شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۱۶۷
فرهنگی

ماجرای تخریب دوباره مسجد کازرونی اصفهان چیست؟ +فیلم

از روز گذشته مجدداً اخباری مبتنی بر تخریب دوباره مسجد منتشر شد، اما طبق آن چیزی که مشخص است، این تخریب موردی جز آن‌چیزی که توافق شده نبوده و هیئت‌ امنا در حال تخریب شبستان مسجد است.

ایمنا | جمعه هفته گذشته _نوزدهم مرداد_ بود که خبر تخریب بخشی از مسجد کازرونی اصفهان در رسانه‌ها منتشر شد تا جایی که مدیرکل و معاونان میراث فرهنگی روز شنبه_بیستم مرداد_ به محل مسجد رفتند و از نزدیک صحبت اهالی و اعضای هیئت امنا را شنیدند.

در ابتدا درباره تاریخچه مسجد کازرونی باید گفت که این مسجد متعلق به تاریخ معاصر اصفهان است و بر این اساس حدود ۷۰ سال قبل در محله عباس‌آباد بنا شده و هرچند در این ۷۰ سال بسیاری از مردم و بزرگان اصفهان در آن حضور داشتند و از این نظر جزو مساجد با قدمت اصفهان است، اما طبق قواعد میراث فرهنگی، واجد ارزش برای ثبت از نظر تاریخی نیست.

بر این اساس شهرام امیری سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با یادآوری اینکه بررسی سال‌های اخیر نشان‌دهنده این بود که بخش‌هایی از مسجد واجد ارزش تاریخ و برخی فاقد ارزش است، اظهار کرده بود: بر این اساس کارشناسان اداره کل در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بررسی‌هایی را انجام دادند و حتی نمایندگانی از وزارت آمدند و تأیید کردند می‌توان بخش‌هایی از مسجد را واجد و برخی فاقد ارزش تاریخی دانست.

وی ادامه داده بود: بر این اساس از هیئت امنا درخواست شد طرحی بیاورند و بر این اساس به نتیجه رسیدیم صحن اصلی، ۲ ایوان ورودی، سقف‌ها، سر در و دالان ورودی باید حفظ شوند اما شبستان با رعایت از صحن اصلی امکان بازسازی و گسترش دارد.

محمد ادیب دبیر هیئت امنای مسجد کازرونی نیز بیان کرده بود: کارشناسان و مسئولان میراث تاکید کردند به حیاط مسجد دست نخورد، اما شبستان مشکلی ندارد که قبول کردیم، بنابراین مجوز تخریب شبستان و ساخت زیرزمین، همکف و یک طبقه را دادند که پس از آن مجوز شهرداری را گرفتیم.

با وجود این توضیحات و با توافقی که میان هیئت امنا و میراث فرهنگی منعقد شد، قرار بر این بود که ساختمان شبستان تخریب و به زمین خریداری شده ملحق شود تا شبستان موجود به ساختمانی ۳ طبقه شامل حسینیه، کتابخانه، سوئیت برای عالم، خادم، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و شبستان ۲ طبقه تبدیل شود اما در کنار این امر، هیئت امنا موظف به حفظ و نگه‌داری صحن اصلی، ۲ ایوان ورودی، سقف‌ها، سر در و دالان ورودی است.

imna.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر