ویدئو/عمل پیوند ریه (۱۵+ سال)
شاید آنقدر که از پیوند قلب، کلیه و کبد شنیدهایم از پیوند ریه نشنیده باشیم، چراکه شرایط انجام موفقیتآمیز پیوند ریه چندان آسان نیست، یعنی این نوع پیوند باید از افرادی که دچار مرگ مغزی شدهاند و با توجه به مساعدبودن شرایط جسمی شخص گیرنده پیوند از نظر گروه خونی، اکسیژنگیری و عاری بودن از هر گونه عامل عفونی صورت بگیرد.
انجام این نوع پیوند در افزایش کیفیت زندگی بیمارانی که دچار بیماری های پیشرفته ریه هستند و به درمان های دارویی و دیگر اقدامات درمانی پاسخ نداده اند و به علت تنگی نفس شدید، حتی قادر به انجام امور روزانه زندگی خود نیز نیستند، بسیار موثر است.
۸۰ درصد از بیمارانی که پیوند ریه می شوند، دیگر محدودیت فعالیت های روزانه را ندارند و ۴۰ درصد شان نیز می توانند به فعالیت شغلی خود باز گردند. البته نباید از خاطر برد که پیوند ریه موفق به کنترل و مراقبت همیشگی نیاز دارد و بنابر تاکید متخصصان، پس از انجام پیوند و برای حفظ ریه پیوندی، باید داروهایی به صورت طولانی مدت و اغلب تا آخر عمر مصرف شود.
بویژه در سال اول بعد از پیوند برای جلوگیری از رد پیوند، بیمار باید از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده کند. دیدن این ویدئو به خانمهای باردار و افراد زیر ۱۵ سال توصیه نمی شود.
- 29
- 3