رسولی نژاد: سجادی به صحن مجلس بیاید قطعا برکنار میشود/ رئیس مجلس موافق استیضاح وزیر ورزش نیست
سید احمد رسولی نژاد معاون سابق پارلمانی، حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان و نماینده کنونی مجلس یازدهم مقابل دوربین طرفداری قرار گرفت.
سوم شهریورماه سال ۱۴۰۰ حمید سجادی توانست از مجلس یازدهم رای اعتماد بگیرد و بر صندلی وزارت ورزش و جوانان تکیه بزند. او دقیقا ۱۰ سال پیشتر و در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد نیز برای تصاحب این کرسی خیز برداشت اما ناکام ماند.
با توجه به سوابق ورزشی درخشان و کسب مدالهای رنگارنگ آسیایی در رشته دو و میدانی، بسیاری امیدوار بودند وزیری از جنس ورزش بتواند کشتی حامل بیش از ۵۰ فدراسیون ورزشی را به ساحل آرامش برساند اما عملکرد سجادی امیدوارکننده نبود.
گلایههای متعدد ورزشکاران از تبعیض میان فوتبال با دیگر رشتههای ورزشی، دستکاری در فدراسیونها و تشکیل سه فدراسیون جدید، ناکامی در جلب رضایت رییس دولت برای افزایش بودجه ورزش در سال ۱۴۰۲ و نارضایتی تعداد قابل توجهی از روسای فدراسیونها سبب شد مجلس به دنبال استیضاح او باشد. البته تحریم وزیر ورزش و جوانان از سوی اتحادیه اروپا، وقفهای در روند پیگیری نمایندگان ایجاد کرد.
سید احمد رسولی نژاد، نماینده حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه در دوره یازدهم مجلس اعلام کرد در صورت حضور سجادی در صحن علنی مجلس، مطمئنا نتیجه استیضاح به معنای پایان کار او خواهد بود.
رسولی نژاد پیشتر رییس هیات مدیره باشگاه استقلال و معاون پارلمانی، حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان بوده است. او سابقه همکاری با سجادی را دارد و جزو حامیان او در جلسه رای اعتماد نیز بوده اما عملکرد او را مطلوب نمیداند.
این گفتوگو زمستان سال گذشته انجام شد و قرار بود در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ منتشر شود اما به دلیل حادثه سقوط بالگرد حامل وزیر ورزش به امروز موکول شد
گفتوگوی مهدی فیضی صفت با سید احمد رسولی نژاد را در ادامه میبینید و میخوانید:
خدمت همه شما همراهان همیشگی رسانه طرفداری سلام عرض می کنم. در خدمت سید احمد رسولی نژاد معاون اسبق وزیر ورزش و جوانان، رییس سابق هیات مدیره باشگاه استقلال و نماینده کنونی فیروزکوه و دماوند در مجلس یازدهم هستم. قرار است با او در خصوص عملکرد وزیر ورزش صحبت کنم. آقای رسولی نژاد خدمت شما سلام عرض می کنم. عملکرد حمید سجادی را در این مدت چگونه ارزیابی میکنید؟
بسم الله الرحمن الرحیم. زمانی که وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت، محمد عباسی به عنوان وزیر انتخاب شد و همزمان من و حمید سجادی معاون وزیر شدیم. حوزه حمید سجادی ورزش قهرمانی و شرح وظایف بنده امور استانها و مجلس بود. ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی در زمان بنده انجام شد. زمانی که دولت سیزدهم شکل گرفت و قرار شد وزیر ورزش انتخاب شود، بین گزینههای محدودی که وجود داشت، تشخیص بنده این بود که حمید سجادی می تواند موفق تر باشد. او سابقه ورزشی و مدیریت ورزشی داشت. توقع داشتیم حمید سجادی عملکرد خوبی داشته باشد. فضا هم در زمان اخذ رای خوب نبود و روزهای اول خیلی سنگین بود. فراکسیون ورزش مخالف او بود و شما دیدید در روز رای گیری، رییس فراکسیون ورزش مخالفت خود با انتخاب حمید سجادی را اعلام کرد، همچنین اکثر اعضای کمیسیون فرهنگی هم با انتخاب او موافق نبودند. بنده بر اساس شناختی که از او داشتم، تلاش کردم و در نهایت حمید سجادی رای اعتماد گرفت، در حالی که شما در جریان هستید تا چند روز قبل از انتخاب حمید سجادی، کسی فکر نمی کرد او رای اعتماد مجلس را بگیرد اما طی مدتی کوتاهی نشان داد آن وزیر ورزش مد نظر نیست. او دایره مشورت خود را محدود کرد و به نظر من نتوانست قاطعانه تصمیم بگیرد و عمل کند. در برخی از محافل بحث تحریم او را می شنوم، این موضوع هیچ تاثیری ندارد.
مجلس پیگیر استیضاح حمید سجادی بود ولی پس از تحریم او از سوی اتحادیه اروپا گفتند شاید مجلس از استیضاح عقب نشینی کند...
این بیشتر دیدگاه رییس مجلس است. او اعتقاد دارد در حال حاضر مشکلات جامعه، اقتصادی است. به نظر او چند وزیر ضعیف هستند و باید استیضاح شوند. به طور مثال من جزو کسانی بودم که موافق استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بودم. متاسفانه مجلس موافقت نکرد ولی ما مجددا استیضاح او را به جریان انداختیم. استیضاح یک وزیر کنار وزیر دیگر هیچ مشکلی ندارد. به نظر من در دولت آقای رییسی، پنج، شش وزیر مستعد استیضاح هستند که یکی از آنها وزیر ورزش است. با اینکه من با حمید سجادی سابقه همکاری دارم اما او را وزیر موفقی نمی دانم. من سال ها در ورزش بودم و اگر بدانید در سال های ۷۲ تا ۷۶ عضو هیات رییسه فدراسیون ژیمناستیک بودم، یک دوره نایب رییس هیات مدیره باشگاه استقلال بودم، رییس هیات مدیره باشگاه استقلال بودم، معاون وزیر ورزش بودم و همواره در این سال ها کنار ورزش بودهام. استیضاح حمید سجادی نباید تحت تاثیر تحریم او قرار بگیرد. زمان با سرعت می گذرد و تعداد فدراسیون های بلاتکلیف بیشتر می شود. برخی فدراسیون ها با سرپرست اداره می شوند و همین سرپرستی هم مشکل دارد. وقتی فردی بازنشسته است نمی تواند سرپرست باشد. می گویند مجوز گرفته شده اما به نظر من این مجوزها غیرقانونی است. نباید مجوزها خلاف قانون باشند. ادامه این روند را به نفع ورزش کشور نمی دانم. من جزو امضا کنندگان استیضاح وزیر ورزش نیستم اما موافق این کار هستم. اعتقاد من این است که اگر استیضاح انجام شود، حمید سجادی برکنار می شود. به عنوان حامی اصلی حمید سجادی در روز رای اعتماد، اعتقاد دارم اگر استیضاح او انجام شود، به دلیل عملکرد ضعیف برکنار می شود.
شما گفتید او مشورت پذیر نیست و عملکرد ضعیفی داشته است. مصطفی آجورلو مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال هم از وزیر در سایه صحبت می کرد. خیلی از فدراسیون ها تفکیک شدند و فدراسیون های جدیدی تاسیس شدند. خیلی ها نیز معتقدند حمید سجادی باعث شد نظرات نسبت به یک وزیر از جنس ورزش منفی شود. به نظر شما ویژگی یک وزیر باید چه باشد؟ ورزشی یا لزوما مدیر باشد؟
اعتقاد من این است که باید حداقل اطلاعات را داشته باشد. در گذشته افرادی را داشتیم که الفبای ورزش را نمی دانستند. در دولت نهم کسی رییس سازمان تربیت بدنی شد که با عزل عجولانه رییس فدراسیون فوتبال، مشکلات زیادی را به وجود آورد. ماه ها درگیر این موضوع و در آستانه تعلیق بودیم. وزیر باید قدرت مدیریت بالایی داشته باشد، کاردان و کاربلد باشد، اطلاعات بالایی داشته باشد و ورزش را بشناسد. اکنون بسیاری از فدراسیون های ما بلاتکلیف هستند و این موضوع به ما ضربه می زند. وزیر ورزش آینده باید یک آدم باتجربه، کاربلد و با اطلاعات بالا باشد تا اتفاقات تلخ تکرار نشود.
- 13
- 6