یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۱۳۱۰
اشتغال و تعاون

حقوق و مزایای شغل فروشندگی در ایران و سایر کشور‌ها

استخدام فروشنده

حرفه فروشندگی یکی از مشاغلی است که در بسیاری از صنایع و بخش‌های اقتصادی کاربرد دارد و نقش مهمی در توسعه و رشد هر سازمان یا کسب و کار ایفا می‌کند. فروشندگان معمولاً وظیفه برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان، معرفی و تبلیغ محصولات و خدمات، مذاکره و انجام معاملات را برعهده دارند.

از جمله مزایای شغل فروشندگی در ایران و سایر کشور‌ها می‌توان به پتانسیل کسب درآمد نامحدود و یادگیری مهارت‌های قابل انتقال مانند برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی وظایف، تعیین اهداف و مذاکره مؤثر اشاره کرد. در ادامه، به بررسی مزایا و حقوق فروشندگی ۱۴۰۳ می‌پردازیم.

آشنایی با شغل فروشندگی

فروشندگی، هنر فروش و عرضه خدمات و محصولات در جامعه است. فروشندگی صنایع مختلفی را در بر می‌گیرد. اما این حرفه در مفهوم عام، یافتن نیاز‌های مشتریان و فروش محصولات و خدمات به آن‌ها است. فروشندگان موفق توانایی اقناع و فروش و مهارت برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان و راضی نگه داشتن آن‌ها را دارند. میزان حقوق فروشندگی به فاکتور‌های مختلفی نظیر زمینه کاری، موقعیت جغرافیایی و سابقه کار بستگی دارد.

برای مشاهده آگهی‌های استخدام فروشنده امروز می‌توانید به سایت‌های کاریابی معتبر مراجعه کنید.

اگر می‌خواهید به عنوان یک فروشنده حرفه‌ای شناخته شوید، باید دانش و هنر مورد نیاز برای کسب موفقیت در بازار‌های پیچیده و رقابتی را داشته باشید. در حرفه فروشندگی، هنر و مهارت حفظ دائمی مشتری‌ها یک عامل مهم و تأثیرگذار است. فروشندگان باید مانند افراد فعال در تمامی مشاغل خدماتی، برای موفقیت در جریان جدیدترین تغییرات و اطلاعات بازار باشند.

کسانی که علاقه‌مند به شغل فروشندگی هستند، می‌توانند در مغازه‌ ها، شرکت‌ها و مراکز عرضه خدمات و کالا به عنوان فروشنده استخدام شده و درآمدزایی کنند. اما شرکت‌های مختلف صنعتی و تجاری در سطوح تخصصی‌تر، سمت‌هایی مانند کارشناس و مدیر فروش را تعریف کرده‌اند که نیازمند مهارت‌های بیشتری هستند.

فردی در حرفه فروشندگی موفق می‌شود که مهارت و توانایی ایجاد انگیزه خرید در مشتریان را داشته و بتواند از تغییرات کیفی و کمی بازار برای افزایش فروش استفاده کند. به طور کلی، وظایف فروشندگان شامل موارد زیر است:

  • استقبال از مشتریان
  • به‌روزرسانی فهرست موجودی
  • پاسخگویی به نگرانی‌ها و سؤالات مشتری‌ها
  • به‌روزرسانی اطلاعات نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM
  • درک نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان و کمک در یافتن محصول مورد نیاز
  • حفظ ارتباط با مشتریان قدیمی و اعلام پیشنهادات جدید
  • آموزش به مشتریان درباره محصولات
  • ارائه گزارش فروش به مدیران به صورت دوره‌ای
  • برقراری ارتباط مؤثر با افراد به منظور جذب مشتری
  • دستیابی به تارگت و هدف فروش
  • بررسی وضعیت فروش رقبا

در ادامه، به بررسی حقوق و مزایای شغل فروشندگی می‌پردازیم.

چرا شغل فروشندگی را انتخاب کنیم؟

آنه مولکاهی، مدیر عامل سابق زیراکس به عنوان نماینده فروش در دهه ۷۰ به این شرکت پیوست. با گذشت سال‌ها و کسب تجربه، او توانست به سمت‌های بالاتر و موفقیت زیادی دست یابد. وارن بافت، سرمایه‌گذار آمریکایی، کارآفرینی را در سن شش سالگی آغاز کرد. در آن زمان او آدامس، روزنامه و نوشابه می‌فروخت. به گزارش CNBC، بافت در سن ۱۵ سالگی سرمایه‌ای به اندازه مبلغ خرید یک مزرعه ۴۰ هکتاری را به دست آورد.

ورود به شغل فروشندگی تضمین نمی‌کند که شما تبدیل به وارن بافت بعدی شوید، اما می‌تواند دنیایی از فرصت‌های شغلی متنوع را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید به فروشندگی به چشم یک دوره آموزشی برای کارآفرینی نگاه کنید. شما در شغل فروشندگی نه‌تنها مهارت‌های خود را توسعه می‌دهید، بلکه یاد می‌گیرید که وظایف خود را اولویت‌بندی کنید، زمان را مدیریت کرده و سازماندهی کنید. همچنین می‌توانید اطلاعات زیادی در زمینه‌های مختلف، از بازاریابی و فناوری تا مشاوره کسب کنید.

کسانی که در صنعت فروشندگی کار می‌کنند، باید مشاور و تحلیل‌گر خوبی باشند. شما در شغل فروشندگی فرصت حل مشکلات مشتریان و ایجاد تغییر در زندگی آن‌ها را دارید. به علاوه، پتانسیل حرفه‌ای شما نامحدود است. نمایندگان فروش تازه‌کار می‌توانند با کسب تجربه تبدیل به مدیر فروش شده و کل تیم فروش را مدیریت کنند. آن‌ها همچنین این فرصت را دارند که به طور مداوم مهارت‌های خود را بهبود بخشند.

پیش‌نیاز‌های تحصیلی کمتر نسبت به سایر مشاغل

ورود به شغل فروشندگی بسیار ساده‌تر از ورود به سایر صنایع و مشاغل است. اکثر کارفرمایان برای استخدام فروشنده تنها مدرک دیپلم یا مدرک کارشناسی در رشته بازاریابی، فروش، تجارت یا یک رشته مرتبط را در نظر دارند.

به طور کلی، تازه‌کار‌ها در محل کار خود آموزش می‌بینند. الزامات دقیق شغلی بستگی به موقعیت شغلی مد نظر شما دارد. به عنوان مثال، یک نماینده فروش دارو ممکن است به مدرک لیسانس در رشته شیمی یا زیست‌شناسی نیاز داشته باشد. اگر می‌خواهید که به عنوان کارشناس ارشد یا مدیر فروش استخدام شوید، باید دستکم ۵ سال کار در زمینه مرتبط داشته و یک فروشنده باتجربه باشید.

فروشندگی یکی از بهترین حرفه‌ها برای فارغ‌التحصیلان و افرادی است که به دنبال تغییر شغل هستند. فقط باید مهارت‌های مناسب برای این کار را داشته باشید.

فروشندگان موفق توانایی درک و برخورد درست با انواع مشتریان، برقراری ارتباطات مؤثر و یافتن راه حل را دارند. آن‌ها می‌دانند چه زمانی صحبت کنند و چه زمانی گوش دهند، چه سؤالاتی بپرسند و چگونه پیام خود را به گونه‌ای که برای مخاطب هدف معنادار باشد، منتقل کنند.

پتانسیل کسب درآمد نامحدود

شغل فروشندگی پتانسیل کسب درآمد نامحدودی دارد. میزان درآمد شما بستگی به عملکردتان دارد.

اکثر کارشناسان فروش ملزم به رعایت تارگت‌های فروش دوره‌ای هستند. برای مثال، ممکن است لازم باشد که حداقل ۳۰ فروش پوشاک در ماه داشته باشید. افرادی که به تارگت فروش رسیده یا از آن فراتر ‌می‌روند، می‌توانند از پاداش و پورسانت بیشتری برخوردار شوند. بنابر نظرسنجی‌ها، بیش از یک چهارم فروشندگان همواره نرخ فروش بیشتری نسبت به اهداف فروش تعیین‌شده دارند.

بنابر جدیدترین آمار حقوق کارشناس فروش در ایران، متوسط درآمد یک کارشناس فروش در تهران ۱۸ میلیون تومان، در شهر‌های بزرگ ۱۵.۴ میلیون تومان و در شهر‌های کوچک ۱۵ میلیون تومان است.

حداقل حقوق فروشنده در سال ۱۴۰۳، پایه حقوق وزارت کار است. برای اطلاع از شرایط کار و حقوق فروشنده لباس ۱۴۰۳ و سطح درآمد فروشندگی در سایر زمینه‌ها می‌توانید به آگهی استخدام فروشندگی در کانال‌ها و سایت‌های کاریابی مراجعه کنید.

توسعه مهارت‌های قابل انتقال

اگر یک مهندس کامپیوتر یا یک زیست‌شناس هستید و تصمیم دارید که شغل خود را تغییر دهید، یافتن کار در یک زمینه متفاوت آسان نخواهد بود. در بسیاری از موارد، مهارت‌های مورد نیاز برای یک حرفه خاص را می‌توان تنها در آن شغل یا صنعت به کار برد.

از سوی دیگر، کارشناسان فروش مهارت‌های قابل انتقالی را می‌آموزند که آن‌ها را برای ورود به طیف گسترده‌ای از مشاغل در صنایع مختلف آماده می‌کند. به عنوان مثال، آن‌ها مهارت متقاعد کردن دیگران، برنامه‌ریزی و هماهنگی وظایف، تعیین اهداف، کار تحت فشار و مذاکره مؤثر را یاد می‌گیرند. این مهارت‌ها در مشاغلی مانند بازاریابی، مدیریت، مشاوره تجاری و سایر زمینه‌ها کاربرد زیادی دارند.

با کسب تجربه در شغل فروشندگی می‌توانید از مهارت‌های خود برای راه‌اندازی یک کار جانبی یا شروع کسب و کار خود استفاده کنید.

امنیت شغلی

بنابر نظرسنجی سایت Salesforce در سال ۲۰۲۰، تقریباً ۹۰٪ از متخصصان معتقدند که عملیات فروش نقشی کلیدی در رشد کسب و کارها ایفا می‌کنند.

در حال حاضر بیش از ۱۳ میلیون نفر در صنعت فروش ایالات متحده فعالیت می‌کنند. سازمان‌ها در بیشتر صنایع برای جذب مشتریان، بازاریابی محصولات و درآمدزایی به فروشندگان متکی هستند. اگر زمانی شغل خود را از دست دادید، می‌توانید از مهارت‌های قابل انتقال خود برای کاریابی در صنایع مرتبط استفاده کنید.

جمع‌بندی

اگر ریسک‌پذیری، پشتکار، صداقت، مسئولیت‌پذیری و خلاقیت زیادی دارید، می‌توانید در شغل فروشندگی موفق شده و از مزایای متنوع این حرفه برخوردار شوید. میزان حقوق فروشندگی نامحدود است و هر چه عملکرد بهتری داشته باشید، درآمدتان به همان نسبت افزایش می‌یابد.

از جمله مزایای شغل فروشندگی می‌توان به انعطاف‌پذیری بالا در ساعات کاری، فرصت‌های متنوع رشد شخصی و حرفه‌ای و شبکه‌سازی با مشتریان و همکاران اشاره کرد.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش