دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۰۷ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۱۹۱۳
والیبال – بسکتبال

واکنش علی شفیعی به شائبه کم کاری تیم ملی والیبال در مسابقات جهانی

والیبال,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال
یکی از مدافعان تور والیبال ایران در مسابقات جهانی به انتقادها از تیم ملی پاسخ داد و عامل اصلی نتایج ضعیف را خستگی و مصدومیت دانست.

به گزارش "ورزش سه"، نباید از حق بگذریم. والیبالیست ها چند ماه سخت و دشوار را سپری کردند. از قاره پیمایی در جریان لیگ ملت ها بگیر تا حضور فشرده و پشت سرهم در بازی های آسیایی و سپس مسابقات قهرمانی جهان. قهرمانی در بازی های آسیایی جاکارتا آن هم بدون اینکه حتی شاگردان کولاکوویچ یک ست به حریفان بدهند، رکورد ویژه ای محسوب می شد؛ اما در مسابقات قهرمانی جهان و به ویژه در دور دوم هیچ چیز بر وفق مراد بلندقامتان ایرانی پیش نرفت.

نرسیدن به جمع ۶ تیم پایانی برای والیبالیست هایی که رویای حضور روی سکوی جهانی را در سر می پروراندند، باعث شد تا نتیجه ای که آنها در بلغارستان گرفتند، یک ناکامی تلقی شود.

حالا بعد از گذشت چند روز با یکی از بازیکنان اصلی و پرکار والیبال ایران همکلام شدیم. علی شفیعی که نه در دسته بازیکنان مسن و نه بازیکنان جوان قرار ندارد،‌ حالا دیگر یکی از ملی پوشان باتجربه والیبال محسوب می شود. او که با اعتماد کولاکوویچ در اکثر دقایق بازی های تیم ملی در مسابقات قهرمانی جهان در زمین حضور داشت، از دلایل نتایج نسبتا ضعیف ایران در این رقابت ها برایمان گفت و درد دل هایی نیز پیرامون وضعیت باشگاهی بازیکنان والیبال مطرح کرد.

در ادامه مشروح گفت و گوی خبرنگار "ورزش سه" با علی شفیعی را می خوانید.

* چند ماه سخت را پشت سر گذاشتید؛ اما در نهایت در مسابقات جهانی به چیزی که می خواستید، نرسیدید.

بازی های تیم ملی در ماههای اخیر فشرده بود. از لیگ جهانی کارمان را شروع کردیم که پر از مسافرت و مسابقه بود و چند بار از این قاره به قاره دیگری رفتیم. سپس برای بازی های آسیایی استارت زدیم و خدا را شکر قهرمان شدیم. فرصتی برای استراحت نداشتیم و در یک تورنمنت تدارکاتی شرکت کردیم و به مسابقات قهرمانی جهان رفتیم. در این مدت خیلی از بچه ها مصدوم شدند چون تورنمنت های پشت سرهم را سپری کردیم. در مسابقات جهانی با توجه به گروهی که داشتیم و آمادگی که در خودمان می دیدیم، فکر می کردیم می توانیم به جمع ۶ تیم نهایی برسیم؛ اما متاسفانه نشد.

* این خستگی و آسیب دیدگی بازیکنان چقدر در نتیجه نگرفتن تیم ملی تاثیرگذار بود؟

قطعا خستگی و مصدومیت بازیکنان بی تاثیر نبود. خودمان هم نمی دانیم چه شد. وقتی بازی با بلغارستان را باختیم، روحیه ما از دست رفت. اصلا بلغارستان را دست کم نگرفتیم و از اهمیت بازی مطلع بودیم؛ اما آنها با سرویس های خوبی که زدند، ما را سورپرایز کردند. دیگر نتوانستیم در بازی های بعدی به خودمان بیاییم و از نتیجه ای که گرفتیم، راضی نبودیم.

والیبال,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال

* در طول بازی ها و بعد از آن انتقادهایی نسبت به عملکرد بازیکنان و کادرفنی صورت گرفت. چقدر این انتقادها را به حق می دانی؟

ما ۳، ۴ روز است از مسابقات آمدیم و من بیشتر کنار خانواده بودم. خیلی از انتقادها خبر ندارم؛ اما باید ببینیم که انتقاد از سوی چه کسی مطرح می شود. اینکه یک پیج اینستاگرامی با دنبال کنندگان محدود انتقادی مطرح کند با اینکه یک کارشناس باسابقه صحبت کند، متفاوت است.

* درباره گزارش بازی های ایران و انتقادهایی که از سوی گزارشگران تلویزیونی در حین مسابقات مطرح می شد نیز بحث های زیادی به وجود آمده است؟

من که نمی دانم چطور در تلویزیون گزارش می کردند. خیلی هم به من انتقال نمی دادند چون می دانستند روحیه ام به هم می ریزد. با این حال باید بگویم گزارشگر حق انتقاد ندارد و وظیفه اش گزارش کردن بازی است. گزارشگر والیبال باید به بازی هیجان بدهد و حس خوبی منتقل کند، نه اینکه برای خودش کارشناسی کند. اگر کارشناسی بیاورند و آن کارشناس این صحبت ها را مطرح کند، ما هم می پذیریم.  

* با اینکه نتیجه دلخواه در این دوره کسب نشد؛ اما برخی معتقدند جوانگرایی در ترکیب تیم ملی می تواند آینده بهتری را بسازد؟

بله، والیبال ایران دچار پوست اندازی شده و ما الان جوان های خوبی در تیم داریم. برخی از بازیکنان که سن و سالشان به المپیک ۲۰۲۰ نمی خورد، کنار رفتند و این جوان ها اضافه شدند تا در سال های آینده پخته شوند. من که جوان محسوب نمی شوم؛ اما بازیکنان با ۱۸ و ۱۹ سال سن در تیم بودند که جلوی قدرت های جهان ایستادند. همین که دست و پایشان در این بازی ها نلرزید و توانستند بعضا عملکرد خوبی هم داشته باشند، اتفاق بزرگی است.

والیبال,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال

*‌ مثل همیشه برخی شائبه ها نیز درباره کم کاری و یا بهتر بگویم انگیزه نداشتن برخی بازیکنان مطرح شده است.

کم کاری اصلا یعنی چه؟ کسانی که این صحبت ها را مطرح می کنند، باید برایش دلیل داشته باشند. جوان ها که با انگیزه تمام در زمین حاضر بودند و بازیکنان باتجربه تر مثل سعید معروف، فرهاد قائمی و محمد موسوی هم که شخصیتشان اصلا طوری نیست که بخواهند برای تیم ملی کم بگذارند. آنها آنقدر انرژی و انگیزه دارند که به جوان ترها نیز این انرژی را منتقل می کنند. در ضمن جو تیم ملی با وجود اختلاف سنی که بین برخی بازیکنان وجود داشت، کاملا دوستانه بود. شاید اختلاف سنی برخی بازیکنان باتجربه با جوان ها به ۱۵ سال هم می رسید؛ همه سعی می کردند به هم کمک کنند. من به عنوان برادر بزرگتر و باتجربه ترها حتی با حسی پدرانه به بازیکنان جوان کمک می کردند.

* به عنوان یکی از بازیکنان تیم ملی اگر بخواهی یک دلیل برای نتیجه ضعیف تیم ملی بیاوری، چیست؟

من نمی توانم دلیل خاصی بیاورم. فشردگی مسابقات امسال شاید اصلی ترین دلیل بود. همانطور که گفتم بعد از بازی های آسیایی ما نتوانستیم تمرین منسجمی داشته باشیم.

* در روزهای اخیر و به ویژه در طول مسابقات انتقادهای زیادی به نحوه سرویس زدن بازیکنان مطرح شد. اینکه چرا بازیکنان ایران نمی توانند با سرعت بالا سرویس بزنند؟

فکر می کنم این طرز فکر را هم یکی از گزارشگران در ذهن مردم جا انداخته چون در روزهای اخیر من زیاد شنیدم. اینکه چرا ما سرویس پرشی نمی زنیم، به والیبال پایه برمی گردد. دوره ای که ما والیبال را شروع کردیم، کسی روی سرویس پرشی تاکید نداشت. در ضمن سرویس پرشی پرقدرت فیزیک مناسبی هم علاوه بر تکنیک می خواهد. البته الان می بینیم بازیکنان جوانی مثل توخته، شریفی و کاظمی سرویس های خوبی می زنند که جای خوشحالی دارد؛ اما کسی در دوره نوجوانی به ما سرویس پرشی یاد نداد. البته این را قبول دارم که در این دوره در سرویس و دریافت اشتباهات زیادی داشتیم؛ اما بیشتر به خاطر این بود که قبل از مسابقات جهانی فرصت زیادی برای تمرین نداشتیم.

* انتقاد دیگری که مطرح می شود، نسبت به کادرفنی است. از آنالیروز و مربی بگیر تا شخص کولاکوویچ که می گویند به موقع تصمیم نمی گیرد؟

تیم آنالیز که فکر می کنم از دوره ولاسکو همین نفرات بوده اند. کمک های کولاکوویچ هم که مربیان بادانشی هستند. درباره خودش هم باید بگویم که رزومه خوبی دارد و مربی سطح بالایی محسوب می شود. مدل مربیگری کولاکوویچ اینطور است که دیر زمان استراحت می گیرد و تعویض می کند. من نه از او دفاع می کنم و نه انتقاد می کنم. فقط معتقدم مدل مربیگری کولاکوویچ اینگونه است.

* کولاکوویچ به ایران بازنگشت وقتی که از شما جدا می شد، حرفی درباره آینده نزد؟

خداحافظی کولاکوویچ با بازیکنان مثل همیشه بود. او فقط گفت نمی دانم سال بعد چه اتفاقی می افتد؛ اما دوست دارم که بازهم سرمربی شما باشم.

* با شرایط فعلی که در والیبال ایران وجود دارد، به نظرت در سال های آینده می توانیم به رویاهایی مثل سکوی جهانی یا المپیک دست پیدا کنیم؟

برای اینکه به سکوی المپیک برسیم، هنوز خیل زود است. مدال گرفتن در المپیک زیر ساخت می خواهند و با روندی که ما داریم، قطعا طول می کشد تا به آن سطح برسیم. باید یک کار پایه ای و درازمدت انجام شود تا بتوانیم موفقیت های خودمان را تداوم ببخشیم.

* اما نگرانی اینجاست که تیم های دیگر مثل بلژیک، آلمان، اسلوونی و کانادا هم در حال پیشرفت هستند و شاید والیبال ایران از آنها هم عقب بیفتد؟

تیم های دیگر هم بیکار ننشسته اند و در حال پیشرفت هستند. تیم ما هم جوان شده و من معتقدم این بازیکنانی که در ۱۸، ۱۹ سالگی چنین تجربه ای را پشت سر گذاشتند، ۳، ۴ سال دیگر پخته می شوند. در والیبال روز دنیا امکان ندارد، شما هر سال نتیجه بگیرید. همین برزیل الان تیمش پیر شده و مطمئن باشید در سال های آینده به مشکل می خورد. اگر الان تیم ملی ایران بالا و پایین دارد، هزینه آینده را می دهد.

* از تیم ملی بگذریم و به وضعیت باشگاهها بپردازیم. خبری از وضعیت تیم ها داری؟

وضعیت والیبال باشگاهی ما بسیار بد است. شاید بازیکنان جوانی که سال قبل اولین بار در لیگ برتر بازی کردند، امسال ۲۰، ۳۰ درصد بیشتر قرارداد بستند؛ اما بازیکنان خوب و باتجربه قراردادشان نسبت به سال قبل کمتر هم شده است. با این وضعیت گرانی ارز باید قراردادهای ما افزایش هم پیدا می کرد؛ اما کمتر شده است. هیچ ضمانتی هم وجود ندارد که باشگاهها با بازیکنان تسویه حساب کنند. می بینید که ۷،‌۸ بازیکن ملی پوش هم از لیگ ایران رفته اند و این باعث می شود سطح لیگ ما پایین تر بیاید.

والیبال,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال

* خودت هنوز با تیمی برای فصل جدید توافق نکردی؟

با چند تیم صحبت کردم؛ اما هنوز قراردادم قطعی نشده است. واقعا وضعیت جالب نیست. اگر سال قبل یکسری نوجوان و جوان در لیگ بازی کردند و امسال توانستند به تیم ملی کمک کنند، حاصل لیگ پویایی بود که داشتیم. امسال هیچ تیمی برای قهرمانی نبسته و اگر وضعیت همینطور پیش برود، نمی توانید انتظار داشته باشید از دل لیگ بازیکنان خوبی به تیم ملی اضافه شوند.

* با این شرایط شاید در سال های آینده تعداد لژیونرهای والیبال هم افزایش یابد؟

قطعا همینطور است. خودم از باشگاههای خارجی پیشنهاد خوبی داشتم؛ اما فکر نمی کردم وضعیت لیگمان اینطور شود. اگر می دانستم که قطعا من هم لژیونر می شدم. سال بعد دیگر هیچ کسی ریسک نمی کند و شاید ۲۰ بازیکن به لیگ های خارجی بروند. این اتفاق چند سال قبل در بسکتبال رخ داد و باعث افت این رشته شد. متاسفانه برخی از افت قراردادهای والیبالیست ها خوشحال هستند و شنیدم برخی از باشگاهها می گویند شاخ بازیکنان را شکستیم! از نظر من این وضعیت اصلا به نفع والیبال نیست.

حسین جمشیدی

  • 23
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۲۹ اردیبهشت
    فینال پلی آف لیگ یک انگلیس
    بولتون - آکسفورد یونایتد
    ۱۸:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    لچه - آتالانتا
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - قونیه اسپور
    ۱۹:۳۰
  • نیمه نهایی امیر کاپ قطر
    الدحیل - السد
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - چاوز
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - آث میلان
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر پرتغال
    براگا - پورتو
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۳۰ اردیبهشت
    لیگ MLS آمریکا
    اینتر میامی - دی سی یونایتد
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دالاس ماوریکس - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ساسولو - کالیاری
    ۱۴:۰۰
  • اردیویسه هلند
    فاینورد - اکسلسیور
    ۱۶:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - امپولی
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - اورتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - وستهم
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برنتفورد - نیوکسل
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچستر یونایتد
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - بورنموث
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - استون ویلا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - تاتنهام
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - لاتزیو
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    گالاتاسرای - فنرباغچه
    ۱۹:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - رایو وایه کانو
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    ویارئال - رئال مادرید
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - سویا
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اوساسونا
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - خیرونا
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - جنوا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ یک فرانسه
    متز - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    موناکو - نانت
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش