دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۳۶

بیوگرافی شهید یوسف کلاهدوز، قائم مقام کل سپاه پاسداران (+ تصاویر)

شهید یوسف کلاهدوز,بیوگرافی شهید یوسف کلاهدوز,شهید یوسف کلاهدوز کیستیوسف کلاهدوز اوقات فراغتش را به ورزش ومطالعه اختصاص میداد
شهید یوسف کلاهدوز، به عنوان قائم مقام فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس و از چهره های درخشان و ممتاز سپاه پاسداران به شمار می رفت که در جریان پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی، نقش تاثیرگذاری داشت و سرانجام به درجه ی شهادت نائل آمد. در این مطلب از سرپوش زندگینامه شهید یوسف کلاهدوز آورده شده است.

چکیده ای از بیوگرافی شهید یوسف کلاهدوز

نــام:یوسف کلاهدوز

تـاریخ تـولـد:۱ دی ۱۳۲۵

مـحل تـولـد:قوچان

دیـن و مـذهب:اسلام شیعه

وضـعیت تاهل:متاهل

شـغل:قائم مقام کل سپاه پاسداران

مـلّیـت:ایرانی

بیوگرافی شهید یوسف کلاهدوز

یوسف کلاهدوز، زاده ی روز اول دی ۱۳۲۵ در شهرستان« قوچان» می باشد. پدر و مادر او از هیچ کوششی در تربیت و پرورش فرزندشان کوتاهی نکردند. تربیت و هوشمندی او در طول دوران تحصیل، بگونه ای بود که باعث توجه معلمین و مسؤولین آن مدارس شد.

تحصیلات شهید یوسف کلاهدوز

یوسف کلاهدوز توانست به مجموعه آگاهی های علمی و معلومات مذهبی اش در مقطع دبیرستان بیفزاید. او با احکام اسلام، از طریق مطالعه کتب مذهبی آشنایی کاملی پیدا کرد. این مطالعات باعث شد تا وی کتابخانه ای را با همیاری دوستانش در دبیرستان، تأسیس نماید و جوانان علاقه مند به مطالعه را گرد هم آورد. یوسف سعی در گسترش هرچه بیشتر فرهنگ اسلام در محیط زندگی داشت. از این رو شهید یوسف کلاهدوز پیشنهاد داد که نماز جماعت را در محیط دبیرستان برگزار کنند که دیگران از پیشنهادش استقبال خوبی کردند.

شهید کلاهدوز، صرفا مطالعه نمیکرد، بلکه سعی در انتقال آموخته ها و خصلت های نیکوی خود به دیگران بود. او خصوصیاتی همچون ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی را در سنین جوانی، به دیگران یاد می داد و رفتار و حرکاتش برای همگان، سرمشق و الگو بود.

ویژگی های اخلاقی شهید یوسف کلاهدوز,زندگینامه شهید یوسف کلاهدوزشهید یوسف کلاهدوز عاشق مطالعه بود

وقتی که شهید یوسف کلاهدوز، تحصیلات دبیرستانی خود را تمام کرد به دانشکده افسری رفت، با این که ارتش آن زمان برای افراد مذهبی، مناسب نبود. او این لباس را با اهداف خاصی انتخاب کرد و در ظاهر، خود را معتقد به رژیم شاه نشان می داد اما در عمل، اصول و ارزش های اسلامی را ترویج میداد و افراد دارای رگه های مذهبی را به تشکل های اسلامی و مبارز پیرو خط امام پیوند می داد تا بتوانند از این راه به مبارزاتشان وسعت ببخشند و بر پیکره حاکمیت آن زمان ، ضربات اساسی را وارد نمایند.

علایق شهید یوسف کلاهدوز

شهید یوسف کلاهدوز به مطالعه علاقه بسیاری داشت و بیشتر اوقات فراغتش را به ورزش، نقاشی و مطالعه اختصاص میداد. او دوست داشت که داستان و رمان، مطالعه کند و همچنین علاقه وافری به داستان های« جلال آل احمد» و همسرش« سیمین دانشور» داشت. همچنین او بخاطر علاقه ای که به کتاب های مذهبی داشت؛ توانست به کمک دوستانش، کتابخانه ای در دبیرستان تاسیس کند و جوانان علاقمند به مطالعه را گرد هم آورد.

علت اهمیت این اقدام شهید یوسف کلاهدوز، چنین بود که ماموران رژیم پهلوی در آن دوره در اشاعه فرهنگ اسلامی مانع تراشی می کردند. کلاهدوز با وجود این اقدامات، وقتی که مدرک دیپلم خود را گرفت وارد دانشکده افسری شد و در لشکر شیراز به مدت هفت سال خدمت کرد و در جهت تحقیق و به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، اقداماتی را انجام داد.

زندگی شخصی شهید یوسف کلاهدوز

شهید یوسف کلاهدوز، زندگی مشترکی را با یک همسر متقی و پاکدامن تشکیل داد. با این که وضعیت شغلی او به گونه ای بود که می توانست سرمایه و ثروت زیادی را بدست‌آورد و دارای زندگی تجملاتی باشد اما بخاطر ایمانش به خدا، هرگز ثروتی را برای خود نمی خواست.

مونس و همدم شهید یوسف کلاهدوز در تمام اوقات، قرآن کوچکی بود که همیشه به دنبالش بود و در هر زمان که میتوانست آنرا می گشود و می خواند. او بخاطر پیروی از احکام الهی و دستورات قرآن، زندگی پر خیر و برکتی داشت.

اقدامات شهید یوسف کلاهدوز

شهید یوسف کلاهدوز، پس از وقوع انقلاب، اقداماتی انجام داد که از آن ها می توان به مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران و راه اندازی واحدهای اموزشی سپاه اشاره کرد. همچنین وی نقش بسزایی در تدوین اساسنامه این نهاد داشت. آخرین مسئولیتی که به وی سپرده شده بود، قائم مقامی فرمانده کل سپاه پاسداران بود. او نیز اعضای شورای عالی دفاع به شمار می رفت.

همکاری برای تشکیل سپاه پاسداران

شهید یوسف کلاهدوز در ادامه فعالیت های جهادی خود، نه تنها اجازه نداد که ارتش، منحل شود بلکه به همراهی چند نفر از نیروهای متعهد، تشکیلاتی را ایجاد کرد که به آن« پاسداران انقلاب» می گفتند. هنگامی که سپاه به امر امام خمینی( ره) به صورت منظم بعنوان یک نهاد ایجاد شد؛ کلاهدوز، اولین کسی بود که با میل و رغبت خود، عضو سپاه شد و تبدیل به یکی از اعضای شورای عالی سپاه شد.

یکی از محورها و بنیانگذاران سپاه، شهید یوسف کلاهدوز بود که از طرف نماینده شورای انقلاب به امر اموزش پرداخت و در نتیجه فعالیت های چشمگیرش، به عنوان قائم مقام فرمانده سپاه انتخاب شد. او توانست سپاه را در مقابل تمامی توطئه های داخلی و خارجی حفظ کند و پس از مدتی ارتش و سپاه برای حفظ امنیت و تحقق اهداف نظام اسلامی، فعالیت کردند. کلاهدوز، همیشه با ارتش در ارتباط بود و به برگزاری جلسات متعدد با افراد رده بالای ارتش و سپاه پرداخت و تأثیر به سزایی در نزدیک شدن این ۲ نهاد داشت.

تصاویر شهید یوسف کلاهدوز,زندگینامه شهید یوسف کلاهدوز,عکس های شهید یوسف کلاهدوزشهید یوسف کلاهدوز اهل افراط و تفریط نبود

عقیده و باور شهید کلاهدوز چنین بود که سپاه باید دارای نیروی منظم زمینی و هوایی باشد و بر همین اساس توانست طرح تشکیل یگان هوایی را با کمک افراد متخصص و متعهد در سپاه، تهیه کند. سرانجام شهید کلاهدوز که در حفظ نیروهای معتقد به امام خمینی در ارتش، نقش بسزایی داشت؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی با موافقت سرلشگر قرنی، از ارتش وارد سپاه شد و در جهت تشکیل و سازمان دهی سپاه پاسداران خدمات بسیاری انجام داد.

ویژگی های اخلاقی شهید یوسف کلاهدوز

شهید یوسف کلاهدوز، اهل افراط و تفریط نبود. او کاملاً حساب شده و سنجیده برخورد میکرد. او در تمام زمینه ها عملکرد فعالی داشت و کنجکاو و نمونه بود. از دیگر خصوصیات این شهید می توان به راستی، درستی و صداقت در کارهایش اشاره کرد.

عقیده ی بسیاری از دوستان و همرزمان شهید یوسف کلاهدوز، چنین بود که او عصاره و خلاصه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و مجموع ویژگی های انقلاب برای یک سپاهی و یک پاسدار اسلام را داشت. او هیچ علاقه ای به تظاهر و خودنمایی نداشت و در تلاش بود که وظایف اجتماعی، اعتقادی و مذهبی را انجام دهد و تنها بدون ریا و برای رضای خدا کارها را انجام میداد و همسایگانش به خاطر همین صفت حسنه اش متوجه نشدند که او قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است وتمامی اهل محل و همسایگان، حسرت می خوردند که چرا او را بهتر و بیشتر نشناخته اند.

شهید یوسف کلاهدوز، پایبندی خاصی به انجام فرمان های الهی داشت و همیشه آن ها را انجام میداد. اودر محیط خانواده آرام و متین و دوستداشتنی بود. در زمان انجام کارهایش بسیار جدی بود و احساس مسئولیت می کرد. از دیگر خصوصیات او می توان به مردم دار، خوش فکر ، مؤدب و پاکیزه اشاره کرد.

درگذشت یوسف کلاهدوز

شهید کلاهدوز در ۷ مهر ۱۳۶۰ هنگامی که از عملیات غرور آفرین ثامن الائمه( ع) برمی گشت بهمراه تعدادی از فرماندهان( جهان آرا، فکوری، فلاحی و نامجوی) که قصد ارائه گزارش خدمت امام( ره) را داشتند، در منطقه کهریزک و در نزدیکی تهران براثر سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ شهید شد.

نشانی مزار شهید یوسف کلاهدوز

بهشت زهرا( س)/ گـلزار شهدا/ قطعه:۲۴/ ردیف:۶۹/ شماره:۲۵

آدرس مزار شهید یوسف کلاهدوز,اقدامات شهید یوسف کلاهدوز,درگذشت یوسف کلاهدوزشهید کلاهدوز سال ۱۳۶۰ شهید شد

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش