پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۲۰۹
علمی

ربات انسان‌نمای «اپتیموس» رونمایی شد +فیلم

ایلان ماسک در مراسم نمایش مهارت های اپتیموس گفت با توجه به اینکه شرکت تسلا از لحاظ هوش مصنوعی دنیای واقعی که در راننده خودکار ماشین هایش بکار می برد از سایر شرکت ها جلوتر است، میتواند در رقابت در زمینه ربات های انسان نما برنده شود.

ایلان ماسک اخیرا گوشه هایی از پیشرفت های آخرین نسل ربات های انسان نمای اپتیموس ساخت شرکت تسلا را به نمایش گذاشت و این ربات ها ۱۹ ماه بعداز نخستین اعلام درباره ساخته شدنشان اکنون میتوانند راه بروند، چیزها را از روی زمین بردارند و کارهای پایه را انجام دهند.

به گزارش اطلس نیوز، ویدئوی که از اپتیموس به نمایش درآمد، این ربات را در حال راه رفتن نشان می داد، هر چند که سرعت گام برداشتنش در مقایسه با ربات «اطلس» ساخت شرکت «بوستون داینامیکز» که میتواند پارکور (Parkour) هم انجام دهد، کمتر است.

این فیلم همچنان نشان می دهد که اپتیموس از دست های شبیه دست انسانش که دارای انگشت شستی در مقابل انگشتان دیگر است، چگونه استفاده می کند. در این بخش فیلم یک ربات اپتیموس یک بازوی جدا شده یک ربات دیگر را از روی یک پایه آزمایشی جدا می کند، آن را برمی دارد و به سوی یک میز کار می برد که ربات دیگری پشت آن در حال کار بر روی یک ربات سوم است. مونتاژ ماهرانه فیلم این برداشت را ایجاد می کند که ربات اول بازو را ثابت نگه می دارد تا ربات دوم آن را به ربات سوم متصل کند و به این ترتیب یک خط تولید بر اساس استفاده از ربات های انسان نما به تصویر کشیده می شود.

این که اپتیموس نسبت اطلس عقب تر جلوه می کند، جای تعجب ندارد. ربات اطلس پیشرفته ترین ربات انسان نمای موجود هست که سال ها بر روی آن کار شده است. اما توجه به پس زمینه هم مهم است:شرکت بوستون داینامیکز از سال ۱۹۹۲ بر روی ربات های «زیست تقلید» کار کرده است. این شرکت نخستین ربات انسان نمایش به نام «پتمن» (PETMAN) را در سال ۲۰۰۹ رونمایی کرد و در طول دو سال این ربات توانست کارهایی مانند راه رفتن، چمباتمبه زدن، زانو زدن و بالانس زدن را انجام دهد. اطلس در سال ۲۰۱۲ نخستین نمایش عمومی اش را انجام داد و ۱۰ سال طول کشیده است تا توانست مهارت های پایه ای را به دست آورد. بنابراین بنظر منصفانه می آید که به اپتیموس جوان زمان لازم برای بهبود مهارت هایش را بدهیم.

ایلان ماسک در مراسم نمایش مهارت های اپتیموس گفت با توجه به اینکه شرکت تسلا از لحاظ هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) دنیای واقعی که در راننده خودکار ماشین هایش بکار می برد از سایر شرکت ها جلوتر است، میتواند در رقابت در زمینه ربات های انسان نما برنده شود.

ماسک همچنین به امکانات تولیدی پیشرفته شرکت تسلا در زمینه ساخت موتورهای برقي، جعبه دنده و باتری های الکترونیکی اشاره کرد که به تولید ربات های انسان نما هم کمک می کنند.

پیش بینی می شود ربات های انسان نمای برای کاربردهای عمومی تاثیر فوق العاده ای بر جامعه به طور کلی بگذارند. ماسک به شدت در تلاش است تا آن ها را هر چه زودتر به مرحله استفاده عملی برساند و گفت با امکاناتی که شرکت تسلا دارد فقط مسئله زمان بندی برای رسیدن چنین رباتی مطرح است.

etemadonline.com
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر