شکایت ابتکار، مولاوردی و شجاعی از رئیس صداوسیما و مدیر شبکه افق
دیده بان ایران نوشت: به دنبال حواشی ایجاد شده در برنامه «جهان آرا» که شب گذشته با حضور شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی در شبکه افق برگزار شد، سیدعلی مجتهدزاده در توییترش خبر داد که "امروز به وکالت از خانمها ابتکار، مولاوردی و زهرا شجاعی شکایت از رئیس سازمان صدا و سیما، مدیر شبکه افق و فاطمه شجاعی به اتهام افترا و نشر اکاذیب در دستگاه قضا ثبت شد انتظار و امید رسیدگی قانونی، منصفانه و شفاف داریم."
پیش از این بهروز یاوری، تهیه کننده برنامه جهان آرا در توییترش نوشته بود که "قبل از شروع برنامه روال گفتگو را با خانم ها شجاعی و مولاوردی هماهنگ کردم وگفتم در فراخور بحث امکان گفتگوی تلفنی با کارشناسان را داریم. اعتراضی نکردند. اما پس از ارتباط تلفنی با منتقدان فرار را بر قرار ترجیح دادن."
جنجال بر سر ترک برنامه زنده شبکه افق/ مولاوردی: ماموریت اینها تکرار اتهامات دروغین است
رویداد ۲۴ نوشت: دوشنبه شب اتفاق جالبی در صدا و سیما افتاد. این رسانه بعد از مدتها مجبور شد تریبون یکی از تندروترین برنامههایش را در اختیار دو اصلاحطلب قرار دهد که به اتهاماتی که علیه آنها وارد شده بود پاسخ دهند؛ اما مهمانان برنامه در واکنش به رفتار مجری برنامه و در اعتراض به آنچه بیعدالتی برنامه میخواندند، در میانه پخش زنده برنامه را ترک کردند.
شروع ماجرا از این قرار بود که شبکه افق بعد از وارد کردن اتهاماتی به معاونت زنان ریاست جمهوری در زمان حسن روحانی، زمانی را به پاسخ معاونت وقت اختصاص داد. شهیندخت مولاوری معاون زنان ریاست جمهوری و زهرا شجاعی مشاور امور زنان رئیس جمهور سابق برای این منظور در برنامه جهان آرا حاضر شدند تا پاسخ کارشناسی که آنها را متهم به تلاش برای به رسمیت شناختن روسپیگری طی سلسله نشستهایی با همین عنوان کرده بود پاسخ دهند؛ اما روند برنامه به گونهای پیش رفت که مولاوردی و شجاعی ترجیح دادند برنامه را ترک کنند.
امیرحسین ثابتی مجری برنامه جهان آرا ۴۵ دقیقه بعد از شروع برنامه اعلام کرد قرار است کارشناسانی که در برنامه قبلی اتهاماتی را به مولاوردی وارد کرده بودند به صورت تلفنی روی آنتن زنده بیاورد. این اقدام برنامه با اعتراض مهمانان همراه شد. استدلال شجاعی و مولاوردی این بود که در برنامه قبلی اجازه پاسخ زنده به آنها داده نشده و متعاقبا انتظار میرود در این برنامه هم وقت مهمانان برای شنیدن پاسخ طرف مقابل گرفته نشود. اما اعتراض آنها مثمر ثمر واقع نشد و فاطمه شجاعی کارشناس هفته قبل بار دیگر روی خط آورده شد و چند دقیقه صحبت کرد. میهمانان برنامه معتقد بودند که این کارشناس هفته پیش صحبت کرده و الان از وقت آنها استفاده میکند و اگر قرار است آنها دعوت شوند اما کارشناس تلفنی صحبت کند، چرا اصلا آنها دعوت شدهاند. زهرا شجاعی این اقدام برنامه جهان آرا را مصداق تضییع حقالناس دانسته بود.
امیرحسین ثابتی مجری برنامه برنامه جهان آرا شبکه افق، مولاوردی و شجاعی را به عدم تحمل منتقد متهم کرد و خطاب به میهمانان گفت جریانی که شعارش گفتگوی تمدنهاست موفق نشده با مخالف خودش گفتگو کند.
واکنشها به ترک برنامه زنده توسط مولاوردی و شجاعی
این اتفاق واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی داشت؛ گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی از این حرکت و بیاعتبار خواندن صدا و سیما تقدیر کردند و برخی هم نوشتند اصلاح طلبی واقعی یعنی خانم مولاوردی و شجاعی که در زمین طراحی شده شبکه افق بازی نکردند. با این حال همه مخاطبان همین نظر را نداشتند و افراد بسیاری هم بودند که ابراز ناامیدی کردند زیرا انتظار داشتند مهمانان بتوانند از فرصتی که بعد از سالها به جریان فکری آنها داده شده بیشترین استفاده را کنند و جانبداری صدا و سیما را به مخاطبان نشان بدهند و اتفاقا از چالش به وجود آمده، فرصت بسازند و به گونهای صحبت کنند که مخاطبان متوجه شوند تریبونهای عمومی کشور چگونه در دست عدهای خاص است.
البته ادعای رواداری صدا و سیما عمر کوتاهی داشت. صبح امروز به روال هر هفته باید فیلم برنامه جهان آرا روی خروجی تلوبیون که تارنمای آرشیو صداوسیماست قرار میگرفت، اما طی یک اتفاقی که چندان هم عجیب نبود بیش از ۴۵ دقیقه برنامه شب گذشته سانسور شد و برنامه از ساعتی روی تارنما قرار گرفته که مهمانان برنامه در اعتراض به در اختیار قرار دادن آنتن به اتهام زننده، صحنه را ترک میکنند.
مولاوردی: رویه صداوسیما این است که تنها به قاضی برود و راضی برگردد
درباره اتهامات جدیدی که کارشناس شبکه افق به معاونت زنان دولت حسن روحانی وارد کرده و مساله خروج از برنامه با شهیندخت مولاوری گفتگو کردیم. شهیندخت مولاوری از حذف بخش عمده برنامه دیشب از خروجی سایت صدا و سیما ابراز تاسف کرد و به رویداد۲۴میگوید: «اقدام شبکه افق نشان میدهد قبای شعار تحمل منتقد چه انداره برای صداوسیما گشاد است. تکلیف صدا و سیما با جریان فکری منتقدش که روشن است. تفکر جریان اصلاحات سالهاست از صداوسیما حذف شده و سانسور دفاعیات ما هم تعجبی ندارد. رویه صداوسیما این است که تنها به قاضی برود و طبعا راضی برگردد.»
مولاوردی درباره علت خروج از برنامه میگوید: خیلیها میگویند شما که میدانستید حضور در این برنامه چه آدابی دارد، پس چرا از برنامه خارج شدید؟ در پاسخ به این افراد باید بگویم بعد از انتشار بیانیه مشترک معاونان و مشاور زنان دولت حسن روحانی (معصومه ابتکاری، زهرا شجاعی و مولاوردی)، نامهای به رئیس سازمان صداوسیما برای حضور در این رسانه و پاسخ دادن به اتهامات ارسال کردیم. چند روز بعد با من تماس گرفتند و گفتند به تنهایی حضور داشته باشم. ما درخواست کردیم هر سه نفر در برنامه حاضر شویم، اما اعلام کردند برنامه ظرفیت سه صندلی برای مهمان را ندارد و در نهایت با دو نفر موافقت شد.
اگر ما قبل از ورود متوجه میشدیم قرار است مهمان تلفنی داشته باشند، در برنامه حضور پیدا نمیکردیم
او ادامه داد: ما با فرض بر اینکه قرار نیست مناظرهای انجام شود و فرصت لازم برای ارائه دفاعیات را داریم، نیم ساعت قبل از شروع برنامه در سازمان حضور پیدا کردیم. قبل از شروع برنامه هم درباره احتمال حضور مهمانان دیگر سوال کردیم که جواب درستی نگرفتیم. تاکید میکنم اگر ما قبل از ورود متوجه میشدیم که قرار است مهمان تلفنی داشته باشند، در برنامه حضور پیدا نمیکردیم.
مولاوردی افزود: در خلال برنامه هم مجری دائما تاکید میکرد که وقت برنامه کم است و زودتر به اصل مطلب بپردازید و ناگهان این کارشناس را آوردند و وقت محدود ما را برای ارائه پاسخ از ما گرفتند. در حالی که قرار بود مکالمه کوتاهی شکل بگیرد، دیدید که چقدر این کارشناسها صحبت کردند.
مجری برنامه میگفت کارشناس باید در برابر اتهاماتی که شما زدید از خودش دفاع کند
معاون سابق زنان ریاست جمهوری گفت: ما اعتراضمان به عوامل برنامه بود این بود که صادقانه و حرفهای برخورد نکردند. کارشناس برنامه حرفهایش را زده بود و توجیهی نداشت که وقت دیگری به این فرد داده شود. جالب اینجاست که مجری برنامه در توجیه گفت کارشناس باید از خودش در برابر اتهاماتی که شما زدید دفاع کند.
او درباره طرح شکایت از کارشناسان صداوسیما بابت اتهامات وارده به معاونت وقت زنان ریاست جمهوری گفت: شکایت همین امروز ثبت شد. ما منتظر بودیم برنامه دیشب برگزار شود بیینیم برخوردشان به چه نحوی است. اسم کارشناس دوم صداوسیما هم به محض رسیدن شکایت به شعبه به شکواییه اضافه خواهد شد.
پروندههایی که در ذهن و افکار اینهاست الی ابد باز میماند
مولاوردی به برخی اتهامات جدیدی که کارشناسان صدا و سیما به معاونت زنان و شخص او وارد کردند هم پاسخ داد و درباره اتهامی در خصوص عقیمسازی زنان کارتنخواب به معاونت زنان سابق وارد شده، گفت: متاسفم برای اینها. به نظرم پروندههایی که در ذهن و افکارشان است الی ابد باز میماند. من دهههاست درگیر این افراد هستم.
او اتهام وارده را دروغ خواند و گفت: مساله به زمانی برمیگردد که خبر فروش نوزادان در شکم مادران معتاد منتشر شد. در آن زمان ما نشستی با وزارت بهداشت داشتیم. در حاشیه این نشست از من و دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت درباره راهکاری عقیمسازی زنان خیابانی سوال شد. دکتر هاشمی گفت ما چنین برنامهای در دستور کار دولت و وزارت بهداشت نداریم و هر راهکاری باید بررسی شود. من هم جواب مشابهی دادم. آن زمان من جملهای گفتم که تعبیر به عقیمسازی شد. من نظرم این بود که به جای پرداختن به معلول باید به علت بپردازیم و نگذاریم زنی به اعتیاد و وضعیتی کشیده شود که مجبور شود نوزادش را بفروشد. همان زمان برخی رسانهها مدعی شدند منظور من این بوده که باید ریشه اینها را بزنیم و عقیم کنیم، در حالی که این ادعا صد در صد کذب است.
این مقام سابق دولت ایران تاکید کرد: هیچ صورتجلسهای در هیچ جایی درباره چنین راهکاری وجود ندارد. سوال خبرنگار در آن زمان هم معطوف به نظر یک کارشناس بود. بعد هم بحث گورخوابی مطرح شد و روزنامه وطن امروز مطللب مفصلی منتشر کرد و مدعی شد من و آقای حسن روحانی که راهکارمان برای آسیبها این است که هولوکاست به راه بیاندازیم.
ماموریت اینها تکرار اتهامات دروغین است
او به ادعای دیگر کارشناس صدا و سیما درباره استفاده صرف از کارشناسان علمی و فنی در کارگروه زنان و عدم بهرهمندی از کارشناسان مذهبی هم پاسخ داد و گفت: ما در نشست تخصصی از سه بعد جامعه شناسی، حقوقی و پزشکی مساله سلامت زنان با تاکید بر ایدز را بررسی کردیم. اینها میگویند چرا کارشناس دینی نداشتید. در حالی که ما سلسله نشست طراحی کرده بودیم و اگر اجازه میدادند اینها ادامه پیدا کند شاید نشست بعدی از منظر دینی بود؛ کما اینکه ما در کارگروه تعمیق باورهای دینی از این کارشناسان مذهبی استفاده کردیم. از جمله سلسله نشستهای «زن، معرفت دینی و اندیشمندان معاصر» توسط معاونت زنان برگزار شده بود.
معاون زنان دولت حسن روحانی به اتهام دیگری که در خصوص سفر مطالعاتی معاونت زنان به فنلاند وارد شده بود هم پاسخ داد و توضیح داد که برای این سفر یک ریال هم از بیت المال هزینه نشد. این سفر مطالعاتی در چارچوب برنامه کشوری بود که هزینهاش را دفتر سازمان ملل پرداخته بود. ما بارها در این باره توضیح دادیم، اما این افراد قرار نیست توضیحات ما را بشنوند بلکه ماموریتشان تکرار اتهامات دروغین است.
این نخستین بار نیست که در برنامه جهان ارا چنین اتفاقاتی رخ میدهد. مدتی پیش هنگامی که اتهاماتی به بیژن زنگنه وزیر پیشین نفت بر سر پرونده کرسنت وارد شده بود و قرار بود زنگنه در این برنامه حاضر شود و به اتهامات پاسخ دهد، با این حال یک روز مانده به برنامه حضور او لغو شد.
- 21
- 4