یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۲:۵۳ - ۰۵ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۰۷۴
حوادث

فیلم/ حمله «گرازها» به شهر «میناب»

صبح دوشنبه (۴ فروردین) با گشودن دریچه‌های سد استقلال میناب و بالا آمدن آب در رودخانه، چندین رأس گراز وارد شهر میناب شدند.

ابوذر احمدی امروز در گفت‌وگو با فارس، درباره ورود چند گله گراز به شهر میناب و دلایل آن اظهار کرد: گرازها اغلب در مجاورت رودخانه‌ها زندگی می‌کنند و در حاشیه رودخانه‌ها در محیط‌هایی با فاصله نسبی از انسان‌ها قرار می‌گیرند.

این کارشناس محیط زیست و حیات وحش افزود: وجود باغات فراوان در شهرستان میناب موجب شده تا گرازها محیطی مناسب برای زندگی و زادآوری خود پیدا کرده باشند و به همین دلیل جمعیت آنها در این منطقه قابل توجه باشد.

وی عنوان کرد: با وقوع بارش‌های شدید سیلابی در بالادست سد استقلال میناب، از بامداد دوشنبه، دریچه‌های این سد به شکل بی‌سابقه‌ای در دو دهه اخیر گشوده می‌شود به طوری کل پهنای رودخانه بزرگ میناب را سیلاب فرا می‌گیرد و همین مساله باعث می‌شود که محل‌های زندگی گرازها نیز مملو از آب شود و آنها با جریان آب به حرکت در بیایند.

احمدی با بیان این که گرازها به دنبال گریزگاهی از سیل و با کاهش شدت آب در عرض وسیع رودخانه میناب در محدوده شهر از رودخانه بیرون زده‌اند، گفت: چندین راس از این حیوان و توله‌های کم سن در شهر میناب زنده‌گیری شده و تحویل محیط‌بانی گردیده است.

زنده‌گیری یکی از سه راس توله‌های گراز در میناب

این فعال محیط زیست با تشکر از شهرداری و آتش‌نشانی و اداره محیط زیست میناب در صیانت از جان این حیوانات، گفت: بیشترین آسیب ناشی از گشودن ناگهانی دریچه‌های سد و رهاسازی ناگهانی حجم وسیعی از سیلاب در رودخانه‌ها و بسترهای پایین دست را حیوانات می‌بینند که گاه جان خود و گاه جان توله‌هایشان را از دست می‌دهند و هیچ‌گاه آمار درستی نیز درباره آنها اعلام نمی‌شود.

احمدی به مردم توصیه کرد: در زمان مواجه شدن با حیوانات وحشی به جای القای وحشت به جاندار، نسبت به آن مهربان اما بی توجه باشند تا حیوانات نیز که متاثر از شرایط نامساعد عصبی هستند به آنان آسیبی نرسانند.

وی با اشاره به زخمی شدن یک شهروند مینابی در پی حمله گراز در ظهر امروز به وی، خاطرنشان کرد: گرازها در زمان خشمگین شدن قدرت بسیار زیادی پیدا می‌کنند و قادرند در لحظه به ۵ تا ۶ نفر آسیب وارد کنند و لذا در زمان مشاهده این جاندار از او فاصله بگیرید و بدانید که اگر گراز تهدیدی احساس نکند، هرگز موضع حمله به خود نمی ‌‌گیرد.

این فعال محیط زیست گفت: هیچ جانداری در کره زمین به اندازه انسان به این کره خاکی و طبیعت خسارت وارد نکرده است و بیایید تا با اصلاح رفتار خودمان با حیوانات، برای آنان نیز ارزش زندگی قائل شویم چرا که آنان نیز مخلوقات خداوند هستند و بدرفتاری با آنان هرگز شایسته و مجاز قلمداد نشده است.

  • 14
  • 3
۵۰%
بیشتر بخوانید:
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر