چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۱۵ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۴۵۵
پزشکی

ویدئو/ روش های پیشگیری از سرطان پروستات

پروستات غده‌ی کوچکی در بدن آقایان است که دقیقا در زیر مثانه قرار دارد. تمام سلول‌های بدن ما با سرعت مشخصی رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند و بعد از مدتی از بین می‌روند. سرطان پروستات زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پروستات با سرعت غیر عادی رشد ‌کنند و برخلاف سلول‌های عادی بعد از پایان عمر خود از بین نروند و تجمع سلول‌ها باعث به‌وجود آمدن تومور در پروستات شود. تومور به‌وجود آمده با گذشت زمان می‌تواند به سایر بافت‌ها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوان‌ها سرایت کند.

عواملی که خطر ابتلاء به سرطان پروستات را افزایش می‌دهند سن بالا، سابقهٔ خانوادگی بیماری، و نژاد می‌باشد.


ممکن است علامت خاصی برای سرطان پروستات دیده نشود. علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز می‌کند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار و قطره قطره شدن انتهای ادرار می‌باشد که مشابه علائم هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات است. متاستازهای استخوانی می‌توانند موجب درد شوند. در صورت دیده شدن علامت‌های زیر حتماً به پزشک مراجعه نمایید:

- اختلال در آغاز ادرار
- تکرر ادرار مخصوصاً در شب‌ها
- خارج شدن ادرار به صورت قطره قطره
- خروج ادرار با فشار کم
- وجود خون یا لخته خون در ادرار
- درد هنگام دفع ادرار
- درد هنگام انزال
- درد در ناحیه لگن و پایین کمر اگر متناوب باشد
- کاهش وزن یا کاهش اشتها به صورت ناخواسته

درمان سرطان موضعی پروستات جراحی و رادیوتراپی میباشد. با کمک جراحی  قسمت درگیر غده پروستات به همراه غدد لنفاوی ناحیه ای برداشته می شود. در رادیوتراپی شعاع های اشعه بر ناحیه سرطانی تابیده می شود. به دلیل اینکه سرطان پروستات به کندی رشد می کند گاهی اوقات اگر بیمار سن بالایی داشته باشد و بیماری در مراحل ابتدایی باشد، هیچ درمانی برای بیمار انجام نمی شود و فقط تحت کنترل قرار می گیرد.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر