وظایف روزنامه رسمی چیست؟
در ابتدا برای توضیح انواع روزنامههای مورد نیاز در روند ثبت که با آنها سر و کار خواهیم شد میتوان به روزنامه رسمی اشاره کرد. روزنامه رسمی جزو منابع معتبر برای اطلاع رسانی پیرامون شرکتهای ثبت شده است. مطابق با قانون جمهوری اسلامی، به کلیه شرکتها و مجموعههای تجاری و غیر تجاری یک ماه زمان داده شده است تا پس از انجام مراحل ثبت شرکت، اطلاعات لازم در مورد ثبت شرکت خود اعم از نام و برند تجاری یا غیرتجاری” زمینه فعالیت” قوانین و مقررات و.… را به اطلاع عموم برسانند. یکی از راههای تعیین شده در قانون برای اطلاع رسانی، چاپ آگهی در روزنامه رسمی یا روزنامههای کثیرالانتشار میباشد.
از جمله وظایف روزنامه رسمی و مطالبی که در روزنامه رسمی منتشر میشود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- چاپ و انتشار کلیهی قوانین و مصوبات مجلس شورای اسلامی، مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبات هیئت دولت و آیین نامهها، آراء وحدت رویه دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری
- چاپ و نشر برخی آگهی های قانونی قضایی مانند آگهیهای مربوط به تاسیس، ثبت شرکت و ثبت برند و …
- انتشار قوانین و مقررات با استناد به ماده ۳ قانون مدنی
- انجام کلیه سفارشهای چاپی و مطبوعاتی قوه قضائیه و سازمان های وابسته
- بر طبق ماده دوم قانون مدنی: پس از انتشار قوانین در روزنامه رسمی، ۱۵ روز تا لازم الاجرا شدن آن در سراسر کشور زمان باقی است. مگر چنانچه در خود آن قانون، مراتب و قوانین خاصی برای اجرا در نظر گرفته شده باشد.
- روزنامه رسمی بر طبق ماده اول قانون مدنی موظف است، نهایتا تا ۷۲ ساعت پس از ابلاغ قوانین از طرف ریاست جمهوری آن را منتشر و توزیع نماید.
چاپ آگهی در روزنامه رسمی؛ آخرین مرحله ثبت شرکت
برای اینکه بگوییم روزنامه رسمی چیست میتوان گفت یک سند رسمی و دولتی در جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که زیر نظر قوه قضائیه اداره میشود. یکی از وظایف آن چاپ و نشر آگهی مربوط به ثبت شرکتها میباشد. قدم آخر در مراحل ثبت شرکت، چاپ آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی است. که از این طریق فعالیت تجاری شما به اطلاع عموم میرسد. در روزنامه رسمی اطلاعاتی همچون نوع فعالیت و نام شرکت درج میشود.
نحوه استعلام چاپ آگهی در روزنامه رسمی چگونه است؟
قابل توجه است دریافت نسخه کاغذی چاپ شده، همانند گذشته از طریق مراجعه حضوری و یا درخواست ارسال پستی به متقاضی انجام میگیرد. همچنین، تمامی آگهی اشخاص حقوقی جهت اصالت سنجی به صورت رایگان در پایگاه سازمان ثبت اسناد در دسترس خواهد بود. بدیهی است مسئولیت عدم درج آگهی در روزنامه رسمی به عهده متقاضی میباشد و واحد ثبت شرکتها و دفتر پستی هیچگونه تعهدی را در قبال عدم درج آگهی صادره دارا نمیباشند.
بعد از مراجعه به سامانه آسان ثبت و وارد نمودن موارد مورد نیاز برای ثبت شرکت و در آخر تایید مدارک و دریافت شماره پیگیری، نوبت به انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی کشور میرسد. در آینده برای تمامی همکاریها و فعالیتهای شرکتتان به اصل یا کپی آگهی چاپ شده در روزنامه رسمی نیاز پیدا خواهید کرد. همچنین باید پس از هر تغییر و تصویب در مواردی همچون تغییرات اساسنامه، انحلال شرکت و انتخاب مدیر و بازرس، نسبت به انتشار در روزنامه رسمی اقدام کنید.
روزنامه کثیرالانتشار؛ نکات و شرایط جهت انتشار آگهی
یکی از اصول مهم از دیدگاه قانون گذاران، مسئله آگاهی تمامی سهامداران و ذینفعان از تصمیمات و اتفاقاتی است که در هر شرکتی در جریان است. هرچند که سهامدار اقلیت باشد و یا در محلی به دور از محل شرکت ساکن باشد و یا به هر علت دیگری، از محل شرکت دور باشد، نباید از امور مهم شرکت بی اطلاع مانده و حق آگاهی از تصمیمات و روند امور مهم شرکت از وی گرفته شود. در نتیجه برای اعلام این موارد، شرکت موظف است، با درج مورد در روزنامه کثیرالانتشار اطلاع رسانی کند. اما به صورت کلی، برای روزنامه کثیرالانتشار تعریف دقیق و یا معیار حقوقی خاصی وجود ندارد. همچنین برای تشخیص آن بر مبنای تیراژ نیز شاخصی تعیین نشده است. به همین دلیل به صورت کلی روزنامههای پرفروش هر کشور را میتوان روزنامه کثیرالانتشار نامید.
هزینه چاپ و انتشار آگهی روزنامه کثیرالانتشار
روزنامههای کثیرالانتشار به دو دسته پرهزینه و کم هزینه تقسیم میشوند. روزنامههای پر هزینه روزنامههایی هستند که در بین مردم شناخته شدهتر بوده و همچنین فروش بیشتری نیز داشته باشد. در حالی که روزنامههای کم هزینه معمولا فروش کمتری داشته و در بین مردم کمتر شناخته شدهاند. در صورتی که شرکت شما بزرگ بوده و نیازمند دیده شدن هرچه بیشتر باشد. میتوانید از روزنامههای پر هزینه کمک بگیرید. اما روزنامههای کم هزینه برای شرکتهای کوچکتر و نوپا در زمینه خود مناسبتر بوده و پیشنهاد میشود از ارزانترین آگهی روزنامه کثیرالانتشار کمک بگیرید.
جزئیات هزینه انتشار آگهی روزنامه کثیرالانتشار
شرکتها باید فعالیتهایی که در بالاتر ذکر شده است را در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ برسانند و هزینه ثبت کردن این آگهی در روزنامه نیز به عهده خود شرکت میباشد. روزنامههای کم هزینه که برای شرکتهایی است که نوپا و نوظهور هستند و سرمایه چندانی هم ندارند و در مصرف مخارج خود صرفه جویی میکنند. روزنامههای کم هزینه اگرچه مبلغ کمتری میگیرند اما خواننده و مخاطب کمتر و محدودتری دارند. اما دسته دوم از روزنامههای کثیرالانتشار که روزنامههای پرهزینه هستند و شرکتهای بسیار بزرگ برای آگهیهای خود از آنها استفاده میکنند. همچنین دلیل استفاده این شرکتها از روزنامههای پر هزینه ذهن مخاطب و تبلیغات گسترده است.
همچنین از عوامل موثر در تعیین هزینه درج آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار تعداد کارکنان شرکت و تعداد کارکنان دفتر روزنامه کثیرالانتشار میباشد. در ضمن باید گفته شود قدمت روزنامههای کثیر الانتشار در هزینه درج آگهی تاثیر بسزایی دارد و میتوان گفت به همین علت است که شرکتها به دنبال روزنامههایی با قدمت بیشتر هستند و حاضرند هزینه بیشتری بپردازند. زیرا مخاطب آنها بیشتر است و آگهی آنها بیشتر مورد مطالعه و توجه قرار میگیرد.
روزنامه رسمی و روزنامههای کثیرالانتشار چه تفاوتهایی دارند؟
در مقابل روزنامههای کثیرالانتشار، روزنامههای رسمی، برخلاف سایر روزنامههای چاپی، از روزنامه فروشیها قابل تهیه نیستند. بلکه برای دسترسی به آنها، باید دارای اشتراک باشید. یا نسخه الکتریکی را از طریق مراجعه به وب سایت روزنامه رسمی کشور، تهیه کنید. این مورد یکی از تفاوتهای روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار است.
تفاوت مهم و بعدی بین روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار، در نوع آگهیهای چاپی در آنها است. روزنامه رسمی موظف به چاپ و انتشار موارد خاصی است. اما به علت تفاوت در سطح دسترسیهای این دو روزنامه، معمولا آگهیهای مربوط به ثبت شرکت و تغییرات آن هم در روزنامههای رسمی و هم در روزنامههای کثیرالانتشار به چاپ میرسند. اما دیگر آگهیهایی که دسترسی به عموم آن مهم است مانند دعوت از صاحبان سهام و شرکا جهت شرکت در جلسههای مجمع عمومی یا جلسات هیئت مدیره و همچنین آگهیهای مفقودی فقط در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ میرسند.
باید دقت داشته باشید که روزنامه رسمی، نیازی به انتخاب ندارد و همواره یکی است، درباره روزنامههای کثیرالانتشار، صاحبان سهام و یا شرکا هنگام تاسیس انواع شرکت، یکی از روزنامههای کثیرالانتشار را انتخاب کرده و نام آن را در اساسنامه شرکت مشخص میکنند. به این ترتیب همه صاحبان سهام و شرکا جهت آگاهی از آگهیها و اطلاع رسانیهای شرکت، به روزنامه کثیرالانتشار مشخص شده مراجعه خواهند کرد.
انتشار آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار
شما باید در صورت گم شدن هر یک از مدارک، بلافاصله مفقودی را به مراجع قضایی اعلام کنید. برای این منظور لازم است فوراً اقدام به درج آگهی مفقودی مدارک خود نمایید. متن آگهی مفقودی کارت ملی نیز شامل تمام مشخصات شناسایی فرد بود تا از آن طریق بیاعتبار بودن آن اطلاعرسانی شود.
ضرورت ثبت آگهی مفقودی
آگهی مفقودی ممکن است در نگاه اول موضوعی پیش پا افتاده تلقی شود و انجام آن ضروری به نظر نرسد. فارغ از اینکه برخی از مدارک هنگامی که گم یا مفقود میشوند برای گرفتن المثنی یا صدور مجدد، نیاز مبرم به ثبت و چاپ آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار دارند، در برخی از موارد گم شدن مدارک هویتی، خسارات جبران ناپذیری برای صاحبان آنها به جای گذاشته است.
اگر شما هم سری به دادگاهها بزنید روزانه با جرائم و بزهکاریهایی مواجه خواهید شد که ناشی از مفقود شدن مدارک هویتی و سوء استفاده متخلفین از آنها میباشد. ثبت ازدواج صوری، ثبت نام سیم کارت برای موارد خلافکاری، گرو گذاشتن مدارک در ازای گرفتن امانت و یا بدهکاری، فرار از مالیات و عوارض گمرکی، قاچاق کالا، اعلام هویت جعلی و بسیاری موارد دیگر که در جراید و اخبار میبینیم و میشنویم.
آگهی مفقودی برای چه مدارکی الزام قانونی دارد؟
مدارک مفقودی که ثبت و چاپ آگهی مفقودی برای آنها جهت صدور المثنی ضروریست عبارتند از: کارت سبز خودرو، سند مالکیت خودرو، سند کمپانی، بیمه خودرو، جواز اسلحه، مدارک تحصیلی و دانشگاهی، جواز کسب، گذرنامه (پاسپورت)، کارت شناسایی، پروانه پزشکی، پروانه وکالت، کارت دانشجویی، کارت پایان خدمت، مدارک مالکیتی و مدارکی مانند فاکتور بدنه خودرو و …که دارای ارزش ذاتی میباشند.
علاوه بر مدارک فوق مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی، کارت شناسایی و … در صورت گم شدن ممکن است منجر به ایجاد موارد مجرمانه شوند لذا در هر صورت چنانچه بعد از گم شدن آنها، آگهی مربوطه در روزنامههای کثیرالانتشار ثبت و چاپ شود، سند محکمی برای تبرئه صاحبان آنها در مقابل بزهکاریها و تخلفات به حساب میآید.
چاپ آگهی مفقودی مدارک تحصیلی چقدر هزینه دارد؟
اولین هزینه برای دریافت مدرک دانشگاهی المثنی مبلغی است که شما برای درج آگهی مفقودی مدرک دانشگاهی میپردازید. این هزینه آگهی مفقودی معمولاً بین شصت هزار تومان تا سیصد هزار تومان است. تفاوت مبلغ به دلیل قوانین متفاوت دانشگاههای آزاد، دولتی، پیامنور و علمیکاربردی برای تعداد دفعات ثبت آگهی مفقودی در روزنامه و همینطور روزنامه تعیین شده توسط دانشگاه است. به جز هزینهای که متقاضی دریافت مجدد مدرک دانشگاهی، باید برای انتشار آگهی مفقودی در روزنامههای کثیرالانتشار بپردازد، دانشگاه بابت صدور مدرک المثنی نیز از شما هزینهای را دریافت خواهد کرد.
چرا از سامانههای خدمات روزنامه آسانثبت استفاده کنیم؟
شما با استفاده از این سامانهها میتوانید:
۱. به راحتی و بدون مشکل نسبت به انتشار آگهی ثبت شرکت و ثبت برند خود و انتشار آگهی مفقودی و چاپ هر یک از مدارک مهم شخص حقیقی و حقوقی در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار و رسمی اقدام نمایید.
۲.با ارسال آنلاین اطلاعات و مدارک مورد نیاز و مربوط، میتوانید درخواست چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار را بدهید.
۳.در سریعترین زمان ممکن و به جهت جلوگیری از سواستفاده، اطلاعات مدارک مفقود شده شخص حقیقی یا حقوقی در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار به چاپ میرسد.
کدام روزنامهها برای ثبت آگهی مورد تایید هستند؟
چاپ آگهی مفقودی در تمامی روزنامههایی که در سامانه جامع وزارت ارشاد اسلامی دارای مجوز «فعالیت سراسری» هستند، مورد تایید است. هیچ تفاوتی بین روزنامههای کیهان، اطلاعات، کاروکارگر، همشهری، ایران و سایر روزنامه ها برای چاپ آگهی مفقودی وجود ندارد. تنها نکتهی مهم این است که آگهی مفقودی مدارک باید در صفحات اصلی روزنامه چاپ شود و در صفحات نیازمندیها و ضمیمههای روزنامهها نباید چاپ شود.
پیگیری کارت ملی و شناسنامه مفقودی از طریق پست
پیگیری کارت ملی و شناسنامه مفقود شده از طریق سایت پست یافته یکی از روشهایی بوده که افراد میتوانند با کمک آن، اقدام به پیگیری مدارک گم شده خود نمایند.
نحوه پیگیری کارت ملی و شناسنامه گم شده از طریق سامانه پست یافته شرکت ملی پست، با ورود به سایت و کلیک بر روی گزینه جستجو با کد ملی و جستجو با مشخصات فردی میباشد. ابتدا گزینه جستجو با کد ملی انتخاب شده و فرد باید کد ملی خود را در کادر مربوطه درج، از منوی کشویی، گزینه انواع کارت شناسایی را انتخاب و بر روی گزینه جستجو، کلیک کند.
در صورتی که فرد به منظور پیگیری کارت ملی و شناسنامه مفقود شده از طریق سامانه پست یافته شرکت ملی پست، گزینه جستجو با مشخصات فردی را انتخاب کند، باید نام و نام خانوادگی و نام پدر خود را وارد و سپس از منوی کشویی، نوع مدرک گم شده را انواع کارت شناسایی تعیین نموده و بر روی دکمه جستجو کلیک کند.
- 12
- 1