جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۰۰۰۰۶

فشار در فوتبال به چه معناست؟

فشار در فوتبالفشار در فوتبال
در فوتبال، پرسینگ به استراتژی تاکتیکی اعمال فشار شدید بر تیمی که توپ را در اختیار دارد، اطلاق می شود. این کار با هدف به دست آوردن سریع توپ، مختل کردن روند بازی سازی حریف و وادار کردن آنها به اشتباه انجام می شود. در این مطلب از سرپوش به طور کامل درباره فشار در فوتبال و انواع آن توضیح داده شده است.

فشار در فوتبال چیست؟

فشار در فوتبال زمانی است که بر بازیکن یا تیمی که در اختیار دارد فشار وارد شود، این مهارتی است که در تمام قسمت‌های زمین برای پس گرفتن توپ، دیکته کردن بازی یا به تاخیر انداختن حریف استفاده می‌شود. فشار فوتبال در همه سطوح نیز اتفاق می افتد، چه بازی در پارک محلی باشد چه در زیر طاق نمادین یا بین المللی.فشار دادن به طرق مختلف ظاهر می شود و در طول سنین و مراحل پیشرفت کاملاً متفاوت به نظر می رسد.

پرس را می توان به روش های مختلفی اجرا کرد، اما به طور کلی شامل چندین عنصر کلیدی است:

تهاجمی: بازیکنان پرسینگ باید فعال باشند و حریفان خود را به سرعت ببندند و زمان و فضای آنها را روی توپ کاهش دهند.

هماهنگی: پرسینگ موثر مستلزم کار تیمی و ارتباط خوب است، بازیکنانی که به صورت هماهنگ حرکت می کنند تا خطوط عبور را مسدود کرده و راه های های پاس را رد کنند.

تناسب اندام: پرسینگ یک تاکتیک سخت بدنی است، بنابراین بازیکنان باید به خوبی آماده باشند تا قدرت خود را در طول بازی حفظ کنند.

اثربخشی پرسینگ به عوامل مختلفی از جمله آمادگی و مهارت بازیکنان درگیر، تاکتیک های حریف و شرایط زمین بستگی دارد. با این حال، هنگامی که به خوبی انجام شود، پرسینگ می تواند سلاح قدرتمندی باشد که به یک تیم برتری قابل توجهی در زمین بدهد.

فشار در فوتبال در بازی های بین المللیدرباره فشار در فوتبال

انواع فشار در فوتبال

فشار در فوتبال از سه جهت قابل بررسی است که شامل موارد زیر می باشند:

۱) پرس که از لحاظ اجرا تقسیم بندی شود:

- پرس توپ

- پرس بازیکن

- پرس فضا

همانطور که اشاره شد فشار از لحاظ اجرا سه بخش دارد، در این ادامه قصد داریم فشار را از نظر مورد اجرا بررسی کنیم:

پرس توپ:

فشار توپ به معنای این است که بدون درنظر گرفتن اینکه در کدام منطقه از زمین قرار داریم، با استراتژی فوتبال باید هرکدام از بازکینان صاحب توپ در تیم حریف را مورد فشار قرار دهیم به طوریکه او مجبور باشد اشتباه انجام دهد تا توپ به مالکیت ما برسد، یا به عبارتی مانع از این شویم که بازیکن صاحب توپ راه درستی را انتخاب کرده و ادامه مسیر را طی کند. هدف اصلی از پرس توپ این است که صاحب توپ قدرت انتخاب صحیح و تفکر را از دست دهد، به عبارتی دیگر او مجبور به اشتباه شود. 

زمانی که حریف در یک سوم دفاعی خود قرار دارد، تیم نیز به گل نیاز داشته باشد، بهترین موقعیت برای اجرای این شیوه است.در پرس توپ مهمترین عملکرد مربوط به بازیکن صاحب توپ و نزدیکترین بازیکن تیم دفاع است.

پرس بازیکن یا پرس مهره:

درصورتی که پرس توپ موفقی داشته باشید، قطعا بالا رفتن ضریب اشتباهات بازیکنان حریف را به دنبال خواهید داشت به اصطلاح تیم حریف شکننده خواهد شد و اینجا موقعیت بسیار مناسبی است که بتوانید بازیکنان صاحب توپ را بیش از پیش تحت فشار قرار دهید، همچنین شما باید راه های پاس وی را با یارگیری درست و اصولی از بین ببرید. 

در فشار باید بازیکنانی را در اولویت قرار دهید که درصورت به تملگ گرفتن توپ قدرت داشته باشند تا با پاس دادن یا شوت زدن خطری را از روی دروازه ما بردارند یا به راحتی بتوانند فشار یا حصاری را که برایشان ایجاد شده از بین ببرند. پرس بازیکن در ادامه راه پرس توپ سنگ بنای تمامی پرس ها است و زمانی که این دو کنارهم باشند، موفقیت نیز ایجاد می شود.

باید اشاره کرد که فشار فوتبال بیشترین انرژی را از بازیکنان می گیرد، در سطح بالا ترین فوتبالها نداریم که بیش از ۵ دقیقه در هر نیمه شدت پرسینگ در کل بازی بالای ۸۰ درصد باشد.(البته پرسینگ می تواند در دقایق زیادی از بازی ولی با شدت بسیار پایینتر مثلا ۱۵ درصد حاکم باشد).

پرس فضا:

در یک بازی فوتبال اگر پرس توپ و مهره به خوبی انجام شوند، حریف سعی می کند تا با فضاسازی و راه های دیگری مانند اورلپ، اینترلپ، تیک آور، پاس های ضربدری، پاس تودر، پاس عمقی، به عرض کشیدن بازی، فریب و... راهی را برای فرار از این فشار وارد کند، پس برای مقابله با این فرار باید یک آرایش دفاعی به صورت منطقی و اصولی داشته باشید تا فضاهای خالی و خطرناک حریف را پر کرده و به هدف اصلی پرس که به اشتباه انداختن حریف است برسید. 

۲) پرس از لحاظ مکان اجرا به سه بخش تقسیم می شود:

- پرس درمنطقه دفاعی

- پرس در منطقه میانی

- پرس در منطقه هجومی

مشابه سایر روش های تاکتیکی، پرس چند نوع مختلف دارد که در ادامه به تفسیر پرس در مکان های مختلف می پردازیم:

پرس در منطقه دفاعی:

محافظه کارترین آنها پرس عمیق (پرسینگ دفاعی) است. تیم حریف زمان و فضا دارد تا اولین پاس‌های تدارکاتی را انجام دهد و توپ را به بالای زمین منتقل کند. با این حال، تیم مدافع سعی می‌کند تا ترکیب را به یک سمت هدایت کند و وقتی توپ به یک سوم آخر رسید، مدافعان قصد دارند با فشار دادن به حامل توپ، توپ را قطع کنند، زیرا هر ده بازیکن به‌طور فشرده در موقعیت خود ایستاده‌اند. یک نمونه معروف برای استفاده از پرس عمیق، بوروسیا مونشن گلادباخ زیر نظر لوسین فاور بود.

پرس در منطقه میانی:

نوع دیگری از پرس، پرس میانی (پرسینگ میانی) نام دارد که معمولاً در حوالی خط میانی اعمال می شود. باز هم تیم حریف اجازه دارد چند پاس اول را بازی کند و به جلو حرکت کند. اما سپس مدافعان شروع به هدایت تیم در جهت خاصی می کنند، بازیکنان را مسدود کرده و خطوط عبور را زیر نظر می گیرند.

برخلاف پرس عمیق، تیم مدافع به دروازه حریف نزدیک‌تر است و یک خط عقب می‌تواند از بازیکنانی که نزدیک توپ فشار می‌آورند محافظت کند. بوروسیا دورتموند تحت هدایت یورگن کلوپ یکی از کارآمدترین تیم هایی بود که از پرس میانی استفاده می کرد.

پرس در منطقه تهاجمی:

سومین و شدیدترین نوع به نام پرس بالا (پرسینگ تهاجمی) است. تیم مدافع به صورت افراطی بر اساس توپ حرکت می کند. مدافعان حریف و بیشتر دروازه بان تحت فشار هستند. این حرکت باعث ایجاد سوراخ هایی در مناطق دور از توپ می شود. بنابراین لازم است که خط عقب به صورت تهاجمی پیشروی کند تا فضای باز بسته شود.

به طور کلی، مهمترین جنبه پرس تهاجمی، فشار مستقیم بر روی حامل توپ است، که زمانی برای بررسی کلی زمین ندارد و باید توپ را در برابر چالش ها بپوشاند. در بهترین حالت، تیم پرس می تواند با خلع دست یا با قطع کردن پاس های نامنظم توپ را به دست آورد. این نوع پرسینگ به بدنی عالی و هوشیاری دائمی همه بازیکنان درگیر نیاز دارد. راجر اشمیت با تیم های ردبول سالزبورگ و بایر لورکوزن، پرس های تهاجمی را به شیوه ای چشمگیر اجرا کرد.

۳) پرس که از لحاظ مالکیت تقسیم بندی شود:

- پرس درزمان حمله

- پرس در زمان دفاع

فشار تهاجمی در فوتبالانواع فشار در فوتبال

تقویت مهارت فشار در فوتبال

تمرین در اینجا سه ​​ایده وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به بازیکنان خود برای توسعه مهارت های پرسینگ خود استفاده کنید:

بازیکنان را به آنالیز محیط تشویق کنید:

برای پرس موثر، بازیکنان باید بدانند چه زمانی باید فشار وارد کنند. این بدان معنی است که آنها باید بتوانند محرک های مربوطه را شناسایی کنند. بنابراین، برای کمک به تیم خود در شناسایی مواردی مانند پاس نادرست، آنها را تشویق کنید تا زمین را اسکن کنند.

این موضوع به آن‌ها اجازه می‌دهد تا دید بهتری داشته باشند و ببینند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اگر با بازیکنان سنین ابتدایی کار می کنید، از آنها بخواهید که مانند میرکات بازی کنند. در این صورت ممکن است آنها را ببینید که عادت کرده اند سر خود را بالا نگه دارند و به اطراف نگاه کنند.

به چالش کشیدن برای پس گرفتن توپ:

اینکه بتوانید توپ را به سرعت از حریف پس بگیرید، مزیت بزرگی به شما می دهد. به زبان ساده، تبدیل سریع دفاع به حمله به تیم شما فرصت زیادی برای استفاده از فضا و به ثمر رساندن گل می دهد.

برای تشویق به فشار فوری، سعی کنید بازیکنان خود را به چالش بکشید تا در عرض پنج ثانیه پس از از دست دادن توپ، آن را پس بگیرند. در جلسات تمرینی، اگر آنها این کار را با موفقیت انجام دادند و تیمشان از ضد حمله زیر گل زد، به جای یک گل، سه گل به آنها پاداش دهید. این یک انگیزه برای به دست آوردن سریع مالکیت است.

ایجاد ارتباط و تفاهم:

در حالی که یک بازیکن می‌تواند برود و حریف را تحت فشار قرار دهد، زمانی که هم تیمی‌ها سیگنال‌های مشابهی جهت تحت فشار قرار دادن بفرستند و بازیکن واکنش نشان دهند بسیار مؤثرتر است. بنابراین، برای تیم شما ضروری است که نقش همه را بفهمند و با هم کار کند.

به عنوان مثال اولین بازیکنی که فشار را اعمال می کند ممکن است توپ را پس نگیرد، به خصوص اگر در مقابل بازیکنان بسیار تکنیکی قرار بگیرید. بنابراین، نحوه حمایت هم تیمی های آنها در پشت صحنه مهم است. اگر آنها به خوبی ترکیب شوند، می تواند به این معنی باشد که پس از چند بار فشار فردی توپ را برده یا پس بگیرند.

برای حمایت از یک فشار فوتبالی، بازیکنان باید نحوه پوشش و تعادل را بدانند. همچنین برای آنها حیاتی است که بدانند نقش آنها چگونه ممکن است در سه نقش فشار، پوشش و تعادل تغییر کند. داشتن قدرت ارتباط گیری خوب می تواند به حل این چالش کمک کند.

برای کمک به تیم خود در این زمینه، آنها را در بازی های کوچک مانند یک بازی ۳v3 شرکت دهید. این یک محیط راحت‌تر را برای صحبت کردن بازیکنان فراهم می‌کند و می‌تواند به تشویق حس ارتباط کمک کند. با تعداد بازیکنان کمتری در زمین، فضای بیشتری برای استفاده تیم در توپ وجود خواهد داشت. این امر باعث می شود که تیم دیگر با هم کار کنند و فشار سازمان یافته ایجاد شود.

تصویر شماتیک فشار در فوتبالتقویت مهارت فشار در فوتبال

مزایا و معایب فشار در فوتبال

در اینجا برخی از مزایای فشار در فوتبال آورده شده است:

به سرعت توپ را به عقب برگردانید:

پرس زدن می تواند به شما کمک کند توپ را در بالای زمین به عقب برگردانید، که درنهایت می تواند منجر به ضد حملات سریع و موقعیت های گلزنی شود.

مختل کردن حریف:

پرس زدن می تواند بازی خود را برای حریف دشوار کند و آنها را مجبور به اشتباه کرده و ریتم آنها را به هم بزند.

کنترل سرعت بازی:

هنگامی که به طور موثر پرس می کنید، می توانید سرعت بازی را دیکته کنید و مانع از بازی حریف با سرعت خود شوید.

تقویت روحیه تیم:

پرسینگ می تواند یک تاکتیک بسیار انگیزشی باشد، زیرا به همه بازیکنان نیاز دارد که با هم کار کنند و در تلاش تیم مشارکت داشته باشند.

نمونه فشار در فوتبالمزایا و معایب فشار در فوتبال

با این حال، برخی از خطرات مرتبط با فشار در فوتبال وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است:

شکاف در دفاع:

گر فشار زیادی روی زمین ایجاد کنید، شکاف هایی در دفاع خود خواهید داشت که حریف می تواند از آن ها استفاده کند.

خستگی بازیکنان:

فشار در فوتبال یک تاکتیک بسیار سخت است، بنابراین اگر بازیکنان به آن عادت نداشته باشند ممکن است خسته شوند.

آسیب پذیری در برابر حملات:

اگر پس از پرس توپ را از دست بدهید، می توانید در برابر ضد حملات حریف آسیب پذیر باشید.

گردآوری: بخش ورزشی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲۱ اردیبهشت
    لیگ حرفه‌ای عربستان
    ابها - ضمک
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الاتفاق
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    آگزبورگ - اشتوتگارت
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فروزینونه - اینتر
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    آلاوس - خیرونا
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۲۲ اردیبهشت
    لیگ قهرمانان آسیا
    یوکوهاما مارینوس - العین امارات
    ۱۳:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - ملوان
    ۱۷:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - برایتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - سپاهان
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    هوادار - پرسپولیس
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الحزم
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - صنعت نفت آبادان
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۵۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - چلسی
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ماینتس - دورتموند
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    گرانادا - رئال مادرید
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - کالیاری
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش