اسکایپ (به انگلیسی: Skype) نرمافزار کاربردی است که به کاربر اجازه میدهد به وسیله صدا روی پروتکل اینترنت تماس تلفنی برقرار کنند. تماس تلفنی و ویدئویی بین کاربران اسکایپ کاملاً رایگان است و برای تماس با تلفن ثابت و تلفن موبایل نیاز به خرید اعتبار میباشد. همچنین این برنامه امکانات مختلف دیگری مانند پیامرسان فوری، انتقال فایل، ویدئو کنفرانس و پست صوتی در اختیار کاربران قرار میدهد.
اسکایپ یک شبکه ارتباطات تلفنی کاربر به کاربر (Peer to Peer) است که توسط نیکلاس زنشتروم سوئدی و جانوس فریس دانمارکی ایجاد شد. این دو قبلاً در ساخت یک شبکهٔ اشتراک پرونده به نام کازا (به انگلیسی: Kazaa) همکاری داشتند. برنامه اسکایپ تا انتهای سال ۲۰۰۹ میلادی بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر داشتهاست.
شرکت پشتیبانی کنندهٔ این شبکه به نام Skype Group در سال ۲۰۰۵ توسط شرکت ای-بی (به انگلیسی: ebay) خریداری شد و در سال ۲۰۱۱ مایکروسافت اسکایپ را به قیمت ۸٫۵ میلیارد دلار خرید. تا سال ۲۰۱۱، خرید اسکایپ بزرگ ترین معامله در تاریخچه مایکروسافت به حساب می آمد. مقر اصلی این شرکت در لوکسامبورگ قرار دارد و شعبههایی نیز در لندن، پاریس، تالین و پراگ دارد.
تاریخچه اسکایپ
اسکایپ در سال ۲۰۰۳ توسط نیکلاس زنشتروم سوئدی و جانوس فریس دانمارکی ایجاد شد. نرمافزار اسکایپ توسط Ahti Heinla , Priit Kasesalu و Jaan Tallinn استونیایی ساخته شد. اولین نسخه بتا عمومی در ۲۹ آگوست سال ۲۰۰۳ منتشر شد.
در ژوئن سال ۲۰۰۵، اسکایپ برای ارائه یکپارچه در بازار لهستان با وب پورتال onet.pl به توافق رسید. در سپتامبر ۲۰۰۵، کمپانی eBay اسکایپ را با مبلغی در حدود ۲٫۵ میلیارد دلار خریداری کرد.
در سپتامبر ۲۰۰۹، شرکت eBay اعلام کرد که ۶۵ درصد از سهام اسکایپ به شرکتهای Silver Lake , Andreessen Horowitz و هیئت سرمایه گزاری طرح بازنشستگی کانادا فروخته شده است؛ که در نتیجه ارزش اسکایپ به حدود ۲٫۷۵ میلیارد دلار آمریکا رسید.
خریداری اسکایپ توسط مایکروسافت
در ۱۰ می سال ۲۰۱۱، کمپانی مایکروسافت، اسکایپ را با مبلغی حدود ۸٫۵ میلیارد دلار خریداری کرد. این شرکت به عنوان بخشی از مایکروسافت ثبت شد که تمام فناوریهای آن را با خریداری به دست آورد. این فرایند در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۱ تکمیل شد.
کمی بعد از خریداری، مایکروسافت شروع به یکپارچه کردن اسکایپ با محصولات خود کرد:
همراه با توسعه بیشتر نرمافزارهای دسکتاپ و موبایل اسکایپ، مایکروسافت یک برنامه سرویس گیرنده اختصاصی به نام Skype برای مترو که رابط کاربری جدید برای انتشارات جدید آن (از جمله برای ویندوز فون و Windows RT) بود توسعه داد. این نرمافزار به وسیلهٔ Windows Store در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲ برای دانلود قرار گرفت. سال بعد، اسکایپ برای مترو به نرمافزار پیام رسان پیش فرض و از پیش نصب شده برای سیستم عامل ویندوز ۸٫۱ تبدیل شد و جایگزین نرمافزار پیش فرض ویندوز ۸ شد.
زمانی که مایکروسافت مایکروسافت آفیس ۲۰۱۳ را در ۲۶ فوریه ۲۰۱۳ معرفی کرد، اعلام شد که به ازای هر ماه، ۶۰ دقیقه اسکایپ در طرح مصرفکننده office 365 وجود خواهد داشت.
در یک دوره گذار یکماهه از ۸ تا ۳۰ اپریل ۲۰۱۳، سرویس پیام رسان فوری Windows Live Messenger به لطف اسکایپ از رده خارج شد؛ البته این پیام رسان در چین همچنان به کار خود ادامه داد.
در ۱۱ نوامبر ۲۰۱۴، مایکروسافت اعلام کرد که در سال ۲۰۱۵، اتصال Lync با مایکروسافت لینک جایگزین خواهد شد. آخرین نسخه نرمافزار ارتباطی که ویژگیهای Lync را با اسکایپ ترکیب کرده است. برای این مورد ۲ رابط کاربری تعریف شده است که میتوان بین آن دو جابهجا شد.