جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۳:۲۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۴۶۸
سیاست

فیلم/ انتقادات رشیدپور از حواشی مجلس و پاسخ «احمد مازنی»

رضارشیدپور در حضور احمد مازنی به انتقاد از حواشی مجلس پرداخت. او در مورد سلفی انداختن با موگرینی تا شعرخوانی نماینده مجلس در روز رای گیری FATF انتقاد کرد. احمد مازنی ضمن پاسخ به این انتقادات، به صورت کنایه آمیز در مورد دعوت امیرحسین مقصودلو (تتلو) توسط ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات صحبت کرد.

احمد مازنی نماینده تهران در برنامه «حالا خورشید» گفت: احساس کردم آنچه در برنامه حالا خورشید درباره اقدام شهرداری تهران مبنی بر نصب بیلبوردها با موضوع ترویج فرهنگ گفتگو انجام شد نیاز به تذکر داشت. روش گرافیک و طراحی آن بیلبوردها یک مسئله است و روش نقد آن هم یک مسئله است. در اینجا من با روش شما مخالفم. شما وقتی این سوال را مطرح کردید که کجا گفتگو کنیم در پاسخ در قالب طنز گفتید که با کلاغ بالای درخت گفتگو کنیم؟ یا گربه زیر ماشین. من احساس کردم که ساحت گفتگو می‌تواند بهتر از این باشد و فارغ از اینکه چگونه این مسئله مطرح شد احساس کردم اصل مسئله مورد بی مهری قرار گرفت.

مازنی ادامه داد: امروز به طور متوسط در خانواده‌ها ۱۵دقیقه گفتگو داریم. یعنی اعضای خانواده باهم حرف نمی‌زنند. یا سرگرم موبایل و فضای مجازی هستند و یا مشغول کاری دیگر. آمار طلاق در جامعه ایران رو به تزاید است. در برخی از استان‌ها شاهد افزایش این آماریم. سن ازدواج بالا رفته و افراد در حوزه های مختلف نمی‌توانند باهم حرف بزنند.

عضو فراکسیون امید گفت: چندماه پیش روسای قوا حرفهایشان را از طریق تریبون می‌زدند. آقای رئیس جمهور حرفی می‌زدند و آقای رئیس قوه قضائیه در اولین فرصت پاسخ می‌داد. رسانه‌ها محلی برای انعکاس حرفهای اختلافی سران قوا شد. مخصوصاً می‌خواهم تشکر کنم از مقام معظم رهبری که شورای عالی هماهنگی اقتصادی را فراهم کردند که روسای قوا آنجا باهم حرف بزنند.

وی تاکید کرد: احساس می‌کنم که جامعه در این زمینه مشکل دارد. حالا یک حرکتی صورت گرفته این حرکت شاید از لحاظ گرافیک شما موافق آن نباشید. بهتر بود با این موضوع به عنوان یک امر مبارک برخورد کنیم. گفتگو امر مبارکی است. مسئله ای که جامعه ایران به شدت به آن نیازمند است. رسانه ملی می توانست این اقدام را تشویق کند. من هم حرفم این بود که گفتگو در جامعه ما مظلوم است.

نماینده تهران ادامه داد: ما از نظر تاریخی جامعه ای استبدادزده هستیم. تک گو هستیم. جامعه دچار تک‌گویی است. مخاطب من اینجا سازمان صداوسیما است. بنده با بیش از ۴۰ نفر از چهره‌های اصلاح‌طلب، اصولگرا، اعتدالی و شخصیت‌های علمی حرف زدم و خانه به خانه با آنها گفتگو کردم. به یکی از این آقایان گفتم که در چهلمین سال انقلاب بیاییم باهم گفتگو کنیم.

رییس کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: موضوع CFT در مجلس مطرح شده. یک عده که موافق این لایحه بودند از طرف جریان مقابلی که مخالف بودند به عنوان جناح سپاه عمر سعد و یزید معرفی شدند و لابد موافقین هم طرف مقابل را با ادبیات دیگر مخاطب قرار دادند. چرا باید شاهد اینگونه مسائل باشیم؟

این نماینده مجلس افزود: متاسفانه برخی مناظره را با گفتگو اشتباه می‌گیرند. در مناظره به دنبال نقطه ضعف طرف مقابل هستیم که از آن برای محکوم کردن طرف مقابل بهره برداری کنیم. اما در گفتگو دنبال کشف حقیقتیم. اگر نطق اضطراری بنده را مرور کنید و مشروح مصاحبه مفصل کتاب گزارش عملکرد یکساله بنده را مطالعه کنید بنده تاکید کردم که یک سری مسائل مشترک داریم که نه اصلاح طلبی است نه اصولگرایی نه ارتباطی به اینکه ما مسلمانیم یا زرتشتی یا کلیمی یا مسیحی دارد. ما باید بر سر این مسائل گفتگو کنیم. ما باید گفتگو کنیم که این مسائل را حل کنیم. تا به درک مشترک از مسائل برسیم. اما متاسفانه هنوز گفتگو شکل نگرفته تا شاهد حل مسائل باشیم.

مازنی در این برنامه ضمن نقد روش صدا و سیما به انتشار مواضع افراد و جریانات مختلف گفت: درد تاریخی ملت ایران که امروز مزمن شده درد تک گویی است. یعنی هرکی حرف خودش را می‌زند. گفتگو در شرایط فعلی هدف است؛ چون وضعیت جامعه در ارتباط با آسیب‌های اجتماعی به حدی می‌رسد که رهبری جلسات شخصی و طولانی چندین ساعته برای حل این مسائل می‌گذارند. آسیب‌هایی مثل حاشیه نشینی، بیکاری، اعتیاد و ...  ما در مجلس و دولت و احزاب و به ویژه در جامعه ایرانی نیاز به گفتگو داریم کنیم. تاکید دارم که بر روی موضوعات مشترک بحث و گفتگو کنیم. اشتغال یک مسئله مشترک است. اشتغال برای اصلاح طلب و اصولگرا یک مفهوم دارد.

مازنی با اشاره به اینکه باید برای رسیدن به راه حل مشترک گفتگو کنیم گفت: چرا نتوانستیم مسئله اشتغال را حل کنیم؟ چون در چرخ دنده‌های گرایش‌های افراطی به گونه‌ای قرار گرفتیم که فرصت‌های داخلی و خارجی که برای حل مسئله اشتغال ایجاد شده این فرصت‌ها را نتوانستیم مورد بهره‌برداری قرار دهیم. در برجام که یک سند افتخار برای کشور ماست که برای این موضوع استدلال دارم که در جای خود مطرح خواهم کرد یکی از مظاهر گفتگو بوده که ما در دنیا توانستیم به عنوان یک ملت بافرهنگ، به عنوان یک ملتی که به آن جای آنکه در دنیا آن را به عنوان حامی تروریسم معرفی کنند به عنوان اهل گفتگو بشناسند. ثابت کردیم که می توانیم با ۶ کشور قدرتمند گفتگو کنیم.

وی اضافه کرد: اما می‌خواهم بپرسم که چرا نتوانستیم از نتایج برجام در همین مدتی که آمریکا خارج نشده بود استفاده کنیم؟ اگر ریشه یابی کنیم به دلیل اختلافاتی است که در داخل کشور هم در زمان مذاکره که ماه‌ها زمان سپری شد و هم پس از آن. ماهها سپری شد تا برخی قراردادها و توافقات به سرانجام برسد اما برخی اختلافات نگذاشت که به سرانجام برسد.

این نماینده اصلاح طلب تصریح کرد: اگر تروریست‌ها روز ۱۷خرداد وارد مجلس می‌شدند برای آنها فرقی بین عارف و لاریجانی و بنده و ذوالنور و حاجی بابایی و آقای جلالی و دیگران وجود نداشت. تروریسم یک موضوع مشترک است. محیط زیست یک مسئله مشترک است.

مازنی افزود: در رسانه ملی باید صداهای مختلف مطرح شود. رسانه ملی متعلق به ۸۰میلیون ایرانی است. اما رسانه ملی رسانه‌ی مختصری از مردم است. رسانه همه مردم نیست. بحث‌های جناحی و اختلافی را تبدیل کنیم به یک فرصت نه تهدید. حقیقت بین همه انسان‌ها پهن شده است. هر انسانی می‌تواند بخشی از حقیقت را کشف کند؛ فکر نکنیم که همه حقیقت پیش ماست.

نماینده تهران با تاکید بر این موضوع که جریانات سیاسی می توانند در حوزه نظر گفتگو کنند گفت:  در حوزه عمل، قانون ملاک است. قانون اساسی ما بن بست ندارد و من می‌گویم که مقام معظم رهبری در فضایی که دشمنان تلاش دارند ناامیدی و یاس رو تزریق کنند افق ۵۰سال آینده را ابلاغ کردند. این می‌تواند موضوع گفتگوی ملی باشد.

وی ادامه داد: حوزه نقد در جامعه ما مظلوم است. یک فیلم‌ساز در سینما فیلمی می‌سازد که سیاهی را برجسته‌تر می‌کند. اصل سینما این است که مشکلات را نشان می‌دهد. برخی ناراحت می‌شوند که چرا مشکلات را نشان داده به نظر من تک گویی درد مردم ایران است و فقط متوجه مجلس نیست. ماهم عصاره‌ی فضایل این ملتیم.

مازنی در واکنش به اظهارات مجری برنامه حالا خورشید در ارتباط رفتار نمایندگان در صحن مجلس اظهار داشت: در مجلس دهم در مقایسه با مجالس گذشته کمترین درگیری را داشته است. مجلس دهم در یک فضای همدلی و تعاملی با دولت برنامه ششم را تصویب کرد. مجلس دهم در فضای تعامل با دستگاه درباره حساس‌ترین مسائل کشور طرح مسئله کرده. حرفهایی که در دوره های قبل مجلس جرم بود، زندان داشت در برخی موارد، به دلیل کوته نظری برخی بود. کسانی مدعی بودند می‌خواهند جهان اسلام را اداره کنند. برای بشریت برنامه دارند. ما در این مجلس دهم این آزادی فراهم شده.

مازنی با اشاره به اینکه صدا و سیما در نقد جانبداری می کند تاکید کرد: من به عنوان نماینده مجلس دهم این سوال را از رئیس قوه قضاییه مطرح کردم که چرا آیین نامه رسیدگی به دارایی مقامات را ابلاغ نمی کنند. راجع به قانون دارایی مقامات سوال کردم. این قانون در مجلس تصویب شد. بیش از سطح و سقفی که قانون تعیین کرده طبق قانون اساسی نمی‌شود از نماینده درباره دارایی‌اش پرسید اما در مجلس قانون تصویب کردیم که دارایی نمایندگان نیز پرسیده شود. این رسیدگی را تا حد مدیران کل دستگاهها افزایش دادیم. این موضوع با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد. مجلس بر آن اصرار کرد و در نهایت مجمع تشخیص آن را تصویب کرد.

مازنی افزود: رئیس قوه قضاییه موظف بود ظرف مدت ۶ماه آیین نامه آن را ابلاغ کند. امروز چندتا ۶ماه گذشته. شما چرا رئیس قوه قضاییه را صدا نمی‌کنید که در این ارتباط توضیح دهند؟ چرا در غیاب ایشان از کارشناسان راجع به عملکرد قوه قضاییه سوال نمی‌کنید؟ گفتند یک کسی زورش به یک بزرگتر می‌رسید، یک نوجوانی را که به او نزدیک بود بر سرش می زد. می‌پرسید چرا بر سرم می‌زنید گفت می‌زنم که او حواسش جمع باشد.

نماینده تهران ادامه داد: شما اگر در این برنامه و در رسانه ملی می‌خواهید نقد کنید مجلس را نقد کنید. قوه قضاییه را هم نقد کنید. رسانه ملی را هم نقد کنید. من سوال کردم از وزیر دادگستری چون طبق قانون نمی‌توانم از رئیس قوه قضاییه سوال کنم وزیر هم پاسخ داده است که هنوز آیین نامه تهیه نشده. ۶ماه فرصت. من برای چه دنبال این هستم؟ برای همین که امروز به عنوان شفافیت مطرح می شود. وزیر را احضار کردم قانع نشدم. می‌خواهم مسئله را به صحن بکشیم. اگر این قانون اجرا شود که آن وقت لازم نیست از من بپرسند فرزندت کجاست؟

این نماینده مجلس تاکید کرد: همچنین درباره ی حساب‌های رییس قوه قضاییه هم بنده و هم آقای صادقی سوال کرد چرا نمی‌گویید که با آقای صادقی چه برخوردی کردند؟ بنده از وزیر دادگستری سوال کردم. آقای پورمحمدی وزیر وقت دادگستری آمدند توضیحاتی دادند اما بنده قانع نشدم. انتظارم این است که این سوال به صحن بیاید.

مازنی در واکنش به اظهارت رضا رشید پور درباره شعرخوانی یک نماینده و واکنش نمایندگان و همچنین عکس با فدریکا موگرینی گفت: جناب محبی نیا که واقعا یک نماینده دردمند و اصولگرای مجلس هستند، احساس کردند باید شعر بخوانند به خاظر حال و احوال مردم. و هم در ماجرای عکس با خانم موگرینی. این حال و هوا که در فضای رسانه‌ای و مجازی منتقل می‌شود نیست. من از عکاسی که آن عکس را گرفته تشکر می‌کنم. هم از کسانی که این مسائل را منتقل و منعکس کردند تشکر می‌کنم و هم از شمایی که ایننقد را مطرح کردید.

وی اضافه کرد: راجع به خانم موگرینی ایشان نماینده ۲۷کشور قدرتمند دنیا بود. مهمان بود. جلسه تحلیف ریاست جمهوری بود. عکس یادگاری گرفتن در لابی و حاشیه مجلس یک امر طبیعی است. سلفی گرفتن هم طبیعی است. تابو درست نکنیم. یک نماینده از یک جمع حالت سلفی داشت که ایشان هم عذرخواهی کرد. در یک جمع هم اصولگرا بودند و هم اصلاح طلب و هم اعتدالی.  هیئت رئیسه مجلس دیواری کشیده بود بین نمایندگان و مهمان‌ها که من صبح آن روز تویییت کردم که این نوع نگاه به نمایندگان ملت است و این درست نبود. این عکس توسط آقای قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه گرفته شد.

وی افزود: برخی افراد با تتلو عکس گرفتند تا مطرح شوند و بعد هم او را دعوت کردند و او را مورد تقدیر و تشویق قرار دادند.

عضو فراکسیون امید در پایان ضمن تشکر از تولیدکنندگان برنامه حالا خورشید گفت: نباید ما از نقد بهراسیم و در برابر نقد مرعوب شویم. اگر کسی مرعوب شود حقوقی که می گیرد حرام است.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر