جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۳۰۰۲۸

لذت یا درد؟ همه چیز درباره کمردرد بعد از رابطه جنسی و راه های درمان

کمردرد بعد از رابطه جنسیکمردرد بعد از رابطه جنسی
کمردرد بعد از رابطه جنسی می تواند یک مشکل است که به دلایل مختلفی رخ می دهد. اگرچه ممکن است ناراحت کننده باشد، اما معمولاً دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. با این حال، در برخی موارد، ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

دلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در مردان:

کمردرد بعد از رابطه جنسی یک مشکل رایج است که هم مردان و هم زنان را درگیر می کند. درد می تواند حاد یا مزمن بوده و از خفیف تا شدید متغیر باشد. برخی از افراد ممکن است بلافاصله پس از رابطه جنسی کمردرد را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است چند ساعت یا حتی چند روز بعد متوجه این درد شوند. کمردرد بعد از رابطه جنسی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فشار عضلانی: 

در طول رابطه جنسی، مردان ممکن است فعالیت شدیدی داشته باشند که می تواند باعث کشیدگی عضلات پشت شود. این می تواند در صورتی اتفاق بیفتد که آنها در وضعیت ناراحت کننده ای قرار داشته باشند یا به گونه ای حرکت کنند که فشار زیادی به عضلات پشت آنها وارد شود.

رگ به رگ شدن رباط: 

رباط ها نوارهای سختی از بافت هستند که استخوان ها را به یکدیگر متصل می کنند. در حین رابطه جنسی، اگر رباط‌های کمر شما در وضعیت نامناسبی قرار داشته باشید یا به گونه‌ای حرکت کنید که فشار زیادی به آن‌ها وارد شود، ممکن است دچار رگ به رگ شدن شوند.

دلایل کمردرد بعد از رابطه جنسیدلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی

فتق دیسک: 

فتق دیسک زمانی اتفاق می افتد که بافت نرم داخل دیسک ستون فقرات از طریق شکافی در لایه بیرونی دیسک به بیرون فشار می آورد. این می تواند باعث درد و ناراحتی در پشت شود، به ویژه پس از فعالیت هایی که به ستون فقرات فشار وارد می کند.

تنگی کانال نخاعی: 

تنگی کانال نخاعی وضعیتی است که در آن کانال نخاعی باریک می‌شود و به اعصابی که از آن عبور می‌کنند فشار وارد می‌کند. این می تواند باعث کمردرد شود، به ویژه پس از فعالیت هایی که به ستون فقرات فشار وارد می کند.

پوکی استخوان: 

پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان ها ضعیف و شکننده می شوند و آن ها را مستعد شکستگی می کند. شکستگی در ستون فقرات می تواند باعث کمردرد به خصوص پس از فعالیت بدنی شود.

پروستاتیت: 

پروستاتیت التهاب غده پروستات است. می تواند باعث ایجاد درد در هنگام انزال شود که پس از آن می تواند منجر به کمردرد شود.

اسپوندیلیت انکیلوزان: 

اسپوندیلیت آنکیلوزان نوعی آرتریت است که ستون فقرات را درگیر می کند و می تواند باعث کمردرد شود. مردان بیشتر از زنان به این عارضه مبتلا می شوند و می تواند با فعالیت بدنی از جمله رابطه جنسی ایجاد شود.

سنگ کلیه: 

سنگ کلیه رسوبات سختی هستند که در کلیه ها تشکیل می شوند. آنها می توانند باعث ایجاد درد در پشت و پهلو شوند که ممکن است پس از فعالیت بدنی از جمله رابطه جنسی تشدید شود.

اختلال عملکرد کف لگن: 

اختلال عملکرد کف لگن وضعیتی است که در آن عضلات و رباط‌های ناحیه لگن ضعیف یا آسیب می‌بینند. این می تواند باعث درد در حین رابطه جنسی شود که بعد از آن می تواند منجر به کمردرد شود.

دلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در مرداندلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در مردان

دلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در زنان:

علاوه بر برخی از موارد بالا نظیر فشار زیاد، فتق دیسک، پوکی استخوان، سنگ کلیه، تنگی کانال نخاعی و رگ به رگ شدن رباط ها که در جنس زن و مرد از دلایل مشترک کمردرد بعد از رابطه جنسی محسوب می شوند، برخی از علت ها فقط به زنان مربوط هستند که در ادامه به آنها اشاره می شود:

اندومتریوز:

آندومتریوز وضعیتی است که در آن بافتی که به طور معمول رحم را می پوشاند در خارج از آن رشد می کند. این می تواند باعث درد در حین رابطه جنسی شود که بعد از آن می تواند منجر به کمردرد شود.

بیماری التهابی لگن (PID):

PID عفونت اندام های تناسلی زنانه است. این می تواند باعث درد در هنگام رابطه جنسی شود که می تواند بعد از آن منجر به کمردرد شود.

فیبروم ها: 

فیبروم ها توده های غیرسرطانی هستند که می توانند در رحم ایجاد شوند. آنها می توانند در حین رابطه جنسی باعث درد شوند که بعد از آن می تواند منجر به کمردرد شود.

کیست های تخمدان: 

کیست های تخمدان کیسه های پر از مایع هستند که می توانند روی تخمدان ها ایجاد شوند. آنها می توانند در حین رابطه جنسی باعث درد شوند که بعد از آن می تواند منجر به کمردرد شود.

آدنومیوز: 

آدنومیوز وضعیتی است که در آن بافتی که به طور معمول رحم را می پوشاند به دیواره عضلانی رحم رشد می کند. این اختلال می تواند باعث درد در هنگام رابطه جنسی یا بعد از رابطه شود. 

دلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در زناندلایل کمردرد بعد از رابطه جنسی در زنان

انواع محتلف کمردرد بعد از رابطه جنسی:

انواع مختلفی از کمردرد وجود دارد که ممکن است بعد از رابطه جنسی ایجاد شود. در ادامه چند نمونه وجود دارد:

درد عضلانی: 

این نوع درد شایع ترین است و در اثر فشار عضلانی ایجاد می شود. معمولاً مانند یک درد مبهم در کمر است و می تواند با سفتی و محدودیت حرکتی همراه باشد.

درد رباط: 

رباط ها نوارهای بافت سختی هستند که استخوان ها را به یکدیگر متصل می کنند. اگر این رباط ها در حین رابطه جنسی کشیده یا پاره شوند، می توانند باعث درد و ناراحتی در ناحیه کمر شوند.

درد عصبی: 

اگر عصب سیاتیک که از کمر به پاها کشیده می شود، در حین رابطه جنسی فشرده یا تحریک شود، می تواند باعث درد شدید و تیراندازی در کمر و پاها شود.

درد ناشی از دیسک: 

فتق دیسک زمانی رخ می دهد که بافت نرم داخل دیسک ستون فقرات از طریق شکافی در لایه بیرونی دیسک به بیرون فشار می آورد، می تواند باعث درد و ناراحتی در پشت شود، به ویژه پس از فعالیت هایی که به ستون فقرات فشار وارد می کند، مانند رابطه جنسی.

دردهای مرتبط با بیماری های زمینه ای: 

آندومتریوز، بیماری التهابی لگن، فیبروم، کیست تخمدان، تنگی نخاع و آدنومیوز همگی نمونه هایی از شرایط پزشکی هستند که می توانند باعث درد در حین یا بعد از رابطه جنسی شوند.

مهم است که نوع خاصی از کمردردی را که تجربه کرده اید شناسایی کنید تا درمان مناسبی برای شما انتخاب شود. اگر بعد از رابطه جنسی دچار کمردرد شدید یا این موضوع دائمی است یا علائم دیگری مانند تب، لرز یا مشکل در ادرار کردن دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

انواع مختلف کمردرد بعد از رابطه جنسیانواع مختلف کمردرد بعد از رابطه جنسی

درمان کمردرد بعد از رابطه جنسی:

درمان کمردرد بعد از رابطه جنسی به علت اصلی آن بستگی دارد. در اینجا چند درمان رایج برای کمردرد بعد از رابطه جنسی آورده شده است:

استراحت: 

استراحت کردن از فعالیت بدنی و اجازه دادن به عضلات و رباط‌ها برای استراحت می‌تواند به کاهش درد و کاهش التهاب کمک کند.

یخ یا گرما: 

قرار دادن یخ یا گرما در ناحیه آسیب دیده می تواند به کاهش التهاب و کاهش درد کمک کند. یخ معمولا برای ۴۸ تا ۷۲ساعت اول بعد از رابطه توصیه می شود، در حالی که گرما می تواند برای دردهای مزمن مفید باشد.

حرکات کششی: 

تمرینات کششی ملایم می تواند به کاهش تنش عضلانی و بهبود انعطاف پذیری کمک کند. مهم است که از کشش بیش از حد خودداری کنید که می تواند درد را تشدید کند.

داروهای ضد درد: 

داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می توانند به کاهش درد و کاهش التهاب کمک کنند. برای درد شدیدتر ممکن است تجویز دارو ضروری باشد.

فیزیوتراپی: 

اگر کمردرد شما مداوم باشد، ممکن است نیاز به درمان های فیزیوتراپی داشته باشید. یک فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه ورزشی شخصی برای تقویت عضلات کمر و بهبود انعطاف پذیری داشته باشید.

درمان پزشکی: 

اگر کمردرد شما ناشی از یک بیماری زمینه‌ای باشد، پزشک ممکن است آزمایش‌ها یا درمان‌های بیشتری را توصیه کند. برای مثال، فتق دیسک ممکن است به دارو، فیزیوتراپی یا حتی جراحی نیاز داشته باشد. اندومتریوز، بیماری التهابی لگن، فیبروم، کیست تخمدان و آدنومیوز ممکن است به دارو، هورمون درمانی یا حتی جراحی نیاز داشته باشند.

پیشگیری از کمردرد بعد از رابطه جنسی:

پیشگیری از کمردرد بعد از رابطه جنسی شامل بسیاری از استراتژی های مشابه با پیشگیری از کمردرد به طور کلی است. در اینجا به چند نکته برای کمک به پیشگیری از کمردرد بعد از رابطه جنسی اشاره می شود:

از وضعیت بدنی مناسب استفاده کنید: 

در طول رابطه جنسی حالت بدنی خوبی داشته باشید و از پوزیشن هایی که فشار بی مورد به کمر شما وارد می کند اجتناب کنید. سعی کنید ستون فقرات خود را در وضعیت خنثی نگه دارید و از پیچاندن یا خم شدن بیش از حد کمر خودداری کنید.

گرم کردن: 

قبل از انجام هر گونه فعالیت بدنی، از جمله رابطه جنسی، کمی زمان بگذارید تا عضلات و مفاصل خود را گرم کنید. تمرینات کششی ملایم می تواند به آماده سازی بدن شما برای فعالیت بدنی و کاهش خطر آسیب کمک کند.

تقویت عضلات مرکزی بدن: 

تقویت عضلات مرکزی می تواند به حمایت از کمر و کاهش خطر آسیب در حین فعالیت بدنی کمک کند. ورزش هایی مانند پلانک، کرانچ و اکستنشن پشت می تواند به تقویت عضلات پشت و شکم شما کمک کند.

هیدراته بمانید: 

نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند به هیدراته نگه داشتن ماهیچه ها و مفاصل کمک کند و خطر آسیب و التهاب را کاهش دهد. حتما قبل، حین و بعد از رابطه جنسی آب بنوشید تا به خوبی هیدراته بمانید.

با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید: 

هر گونه ناراحتی که ممکن است در حین رابطه جنسی تجربه کنید را با شریک زندگی خود درمیان بگذارید و با همدیگر فعالیت کنید تا موقعیتی را بیابید که برای هر دوی شما راحت باشد. در مورد اینکه چه چیزهایی احساس خوبی دارند و چه چیزهایی ندارند، رو راست و صادق باشید.

به دنبال مراقبت های پزشکی باشید: 

اگر یک بیماری زمینه ای مانند آندومتریوز، بیماری التهابی لگن، فیبروم، کیست تخمدان یا آدنومیوز دارید، با متخصص خود برای ایجاد برنامه ای برای مدیریت علائم خود مشورت کنید. درمان این شرایط می تواند به کاهش احتمال تجربه کمردرد بعد از رابطه جنسی کمک کند.

از بالش ها یا کوسن های حمایتی استفاده کنید: 

استفاده از بالش ها یا بالش های حمایتی در طول رابطه جنسی می تواند به کاهش فشار روی کمر کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از یک بالش زیر باسن می تواند به تراز شدن ستون فقرات و کاهش فشار روی کمر کمک کند.

استراحت کنید: 

اگر درگیر یک فعالیت جنسی شدید هستید، در صورت نیاز برای بهبودی بیشتر، استراحت کنید. این می تواند به جلوگیری از خستگی عضلانی و کاهش خطر آسیب کمک کند.

تکنیک های کاهش استرس را تمرین کنید: 

استرس می تواند به تنش و درد عضلانی کمک کند. تمرین تکنیک هایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا یوگا می تواند به کاهش استرس و تنش در بدن شما کمک کند و خطر کمردرد بعد از رابطه جنسی را کاهش دهد.

پیشگیری از کمردرد بعد از رابطه جنسیپیشگیری از کمردرد بعد از رابطه جنسی

با انجام اقداماتی برای پیشگیری از کمردرد و رسیدگی به هر گونه بیماری زمینه‌ای، می‌توانید خطر احساس ناراحتی بعد از رابطه جنسی را کاهش دهید. اگر بعد از رابطه جنسی دچار کمردرد می شوید، استراحت، یخ یا گرما، کشش، داروهای ضد درد یا فیزیوتراپی ممکن است مفید باشد. اگر درد ادامه داشت یا شدید شد، با پزشک خود مشورت کنید تا هر گونه شرایط یا آسیب های پزشکی زمینه ای رد شود.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش