ویدئو/ دیالیز چیست و به چند روش انجام می شود ؟
عملکرد صحیح کلیه ها از تجمع آب و مواد اضافی و دیگر ناخالصی ها در بدن شما جلوگیری می کند. کلیه ها همچنین به کنترل فشارخون وتنظیم سطوح مواد شیمیایی در خون مانند سدیم یا نمک و پتاسیم کمک می کنند . کلیه ها حتی یک شکل از ویتامین D را فعال می کنندکه جذب کلسیم را بهبود بخشد وقتی کلیه های شما به علت بیماری و یا آسیب نتوانند این کارها را انجام دهند دیالیز در اداره کردن طبیعی بدن کمک می کند.بدون دیالیزنمک و مواد زاید در خون تجمع می یابد و باعث مسمومیت بدن می شود اما دیالیز بیماریها و مشکلات کلیوی دیگر را تحت تاثیر قرار می دهند را درمان نمی کند.
انواع دیالیز
دیالیز به دو روش انجام می شود :
۱- همودیالیز: که در این روش تصفیه خون را طریق فیستول دست و توسط ماشین انجام می شود و خون شما از طریق فیستول وارد دستگاه شده و مواد زائد آن توسط دستگاه جذب می شود و پس از تمیز شدن به بدن شما برگردانده می شود. این روش بهترین و مؤثرترین نوع دیالیز است.
۲- روش دیالیز صفاقی: (یا استفاده از پرده های طبیعی پوشاننده احشاء شکم بیمار)
دردیالیز صفاقی ازصفاق (پرده ای طبیعی که حفره شکم را میپوشاند) استفاده میشود. پرده سوراخهای کوچکی دارد و بعنوان صافی عمل میکند. مواد زائد و مایعات میتوانند از بدن دفع شوند.
عوارض دیالیز :
ضعف عضلانی شکم
افزایش قند خون همراه با محلول دیالیز قندی
افزایش وزن
همچنین خطرات منحصر به فرد زیر را دارد:
عفونت و حساسیت به مایع دیالیز ، کاهش فشار خون ، کم خونی یا نداشتن گلبول قرمز کافی ، انقباض عضلات ، اختلالات خواب ، افزایش سطوح پتاسیم خون ، افسردگی ، پریکاردیت(التهاب غشای اطراف قلب)
- 42
- 14