محمدمهدی واعظی معروف به محمد اصفهانی (زادهٔ ۱۴ تیر ۱۳۴۵ در تهران)، پزشک، خواننده و آهنگساز پاپ و سنتی ایرانی است. او از خانوادهای اصالتاً اصفهانی در تهران متولد شد. محمد اصفهانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران به سال ۱۳۷۶ فارغالتحصیل شد. او با بهرهمندی از مکتب محمدرضا شجریان و علی جهاندار موسیقی ایرانی آموخت. اصفهانی ابتدا با اجرای آثاری روی اشعار شعرای معاصر مانند فریدون مشیری و همچنین اجرای تیتراژ سریال، پا به عرصه خوانندگی گذاشت.
او در سال ۱۳۷۳ به عنوان اولین تجربه کاری خود تیتراژ سریال آوای فاخته با ترانهسرایی ساعد باقری و کارگردانی بهمن زرینپور را به عنوان اولین تیتراژ اجرا کرد که از شبکه ۱ پخش شد. او تا به امروز بیش از ۱۵ تیتراژ سریالهای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی را اجرای نموده که از این مجموعه میتوان به تیتراژ سریالهای یه تیکه زمین، ارمغان تاریکی، ولایت عشق، زیر هشت، تا ثریا، معصومیت از دست رفته، آخرین دعوت، پهلوانان نمیمیرند، وفا و فیلم سینمایی بوسیدن روی ماه و اخراجیها اشاره کرد.
اصفهانی تا به امروز ۱۴ آلبوم منتشر کردهاست. او در آلبومهای خود با اساتید بزرگ موسیقی چون همایون خرم، بابک بیات، فریدون شهبازیان کار کردهاست. در میان آلبومهای او، آلبوم النور اولین آلبوم او بود که بدون موسیقی منتشر شد که شامل مجموعه ادعیه، مناجات و تواشیح میباشد که تکخوان آن عباس سلیمی و محمد اصفهانی هستند و با گروه تواشیح اهل بیت ضبط شدهاست و سه آلبوم تنهاترین سردار، ولایت عشق واخراجیها به ترتیب موسیقی متن سریالهای تنهاترین سردار، ولایت عشق و فیلم سینمایی اخراجیها میباشد و آلبوم تنها ماندم، آلبوم باسازیشده از هفت اثر خاطرهانگیز و ماندگار با آهنگسازی همایون خرم میباشد و آلبوم نون و دلقک در مورد چارلی چاپلین میباشد که طبق آماروزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرفروشترین آلبوم موسیقی پاپ تا به امروز در ایران میباشد. آلبوم حسرت نیز به علت پخش همزمان نماهنگ آن در صدا و سیما به فروش بالایی دست یافت.
بیواژه نام یکی دیگر از آثار محمد اصفهانی است که در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ برابر با ۲ مه ۲۰۱۱ توسط شرکت نشر موسیقی ایرانگام انتشار یافت، بیواژه در فضایی کاملاً جدید منتشر شد، بیواژه با نماهنگی دربارهٔ امام رضا همراه بوده که در این آلبوم منتشر شدهاست. شرکت پخشکننده آلبوم اعلام کردهاست که در ۲ هفته اول انتشار این اثر ۲۰۰٬۰۰۰ هزار نسخه از آن فروش رفته است.
اصفهانی در سال ۹۳ نیز آلبومی ۵ قطعهای به نام شِکوه با موضوعیت «هشت سال دفاع مقدس» منتشر کرد که آهنگسازهای آنها به عهدهٔ کسانی چون مجید اخشابی، علیرضا کهن دیری و پدرام کشتکار، و شعر ترانهها از کسانی چون آیتالله روحالله خمینی، سید حسن حسینی وعبدالجبار کاکایی بود.
محمد اصفهانی به عنوان بهترین خواننده پاپ دهه ۸۰ از سوی مجله ترانهماه، نشریه موسیقی پاپ ایران و به عنوان بهترین خواننده تیتراژ سال ۹۱ از طرف موسیقی ما به خاطر تیتراژ سریال یه تیکه زمین انتخاب شد.
زندگی شخصی محمد اصفهانی
۱۳۴۵ تا ۱۳۷۳: اوایل زندگی تا شروع کار حرفهای
محمدمهدی واعظی سحرگاه روز ۱۴ تیر ماه سال ۱۳۴۵ در خیابان ۱۷ شهریور تهران به دنیا آمد. پدر او دکتر محمدعلی واعظی پزشکی بود که مدتی کوتاه پس از انقلاب نیز استانداری اصفهان به عهده او بود، اصالتی اصفهانی داشت و مادر او نیز متولد تهران بود. محمدمهدی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه علوی به پایان برد و در مسابقات قرآن قبل از انقلاب در رده نوجوانان مقام کسب کرد. به خاطر کسب مقام در مسابقات قرآن قرار شد به کویت اعزام شود که این سفر به خاطر مخالفت مادرش لغو شد. او از اوایل کودکی قرائت قرآن کریم را به سه روایت نزد اساتید وقت آموخته و از شیوههای مختلف این فن به ویژه شیوه مصطفی اسماعیل بهرهمند شدهاست. محمدمهدی به دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران راه یافت و در سال ۱۳۷۶ فارغالتحصیل شد. وی متأهل است و سه فرزند دارد.
ورود امام خمینی
۱۲ بهمن ۱۳۵۷، مراسم استقبال از خمینی با حضور هزاران نفر از مردم سراسر ایران در فرودگاه مهرآباد تهران، برگزار شد. در این مراسم تلاوت آیات قرآن توسط محمد اصفهانی که توسط حمید شاهنگیان برای تلاوت قرآن هنگام ورود خمینی به فرودگاه مهرآباد انتخاب شد. گفتههای زهرا شجاعی رئیس سازمان مشارکت زنان را از ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ اینگونه است:
روزی که قرار بود امام وارد ایران شود، دوازدهم بهمن، کمیتهای برای استقبال اولیه از ایشان در فرودگاه شکل گرفت. کمیته، نمایندگانی از قشرها مختلف مردم را برای حضور در سالن فرودگاه انتخاب کرد. از میان دانشجویان نیز ۱۵۰ نفر انتخاب شدند، از هر دانشکدهای یک خانم و یک آقا انتخاب میشد. من هم به عنوان نماینده خانم دانشکده خودمان برای استقبال انتخاب شدم و مهندس علاقهمندان از میان آقایان، دانشجویان و دانشآموزان چون از نظر سنی از همه کوچکتر بودند، به بالکن برده شدند، اتفاقاً بالکن مشرف به سالن بود. اول قرآن توسط دکتر محمد اصفهانیواعظی که آن موقع ۱۲ ساله بود، قرائت شد و بعد پیام دانشجویان اجرا شد. آنگاه سرود خمینی ای امام را دانشجویان و دانشآموزان اجرا کردند.