صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
sarpoosh
کافه اسپرت > باشگاه منچسترسیتی

باشگاه منچسترسیتی

باشگاه منچسترسیتی

باشگاه فوتبال منچستر سیتی  یک باشگاه فوتبال حرفه‌ای در لیگ برتر انگلستان است که در شهر منچستر قرار دارد. این تیم در سال ۱۸۸۰ با نام سنت مارک تأسیس شد. هفت سال بعد به پدرو آردویک تغییر نام داد، این نام نیز هفت سال روی این تیم بود تا اینکه در سال ۱۸۹۴ به نام فعلی منچستر سیتی تغییر نام داد.

 

اوج قدرت منچستر سیتی به سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ بازمی‌گردد که بازیکنانی هم چون کالین بل، فرانسیس لی، نیل یانگ، دنیس لا، آلن آواکس در این مدت در سیتی بازی می‌کردند و منچستر سیتی بخش اعظمی از جام‌های خود را در این سال‌ها به دست آورده‌است.

 

مالکیت باشگاه منچستر سیتی

در سال ۲۰۰۸ این شیخ منصور بود که سیتی را از تاکسین شیناواترا خریداری کرد و جانی تازه به این تیم با ریشه بخشید.

 

 

 

منچسترسیتی در دو سال متوالی لیگ قهرمانان اروپا یعنی ۲۰۱۲–۲۰۱۱ و ۲۰۱۳–۲۰۱۲ از گروه خود حذف شد و نتوانست به دور بعدی این رقابت‌ها راه پیدا کند اما در فصل ۲۰۱۴–۲۰۱۳ به عنوان تیم دوم از گروه خود صعود کرد اما در مرحله حذفی توسط بارسلونا حذف شد؛ در سال۲۰۱۶ به نیمه نهایی لیگ قهرمانان رسیدند و در سال ۲۰۱۶–۲۰۱۷ در مرحله یک‌هشتم نهایی به موناکو باخت و از صعود به یک چهارم نهایی بازماند. این اولین باری بود که پپ گواردیولا با تیمش در مرحلهٔ یک‌هشتم نهایی حذف می‌شود.

 

منچستر سیتی در سال ۲۰۱۵ به عنوان تیم پنجم جهان از نظر بالاترین درآمد در جهان فوتبال با درآمد سالانه از ۴۶۳٬۵۰۰٬۰۰۰ € بوده‌است. در سال ۲۰۱۶ مجله فوربس تخمین زده‌است که منچسترسیتی در رده ششم باارزش‌ترین باشگاه فوتبال در جهان به ارزش ۱٫۹۲ میلیارد $ می‌باشد. ان‌ها توانستند در سال ۲۰۱۸ با ۱۰۰ امتیاز رکورد تاریخ لیگ جزیره و کلی رکوردهای دیگر با پپ گواردیولا بشکنند و با اقتدار دو جام لیگ جزیره و جام اتحادیه را بدست آورند

 

تأسیس باشگاه منچستر سیتی
نقطه تأسیس باشگاه به آنا کانل همسر آرتور کانل معاون کشیش کلیسای سنت مارک در وست گارتن می‌رسد. در کتاب خدایا شکرت برای فوتبال نوشته پیتر لاپسن می‌خوانیم: در آن زمان وست گارتن یک منطقه فوق‌العاده محروم بود که در آنجا ازدحام جمعیت، آلودگی، فقر و کمبود بهداشت بیداد می‌کرد؛ و مردان منطقه به عیش و نوش و جرم و جنایت‌ها و آشوب‌های خیابانی و جنگ‌های داخلی شان که اصطلاحاً در آنجا می‌گویند اسکاتلینگ می‌پرداختند. ما داریم در مورد ۵۰۰ نفری صحبت می‌کنیم که در یک زمان درگیر این جنگ و جدل‌ها بودند_ مطبوعات محلی گزارش کرده بودند ۲۵۰ نفر ما داریم در مورد جنگ‌ها صحبت می‌کنیم. آنا با دیدن زندگی بیهوده این افراد غمگین می‌شود و تصمیم می‌گیرد برای آن‌ها کاری انجام دهد تا مسیر زندگیشان تغییر کند.

 

آنا معتقد بود که با ایجاد باشگاه‌های ورزشی می‌تواند به بهبودی روحیه مردان جامعه کمک کند. او با کمک ویلیام بیستو و تامس گودبیهیر چند باشگاه رو تأسیس می‌کند که یکی از آن‌ها تیم کریکت سنت مارک بود. تیمی که بعدها بدل می‌شود به منچسترسیتی، یکی از یکه تازان فوتبال در قرن جدید. در همین کتاب ما ستایش معاون اسقف شهر منچستر از آنا کانل رو می‌خوانیم، آن هم به این دلیل که این زن سبب تغییر و تحول عجیب و تازه‌ای که آن‌ها را به سمت وادی درستی سوق می‌داد، شد.

 

بعدها ما شاهد حضور بیلی مردیث در این تیم هستیم. مردی که از او به عنوان اولین سوپراستارهای تاریخ فوتبال یاد می‌شود… سوای بعد فنی و خلاقیت هاش ما بیلی مردیث رو بخاطر درگیری‌های منصفانه و اون ماجراهاش با اف ای می‌شناسیم و در نهایت رفتن بحث برانگیزش به منچستریونایتد. و سه تن دیگر نیز از سیتی راهی منچستر یونایتد میشند و اولین دوران درخشان منچستریونایتد با مردانی رقم می‌خورد که از تیم همشهری راهی منچستر یونایتد می‌شدند.

 

اسطوره‌ها
نیل یانگ ۱۹۶۱–۱۹۷۲


تامی جانسون ۱۹۲۰–۱۹۳۰


اریک بروک ۱۹۲۸–۱۹۳۹


بیلی مردیث ۱۸۹۴–۱۹۰۶, ۱۹۲۱–۱۹۲۴


فرانسیس لی ۱۹۶۷–۱۹۷۴


کالین بل ۱۹۶۶–۱۹۷۹


آلن آواکس ۱۹۵۹–۱۹۷۶


فرانک سویفت ۱۹۳۳–۱۹۴۹


پیتر دورتی ۱۹۳۶–۱۹۳۹


برت تراوتمن ۱۹۴۹–۱۹۶۴


سرخیو آگوئرو ۲۰۱۱–


افتخارات


لیگ برتر انگلستان
قهرمان (۵ بار): ۳۷–۱۹۳۶، ۶۸–۱۹۶۷، ۱۲–۲۰۱۱، ۱۴–۲۰۱۳، ۱۸–۲۰۱۷


نایب قهرمان (۵ بار): ۰۴–۱۹۰۳، ۲۱–۱۹۲۰، ۷۷–۱۹۷۶، ۱۳–۲۰۱۲، ۱۵–۲۰۱۴


جام حذفی فوتبال انگلستان
قهرمان (۵ بار): ۱۹۰۴٬۱۹۳۴٬۱۹۵۶٬۱۹۶۹٬۲۰۱۱٬


نایب قهرمان (۵ بار): ۱۹۲۶٬۱۹۳۳٬۱۹۵۵٬۱۹۸۱٬۲۰۱۳


کارلینگ کاپ
قهرمان (۵ بار): ۲۰۱۸ ،۲۰۱۶ ،۲۰۱۴ ۱۹۷۰٬۱۹۷۶


نایب قهرمان (۱ بار): ۱۹۷۴


جام در جام اروپا
قهرمان (۱ بار): ۱۹۷۰–۱۹۶۹


فول ممبرز کاپ
قهرمان (۱ بار) :۱۹۸۶


جام خیریه انگلیس
قهرمان(۵ بار): ۱۹۳۷٬۱۹۶۸٬۱۹۷۲،۲۰۱۲، ۲۰۱۸


نایب قهرمان (۶ بار):۱۹۳۴٬۱۹۵۶٬۱۹۶۹٬۱۹۷۳٬۲۰۱۱٬۲۰۱۴

 

استادیوم  

ورزشگاه شهر منچستر در منچستر انگلستان، که به دلایل اسپانسری، به ورزشگاه اتحاد نیز معروف است، ورزشگاه خانگی باشگاه فوتبال منچستر سیتی می‌باشد. به دلیل فعالیت‌های ساخت و توسعه، در فصل ۲۰۱۴/۲۰۱۵، ظرفیت ورزشگاه به ۴۶۷۰۸ نفر کاهش یافته‌است. از اوت ۲۰۱۵، ظرفیت آن به ۶۲۰۰۰ نفر افزایش پیدا خواهد کرد و این ورزشگاه به دومین ورزشگاه بزرگ فوتبال در انگلستان و نهمین ورزشگاه بزرگ در بریتانیا تبدیل خواهد شد. باشگاه منچسترسیتی انگلستان با امضای قرارداد ۱۰ ساله با شرکت هواپیمای الاتحاد نام ورزشگاه خود را از ایستلندز به الاتحاد تغییر داد.

 

 

 

 

سایر مطالب درباره باشگاه منچسترسیتی