یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۹۰

درباره رژيم گیاه خواری فلکسترین

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,اصول رژیم فلکسترینرژیم فلکسترین
افراد زیادی هستند که امروزه به رژیم های گیاه خواری روی آورده اند یکی از انواع این رژیم ها فلکسترین است که انعطاف پذیری خوبی دارد و می توان تنوع گیاهی را در آن به راحتی مشاهده کرد. در ادامه این مقاله سرپوش بیشتر به این رژیم پرداخته ایم.

رژیم فلکسترین چیست؟

این رژیم نوعی رژیم گیاه خواری بسیار منعطف است که به وجترین ها اجازه می دهد در کنار مصرف گیاه به گوشت هم مصرف کنند. اسم این رژیم در حدود سال ۲۰۰۸ میلادی رواج پیدا کرد. بسیاری از مردم به فلسفه رژیم فلکسترین علاقه مند هستند به خصوص که در این رژيم هیچ قانون یا دستورالعمل سفتی وجود ندارد. 

الگوی غذا خوردن برای هر فرد به گونه ای درنظر گرفته می شود که هر نفر یک رژیم غذایی کاملا مغذی داشته باشد و درعین حال از خوردن گوشت موردعلاقه اش هم لذت ببرد. 

توجه این رژیم علاوه بر موادغذایی گیاهی به حذف و ایجاد محدودیت در انواع منابع غذایی هم می باشد. گیاهان به لطف ریزمغذی‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیتوکمیکال‌های ضروری که دارند، در برابر سرطان، دیابت و سایر خطرات از شما محافظت می‌کنند.

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,مزایای رژیم فلکستریندرباره رژیم فلکسترین

اصول رژیم فلکسترین:

این رژیم غذایی علاوه براینکه موجب کاهش وزن می شود دارای باید و نبایدهایی هم می شود که رعایت آنها موجب بهبود وضعیت سلامتی خواهد شد. در ادامه به قوانین مرتبط با این رژيم اشاره می شود:

تامین نیازهای بدن:

موادمغذی باید در طول روز برای بدن تامین شوند. این رژیم می توان سلامت بدن را حفظ کرده و از کمبود موادمعدنی و ویتامین ها پیشگیری خواهد کرد. 

مصرف متعادل مواد غذایی:

اصل اعتدال در رژیم غذایی باید با انتخاب موادمغذی درنظر گرفته شود. این رژیم سعی می کند الگویی سالم بسازد به همین دلیل ضرورت مصرف متعادل مواد غذایی یکی از قوانین مهم آن است.

مواد غذایی متنوع در رژیم فلکسترین:

باید درنظر داشت که هر وعده غذایی باید تنوع خوبی از موادغذایی داشته باشد. این رژیم خوبی می تواند این مزیت را فراهم کند. باوجودی که بسیاری از رژيم های غذایی جنبه عمومی دارند اما تنها بر مصرف یک یا چند ماده غذایی محدود تاکید می کنند. این رژیم غذایی سالم منوی متنوعی را درنظر می گیرد. 

میان وعده‌های سالم:

در رژیم فلکسترین نباید میان وعده ها را حذف کرد. این موضوع از گرسنگی های طولانی مدت پیشگیری خواهد کرد و انرژی بدن را برای فعالیت روزانه تامین می کند. 

میوه و سبزیجات بیشتر، گوشت و کربوهیدرات کمتر:

در این رژيم میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می شود اما در مقابل مقدار مصرف گوشت، غلات و کربوهیدرات کاهش پیدا می کند. این موضوع به دریافت فیبر بیشتر و در نتیجه لاغری موثرتر کمک خواهد کرد.

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,رژیم گیاه خواری فلکسترینرژیم گیاه خواری فلکسترین

حذف قند و شیرینی‌ها:

شما باید مصرف شیرینی جات و انواع کیک را از منوی خود حذف کرده یا به حداقل برسانید. قند بیشتر معنی کالری بیشتر می دهد درنتجیه لاغری با وقفه روبرو خواهد شد، اما با حذف قند و شیرینی‌جات مصنوعی، بدن سریعتر در مرحله چربی سوزی و کاهش وزن قرار خواهد گرفت.

حذف کافئین و الکل:

شما باید مصرف الکل و کافئین را به حداقل برسانید. الکل یکی از مواردی است که برعملکرد کبد تاثیر منفی خواهد گذاشت، درنتیجه ترشح هورمون و تنظیم متابولسیم بدن با اختلال روبرو خواهد شد. در این رژيم بر قطع مصرف الکل تاکید شده است. 

انتخاب منابع پروتئینی:

توصیه می شود پروتئین های گیاهی را جایگزین پروتئین های حیوانی کنید. باید اعتدال را در مصرف مواد غذایی درنظر داشت به همین دلیل بهتر است گزینه های مناسب تری را انتخاب کنید. در این روند فرد مجاز به مصرف پروتئین حیوانی هست اما بهتر است پروتئین گیاهی بیشتری به جای آنها استفاده شود.

از جمله منابع پروتئینی گیاهی می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

- سویا و محصولات تهیه شده از سویا مانند آجیل سویا، توفو، شیر سویا و..

- آجیل و مغزها

- قارچ

- اسفناج

مزایای رژیم فلکسترین:

این رژیم فواید بسیاری دارد که یکی از آنها اعتدال و قدرت انتخاب برای مواد خوراکی است. از جمله دیگر مواردی که سبب افزایش توجه به این رژيم می شود شامل موارد زیر خواهد بود: 

رژیمی سرشار از فیبر:

این رژیم پر شده از فیبر و آنتی اکسیدان های متنوع که برای بهبود بسیاری از بیماری های قلبی و ناراحتی های بدن مفید هستند. فیبر بیشتر می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود دهد در نتیجه از ابتلا به یبوست پیشگیری می کند. 

تغذیه سالم:

رژیم هایی که سرشار از کربوهیدارت و پروتئین هستند زمینه بروز مشکلات متنوع را فراهم خواهند کرد. این رژيم با برقراری اعتدال در مصرف مواد غذایی از ابتلا به بسیاری از مشکلات مانند یبوست یا اسهال پیشگیری می کند. 

برخی از رژيم ها با سخت گیری موجب افت انرژي و کاهش فشار خون می شوند، اما در رژيم فلکسترین با مصرف موادغذایی متنوع همراه با لاغری از کاهش فشار خون یا بی حالی پیشگیری می کند. با این وجود دلیل مناسبی برای پیروی خودسرانه از این رژیم عمومی محسوب نمی‌شود.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها:

روند غذایی مناسبی که رژیم فلکسترین درپیش می گیرد از ابتلا به بیماری ها پیشگیری کرده و موجب حفاظت از سلامتی خواهد شد. افرادی که از این رژیم پیروی می کنند ادعا دارند روند غذایی فلکسترین از ابتلا به سرطان پیشگیری خواهد کرد زیرا تنوع آنتی اکسیدانی دارد. 

چربی و قند خون نرمال:

از آنجایی که چربی و قند زیادی ندارد یکی دیگر از مزایای رژیم فلکسترین مربوط به کاهش قند و چربی بد است به همین دلیل می توان از بالا رفتن قند و چربی خون پیشگیری کند. 

بیان مزایای این روند تغذیه‌ای تاکیدی بر پیروی از آن نیست. رژیم تخصصی برای فرد بهترین راهکار را به مرور زمان در اختیار قرار می‌دهد که باید در ابتدا توسط متخصصین تغذیه تنظیم شود که تمام شرایط فرد را برای رژیم در نظر گیرد.

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,مزایای رژیم فلکسترینمزایای رژیم فلکسترین

معایب رژیم فلکسترین چیست؟

باوجودی که رژیم فلکسترین بر غذاهای گیاهی تاکید می کند اما معایبی هم دارد برای مثال گوشت خوارها نمی توانند خیلی راحت با این رژيم کنار بیایند. برای مثال فرض کنید در یک خانواده بزرگ گوشت خوارها بزرگ شده اید حالا بعد از سالیان طولانی روی آوردن به رژیم دیگر سخت خواهد بود، پس بهتر است از هفته ای دوبار خوردن غذای گوشتی را آغاز کنید و به تدریج تعداد وعده ها را افزایش دهید. 

یکی دیگر از معایبی که رژيم های گیاه خواری دارد کمبود آهن است. براساس بررسی های موجود خانم هایی که رژیم نیمه گیاه خواری مانند فلکسترین دارند نسبت به خانم‌های غیرگیاهخوار بیشتر با میزان آهن پایین، کمبود آهن و آنمی (کم خونی) روبرو هستند.

براساس تعداد دفعاتی که گوشت مصرف می کنید باید به منابع غیرگوشتی تامین آهن توجه داشته باشید. می توانید برای این کار سویا، عدس، لوبیا، دانه‌ها، سبزیجات برگ‌دار و غلات کامل استفاده کنید. 

مواد غذایی مجاز و ممنوع در رژیم فلکسترین:

در این رژیم غذایی کاهش وزن به صورت تقریبی از همه مواد غذایی به صورت متعادل استفاده کرد. مواردی مانند گزینه‌های زیر را در این رژیم می‌توان به اعتدال به کار برد:

انواع سبزیجات:

- میوه‌ها

- غلات کامل

- آجیل و مغزها

- شیرهای گیاهی

- آبمیوه‌های طبیعی

- انواع دانه‌ها

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,موادغذایی مجاز در رژیم فلکسترینموادغذایی مجاز در رژیم فلکسترین

موادغذایی ممنوع در رژيم فلکسترین:

برخی از مواد هستند که به صورت کلی پرهیز از مصرف آنها برای سلامتی مفید تر هستند. گزینه‌های زیر را باید به طور کامل حذف و جایگزین آنها از مواد غذایی سالم استفاده کرد:

- غذاهای فست فودی

- شیرینی‌جات و مواد قندی با افزودنی

- نوشابه

- کربوهیدرات تصفیه شده

- محصولات گوشتی فراوری شده مانند سوسیس و کالباس

می‌توان مواد غذایی زیر را کمتر مصرف کرد اما حذف نکرد:

- تخم مرغ

- گوشت سفید از جمله گوشت مرغ و ماهی

- لبنیات

نمونه رژیم فلکسترین:

رژیم فلکسترین به معنای محدود کردن مصرف گوشت و سایر فرآورده‌های حیوانی و تاکید بر غذاهای گیاهی مغذی است. میزان مصرف فرآورده های حیوانی و گوشتی کاملا سلیقه ای خواهد بود و می توان آن را کم و زیاد کرد. در ادامه به نمونه ای از رژیم فلکسترین برای مدت یک هفته اشاره شده است: 

شنبه:

صبحانه: بذر کتان آسیاب شده و دارچین، جو دوسر با سیب

از جمله دیگر گزینه های مناسب برای صبحانه در رژيم فلکسترین می توان به جو دوسر، نان تست غلات کامل، بذر کتان، تخم مرغ، ماست یونانی، اسموتی همراه با غذاهایی مانند آووکادو، موز، گردو، اسفناج، انواع توت و سالاد میوه اشاره کرد. 

ناهار: سالاد سبزیجات همراه با میگو، ذرت، لوبیا سیاه و آووکادو

شام: سوپ عدس با نان غلات کامل و سالاد

یکشنبه:

صبحانه: نان تست غلات کامل با آووکادو و تخم‌مرغ آب‌پز

ناهار: یک کاسه بوریتو همراه برنج قهوه‌ای، لوبیا و سبزیجات

شام: نودل و کدو همراه با سس گوجه و لوبیای سفید

دوشنبه:

صبحانه: ماست نارگیل با موز و گردو

ناهار: رول غلات کامل با حمص، سبزیجات و نخود

مواردی مانند سالاد سبزیجات و سبزیجاتی مانند ذرت، کلم پیچ، یا میگو، و انواع حبوبات در کنار حمص، سوپ گوجه، ساندویچ کره بادام زمینی می توانید برای ناهار استفاده کنید. 

شام: ماهی سالمون کبابی، سیب‌زمینی شیرین پخته، و لوبیا سبز

رژیم فلکسترین,رژیم فلکسترین چیست,برنامه غذایی برای رژیم فلکسترین برنامه غذایی برای رژیم فلکسترین

سه‌شنبه:

صبحانه: اسموتی با شیر بادام بدون شکر، اسفناج، کره بادام‌زمینی، و توت یخ‌زده

ناهار: سالاد کلم پیچ سزار با حبوبات و سوپ گوجه

شام: مرغ پخته، کینوا و گل کلم کبابی

چهارشنبه:

صبحانه: ماست یونانی همراه بلوبری و تخم کدو

ناهار: رپ چغندر با سبزیجات و سس دیپ بادام‌زمینی

شام: خورش عدس با سالاد

از جمله مواردی که می توان برای شام در رژیم فلکسترین درنظر داشت شامل برگر گیاهی، سیب‌زمینی شیرین، دلمه، خورش عدس، مرغ و ماهی، و سالاد هستند. 

پنج‌شنبه:

صبحانه: تخم‌مرغ با سبزیجات سرخ‌شده و سالاد میوه

ناهار: ساندویچ کره بادام‌زمینی همراه با تکه‌های توت روی نان غلات کامل

شام: برگر لوبیا سیاه با آووکادو و سیب‌زمینی سرخ‌شده شیرین

جمعه:

صبحانه: توفو همراه با سبزیجات و چاشنی

ناهار: سالاد کینوا با کرن‌بری خشک و پنیر فتا

شام: دلمه فلفل با بوقلمون چرخ شده و سالاد

گردآوری: بخش تغذیه و تناسب اندام سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش