فیلم/ سریال ایرانمال؛ آنچه تا اینجا گذشت
ساخت بزرگترین مرکز خرید خاورمیانه و جزو پنج مال بزرگ جهان، سروصداهای زیادی راه انداخته. این مجموعه خرید چیست و دعواها سر چه بوده.
چه کسانی از ایران مال حمایت کردند؟/ مناقشه «منتقدان مشکوک» و «حامیان انصاری»
در حالی که پروژه ایران مال، به خاطر هزینههای زیاد و تخلفات متعدد، مورد مناقشه قرار گرفته، برخی افراد از این پروژه حمایت کردند؛ یکی از این افراد صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان بود که در یادداشتی گفت دست سازنده این پروژه را می بوسد «باید با صدای بلند از اندیشهای که ایران مال را پدید آوردهه، قدردانی کرد نه اینکه هم صدا با بیگانگان شد. مگر بانک آینده و سرمایهگذاران این پروژه به جز خدمت چه کردهاند؟ آیا یک بیابان برهوت را آباد و مایه فخر و عظمت کنند جرم است؟ آقای مهندس انصاری توضیحات فوق العاده جالبی مبتنی بر اندیشه ساخت این پروژه دادند»
صادق خرازی تنها فردی نبود که چنین پرشور از ایران مال و محمد انصاری حمایت کرده است؛ روز گذشته محمد علیخانی فرزند قدرت الله علیخانی که در حال حاضر عضو شورای شهر تهران است با حمایت از این پروژه گفته است «پروژههای زیادی در تهران است و در ماده ۱۰۰ حدود چند هزار پرونده کوچک و بزرگ وجود دارد. این هم یک مورد از این پروندهها است. یک مقدار باید مشکوک شد چرا بعضیها همه پروندهها را رها کردهاند و به همین یکمورد چسبیدهاند، شم من میگوید این داستان مشکوک است.»
این حمایتها در حالی است که اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان شهرداری، تخلفات ایران مال را تایید کردهاند. محمود میرلوحی گفته این تخلفات در دوره مدیریت قبلی شهرداری [قالیباف] انجام شده است. آنگونه که گفته شده بود حکم قضایی برای جلوگیری از ساخت و ساز هم به کلانتری ابلاغ شده بود. با اینهمه این حکم هیچگاه اجرا نشد، این در حالی است در ابتداییترین تحلیل هم میشد فهمید زور کلانتری محل به مدیران ابرپروژه ایران مال نمیرسد.
علی امینی از دیگر اعضای شورای شهر درباره این پروژه گفته بود شهرداری مستندات تخلف ایران مال را دارد؛ البته معلوم نیست محکومیت آن جزای نقدی باشد یا تخریب پروژه. این مورد هم انجام نشد تا انصاری همچنان با قدرت و بدون هراس پروژه را پیش ببرد! و به گفته محمدجواد رئیس پیشین سازمان بازرسی «چگونه در یک سیستمی یک مال ساخته شده و دهها هزار متر آن تخلف دارد و سپس دعوتنامه میزنند و مدیران عالی شهرداری تهران و شورای شهر تهران را به جلسه افتتاحیه آن دعوت میکنند؟»
پروژه آنقدر بزرگ بود که زور رئیس سازمان بازرسی شهرداری هم به ورود به پرونده نرسید؛ چندی بعد شیرازی برکنار شد. شیرازی چندی پیش از برکناری از محسن هاشمی رئیس شورای شهر خواسته بود مصوبهای را در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برسانند تا سازمان بازرسی به استناد آن بتواند جلوی سفارش این وکیل و آن مسئول و این شخص و آن شخص بایستد و آفت سفارشها در شهرداری تهران را ریشه کن کند.
درخواست سازمان بازرسی به جایی نرسید و عجیب آنکه زمانی که از محسن هاشمی درباره ایران مال سوال پرسیده شده بود، پاسخ داد که «چرا فقط درباره ایران مال سوال میپرسید و کسی درباره اطلس مال چیزی نمیگوید» گویا اگر اطلس مال تخلفی داشته، ایران مال هم مجاز به تخلف است.
علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ میگوید پروانه ساختمانی پروژه ایران مال یک میلیون و ۶۵۰ هزار متر مربع بوده در حالی که ساخت و ساز انجام شده حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمربع است. تراکم پهنه این طرح ۵۰۰ درصد، اما برای ۳۰۵ درصد پروانه اخذ شده است.
چندی پیش زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر به رویداد۲۴ گفت که «شورای شهر با حساسیت پیگیر تخلفات ایران مال است.» مفهوم حساسیت البته این روزها عوض شده و بعد از هر از مدتی به تعداد حامیان ایران مال افزوده میشود. روزی علیخانی رسیدگی به تخلفات را مشکوک میخواند و روزی محسن هاشمی در مغالطهای عجیب به جای پاسخ به سوال، پرسش دیگری طرح میکند. تا کنون که خیال انصاری از ادامه ساخت و ساز خارج از مجوز راحت بوده، تجربه نشان داده پس از این هم مشکلی برای او پیش نخواهد آمد.
عضو شورای شهر تهران: حساسیتها بر روی «ایران مال» مشکوک است
پروژهی ایران مال که این روزها همه را انگشت به دهان کرده، سوالات و شبهات فراوانی را نیز بهوجود آورده است.
محمد علیخانی میگوید دلیل حساسیتها بر روی این پروژه مشکوک است زیرا هزاران پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود دارد اما نگاهها به سمت ایران مال است.
عضو شورای شهر تهران می گوید :عجیب است که روی یک پروژه در ایران انقدر حساسیت ایجاد میکنند و حتی من شنیدهام در ماهوارهها و رسانهها چه هزینههایی هم میکنند تا نگذارند در ایران کسی چنین کارهای بزرگی را انجام دهد، تا سرمایهگذارها پولهای خود را بردارند و در خارج سرمایه گذاری کنند.
- 17
- 6