرعت متغیر مجهز هستند. سوخت این سیستم گاز طبیعی است پس برای راه اندازی آن به برق محدودی نیاز می باشد زیرا تنها کنترل و فرمان فن ها برای کار کردن نیاز به برق دارد. 

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش