پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۵ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۲۷۱
مدیریت ورزش

آذری: کار کردن با جواد نکونام خیلی راحت است | دنبال سو استفاده از شرایط استقلال نیستم

سعید آذری و جواد نکونام,اختلاف خطیر و جواد نکونام
سعید آذری که نامش برای چندمین مرتبه به عنوان مدیرعامل احتمالی استقلال معرفی شده، در گفتگویی مفصل درباره این موضوع و همینطور اختلافات نکونام و خطیر و چگونگی حل آن حرف زده است.

به گزارش ورزش‌سه، سعید آذری مدیر سابق باشگاه‌های فولاد و ذوب آهن که این روزها نامش به عنوان جایگزین علی خطیر در فضای مجازی مطرح است، در گفتگویی تاکید کرد این صحبت‌ها صحت ندارد و شیطنت‌های مجازی است. او می‌گوید در حال حاضر تمرکزش روی مسائل خانوادگی است. همچنین پس از شکست سپاهان در فضای مجازی از آذری به عنوان یکی از گزینه‌های دلخواه هواداران اصفهانی نام برده شد. آذری اما تاکید می‌کند که هیچ یک از این گمانه‌زنی‌ها صحت ندارد. او که با تمرکز روی موضوع استقلال حرف زده، بر این جمله تاکید دارد: «من از رسانه شما اعلام می‌کنم که قصد مدیریت در استقلال را ندارم.»

در زیر گفتگو با سعید آذری و پیشنهاد دوستانه او برای حل مشکلات استقلال را بخوانید.

دیدگاه سعید آذری به عنوان یک مدیر ورزشی دولتی موفق در ماجرای اختلاف جواد نکونام و علی خطیر چیست؟

-اجازه بدهید من ابتدا یک موضوع را باز کنم. از سال ۲۰۱۰ به بعد AFC تمام باشگاه‌های ایران را موظف کرد که باید در قالب شرکت‌های تجاری فعالیت داشته باشند. با توجه به قوانین ثبت شرکت‌ها کار کردن خیلی راحت است. شرح وظایف مجمع، هیات مدیره، مدیرعامل و مربی کاملا مشخص است. با توجه به دستور AFC و سازمان لیگ یک شرکت تجاری می بایست اساسنامه مدونی داشته باشد که در آن  سطوح تصمیم گیری در زمان انعقاد قراردادها هم موضوعیت دارد. در چنین قالبی کار مدیر و مربی و شرح وظایفشان در قرارداد ذکر می شود و می توان در آنجا چانه زنی کرد. پس کمترین اختلاف در این قالب بروز می کند. حتی مرجع حل اختلاف هم از قبل مشخص می شود.

نکونام در زمان مدیریت حجت کریمی به استقلال آمد و پس از آن علی خطیر مدیریت را بر عهده گرفت، شاید همین مساله زمینه ساز اختلافات در استقلال است؟

-مرجع حل اختلاف در قراردادها به صورت اصولی کاملا مشخص است. اتفاقا یکی از مواردی که اخیرا به مدیران گوشزد می شود بحث اشراف به قراردادها و مفاد آن و در نهایت بحث تنظیم قراردادها است. در این چارچوب هر چقدر شرح وظایف مربی مشخص تر باشد، کار ساده تری دارد.

سعید آذری تجربه همکاری با جواد نکونام در فولاد را دارید و تا جایی که ما شنیدیم در آن زمان هم اختلافاتی بین شما و سرمربی وجود داشته است؟

-ابتدا بگذارید که من بگویم رابطه دوستی من و جواد نکونام به حدود ۲۴ سال پیش برمی گردد. زمانی که من مربی تیم وزنه برداری بودم، جواد هم در تیم ملی بازی می کرد و ما اردوهای مشترکی با تیم ملی فوتبال در آن دوران داشتیم. اما اگر بخواهم از شرایط همکاری خودم با نکونام در فولاد بگویم خیلی شبیه وضعیت کنونی استقلال بود. چون وقتی او به فولاد آمد توسط حبیب رضایی مدیر وقت انتخاب شد و زمانی که من به عنوان مدیر جایگزین شدم، جواد نکونام سه ماهی بود که با فولاد همکاری می کرد و چند بازی هم از لیگ گذشته بود اما از قضاوت شهودی شما که می گویید ما اختلاف داشتیم، تعجب می‌کنم!

من با مرور خاطرات و اتفاقاتی که آن زمان در فولاد رقم می خورد در مورد اختلاف شما و نکونام صحبت کردم.

-خیلی از مسائلی که در سازمان‌های ما به وجود میاد بخاطر همین قضاوت‌های شهودی است. یعنی شنیده می‌شود یا ما شنیدیم که شما اختلاف هم داشتید. باید بگویم که هیچ اختلافی بین من و جواد نکونام وجود نداشت. من کاملا به مسایل مدیریتی اشراف دارم. ضمن اینکه به خود من به عنوان مربی در تمام سطوح پایه، نوجوانان، جوانان و بزرگسال تا سطح ملی با وظایف یک مربی آشنا هستم حتی در مقطعی خودم هم ورزشکار بودم. وقتی من چالش های مربیگری را می دانم کار کردن راحت تر می شود مگر اینکه مربی بخواهد پایش را فراتر بگذارد. ولی در مورد آقا جواد باید بگویم که کار کردن با او در فولاد خیلی راحت بود و من تعجب می ‌کنم که چرا این اتفاقات در استقلال می افتد.

پس اختلافی وجود نداشت؟

-اگر بعضی اوقات بحثی پیش می آمد بحث های فنی بود ما البته شناخت خوبی نسبت به هم داشتیم و مساله مهم این بود که ما به توانایی یکدیگر ایمان داشتیم. یعنی دو نفری که پشت به پشت هم ایستادند. زمانی که خدایی ناکرده این توهم به وجود بیاید که مربی کار خودش را می‌کند و سرمربی هم به کارهای خودش می رسد، شرایط دچار چالش می شود. البته باز هم برای آن راهکارهایی وجود دارد. ساده ترین تعریف در مورد مدیریت این است: «هنر کار کردن با افراد مختلف! یعنی چقدر شما به عنوان مدیر هنر ارتباط برقرار کردن و حل اختلافات را داری.»

نظر شما در مورد پادرمیانی علیرضا دبیر در حل اختلافات چیست؟

-بله، متاسفانه ما هنوز در ورزش ایران می خواهیم به روش من بمیرم تو بمیری کار کنیم. یک نفر ریش سفید باید از بیرون بیاوریم که اختلاف باشگاه را حل کند. علیرضا دبیر آمد و در مقطعی تلاش کرد تا یک سری از مشکلات را حل کند که متاسفانه کوتاه مدت بود. چون وقتی اعضای مجمع و هیات مدیره وجود دارد، این رفتارها به لحاظ اخلاقی خوب است ولی به صورت مقطعی مشکلات را از بین می برد و اختلافات مثل آتش زیر خاکستر هست، انبار باروتی که منتظر یک جرقه است. در این زمینه نقش عزیزان در ساختار باشگاه باید مشخص باشد.

برخلاف نظر شما عکس العمل خاصی از اعضای مجمع و هیئت مدیره استقلال در حل اختلاف‌ها ندیدیم.

-بله. به غیر از آقای اسبقیان که گفته بود مشکل در همه باشگاه‌ها پیش می‌آید و اعضا باید حرمت نگه دارند! همین حرف این ذهنیت را برایم ایجاد کرد که مجمع باشگاه استقلال در جریان اختلافات نیست. شما مالک باشگاه هستید مدیر را صدا بزنید و نظراتش را بشنوید. یک جلسه هم با مربی بگذارید. ببینید در قرارداد نکونام بند حل اختلاف است یا نه. اینکه بگوییم در همه باشگاه‌ها اختلاف وجود دارد، حرف قشنگی نیست و به نظر یک مدل سلب مسئولیت از خودشان است.

مدیریت باشگاه در دو مقطع شروع لیگ و پس از آن در نیم فصل نتوانست در نقل و انتقالات انتظارات مربی را برآورده کند. این مساله باعث می شود فکر کنیم مدیران دولتی عملکرد ضعیفی دارند؟

-در ابتدای فصل وقتی بحث سقف قراردادها مطرح شد همه خیلی گذرا از آن گذشتند، ولی من به عنوان مدیر باشگاه سابق، به آن واکنش نشان دادم و می‌دانستم که این مسئله شرایط باشگاه‌ها را برهم می زند و ریشه خیلی از اختلافات و مسائل باشگاه‌ها را می توانید در مسئله سقف قراردادها، پیدا کنید. فرض کنید وقتی نکونام استقلال را با یک باشگاه دیگر مقایسه می‌کند، با خودش می‌گوید چطور باشگاه‌های دیگر بازیکنان مورد نظرشان را جذب می‌کنند؟! این مطالبه درستی است، اما از طرفی خود آقای خطیر نقش پر رنگی در تصویب این قانون داشته و می‌بایست خودش به عنوان متولی آن را اجرا می‌کرد. پس کار اشتباهی در اصول مدیریتی صورت نگرفته است. متاسفانه فدراسیون فوتبال با وجود ادعایی که داشت، نتوانست قوانین را درست تفهیم کند و خودشان منشاء بروز اختلاف شدند و در واقع این قوانین به هم ریختگی وحشتناکی در فوتبال ایران به وجود آورد.

پس به نظر شما اجرایی نشدن صحیح قانون سقف قراردادها تقصیر فدراسیون فوتبال است؟

-شما فدراسیون فوتبال نقش بسیار منفعلی در بروز اختلافات دارد. خودشان این قوانین را گذاشتند. آقای نکونام، آقای خطیر از لحاظ قوانین فیفا عضو جامعه فدراسیون و مجمع فوتبال ایران هستند ولی من ندیدم فدراسیون فوتبال و آقای دبیر کل تا حالا در مورد این مسائل صحبتی بکنند. در صورتی که فدراسیون فوتبال بر اساس اساسنامه باید به اختلافات اعضای مجمع رسیدگی کند. ولی نقش آنها آنقدر منفعل هست که کاری نمی‌کنند. شاید بخاطر اتفاقاتی که در جام ملتها برای آنها افتاد تحت فشار هستند و دنبال پاسخگویی به افکار عمومی باشند.

شاید همین مسئله هم باعث شده که نکونام مصاحبه های شدیدالحنی علیه این قانون داشته باشد؟

-من یکی دوبار مصاحبه های جواد را دیدم و امیدوارم که او با صبر بیشتری به قضایا نگاه بکند. در طرف مقابل آقای خطیر هم فرد بی تجربه‌ای نیست به قول رییس سازمان خصوصی سازی و آقای قربان زاده، ایشان شاگرد اول گروهی بوده که برای مدیریت انتخاب شده است. هر چند که آقای قربان‌زاده گفته بود ما از افراد دیگری هم رزومه گرفتیم از جمله خود بنده که البته صحت نداشت. من اعتقاد دارد که آقای خطیر می‌توانست و همچنان می‌تواند مشکلات استقلال را حل کند. از آقا جواد هم می خواهم همانطور که در پست اینستاگرامی‌ام اشاره کرده بودم مصداق آن شعر نشود که:

" آن یکی بر سر شاخ بن می برید    خداوند بستان نگه کرد و دید    

نه با من که با نفس خود می‌کند     نصیحت درست است اگر بشنوی"

به نظر می رسد در نهایت این اختلافات به ضرر استقلال است.

- در نهایت آتش این اختلافات به روی سکوها می رود و اگر استقلال نتیجه نگیرد، آن زمان است که هوادار به کسی رحم نمی‌کند و این وجهه خوبی برای باشگاه استقلال ندارد. پس هر دو نفر بهتر است که رعایت شآن هم و تکریم مسائل انسانی را بکنند. از جواد هم به عنوان دوستم قدیمی‌ام می خواهم که سعه صدر بیشتری داشته باشد. البته ما فشارهایی که یک مربی در شب مسابقه و غیره به او وارد میشه را درک نمی‌کنیم.

شما با این صحبت نکونام که مدیریت نمی خواهد ما نتیجه بگیریم موافق هستید؟

- ببینید زمانی که این تفکر وجود داشته باشد که افرادی در داخل باشگاه نمی‌خواهند ما نتیجه بگیریم، در نهایت باعث می‌شود با وجود تمام تلاش‌ها تمرکزمان بر هم بخورد. متاسفانه به نظر من، دراستقلال آتش بیار معرکه هم زیاد داریم. آقای خطیر و نکونام باید بدون وجود این افراد رو در روی یکدیگر و در حضور اعضای مجمع و هیئت مدیره مشکلات را حل کنند و اگر این اتفاق رخ ندهد باید منتظر باشیم که شعله اختلافات به زودی دامن همه را بگیرد. کاش اصلا این مسایل به رسانه ها درز پیدا نمی کرد.

به نظر میرسد که نکونام و خطیر خودشان دوست داشتند که اختلافات رسانه‌ای شود.

- این مسئله روی تمرکز تیم اثر بد می‌گذارد. هیچ کس به اندازه آقای خطیر متوجه این قضیه نیست که موفقیت نکونام، موفقیت کل باشگاه استقلال است. موفقیت آقای خطیر و موفقیت تک تک آن بازیکنان و آدم‌هایی است که در باشگاه کار می‌کنند و اینطور عکس العمل شدید نشان دادن مشکلات را بیشتر خواهد کرد. امیدوارم آقای خطیر این اختلافات را حل کند.

با توجه به تجربه مدیریتی شما چطور می‌توان این اختلاف را حل کرد؟

-من تا امروز به غیر از نقطه نظر آقای اسبقیان معاونت فنی وزارت ورزش، از هیچ کدام از اعضای مجمع اظهار نظری درمورد این مشکل ندیدم. شما به عنوان مجمع مالک باشگاه هستید مدیر عامل و سرمربی را صدا بزنید و حرف‌هایشان را بشنوید. پس از آن حل اختلاف کنید. بعد ببینید در قرارداد نکونام حل اختلاف هست یا نه ؟! اینکه بگوییم در همه جا اختلاف است، حرف درستی نیست و به نظر نوعی سلب مسئولیت است. باید به این مسئله رسیدگی کنند. اگر این شیوه از بین نرود چالش‌های بزرگ تری در راه است.

برای من جالب بود که برای استقلال پست گذاشتید؟

- من حتی در مورد باشگاه سابقم ذوب آهن هم صحبت نمی‌کنم ولی چون در فضای مجازی این بحث شده بود که آذری کاندید استقلال است. من خودم را کاندید نکردم و احساس کردم باید جواب بدهم. به قول وزیر سابق ورزش من برای خودم نوشابه باز نمی‎‌کنم و نمی خواهم خدای ناکرده آقای خطیر فکر کند که در بیرون از باشگاه در حال حاضر اپوزیسیونی در حال تشکیل است که رییس آن سعید آذری است و می خواهد باشگاه استقلال را برهم بزند. من همانطور که گفتم در حال حاضر بیشترین تمرکزم مباحث خانوادگی‌ام است که تا دو ماه دیگر رفع خواهد شد. عزیزان در تیم سپاهان هم به من لطف داشتند، خیلی ناراحتم که تیم کشورمان از آسیا حذف شد.

حرف آخر؟

- امیدوارم با شناختی که آقای خطیر از من دارد بداند که من دنبال سوء استفاده از شرایط استقلال نیستم. فقط  خواستم تحرک‌های مجازی که در مورد حضور من در استقلال و سپاهان هست را پاسخ داده باشم. می‌دانم که منبع این اخبار چه کسی هست و بعد از لیگ به صورت مفصل در موردش با شما

شقایق آسیایی

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
    لیگ کنفرانس اروپا
    کلوب بروژ - فیورنتینا
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - بایرن مونیخ
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت
    لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - التعاون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاخدود - النصر
    ۲۱:۳۰
  • لیگ اروپا
    آتالانتا - مارسی
    ۲۲:۳۰
  • لیگ اروپا
    بایرلورکوزن - آاس رم
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    المپیاکوس - استون ویلا
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۲۱ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    بوستون سلتیکس - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اوکلاهاما سیتی تاندر - دالاس ماوریکس
    ۰۵:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الجزیره امارات - خور فکان
    ۱۷:۴۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    ابها - ضمک
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الاتفاق
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    آگزبورگ - اشتوتگارت
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فروزینونه - اینتر
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    آلاوس - خیرونا
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش