خندوانه برنامهای تلویزیونی به کارگردانی رامبد جوان است که از ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ در شبکه نسیم شروع به فعالیت کرده است.
خندوانه یکی از پر مخاطبترین برنامههای تلویزیونی ایران محسوب میشود.
این برنامه از هنرمندانِ محبوب و معروفِ دیگری نیز بیبهره نمانده و هفتهای چند شب یک خنداننده به برنامه میآید.
همچنین، مهمانان دیگری از میان افراد موفق جامعهٔ ایرانی نیز دارد. این برنامه به برترین لبخند، تندیس بهیادماندنی برنامه را تقدیم میکند و میهمانان برنامه معمولاً ۱۵ثانیه به دوربین لبخند میزنند.
خندوانه برنامهای تلویزیونی به کارگردانی رامبد جوان است که از ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ در شبکه نسیم شروع به فعالیت کرده است. موضوع برنامه هر شب متفاوت است اما مضمون اصلیِ آن خنده است، و در اصل برنامهای برای جا انداختنِ بیشترِ خنده در ایران است.
این برنامه از هنرمندانِ محبوب و معروفِ دیگری نیز بیبهره نمانده است. و هفتهای چند شب یک استند آپ کمدین به برنامه میآید، همچنین میهمانان دیگری نیز دارند و این افراد، افراد موفقِ جامعهٔ ایرانی هستند. این برنامه به برترین لبخند تندیس بهیادماندنی برنامه را تقدیم خواهد کرد، در این برنامه میهمانان باید پنج ثانیه به دوربین خیره بمانند و لبخند بزنند.
هر شب در برنامه آهنگ برنامه را همگی با صدای بلند میخوانند. خواننده و آهنگساز این آهنگ حبیب بدیری است. این برنامه یکی از پربینندهترین برنامههای ماه رمضان ۱۳۹۳ معرفی شد.
سری اول این برنامه در ۳ آبان ۱۳۹۳ با نقش آفرینی رامبد جوان در نقش جد بزرگ و حضور عوامل سریال خانه سبز پایان یافت و سری دوم آن از ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ با دکور جدید به روی آنتن رفت.
خندوانه هر شب ۱۰۰ تماشاچی از کسانی که با خندوانه تماس گرفتهاند را به صورت رایگان در خود جای میدهد.
در سری اول برنامه نیما شعبان نژاد در نقش کاراکترهای مختلف همچون آقای کجوکی و .. به ایفای نقش پرداخت. در سری دوم عروسک جناب خان نیز اضافه شد.
ایده اولیه
ایده اجرای برنامه خندوانه یک بار در سال ۸۳ توسط رامبد جوان به شبکه ۲ سیما داده شده بود ولی بخاطر تأمین نشدن بودجه و مسائل این چنینی ساخت آن به تعویق افتاد.
از دو هزار مقالهای که دربارهٔ خندیدن و خنده در جهان تألیف و نوشته شده بود تقریباً ۹۰۰ مورد استخراج و بن مایه علمی برنامه خندوانه شد و بارزترین بخش این مقالات توجه به اثرات حیرت انگیز خنده در انسانها بود.
محتوای برنامه
این برنامه از تماشاگرانی تشکیل شده که با تست خنده و از میان صدها هزار متقاضی به برنامه وارد شدند و در طول برنامه لبخند به لب دارند و به آنها هیئت داوران خندوانه گفته میشود. برنامه با مقدمهٔ رامبد جوان شروع میشود و پس از آن او و حضار تیتراژ شاد برنامه را میخوانند. بعد، مهمان برنامه را همراه با تشویق به داخل دعوت میکنند.
ابتدا گفتگویی با دو نفر از دوستان و همکاران وی نشان داده میشود. گفتگو با مهمان شروع میشود که با شوخی و خنده همراه است. در پایان از مهمان برنامه خواسته میشود که پنج ثانیه به سمت دوربین لبخند بزند و هیئت داوران خندوانه در برنامهٔ پایانی هر هفته بهترین لبخند را گزینش میکنند. در طی برنامه نیما شعبان نژاد کارهای خندهدار انجام میدهد.
از بخشهای دیگر برنامه میتوان به استندآپ کمدی، مسابقه، میان برنامه (مصاحبه با مردم داخل تهران، استانهای ایران، خارج از کشور، میان برنامه (انیمیشن) و ... نام برد.
برنامه خندوانه در مقایسه با برنامههای مشابه مانند دورهمی، جلوتر و موفقتر است چون تنوع ساختاری و اتاق فکر دارد. در هر فصل یا هر بار که به سکون یا تکرار نزدیک شده، ایدهای تازه پیاده کرده و همین باعث شده به ورطه تکرار نیفتد و از مخاطب تهی نشود.
مسابقه خندانندهشو، لب آهنگ و ادابازی از جمله ایدههایی است که در دورههای مختلف توانسته مخاطبان را با این برنامه همراه کند. سازندگان و طراحان خندوانه حتی از حضور اسپانسر در این برنامه استفادهای جذاب کردهاند و مسابقهای تدارک دیدهاند که برای شرکتکنندگان و حتی تماشاگران هیجانانگیز است.
مهمترین ویژگی خندوانه این است که محافظهکاری برنامههای دیگر را ندارد و سازندگانش اهل خطر کردن هستند.
وقتی جنابخان رفت، خیلیها گفتند کار خندوانه تمام شد، اما این اتفاق نیفتاد. اتاق فکر این برنامه چند ایده دیگر تدارک دید که همه آنها هم موفق نبود، اما این برنامه به پشتوانه اتاق فکرش هرگز گرفتار سکون نشده و سیال و پویا به کارش ادامه داده است.
عوامل
* رامبد جوان (طراح، کارگردان و مجری)
* جواد فرحانی (تهیهکننده)
* فرهاد جابری یزدی(عکاس)
* سجاد افشاریان (نویسنده، میان برنامه)
* محمد بحرانی (صداپیشه جناب خان)
* بهرام عظیمی (ایده پرداز، ساخت تیتراژ و انیمیشن)
* حبیب بدیری (موسیقی متن)
* بزرگمهر حسینپور (ایده پرداز)
* ابوالفضل صباغ (گزارشگر لندن)
* بهروز بقایی (گزارشگر استانها)
* نیما شعبان نژاد (بازیگر)
* جناب خان (بازیگر)
* دانیال (بازیگر)