دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۹۸

واژینیسموس چیست و چگونه باید برای درمان آن اقدام کرد؟

واژینیسموس,اختلال واژینیسموس,واژینیسمدر علم پزشکی به اختلال واژینیسموس، واژینیسم نیز گفته می شود
از اختلال واژینیسموس به عنوان یک مشکل جنسی تلقی میشود که میزان شیوع آن در ایران، بیشتر از کشورهای دیگر است. در حین انجام معاینه زنانه می توان پی به چنین واکنشی برد که از ورود اسپکولوم( وسیله معاینه داخلی) به داخل واژن جلوگیری میکند.

اختلال واژینیسموس

واژینیسموس، نوعی اختلال محسوب می شود که فرد مبتلا به آن در هنگام نزدیکی، با درد بیش از حدی مواجه میشود و به همین علت تمایلی ندارد که رابطه جنسی برقرار کند. واژینیسموس در علم پزشکی ، واژینیسم نام دارد. واژینیسم در هنگام دخول، بیانگر حالت انقباض غیر ارادی عضلات ناحیه واژن است. فرد مبتلا به اختلال واژینیسموس، نمیتواند رابطه جنسی داشته باشد و همیشه از دخول دردناک خود ترس دارد.

واژینیسم میتواند از هم پاشیدن زندگی افراد شود. پیامدهای واژینیسموس، شامل ناراحتی، از بین رفتن اعتماد به نفس، عصبانیت، بروز مشکلات در روابط زوجین و... می باشد. ماهیچه های شرمگاهی دنبالیچه یا PC از مهم ترین ماهیچه هایی شناخته میشود که با این مشکل، روبرو میشوند. از وظایف این ماهیچه ها می توان به برقراری رابطه جنسی، مسئول دفع ادرار، ارگاسم، حرکت روده و زایمان اشاره کرد. این اختلال، از بارداری افراد جلوگیری میکند. این نکته را در نظر بگیرید که افراد درگیر با واژینیسموس نمی توانند معاینه شوند؛ زیرا انجام معاینات لگنی برای چنین افرادی غیرممکن است و درد بسیاری بهمراه دارد.

با توجه به درجه های مختلف واژینیسموس، بعضی از خانم ها قادر به تحمل وارد کردن چیزی به داخل واژنشان نیستند؛ بدین دلیل که به صورت ناگهانی، واژن آن ها بسته می شود. بعضی از خانمهای مبتلا به این مشکل، توانایی استفاده از کاندوم و تامپون را دارند، ولی نمیتوانند رابطه جنسی برقرار کنند؛ همچنین خانمهای دیگری هستند که می توانند رابطه جنسی داشته باشند ولی درد بسیاری را تجربه می کنند.

اختلال واژینیسموس,واژینیسموس در زنان,واژینیسمکسی که به اختلال واژینیسموس دچار است، موفق به برقراری رابطه جنسی نمی شود

علل واژینیسموس

بدن برخی زنان با واژینیسموس به انجام فعالیت جنسی واکنش نشان می دهد. از عمده ترین دلایل مؤثر در بروز واژینیسموس می توان به مقاربت شتابزده در شب اول عروسی و تجربه دردناک ناشی از این مسئله، ناآگاهی از آناتومی و عملکرد دستگاه تناسلی زن و ناآشنایی با روشهای فعالیت جنسی اشاره کرد. در ادامه با علت های واژینیسموس اشنا شوید:

* ترس از اسیب و صدمه شدید در طی نزدیکی

* سابقه بیماری، جراحی و مداخلات پزشکی

* اطلاعات غلط و نا آگاهی در مورد فعالیت جنسی و یا احساس گناه در این مورد

* تفاوتهای فرهنگی زن و شوهر در مورد روابط جنسی

* دریافت اطلاعات غلط از والدین و همسالان در مورد روابط و فعالیت جنسی

* سابقه دخول ناموفق

* سابقه خشونت و سواستفاده جنسی

* ترس از عفونت

* ترس از بارداری و...

علائم واژینیسموس

واژینیسموس یک اختلال غیر ارادی میباشد که خانم ها در آن دخیل نیستند زیرا به صورت ناخودآگاه، عضلاتشان دچار انقباض می شوند و زن به طورت ارادی، بی میل به برقراری رابطه جنسی نیست. علائم اختلال واژینیسموس، متنوع میباشد و در هر خانمی با خانم دیگر فرق دارد. علائم این اختلال در زیر آورده شده است:

- احساس سوزش حین دخول

- درد فراوان در رابطه جنسی

- منقبض شدن غیر عادی واژن

- کاهش میل جنسی

تاثیر واژینیسموس بر مردان

جلب است بدانید که واژینیسموس به عنوان یک مشکل دو نفره، زن و مرد را درگیر میکند. بنابراین در صورت ابتلای خانمی به واژینیسموس، همسر وی نیز از به این بیماری تجربیات ناخوشایندی دارد. زنان در گذشت زمان بخاطر انقباضات دهانه واژن و درد در حین رابطه، کم تر برای برقراری رابطه جنسی تلاش می کنند که چنین امری اثرات منفی بر روی روحیه مردان می گذارد؛ در حالی که هم زن و هم مرد باید از نظر جنسی برای داشتن یک رابطه جنسی طبیعی، سالم باشند.

بسیاری از زن و شوهرها تا زمان بحرانی شدن واژینیسموس نزد پزشک مراجعه نمی کنند تا آن را درمان کند و همچنین آن ها نسبت به بیماری هایی مانند واژینیسموس، اطلاعات خیلی کمی دارند. بنابر تحقیقات، مردانی به مشکلات زودانزالی و اختلال نعوظ گرفتار میشوند که همسرشان به وازینیسموس مبتلا شده است ولی اگر خانم‌ها نسبت به درمان این مشکل اقدام کنند؛ زندگی جنسی سالمی خواهند داشت و علاوه بر آن تأثير به سزایی در درمان مشکل زودانزالی و اختلال نعوظ مردان دارند. از این رو باید بدانید که با توجه به اینکه واژینیسموس، خانم‌ها را مستقیما درگیر می کند اما عواقب آن، تأثير بیشتری بر روی مردان می گذارد.

واژینیسموس درمان,جدیدترین درمان واژینیسموس,اختلال واژینیسموساختلال واژینیسموس ،مانع از بارداری افراد می شود

درمان واژینیسموس

پزشک برای تشخیص واژینیسموس، به بررسی سوابق پزشکی فرد می پردازد و بر روی لگنش معایناتی انجام می دهد. گاهی اوقات متخصصین زیادی برای درمان واژینیسموس تلاش می کنند که به دلیل آن بستگی دارد. در ابتدا باید نسبت به درمان هر گونه علت احتمالی مانند عفونت، اقدام کرد و سپس متمرکز بر روی علت اصلی بروز واژینیسموس شد. مواردی همچون کاهش سفت شدن خود به خود ماهیچه ها و ترس از بروز درد از اهداف اصلی درمان این اختلال به شمار میرود و از آن پس فرد می تواند با هر گونه ترس مربوط به این مشکل مقابله کند.

> مراجعه به مشاور و متخصص:

معمولا مشاور به شما اطلاعاتی درخصوص عضلات درگیر در واژینیسموس می دهد تا از این طریق، قادر به درک نحوه کار اعضای بدن و واکنش بدن باشید. گاهی اوقات مشاور به بیمار میگوید که برای حضور در جلسات به صورت تنهایی یا با شریک زندگی اش مراجعه کند. زمانی که با یک مشاور متخصص در زمینه اختلالات جنسی برای درمان واژینیسموس همکاری کنید؛ بسیار موثر است.

> پروتز درمانی:

پروتز درمانی از دیگر روش های درمانی اختلال واژینیسموس به شمار می رود. پزشک شما استفاده از پروتز های مخصوص پلاستیکی را برای درمان واژینیسموس، تجویز می کند تا ناحیه تناسلی را گشاد کند و همچنین پزشک متخصص زنان که در این حوزه از تجربه و تخصص کافی برخوردار است؛ باید این کار را انجام دهد.

> استفاده از گشادکننده های واژن:

پزشک یا مشاور ممکن است که تحت نظارت یک متخصص، یادگیری استفاده از گشادکننده های واژن را به شما توصیه کند. محل قرارگیری گشاد کننده های مخروطی شکل در داخل واژن می باشد. دیلاتورها برای کمک به کشش و انعطاف پذیری عضلات واژن با گذشت زمان بزرگتر می شوند. زن و مرد میتوانند پس از اتمام دوره درمان با گشادکننده ها، مجددا رابطه جنسی برقرار کنند.

> درمان واژینیسموس با تزریق بوتاکس:

برای درمان اختلال واژینیسموس میتوان تزریق بوتاکس انجام داد. بوتاکس، بعنوان نوعی سم بوتولینوم تلقی میشود که کاربرد آن فلج کردن عضلات ناحیه تناسلی است و تزریق بوتاکس به تکرار مجدد نیاز دارد که رعایت این مسئله در پیشگیری از بروز مشکل واژینیسموس، تاثیر بسزایی دارد.

> استفاده از وان آب گرم:

پیشنهاد میشود که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیش از برقراری رابطه جنسی بمنظور آرام و شل شدن عضلات لگنتان در وان آب گرم بشینید تا در حین رابطه ارامش بیشتری داشته باشید.

> درمان واژینیسموس با ورزش و انجام تمرینات کگل:

تمرینات مناسب برای ناحیه کف لگن، به فرد کمک می کند تا با فشرده کردن و آزاد سازی ماهیچه های کف لگن در هنگام برقراری رابطه کنترل بیشتری داشته باشد و دیگر ماهیچه های واژن به صورت غیر ارادی بسته نشود. توصیه میشود که بمدت ۳ تا ۴ ماه، این حرکات را انجام دهید.

> فیزیوتراپی:

درصورتی که استفاده از گشادکننده برای زن، سخت باشد؛ میتواند با مراجعه به یک متخصص طب فیزیکی لگن، نحوه استفاده از گشادکننده ها را بیش تر بیاموزد و با تکنیک های ارامش حین رابطه آشنایی پیدا کند.

> درمان واژینیسموس با جراحی:

گاهی اوقات فرد، قبلا عمل جراحی انجام داده و واژنش بر اثر همین عمل جراحی، مسدود میشود. در چنین شرایطی شخص باید عمل جراحی بزرگ کردن واژن انجام دهد. در این مواقع باید زنان برای جراحی بزرگ کردن واژن نزد پزشک متخصص برود.

> درمان واژینیسموس با برداشتن اندومتریوز:

اندومتریوز از دیگر عوامل مؤثر در بروز اختلال واژینیسموس محسوب میشود. قسمت کوچکی از پوشش داخلی رحم در این اختلال، به بیرون رشد می کند و درد شدیدی در ناحیه لگن، حین برقراری رابطه جنسی بوجود می آورد. این بافت اضافی را با کمک عمل جراحی میتوان برداشت و به حل مشکل فرد پرداخت.

> درمان واژینیسموس با انرژی هیگز:

در اثر ترکیب دو انرژی گرمایی و کششی، انرژی هیگز بوجود می آید که تأثير به سزایی بر روی ماهیچه های واژن به ویژه ماهیچه های بولبوکاورنوس دارد. ترکیب این انرژی ها باعث رفع حساسیت ناحیه و کاهش گرفتگی های ماهیچه ها میشود تا این که فرد، قادر به کنترل انقباض غیر ارادی ماهیچه ها شود. البته با یک جلسه هیگز نمیتوان اختلال واژینیسموس را بطور کامل درمان کرد؛ از این رو نیازمند چند جلسه درمانی می باشد. برای نتیجه گیری بهتر از این فرآیند درمانی توصیه میشود که در کنار آن سکستراپی و مشاوره را نیز انجام دهید.

واژینیسموس یا دخول غیرممکن,واژینیسموس چیست,خود درمانی واژینیسموساختلال واژینیسموس درجه های مختلفی دارد

نقش همسران در درمان واژینیسموس

برای درمان اختلال واژینیسموس توصیه میشود که زوج بهمراه هم به مرکز مشاوره و مطب بروند و حضور مردان در این مرکز، نقش بسیار اساسی دارد. مردان میتوانند در بسیاری از موارد به همسرشان کمک کنند. زن با حمایت همسرش پس از یک دوره درمان میتواند از فعالیت جنسی با همسرش به راحتی لذت ببرد. بنابراین مردان نباید با طلاق دادن ، همسرشان را تهدید کنند چون باعث اختلال میل، تشدید انقباض عضلات و یا حتی بروز اختلال بیزاری جنسی در زن می شود که درمان چنین مشکلاتی نسبت به درمان واژینیسموس، دشوارتر است.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش