سونی، شرکت خوشهای ژاپنی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن در شهر میناتو، توکیو قرار دارد.
فعالیتهای این شرکت، عمدتاً بر ارائه خدمات رسانه ای، سرگرمی، بازیهای رایانهای، لوازم الکترونیکی خانگی و خدمات مالی متمرکز میباشد.
در حال حاضر شرکت سونی بهعنوان بزرگترین تولیدکننده وسایل الکترونیکی و تجهیزات پیشرفته الکترونیکی در جهان، شناخته میشود، همچنین همراه با سامسونگ و الجی، جزو سه تولیدکننده برتر تلویزیون در جهان بهشمار میآید. این شرکت در سال ۲۰۱۲ در فهرست فورچون جهانی ۵۰۰ در رتبه ۸۷ از بزرگترین شرکتهای جهان قرار گرفت. شرکت سونی دارای تعداد زیادی شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی است، که شناخته شدهترین آنها عبارتند از: سرگرمی کامپیوتری سونی، سونی پیکچرز، سونی میوزیک، انتشارات موسیقی سونی/ایتیوی، سونی فایننشیال هولدینگز و ارتباطات همراه سونی.
ریشه نام سونی
پس از آنکه ایبوکا و موریتا موفق به گسترش بازار محصولات خود به ایالات متحده شدند، خیلی زود تحقیقاتی برای پیداکردن نامی که بتواند مشخصه و معرف محصولاتشان باشد و بتواند مشتریان را به سوی این کمپانی جلب کند، انجام دادند. در ابتدا تصور شد که از حروف اختصاری تی.تی.کی استفاده شود ولی چنین نامی ممکن بود با نام شرکت راهآهن توکیو که با نام تی.تی.کی شناخته شده بود، آشفتگی ذهنی ایجاد کند.
موریتا میخواست نامی پیدا کند که در هیچ زبانی وجود نداشته باشد و هرکس در دنیا بتواند از طریق محصولاتش آن نام را شناسایی کند. نام «Sony» یا سونی که در سال ۱۹۵۸ به این شرکت اطلاق شد، از ترکیب دو کلمه لاتین «Sonus» و انگلیسی «Sonny» ساخته شدهاست.
واژه «Sonus» در لاتین شبیه کلمات «Sound» به معنی صدا و «Sonic» به معنی صوتی است. «Sonny» هم بهمعنای پسربچه است؛ که ترکیب این کلمات در واژه سونی گروهی کوچک از جوانان پرانرژی را که علاقه زیادی برای ایدههای جدید و پیشرفت دارند، معرفی میکرد. در آن زمان که یک شرکت ژاپنی برای نام خود به حروف لاتین متوسل شود و از علایم و اشکال محلی استفاده نکند، اقدام عجیبی بود.
تی.تی.کی از خدمات بانکی میتسویی بهره میبرد، که ترجیح میداد نامی هم چون «Sony Electronic Industries» یا «Sony Teletech» برای این شرکت انتخاب شود. اما موریتا نمیخواست نام این شرکت را با یک نوع صنعت خاص پیوند دهد و در نهایت هم ایبوکا و هم بانکدارها را با ایده خود موافق سازد. در سال ۱۹۵۸ این کمپانی نام حقوقی «سونی» را برای خود انتخاب کرد که در هر زبانی به راحتی قابل خواندن و تلفظ است.
موفقترین محصولات سونی
۱۹۷۱ یوماتیک: اولین ویدئوکاست
۱۹۷۹ واکمن: اولین سیستم پخشکننده صوتی قابل حمل
۱۹۹۴ پلی استیشن: کنسول بازیهای ویدئویی
۲۰۰۰ پلی استیشن ۲: کنسول بازیهای ویدئویی
۲۰۰۴ پیاسپی: کنسول قابل حمل بازیهای ویدئویی
۲۰۰۵ پلی استیشن ۳: کنسول بازیهای ویدئویی
۲۰۱۳ پلی استیشن ۴: کنسول بازیهای ویدیوئی
۲۰۱۷پلی استیشن۴پرو:کنسول بازیهای ویدئویی
ارتباطات همراه سونی
سونی شرکت پیشتاز در ساخت دیسکهای بلو-ری در عین حال دستگاههای پخش، ضبط و کپی بلو-ری فعال است. در سال ۲۰۰۱ سونی با شرکت سوئدی اریکسون برای تولید گوشیهای تلفن همراه تحت نام سونی اریکسون قرارداد همکاری مشترک بست.
سونی همچنین درسال ۲۰۱۵ برترین گوشی هوشمند جهان را با نام z5 premium معرفی کرد که بسیار زبانزد گردید. همچنین ۱۶ April بدون مراسم خاصی پرچمدار جدید خود را در چین با اسم Xz2 premium رونمایی کرد که برای اولین بار دراین گوشی از دوربین دوگانه استفاده کرده
ارتباطات همراه سونی (به انگلیسی: Sony Mobile Communications) بخش موبایل و تجهیزات ارتباطی همراه شرکت ژاپنی سونیاست، این شرکت سابقاً تحت نام سونی اریکسون (به انگلیسی: Sony Ericsson) فعالیت میکرد، شرکتی که مشترکاً توسط دو شرکت سونی ژاپن و شرکت ارتباطاتی سوئدی اریکسون در سال ۲۰۰۱ برای تولید موبایل تأسیس شده بود.
دفتر مرکزی شرکت در شهر میناتو، توکیو در ژاپن قرار دارد. این شرکت تیمهای توسعه و تحقیقی دیگری در کشورهای سوئد، چین، کانادا،هلند، ایالات متحده، هند و بریتانیا هم دارد.
محصولات و خدمات
سونی و اریکسون تجارت خود را در مارس ۲۰۰۲ با هم ترکیب کردند و آنها در گذشته محصولات کاملی برای همه گروها در زیر چتر «سونی اریکسون» داشتند. سونی اریکسون در سال ۲۰۰۵ سری W گوشیهای موسیقی مارک Walkman را معرفی کرد. گوشیهای موسیقی سری-W سونی اریکسون را میتوان به عنوان اولین گوشیهای موبایل که مرکزیت آنها موسیقی هستند، معرفی کرد، این باعث ایجاد بازار جدید موسیقی قابل حمل در زمان خود شد. سونی اریکسون در سال ۲۰۰۶ گوشیهایی با مارک سایبرشات را، یعنی تلفنهایی که دارای قابلیتهای پیشرفته در عکاسی بودند معرفی کرد. سونی در سال ۲۰۰۸ اولین سری تلفنهای هوشمند را با نام تجاری اکسپریا (به انگلیسی: XPERIA) روانه بازار کرد.
خرید سهام اریکسون توسط سونی
شرکت سونی در سال ۲۰۱۱ سهام اریکسون را بهطور رسمی خریداری کرد و عرضه تلفنهای همراه خود را تحت نام ارتباطات همراه سونی (به انگلیسی:Sony Mobile Communications) از سال ۲۰۱۲ آغاز کردهاست.