لحظه عبور ایستگاه بینالمللی فضایی از مقابل خورشید/ ۵۰ سالگی سفر انسان به ماه
یک عکاس آمریکایی موفق شد از لحظه عبور ایستگاه بینالمللی فضایی در مقابل خورشید عکس بگیرد.
این تصویر خیرهکننده که توسط «رینی کولاکوریکو» (Rainee Colacurcio) گرفته شده است، به عنوان عکس روز نجوم سازمان فضایی آمریکا (ناسا) انتخاب شد.
اگر چه ایستگاه بینالمللی فضایی به زمین بسیار نزدیک است اما این آزمایشگاه در حال چرخش در برابر پشت صحنه سطح عظیم خورشید، بسیار کوچک نمایان میشود.
کوالاکوریکو که این تصویر را از ساحل Edmonds در واشنگتن گرفته است، میگوید: در این تصویر هیچ لکه خورشیدی مشاهده نمیشود بلکه ایستگاه بین المللی فضایی دیده میشود که در حال عبور در مقابل خورشید است.
لکههای خورشیدی به صورت جداگانه، دارای یک نقطه مرکزی تاریک هستند که در اطراف آن سایه روشنتری مشاهده میشود؛ همچنین این لکهها هیچ صفحه خورشیدی ندارند. در مقایسه ایستگاه بینالمللی فضایی یک مکانیزم پیچیده و چند وجهی است و یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین دستگاهی است که به دست بشریت ساخته شده است.
از آنجاییکه ایستگاه بینالمللی فضایی هر ۹۰ دقیقه یکبار به دور زمین میچرخد بنابراین عبور ایستگاه بینالمللی فضایی از مقابل خورشید واقعه غیر معمولی محسوب نمیشود اما موضوع حائز اهمیت زمانبندی دقیق و تجهیزات کافی برای تصویربرداری واضح از این واقعه است.
سفر انسان به ماه ۵۰ ساله شد
پنجاه سال پیش دقیقا در همین روز ۱۶ ژوئیه سال ۱۹۶۹سه فضا نورد با فضاپیمای آپولوی یازده از پایگاه کپ کاناورال در فلوریدا به کره ماه رفتند: نیل آرمسترانگ، بوز آلدرین و مایکل کالینز رویای دیرینه بشر را محقق کردند.
نیل آرمسترانگ، فرمانده این سفر تاریخی در سال ۲۰۱۲ درگذشت اما دو همراهش که هماکنون ۸۹ و ۸۸ سال دارند، امسال برای گرامیداشت پنجاهمین سالگرد پرواز آپولو یازده حضور دارند. سازمان فضانوردی ایالات متحده آمریکا (ناسا) که بار دیگر عزم اعزام انسان به ماه را دارد، پنج دهه پس از اوج رقابت فضایی جنگ سرد، بزرگترین دستاورد خود را با حضور مایک پنس، معاون دونالد ترامپ جشن گرفت.
پیش از دونالد ترامپ، جرج بوشهای پدر و پسر در سالهای ۱۹۸۹ و ۲۰۰۴ وعده داده بودند که آمریکاییها، پیش از پا گذاشتن بر کره مریخ، به ماه بازخواهند گشت. با این حال این وعدهها با استقبال سرد کنگره و افکار عمومی ایالات متحده هرگز عملی نشد.
- 19
- 5