فیلم | چکه سقف تازه تعمیر ورزشگاه آزادی؛ خدا را شکر رونالدو نیامد!
فوتبال ۳۶۰ | پرسپولیس در آخرین بازی مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا در ورزشگاه آزادی به مصاف النصر عربستان رفت و به نتیجهای بهتر از تساوی بدون گل دست پیدا نکرد؛ آنهم در شرایطی که رقیب عربستانی تیم دومش را راهی میدان کرده بود. درست در روزی که انتظار میرفت پرسپولیس با توجه به حضور باشکوه تماشاگرانش، فعلی تاریخی را صرف کند، چنین نشد تا هواداران، با نارضایتی ورزشگاه را ترک کنند.
عمده اتفاق مهم این بازی، غیبت ستارههای مشهور النصر در ورزشگاه آزادی و در کل ایران بود؛ در راس آنها میشود به کریستیانو رونالدو اشاره کرد که اصلا به تهران هم سفر نکرد. البته که با توجه به اتفاقاتی که در بخشی از میکسدزون و رختکن ورزشگاه آزادی رخ داده، باید خدا را شاکر بود که این فوق ستاره فوتبال پرتغال به ورزشگاه آزادی نیامد.
سقف چکه کرد، رختکن نیممتر آب جمع شد
ورزشگاه آزادی در شرایطی میزبان این دیدار حساس بود که از مدتها قبل درباره آماده شدن یا نشدنش حرف و حدیث وجود داشت. شرکت توسعه و تجهیز خبر از بازسازی و نوسازی در این ورزشگاه داد و سرانجام در عقد قرارداد با شرکت خاتم، استارت این کار زده شد. اگرچه ابتدا عنوان شد که این ورزشگاه ظرف چندماه آماده میزبانی خواهد شد ولی مدام این زمان تمدید شد تا اینکه بالاخره پس از قریب به ۶ ماه و اندی، خبر رسید که بازسازی و نوسازی «ضلع غربی» تمام شده و میتوان چند دیدار مهم را در این ورزشگاه برگزار کرد. پس آنهم خبر رسید که نوبت به دیگر اضلاع این ورزشگاه برای بازسازی و نوسازی میرسد که در تازهترین فاز، ضلع جنوبی ورزشگاه در دست تعمیر قرار گرفته است.
نکته عجیب ولی اینکه در همین بخش غربی که با کلی سروصدا و تبلیغ بازسازی و نوسازی صورت گرفته چند ایراد بزرگ دیده شده که بسیار عجیب و نگران کننده است. در بخش میکسدزون، جایی که قرار بود مثلا ستارههای مشهور تیم النصر به همراه بازیکنان پرسپولیس مصاحبه کنند، سقف ورزشگاه چکه میکرد! ویدیوهای منتشر شده از این قسمت به خوبی تشریحکننده امور است. ضمن اینکه به قرار، اتفاق دیگری هم در رختکن جدید ورزشگاه آزادی رخ داده که این یکی به نقل از اظهارات سروش رفیعی، جمع شدن نیممتری آب در رختکن است. سروش در این زمینه میگوید: «ما خیلی عقب هستیم و باید این موضوع را قبول کرد. خیلی از کشورهای دیگر عقبتر هستیم. در استادیوم جدید و رختکن نیممتر آب جمع میشود. مشکلات زیادی داریم و روز به روز عقبتر میرویم».
مشخص نیست که آیا چنین مشکلی در رختکن تیم النصر هم بوده یا خیر؛ اگر بوده که با توجه به سطح و وضعیت ورزشگاههای آنها مطمئنا اهمال بزرگی در این زمینه صورت گرفته که خودش سوژه افسوس دیگری است.
چه خبر از شیرآلات برند و به روزرسانی فاضلاب
قرار نیست همه چیز منفی باشد؛ طبیعی است که تغییرات در ضلع غربی ورزشگاه مشهود است و نوسازیِ صورت گرفته جلوه بصری بیشتری به ورزشگاه پیر آزادی بخشیده است. باوجود این عجیب است که دقیقا قریب به یک ماه پس از این نوسازی و بازسازی، سقف چکه کند یا مشکلات فاضلاب در این قسمتهای بازسازی و نوسازی شده دیده شود. خاصه آنکه مدیران وقت با آب و تاب زیادی از این تغییرات صحبت کرده و در چند نوبت پُز استفاده از برندهای معروف در این قسمتها را دادهاند.
فقط در یک نمونه کافی است بخشی از اظهارات سید امین فروزنده، مدیر برنامهریزی پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی که «ایلنا» چندماه پیش بازتابش داده بود، مرور شود. او گفته بود: «موضوع مهمی که طی ۶۰ روز گذشته درگیر آن بودیم بحث نوسازی استادیوم بود. شما میتوانید ببینید به عنوان مثال شیرآلات همه برند هستند. کاشی و سرامیکی استفاده شده که ابعادش ۲۰/۱ متر در ۸۰/۲ متر در ضلع جنوبی و مصالحی که همه و همه درجه یک که در صنعت ساختمان استفاده میشود. بحث هواساز و فاضلاب وهمه به روزرسانی شده و در واقع با ورزشگاهی کاملاً مدرن با رعایت تمام لایسنسهای فدراسیون فوتبال مواجه هستیم».
حالا با توجه به این اتفاق رخ داده، این پرسش مطرح میشود که آیا صرفا برای این بخشها هزینه شده یا اینکه موارد مهندسی هم درنظر گرفته شده است؟
هزینه هنگفت و باورنکردنی برای بازسازی آزادی
جالب آنکه برای بازسازی و نوسازی ورزشگاه آزادی هزینه بسیار زیادی هم در نظر گرفته شده؛ عدد و رقمی نزدیک به ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار که بیش از یکسوم آن، فقط صرف هزینه در بخش غربی ورزشگاه، یعنی همین بخش مورد نظر شده است. این موضوعی است که حسین طلا، مدیرعامل وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی آن را بیان کرد و گفت: «قرارداد ما با خاتم الانبیا برای بازسازی ورزشگاه آزادی ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی ضلع غربی ورزشگاه آزادی هزینه شده است. تقریبا ۹۰ درصد الزامات «AFC» در این بخش انجام شده، چون قلب ورزشگاه مربوط به این بخش است. اگر بازسازی پشت دروازه یا ضلع شرقی را انجام میدادیم عملا نمیتوانستیم آن آیتم هایی که «AFC» گفته بود را برطرف کنیم. قلب استادیوم در ضلع غربی است چه در موضوع تجهیزات مکانیک و برق استادیوم و چه در بحث جایگاه ها، تمام الزامات در این بخش دیده شده است».
فعلا که این قلب چکه میکند و یا اینکه پمپاژ درستی ندارد؛ پس بهتر است برای جلوگیری از «سیپیآر» هم که شده زودتر دست به کار شد.
- 12
- 1