یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۲:۵۴ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۳۰۳
هنر و سینما

فیلم/ آتش بازی در سی و سه پل به مناسبت افتتاحیه سی و سومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان

افتتاحیۀ سی و سومین دوره از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان را به پشت‌بام فرهنگسرای مادر و کودک اصفهان برد تا علاوه بر مخاطبانی که به واسطۀ شبکه اصفهان و تلویزیون تعاملی تیوا شاهد پخش این برنامه بودند، ساکنان ساختمان‌های مجاور این فرهنگسرا نیز از پنجرۀ خانه‌هایشان مهمان حضوری آن باشند.

قدرت الله نوروزی، شهردار اصفهان در آیین افتتاح سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان که شامگاه یکشنبه، ۲۷ مهرماه از منطقه ۱۳ شهر و به صورت مجازی برای مخاطبان پخش شد، ضمن تشکر از همۀ دست اندرکاران برگزاری این جشنواره،  اعلام کرد که شهرداران فرایبورگ، دی سی، کوالالامپور، داکار و بعلبک و برخی دیگر از شهرهای خواهر خواندۀ اصفهان با ارسال پیام هایی ویدئویی و مکتوب برای این جشنواره نشان دادند که به اهمیت آن پی برده اند.

وی ابراز امیدواری کرد که جشنواره سی و سوم در شهر سی و سه پل بتواند شعار خود را به خوبی تحقق ببخشد و هر خانه را یک سینما و هر کودک را یک داور کند.

نوروزی تصریح کرد: امسال در شرایط سخت کرونایی کودکان و نوجوانان بیشتر از گذشته وقت خود را در منزل می گذرانند و باید از این فرصت استفاده کرد تا سینما را که یک پایگاه فرهنگی است به گونه ای مورد توجه قرار بدهیم که خانه های ما هم به واسطه آن به یک پایگاه فرهنگی تبدیل شود.

شهردار اصفهان یادآور شد: فیلم هایی که ویژه کودک و نوجوان تولید شده از طریق فضای مجازی امسال به خانه ها راه پیدا می کند و کودکان می توانند مانند یک داور فعال و متخصص در خصوص این فیلم ها اظهار نظر کنند.

وی پیام برگزاری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان را جاری بودن زندگی در شرایط سخت کرونایی دانست و تأکید کرد: هیچ چیز نمی تواند زندگی را دچار توقف کند.

نوروزی گفت: خوشحالم که امسال بیش از صد فیلم به تمام خانه ها از جمله مناطق کم برخودار کشور می رود و همه می توانند از آن استفاده کنند.

رئیس شورای سیاستگذاری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: امسال با همکاری آموزش و پرورش و دیگر نهادها تلاش کردیم اقدام شایسته ای را برای کودکان و نوجوانان انجام بدهیم و بخشی از هزینۀ جشنواره را در نقاط کم برخوردار در قالب هدیه به کودکانی که قادر به تأمین امکانات برای دیدن فیلم نیستند اهدا کنیم.

شهردار اصفهان گفت: اصفهان به عنوان مرکز برگزاری جشنواره هر سال بهتر و زیباتر از گذشته، برنامه ها را به شایستگی اجرا کرده است  و امسال کسی باور نمی کرد در چنین مکانی با چنین شرایطی مردم از پنجره خانه هایشان شاهد برگزاری مراسم افتتاحیه باشند اما با تدبیر و برنامه ریزی انشالله شاهد شروع و برگزاری و پایان خوب دورۀ سی و سوم خواهیم بود.

وی افزود: اصفهان افتخار می کند که این بار نیز با قدرت میزبان جشنواره فیلم کودک و نوجوان است و امیدوارم همه خانواده ها بتوانند برای بهره مندی هر چه بیشتر فرزندان خود از فیلم های تهیه شده که به صورت مجازی پخش می شود، شرایط را فراهم کنند.

نوروزی اظهار کرد: ما چه به عنوان مجری این جشنواره و چه در قامت شهرداری، موظفیم زمینه را برای رشد و شکوفایی  استعداد کودکان و نوجوانانی که آینده جامعه بشری را می سازند فراهم کنیم که البته این صبوری، همراهی، دلسوزی و  کار کردن با عشق و علاقه را می طلبد.

بعد از اتمام سخنان شهردار اصفهان، پیام ویدئویی چند تن از شهرداران شهرهای خواهر خوانده اصفهان به مناسبت آغاز به کار سی و سومین جشنوارۀ  بین المللی فیلم کودک و نوجوان پخش شد و سپس عمو مسعود یک برنامۀ کوتاه برای کودکان اجرا کرد.

علیرضا تابش، دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان نیز به واسطه پیامی که  از پیش ضبط شده بود، آغاز به کار این دوره از جشنواره را اعلام کرد و گفت: هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور، شعار جشنوارۀ سی و سوم است؛ جشنواره ای که بخشی از خاطرات تصویری کودکان و نوجوانان ایرانی را با خود حمل می کند.

وی تصریح کرد: خرسندم که آغاز عصر جدید جشنواره های سینمایی را در سال ۱۳۹۹ اعلام می کنم. فیلسوفی بزرگ می گوید دری که باز شد دیگر به این راحتی بسته نمی شود و جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز امسال در شرایط کرونایی، دری جدید به روی سینمای ایران و عصر رسانه های دیجیتال کشور باز کرد.

تابش افزود:تلاش چند ماهۀ همکارانم در بخش فنی، نوید بخش جشنواره ای متفاوت در دوره سی و سوم است تا کودکان و نوجوانان بتوانند لحظاتی شاد را در خانه با دیدن فیلم های ویژۀ خودشان تجربه کنند.

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در ادامه گفت:  حس می کنم در کنار کادر قهرمان درمان کشور و مدیران و مسئولان، توانسته ایم باری هر چند کوچک از دوش مردم قهرمانمان برداریم و ساعاتی خوش و متفاوت را طی مدت برگزاری جشنواره برای آنها رقم بزنیم.

وی اعلام کرد: در جشنواره سی و سوم، ۱۰۷ عنوان فیلم در ۳۹ باکس و در پلتفرم ها تیوا، فیلیمو و نماوا طی شش روز به مخاطبان عرضه می شود و کودکان و نوجوانان نیز میتوانند رأی خود را درباره فیلم ها به دست اندرکاران برگزاری جشنواره و تولید کنندگان فیلم ها برسانند.

تابش فراگیری جشنواره سی و سوم را تابعی از تبدیل شدن هر خانه به یک سینما و هر کودک به یک داور دانست و گفت: کارگاه های آموزشی در بخش ملی و بین المللی، پنل تولید مشترک، جلسه گفت و شنود دربارۀ فیلم ها از دیگر برنامه های جنبی این دوره از جشنواره است که علاقمندان می توانند از طریق سامانه های پخش آنلاین به آن دسترسی پیدا کنند.

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان ابراز امیدواری کرد که امسال خاطراتی متفاوت برای کودکان و نوجوانان رقم زده شود و یادآور شد: متولدان عصر دیجیتال برخلاف ما که زادۀ عصر آنالوگیم در بهره برداری از فیلم ها و آثار ارائه شده مهارت بیشتری دارند.

وی با اشاره به برگزاری چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران که امسال با همکاری بنیاد سینمایی فارابی، انجمن سینمای جوانانان ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شیوه ای متفاوت برگزار می شود گفت:برای تمام نوجوانان حاضر در این المپیاد آرزوی موفقیت دارم و باید خاطر نشان کنم که المپیاد، زمینه ساز بروز استعدادهای نوجوانان در حوزه سینماست.

با پایان سخنان دبیر جشنواره سی و سوم، پرچم نماد جشنواره توسط محمدرضا صفدریان، قهرمان اصفهانی رشته صخره نوردی جهان، از فراز آسمان برافراشته و سپس بیانیۀ این دوره از جشنواره به زبان فارسی و انگیسی توسط دو کودک قرائت شد.

در این بیانیه آمده بود: «بیش از سی دوره از برگزاری جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان گذشته و نزدیک به دو دهه است که اصفهان، شهر ادب و فرهنگ و هنر فارسی میزبان این رویداد بین المللی است؛ جشنواره ای که به ایستگاه سی و سوم رسیده و امسال به ناچار و به خاطر فراگیری ویروس کرونا این رویداد سینمایی به صورت مجازی برگزار میشود. با این وجود نام جشنواره با هویت و تاریخ اصفهان و یکی از نمادهایش یعنی سی و سه پل، این میراث درخشان در قلب اصفهان گره خورده است.

کودکان و نوجوانان اصفهانی، دوره سی و سوم جشنواره را در شرایطی ویژه و به صورت مجازی آغاز می کنند که می خواهند امسال برای برپایی موزه و مرکز اسناد جشنواره و گردآوری افتخارات و یادگارهای این رویداد در شهرشان تلاش کنند و با کمک بزرگترها، بخشی از هویت تاریخی دیارشان را در دوره معاصر حفظ و معرفی کنند.

برگزاری مجازی این جشنواره، امسال فرصتی مغتنم و فراگیر برای همه کودکان و نوجوانان ایرانی است. جشنواره با یادآوری این نکته که سینما زنده است و می تواند از هر خانه یک سینما و از هر کودک یک داور بسازد، زمینه شناسایی و بروز استعداد و توانمندی کودکان و نوجوانان ایرانی در دنیای هنر هفتم را بیش از پیش فراهم کرده است.»

اجرای سرودی که با آهنگ های نوستالژیک سینمای کودک و نوجوان ساخته شده بود،  پایان بخش آیین افتتاحیۀ سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان بود.

isna.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر