دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۶ - ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۴۴

ازدواج سنتی یا مدرن؛کدام بهتر و بادوام تر است؟

فواید ازدواج سنتی,ازدواج مدرن چیست,ازدواج سنتیتفاوت ازدواج سنتی و مدرن
یکی از موضوعاتی که همواره درباره ازدواج مطرح بوده؛ سنتی یا مدرن بودن آن است. تصمیم گیری در رابطه با این انتخاب در شرایط مختلف متفاوت است، اما باید اشاره کرد که در هر صورت نمی توان با قطعیت کامل یک مورد را انتخاب کرد، زیرا هر کدام معایب و مزایایی دارند، که در ادامه به تفسیر آنها می پردازیم.ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی انسان است و زندگی انسان را در همه جوانب دستخوش تغییر می کند؛ اما چالشی که در این میان وجود دارد؛ انتخاب نوع ازدواج است. این موضوع بیشتر جوانان و خانواده هایشان را درگیر خود کرده و اختلافاتی را شکل داده است. ازدواج سنتی یا مدرن دقیقا مرکز اصلی این چالش است.

باید اشاره کرد روابطی که بین افراد شکل می گیرد در ازدواج آنها تاثیر بسزایی می گذارد، همچنین ازدواج هایی که در هر جامعه صورت می گیرد نمایانگر واقعیتی است که در جامعه وجود دارد. در گذشته ازدواج ها بیشتر بر مبنای سنتی صورت می گرفتند اما امروزه بیشتر کسانی که در سن ازدواج هستند ازدواج مدرن را ترجیح می دهد، در مقابل گاهی خانواده ها کاملا مخالف نظر آنها هستند. در ادامه به توصیف هر کدام از این ازدواج ها، معایب و مزایای آنها می پردازیم تا بتوان درباره یکی از مهم ترین پدیده های اجتماعی تصمیم بهتری گرفت.

ازدواج,مقایسه ازدواج سنتی و مدرن,ازدواج مدرن چیستمزایا و معایب ازدواج سنتی

ازدواج سنتی چیست؟

این ازدواج در گذشته رواج بسیار زیادی داشته و انتخاب همسر بر عهده والدین بوده یا آنها نقش کلیدی را ایفا می کردند. پدر و مادر دختری از آشنایان، خویشاوندان یا دوستان خود برای پسر خود انتخاب می کردند و بعد از گرفتن موافقت پسر با خانواده دختر در میان می گذاشتند تا تمایل آنها را برای این ازدواج بسنجند، در مقابل خانواده دختر هم گاهی بدون هیچ هماهنگی مراسم خواستگاری را ترتیب می دادند تا دختر و پسر با همدیگر آشنا شوند.

در این نوع ازدواج معیارهایی از قبیل؛ فرهنگ، حسن شهرت، ثروت و... از همه لحاظ بررسی می شدند اما شناخت علایق و معیارهای فرزندان، احساسات و افکار اهمیت زیادی نداشت.

در این نوع ازدواج مبنا بر شکل گیری عشق بعد از ازدواج است که خواه ناخواه ایجاد می شود و نیازی نیست دو طرف قبل از ازدواج به همدیگر علاقه داشته باشند. در شکل امروزی تر از این نوع ازدواج زمینه برای آشنایی بیشتر دختر و پسر فراهم می شود که کاملا تحت نظارت خانواده ها است.

معایب ازدواج سنتی چیست؟

عدم وجود شناخت کافی:

همانطور که اشاره شد این نوع ازدواج بعد از معرفی از جانب دیگران صورت می گیرد بنابراین زمینه ملاقات قبلی برای دو طرف فراهم نمی شود و فرد نمی تواند به شکل واقعی شخصیت طرف مقابل را تشخیص دهد. دراین نوع ازدواج ها دختر و پسر شناختی از هم ندارند و تا قبل از ازدواج از خصوصیات و رفتارهای درونی و شخصی فرد مقابلشان اطلاعی ندارند.

عدم وجود عشق کافی:

در ازدواج سنتی زمینه ای برای ایجاد عشق قبلی وجود ندارد که همین موضوع می تواند یکی از معایب این روش باشد. البته باید توجه کرد در بیشتر موارد بعد از آشنایی و ازدواج عشق و محبت عمیقی در بین زوجین شکل می گیرد که نمی توان آن را از نظر گذراند.

حس تحقیر بعضی افراد نسبت به این ازدواج:

خیلی از دختران و پسران ازدواج سنتی را قبول ندارند؛ زیرا از این اتفاق احساس تحقیر می کنند. مثلا ممکن است دختر احساس بدی داشته باشد که داماد و مادرش می توانند او را از همه لحاظ چک کنند و بعد از این موضوع او را رد یا تایید کنند. بنابراین اگر دختر یا پسر همدیگر را نپسندند احساس تحقیر در آنها ایجاد می شود که می تواند در اعتماد به نفسشان تاثیر منفی بگذارد.

انتظار پاسخ:

در ازدواج سنتی دو طرف بعد از اولین جلسه معمولا منتظر جواب می مانند که این موضوع می تواند برای فرد دردناک باشند. گاهی فرد هیجان زده و خوشحال است و با شنیدن پاسخ منفی حال بدی برای او ایجاد می شود.

ازدواج مدرن چیست,تفاوت ازدواج سنتی و مدرن,معایب ازدواج سنتی و مدرنمزایای ازدواج سنتی

مزایای ازدواج سنتی چیست؟

نبودن عشق میان طرفین یکی از معایب ازدواج سنتی محسوب می شود اما باید اشاره کرد؛ معمولا اشتیاق و علاقه دو طرف با گذشت زمان بیشتر و بیشتر می شود، همچنین با گذشت زمان این رابطه محکم تر خواهد شد و عشق به تدریج رشد می کند. اما طبق مطالعات روانشناسان این مورد در ازدواج مدرن معمولا بر عکس است، به شکلی که زوجینی که به شکل مدرن ازدواج می کنند در عرض ۱۸ ماه علاقه شان کمتر می شود، از طرفی تلاشی که از طرف زوجین سنتی صورت می گیرد بیشتر است زیرا ثبات و دوام بیشتری در ازدواجشان وجود دارد.

تفاوت ازدواج سنتی و مدرن,معایب ازدواج سنتی و مدرن,مزایای ازدواج سنتیمزایا و معایب ازدواج مدرن

ازدواج مدرن چیست؟

ازدواج مدرن یا امروزی در موقعیتی اهمیت پیدا کرد که دختران و پسران به این عقیده رسیدند باید همسر خود را بر اساس معیارها و انتظاراتی که دارند انتخاب کنند. در این نوع ازدواج آشنایی و ارتباطی که از قبل صورت گرفته از معیارهای خانواده ها اهمیت بیشتری دارد.

در ازدواج مدرن فرد تلاش می کند همسر خود را براساس ملاک و معیاری که دارد انتخاب کند و سپس به خانواده معرفی کند. طرفداران اصلی این روش بر این عقیده اند عامل کلیدی ازدواج علاقه و عشقی است که زوجین قبل از ازدواج با شناختن یکدیگر به دست می آوردند و بدون علاقه یا فقط امید به ایجاد عشق بعد از ازدواج، نمی توان زندگی مشترک را آغاز کرد.

باید اشاره کرد با گذشت زمان و ارتباطی که با کشورهای اروپایی شکل گرفت این سبک از ازدواج در جامعه گسترش پیدا کرد. در این کشورها دختر و پسر پس از آشنایی و دوستی مدتی کنار همدیگر زندگی کرده و رابطه عاطفی برقرار می کنند در نهایت اگر به توافق و هماهنگی رسیدند؛ ازدواج می کنند.

معایب ازدواج مدرن چیست؟

ندیدن مشکلات:

هنگامی که علاقه افراد به یکدیگر زیاد باشد ممکن است؛ زمینه را برای چشم پوشی از مشکلات دو طرف فراهم کند و بعد از ازدواج آنها را با چالش هایی روبرو کند. این مشکلات می توانند شامل؛ نداشتن درآمد کافی، شغل برای پسر، سطح خانوادگی و... باشد. گاهی ممکن است دو طرف از لحاظ سطح زندگی با هم اختلاف زیادی داشته باشند در این صورت می تواند در آینده آنها را با اختلافات زیادی روبرو کند.

مخالفت خانواده ها:

ازدواج مدرن در برخی خانواده ها به خصوص کسانی که بر سنت پاییند هستند؛ می تواند زمینه مشکلات را برای زوجین فراهم کند که در اغلب موارد سبب کشمکش زیاد یا پنهان کاری می شود.

معایب ازدواج سنتی و مدرن,مزایای ازدواج سنتی,ازدواج سنتیمزایای ازدواج مدرن

مزایای ازدواج مدرن چیست؟

شناخت کافی:

یکی از مهمترین مولفه هایی که باید در ازدواج مد نظر دو طرف قرار بگیرد شناخت است. در ازدواج مدرن زوجین قبل از ازدواج زمان بیشتری را با هم می گذرانند و در نتیجه شناخت بیشتری نسبت به ازدواج سنتی از همدیگر کسب می کنند.

سازگاری شخصیتی:

یکی دیگر از مزایای ازدواج سنتی این است که فرد می تواند شخصی را پیدا کند که از لحاظ روحی، روانی و عاطفی سازگاری بیشتری با او داشته باشد.

عشق:

در این نوع ازدواج دو طرف با علاقه وارد زندگی مشترک می شوند، البته باید اشاره کرد این موضوع می تواند مانند یک شمشیر دو لبه عمل کند، یعنی همانقدر که می تواند زمینه موفقیت ازدواج را فراهم کند، آن را به سمت شکست هم می کشاند. نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که عشق لزوما نمی تواند سعادت و خوشبختی را تضمین کند و این تنها یک تصور عرفی است و هیچ سند یا حکمی وجود ندارد که آن را ثابت کند.

دخالت کمتر خانواده ها:

در ازدواج های مدرن دخالت خانواده ها کمتر خواهد بود در نتیجه آرامشی که بین زوجین برقرار است بیشتر خواهد بود و مدیریت امور آسان تر می شود.

مزایای ازدواج سنتی,ازدواج سنتی,فواید ازدواج سنتیازدواج سنتی یا مدرن کدام بهتر است

کدام ازدواج بهتر است؟ سنتی یا مدرن؟

براساس آنچه گفته شد؛ ازدواج باید ترکیبی از ازدواج سنتی و مدرن باشد تا موفقیت را بالا ببرد. در ازدواج بهتر است دختر و پسر قبل از ازدواج به یکدیگر علاقه داشته باشند و به شناخت کافی رسیده باشند. ملاک هایی که برای همسر آینده خود دارند را مد نظر قرار دهند و بسنجند کسی که می خواهند با او ازدواج کنند مناسب هست یا نه.

از طرفی باید خانواده ها در نظر گرفته شوند، خانواده ها باید از لحاظ؛ مالی، اخلاقی، فرهنگی، هنجارهای خانوادگی و... هم تراز باشند و تا حدی به هم نزدیک باشند در این صورت شانس موفقیت ازدواج بیشتر خواهد شد.

در هیچ ازدواجی نباید هم فکری و راهنمایی خانواده ها را نادیده گرفت، اما باید توجه کرد این راهنمایی بیانگر دخالت نیست. در نهایت توصیه می شود افرادی که قصد دارند ازدواج کنند به روانشناس و مشاور مراجعه کنند، از این طریق می توانند به درک بهتری از روحیات، شخصیت، اخلاق و... یکدیگر دست پیدا کنند.

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش