جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۵۳

آشنایی با میناکاری دندان و راه های مراقبت از آن

میناکاری دندان,میناکاری دندان چگونه است,میناکاری دندان چیستپیش از میناکاری دندان دندانپزشک به خوبی سلامت دهان را بررسی می کند
از مهم ترین اعضای بدن می توان دندان ها را نام برد. در حقیقت سخت ترین قسمت در کل بدن، مینای دندان می باشد؛ با این حال بعضی از عوامل به مینای دندان شما اسیب میزنند. به منظور ترمیم مینای دندان از رایجترین روش ها میتوان به میناکاری دندان اشاره کرد.

میناکاری دندان

از مینای دندان به عنوان اصلی ترین بخش محافظ دندان ها یاد می کنند. مینای دندان بطور طبیعی، متشکل از ماده معدنی هیدروکسی آپاتیت و بعضی از مواد معنی دیگر در مقدار کم تر می باشد. این ماده بر روی دندان ها یک پوشش کامل ایجاد می کند و به محافظت از دندانها دربرابر سرما، گرما و عوامل دیگر می پردازد. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان می توان از روش های مینا کاری دندان استفاده کرد. کاربرد مینا کاری دندان، رفع عیوب کوچک است که از انها می توان به دندان های ناهم سطح و یا دندان های روی هم قرارگرفته ، اشاره کرد.

زمانی که مینای دندان اسیب دیده باشد و یا بطور کلی از بین رفته باشد، میتوان با روکش یا لمینت کردن دندان به حفاظت از خود دندان پرداخت و از پوسیدگی بیشتر و انتقال به دیگر دندان ها جلوگیری کرد. روش های استفاده شده براساس میزان اسیب به مینای دندان، متفاوت است. درصورت از بین رفتن مینای دندان بطور کامل باید دندان را تراشید و روکشی برای آن گذاشت و درصورت کم تر آسیب دیدن دندان باید از روش ایمپلنت یا پر کردن دندان از مینای دندان، محافظت کرد.

علائم فرسایش مینای دندان

با توجه به ترشح بزاق دهان به صورت پیوسته، از این رو دندان ها در محیطی قلیایی قرار دارند و اگر ph این محیط، کم شود؛ مینای دندان ها اسیب می بیند. از دلایل بروز این مشکل می توان به مصرف بیش از حد یا طولانی مدت نوشیدنی های گازدار و خوراکی های ترش اشاره کرد. با توجه به مرحله و شدت فرسایش دندان می توان علایم فرسایش مینای دندان را تعيين کرد. در ادامه با بعضی از علایم آن اشنا شوید:

* داشتن حساسیت:

گاهی اوقات مصرف بعضی از غذاها( مانند شیرینی ها) در مراحل اولیه فرسایش مینا، دردی را بوجود می آورد.

* تغییر رنگ:

از آن جا که مینا به عنوان سطحی ترین لایه دندان شناخته میشود و عاج دندان در زیر آن است، از دیگر علائم فرسایش مینا می توان به تغيير رنگ دندان و ظاهر شدن عاج اشاره کرد.

کاربرد مینا کاری دندان,علت از بین رفتن مینای دندان,میناکاری دندان چیستعدم رعایت بهداشت و رژیم نامناسب باعث خرابی مینای دندان می شود

* ترک برداشتن دندان و یا شکسته شدن آن:

همچنین ممکن است در سطح دندان های خود با ترک ها یا پوسیدگی مواجه شوید که از علایم پوسیدگی دندان محسوب میشود و باید جهت جلوگیری از گسترش مشکل و ترمیم دندان های خود در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنید.

* حساسیت شدید و دردناک:

یکی از اصلی ترین علایم پوسیدگی دندان ها، حساسیت شدید و دردناک می باشد. معمولاً افرادی که با این مشکل رو به رو هستند نمیتوانند نوشیدنی یا غذاهای خنک یا گرم بخورند و اگر آن ها را مصرف کنند در ناحیه دندان های خود با درد شدیدی مواجه میشوند که باتوجه به مقدار اسیب در دندان ها این حساسیت، متفاوت است و امکان دارد که این مشکل را بمدت یک یا چند دندان تجربه کنند.

* فرورفتگی:

همچنین اگر مینای دندان، اسیب ببیند در سطح دندان ها فرو رفتگی هایی ایجاد میشود که ممکن است برای ترمیمشان باتوجه به شدت و پراکندگی آن ها از روش های مختلفی استفاده شود.

روش های زیبا کردن دندان

معمولاً از سایر اقدامات بهمراه میناکاری دندان استفاده میشود که از آن ها می توان به سفید کردن دندان ها، باندینگ دندان و استفاده از کامپوزیت ونیر اشاره کرد.

>> میناکاری دندان برای مشکلات سطحی:

در صورت رو به رو شدن با مشکلات سطحی و آسیب دیدن بخش کوچکی از مینای دندان شما، متخصصین برای میناکاری دندان، راهکاری هایی ارائه می دهند. این روش دارای کاربرد هایی برای اصلاح عیب های جزیی میباشد که این عیب ها شامل ناهمواری یا روی هم قرار گرفتن دندان ها و غیره می باشد.

>> کامپوزیت ونیر در میناکاری دندان:

جنس کامپوزیت ها از رزین می باشد؛ به این صورت که دندان پزشک شما یک چسب قوی بر روی دندان هایتان قرار می دهد. این روش دارای مزایا و معایبی میباشد ولی از کاربردهای آن می توان به حل مسائلی مثل ساییدگی دندان ها، رفع تراشیده شدن دندان ها، وجود فاصله میان دندان ها و ترمیم کوتاهی یا شکستگی دندان اشاره کرد. با این حال این روش در لبخند و شکل دهان، تغییرات اساسی ایجاد نمی کند و صرفا پوشاننده ی نقص های دندان هاست. همچنین ممکن است که با گذشت زمان کامپوزیت ونیر، تیره شود و روی کامپوزیت ها لکه هایی ایجاد شود ولی طول عمر آن ها هفت الی ده سال میباشد و بعداز آن به راحتی میتوانید کامپوزیت هایتان را تعویض کنید.

شما می توانید با مراجعه به دندان پزشکی در یک جلسه با استفاده از موادی بر پایه رزین یا همان ونیر، دندانهایتان را کامپوزیت و میناکاری کنید و با نور لیزری و چسب مخصوص، آن را پیوند دهید. معمولا بین ۷ تا ۱۰ سال، کامپوزیت دندان عمر می کند ولی احتمال لب پریدگی یا شکستگی آن ها مثل دندان های معمولی در طول این مدت وجود دارد. دندانپزشک به شما طول عمر کامپوزیت دندان را اطلاع می دهد.

>> باندینگ دندان:

از دیگر روش های ترمیم یا میناکاری دندان می توان به باندینگ اشاره کرد که در آن از لایه های مینای دندان برای پر کردن قسمت های خالی اقدام می کنند. جنس باندینگ از کامپوزیت است و به دندان های شما در کم ترین زمان ممکن می چسبد. همچنین باندینگ، کاربردهای دیگری دارد که از جمله ی آن ها می توان ترمیم دندان های شکسته شده، تغيير شکل و اندازه یا رفع مشکل در فاصله دندان ها و ترمیم دندان های دچار لب پریدگی را نام برد. هزینه ی این روش، کم تر از دیگر راه کارهاست و بعضی از مشکلات را برطرف میکند. یک نقص یا عیوب دندان را می توان با استفاده از پبوند دندان یا باندینگ، برطرف کرد. برخی از افراد از پیوند به منظور ترمیم دندان ترک خورده ، پوسیده یا تغيير رنگ یافته استفاده می کنند.

راه های مراقبت از مینای دندان,علائم فرسایش مینای دندان,علت خرابی مینای دندانمیناکاری دندان، یک روش سریع و بدون درد در زیبایی دندان می‌باشد

بستن شکاف های کوچک بین دندان ها از دیگر کاربردهای این روش به شمار می رود. پیوند دندان میتواند باعث افزایش اندازه دندان میشود.مدت زمان انجام باندینگ یک دندان در مطب دندانپزشک، یک جلسه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ای میباشد ولی این نکته را در نظر داشته باشید که مدت زمان انجام باندینگ چند دندان، طولانی‌تر است و بیمار باید در چند جلسه درمان شود. باتوجه به میزان مراقبت و رعایت بهداشت دهانی شما می توان طول عمر مواد باندینگ را تعيين کرد. با این وجود طول مدت دوام و ماندگاری باندینگ دندان در بهترین شرایط به ۵ تا ۱۰ سال می رسد. احتمالاً باندینگ دندان، بعد از این مدت باید ترمیم و یا جایگزین شود.

>> استفاده از روکش یا تاج دندان:

در صورت آسیب دیدن یا پوسیدگی های شدید دندان هایتان ممکن است که دندان پزشک شما توصیه کند تا برای ترمیم و میناکاری دندان ها از این روش استفاده کنید. تاج برای دندان مانند کلاه ایمنی، عمل می کند و در نتیجه باعث ایجاد سطح خارجی جدید آن میشود. برای ترمیم آسیب های شدید( مثلا پوسیدگی یا از بین رفتن مینای دندان بطور کامل) می توان از تاج دندان استفاده کرد؛ به این صورت که پزشکان با تراشیدن مینای دندان بطور کامل، از دندان هایتان قالب یا اسکنی تهیه می کنند و با استفاده از مواد مختلفی همچون طلا یا سرامیک، تاج دندان را در ازمایشگاه دندان پزشکی می سازند. با استفاده از فلزات، پرسلن، رزین و سرامیک میتوان تاج دندان را ساخت. به جز رعایت بهداشت منظم دهان و دندان، روکش دندان در طول زمان به مراقبت ویژه نیازی ندارند. طول عمر تاج شما مثل سایر دندان ها، به میزان مراقبت از آن بستگی دارد.

راه های مراقبت از مینای دندان

برای داشتن دندان های سالم و زیبا باید اصولی همچون صحیح مسواک زدن ، نخ دندان کشیدن و سایر اصول بهداشتی و همچنین استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید را رعایت کنید.

عوامل تاثیرگذار در سلامت و خرابی مینای دندان

از عوامل مؤثر در بروز مشکلات دندان می توان به کاهش پی اچ دهان، رژیم غذایی و رعایت بهداشت اشاره کرد. موارد مؤثر در آسیب دیدن مینای دندان به شرح زیر میباشد :

- چنانچه شخص، نوشابه های حاوی اسید فسفریک و سیتریک زیاد را مصرف کند.

روشهای میناکاری دندان,علت خرابی مینای دندان,مینا کاری دندان برای پیشگیری از پوسیدگی دندانبا استفاده از روش های مینا کاری دندان می توان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد

- درصورتی که شخص در مصرف بعضی از آبمیوه های حاوی قند بالا افراط کند.

- دیگر عوامل مؤثر در آسیب دیدن مینای دندان، شامل خشکی دهان و کاهش تولید و ترشح بزاق می باشد.

- وقتی که شخص از رژیم هایی استفاده کند که مقدار قند یا نشاسته ی آن ها زیاد است.

- ابتلا به بیماری ریفلاکس اسید معده، به مینای دندان اسیب می رساند.

- مینای دندان در اثر مصرف بعضی از داروها نظیر آسپرین یا آنتی هیستامین ها اسیب میبیند.

- از دیگر مشکلاتی که موجب آسیب دیدن مینای دندان میشود؛ می توان به ژنتیک و بعضی از مشکلات ارثی اشاره کرد.

- عوامل محیطی باعث آسیب دیدن مینای دندان می گردد که از جمله ی این عوامل، شامل دندان قروچه یا استفاده از دندان جهت شکستن آجیل و... می باشد.

راه های مراقبت از مینای دندان,میناکاری دندان,علت از بین رفتن مینای دندانمینا کاری دندان برای از بین بردن عیوب کوچک مانند دندان‌های ناهم‌سطح و ... بکار می‌رود

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش