رونمایی فلاکسجت از وسیله نقلیه تمام الکتریکی شبیه به قطار (+عکس و فیلم)
یک شرکت کانادایی از طرحی برای یک وسیله نقلیه تمام الکتریکی شبیه به قطار رونمایی کرده است که میتواند با سرعت یک هزار کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و مدعی است هزینه سفر با آن کم تر از بلیت هواپیما خواهد بود.
آشنایی با فلاکسجت
فلاکس جت (FluxJet) به تازگی توسط شرکت نوپای ترانس پاد (TransPod) معرفی شده و یک نسخه کوچک از آنچه که یک دورگه هواپیما- قطار نامیده می شود به نمایش گذاشته شده است.
فلاکس جت بر اساس اصولی مشابه با مفهوم "هایپرلوپ" که توسط ایلان ماسک، کارآفرین مطرح آمریکایی، معرفی شده، شکل گرفته است. این وسیله نقلیه با سرعت های فوق العاده بالا در یک مسیر ویژه لوله ای شکل محافظت شده و با استفاده از فناوری پیشرفته ای مبتنی بر رشته ای جدید در فیزیک به نام Veillance Flux حرکت خواهد کرد.
فلاکس جت به صورت مغناطیسی حالتی شناور بخود می گیرد و لوله های خلاء به آن اجازه میدهند با سرعت بسیار زیاد حرکت کند.
ایده این است که فلاکس جت به صورت انحصاری روی یک سامانه شبکه ای به نام" خط ترانس پاد" با ایستگاه هایی در شهرهای اصلی و مکان های کلیدی فعالیت داشته باشد.
فاز نخست پیشنهادی شامل پروژه ای زیرساختی با هزینه ۱۸ میلیارد دلار می شود که شهرهای کلگری و ادمونتون کانادا که در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از یکدیگر قرار دارند را به هم متصل خواهد کرد.
فلاکس جت میتواند سریعتر از یک هواپیمای مسافربری و سه برابر سریع تر از قطارهای پرسرعت حرکت کند و این به معنای کوتاه شدن قابل توجه زمان سفر بین مبدا و مقصد خواهد بود.
شرکت ترانس پاد در اوایل امسال میلادی اعلام کرد که برای پیشبرد فعالیت های خود سرمایه ۵۵۰ میلیون دلاری را تامین کرده است. پروژه این شرکت در حال حاضر در مرحله پژوهش و توسعه با تمرکز بر ارزیابی زیست محیطی و تملک زمین قرار دارد.
طبق چشم انداز ترانس پاد، شبکه حمل و نقل این شرکت حداکثر ۵۴ مسافر و ۱۰ تن بار را با فلاکس جت جابه جا کرده و قطارها هر دو دقیقه یک بار حرکت خواهند کرد.
به گفته ترانس پاد، این سامانه جدید به کاهش ترافیک جاده ای و همچنین کاهش انتشار دی اکسید کربن به میزان حدود ۶۳۶ هزار تن در سال کمک خواهد کرد. این شرکت مدعی است که هزینه سفر با فلاکس جت حدود ۴۴ درصد کمتر از بلیت هواپیما خواهد بود.
تیم توسعه دهنده فلاکس جت امیدوار است نخستین حمل و نقل مسافر عمومی خود را تا پیش از سال ۲۰۳۵ انجام دهد. همچنین، مذاکراتی برای اتصال دالاس به سن آنتونیو در آمریکا، دبی به ابوظبی در امارات و سیدنی به بریزبن در استرالیا با استفاده از این محصول جدید انجام شده است.
- 15
- 4