شرکت بی ام دبلیو
شرکت Bavarian Motor Works یا به اختصار BMW یک شرکت بزرگ تولیدکننده موتور و اتومبیل و موتورسیکلت است. مقر اصلی شرکت بی ام دبلیو در مونیخ آلمان قرار دارد. شرکت بی ام دبلیو در سال ۱۹۱۶ میلادی تأسیس شد. بی ام و به همراه شرکتهای خودروسازی مرسدس بنز و آیودی جزو سه شرکت برجسته خودروسازی آلمان شناخته میشود. محصولات شرکت BMW در سراسر جهان به فروش میرسد.
اولین قدم های تاسیس شرکت بی ام دبلیو به سال ۱۹۱۳ برمی گردد، یعنی زمانی که کارل فریدریش راپ از اهالی بایرن که در مورد مهندسی هواپیما مطالعات و دانشی داشت در یک کارگاه کوچک شروع به ساخت قطعات هواپیما کرد.
کارل پیش از این تا سال ۱۹۱۲ در دو شرکت خودروسازی زوست و دایملر بنز مشغول به کار بود و تجربه ای که در این زمینه داشت بعدها به کارش آمد وموفقیتی برایش به همراه آورد که شرکت او را در جهان به یکی از پرآوازه ترین شرکت های خودروسازی تبدیل کرد اما علاقه اولیه کارل مهندسی هواپیما بود، برای همین دست به کار شده و در راه طراحی هواپیما و تولید قطعات این پرنده های آهنی قدم گذاشت.
کارل به دنبال تولید قطعات اولیه هواپیما در کارگاه کوچکش، با «جوزف ویرت» آشنا شد و با حمایت های ویرت که یکی از سیاستمداران آن زمان بود، شرکتی تاسیس کرد و تا سال ۱۹۱۶ به تولید قطعات موتور هواپیما ادامه داد و سرانجام در این سال تصمیم گرفت تجارتش را توسعه بدهد اما برای این کار به مشکلات مالی خورد و از شرکت جدا شد.
اما او که عاشق هواپیما بود دست بردار نبود و یک بار دیگر با حمایت های یکی از دوستانش، شرکتی کوچک به نام صنایع موتوری راپ را در حومه مونیخ تاسیس کرد. یک سال گذشت و در سال ۱۹۱۷ شرکت کوچک تولیدکننده قطعات موتورهای هوایی راپ برای توسعه و گسترش کار خود با شرکت بی اف دبلیو ادغام شد و شرکت بی ام دبلیو که ما می شناسیم شکل گرفت.
کارل و همکارانش در شرکت جدیدالتاسیس بی ام دبلیو همچنان به کار تولید قطعات هواپیما مشغول بودند و تجارت نسبتا موفقی داشتند، سال ۱۹۱۸ بی ام دبلیو هواپیمای دوباله ای طراحی و تولید کردکه سرعتی بسیار باورنکردنی داشت.
بعد از طراحی این هواپیما بی ام دبلیو روز به روز شهرت بیشتری در زمینه تولید هواپیما به دست می آورد و تقاضا برای هواپیماها و موتورهای هوایی شرکت بی ام دبلیو روز به روز بیشتر می شد به طوری که با آغاز جنگ جهانی اول، این شرکت حرف اول را در تولید قطعات موتورهای هوایی میان شرکت های آلمانی می زد و از شهرت بالایی برخوردار بود.
بعد از جنگ جهاني اول به موجب قطعنامه ورساي، کارخانه ب.ام.و مجبور شد که قسمت توليدات موتور هواپيماي خود را متوقف کند. اين شرکت در سال ۱۹۲۳ شروع به توليد موتور سيکلت کرد و اولين محصول آن مدل آر۳۲، فروش بسيار موفقي داشت. با برداشته شدن تحريمها در سال ۱۹۲۸ شروع به توليد خودرو کرد.
آرم بی ام و
آرم دايرهاي اين شرکت روايات متعددي دارد. يکي نشاندهنده پره توربين در حال حرکت هواپيما است که در پشت آن آسمان آبي مشاهده ميشود و ديگري نشان دهنده سربازان ارتش باواريا و رنگهاي به کار رفته در لباس آنها است.
سیر پیشرفت بی ام و
در سال ۱۹۳۳ كمپاني بی ام دبلیو با اطمينان از وضعيت مالي و پشتوانه علمي و عملي خود تصميم به ساخت اتومبيلي با موتور ۶ سيلندر گرفت و مدلهاي جديدي به نامهاي «اسپورت» و «سالون» به بازار عرضه شد. در سال ۱۹۳۶ يك مدل ۳۲۶ قدرتمند به عنوان بهترين اتومبيل اين دهه به بازار عرضه شد. اين اتومبيل داراي شاسي متفاوتي بود و پدر اتومبيلهاي دهه ۱۹۳۰ لقب گرفت. در سال ۱۹۳۷ مدل «اسپورت» دو نفره ۳۲۸ به اتومبيلي سريع در تمامي پيستهاي اروپا تبديل شده بود. ولي آخرين اتومبيل قبل از جنگ يك مدل ۳۳۴ محصول سال ۱۹۳۹ با حجم موتور ۳۵۰۰سي سي بود که به توليد انبوه نرسيد.
به دليل بمباران كارخانه در شهر مونيخ، BMW بعد از جنگ دچار مشكلات بسيار جدي شده و ناچار به آلمان شرقي نقل مكان كرد. در سال ۱۹۴۸ توليد موتورسيكلت مجددا آغاز شد و چهار سال بعد با توليد مدل «سالون۵۰۱» توليد اتومبيل از سر گرفته شد. در سال ۱۹۵۹ با توجه به اوضاع اقتصادي بد شرکت بی ام دبلیو، موسسان آن به اين نتيجه رسيدند که فقط دو راه دارند؛ يا شرکت را معلق کنند يا اين که به همين وضع به کار خود ادامه دهند.
در هنگام بحران مالي ب.ام.و يک پيشنهاد توسط دايملر بنز صورت گرفت که سهام کوچکي در BMW داشته باشد که در نهايت مورد موافقت قرار گرفت و تا زماني که ب.ام.و دچار بحران بود، ادامه داشت. آنها پس ازبررسي تصميم گرفتند به کار خود ادامه دهند و با چند شرکت کوچک هواپيماسازي باقيمانده بعد از جنگ همکاري خود را آغاز کردند. اين همکاري باعث سوددهي و موفقيت دوباره ب.ام.و شد. در همان سال بود که ۴۵ درصد سهام اين شرکت توسط خانواده کوانت خريداري شد و بقيه نيز به صورت عمومي به مردم واگذار گرديد.
ب.ام.و در سال ۱۹۹۴ شرکت انگليسي روور (Rover) را خريداري کرد و اين شرکت تا سال ۲۰۰۰ پيش از ضرردهي بسيار شديدش توسط ب.ام.و اداره ميشد. ولي به علت ضررهايي که داشت ب.ام.و در سال ۲۰۰۰ آن را به کمپاني فينيکس (Phoenix) واگذار و به جاي آن شرکت ميني (MINI) را خريداري کرد.
گروه BMW در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۷ ميليون پوند را براي ساخت آکادمي خود در کشور انگلستان هزينه كرد و همچنين توليدات کارخانه خود را از مرز يك ميليون دستگاه گذراند.
شرکت خودروسازي بنام بي.ام.و پس از پشتسر گذاشتن تجربههاي کوچک همکاري در صنايع ديگر، به تازگي به طراحي و ساخت فضاي داخلي، چيدمان تجهيزات کابين و اتاق خلبان هواپيماهاي جت خصوصي روي آورده است. بي.ام.و که پيش از اين هم صنعت پوشاک، توليد دوچرخه، ساخت چمدانهاي مسافرتي و حتي هدفون را تجربه کرده، اين تجربه تازه را «پيوند دوگانه» ناميده است. اين تجربه ميتواند به طرح ايدههاي تازه براي طراحي فضاي داخلي و چيدمان تجهيزات هواپيماهاي خصوصي منجر شود و راه استفاده از طرحهاي جديد را در اين صنعت هموار کند.
برخی اتومبیلها بی ام دبلیو (BMW)
اتومبیلهای تولیدی بِ اِم وِ به شرح زیر هستند:
بامو سری ۱ - هاچبک، کوپه، کانورتیبل
بِ اِم وِ سری ۲
بِ اِم وِ سری ۳ - سدان، کوپه، کانورتیبل، استیشن
بِ اِم وِ سری ۴
بِ اِم وِ سری ۵ - سدان، کوپه، کانورتیبل، استیشن
بامو سری ۵ گرن توریزمو - استیشن
بامو سری ۶ - کوپه، کانورتیبل
بامو سری ۷ - سدان
بامو زد۴ - رودستر اسپرت
بامو ایکس۱ - تلفیق هاچبک و SUV
بامو ایکس۳ - SUV
بامو ایکس۴ - SUV
بامو ایکس۵ - SUV
بامو ایکس۶ - تلفیق کوپه و SUV