دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۱۶ - ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۰۰۲۰
سیاست داخلی

دستور دولت سایه برای ظهور مجدد «بابک زنجانی»

بابک زنجانی,قرارداد بابک زنجانی با شرکت راه آهن
زنجانی وقتی در زندان بود برای وزیر دولت یازدهم پیام فرستاد و او را تهدید کرد که جای او و وزیر نفت عوض خواهد شد. در آن زمان کسی زنجانی و تهدیدش را جدی نگرفت.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: از انتهای سال گذشته اکانت رسمی بابک زنجانی در شبکه اجتماعی ایکس خبر از حضور مجدد او در عرصه اقتصادی ایران می‌داد؛ اما چیزی رسما تایید یا رد نشد تا اینکه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ این اکانت اعلام کرد که هلدینگ «دات وان» سرمایه‌گذاری عظیمی در حمل‌ونقل کشور خواهد کرد و یک روز بعد، این هلدینگ با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، با حضور فرزانه صادق قراردادهایی عقد کرد! 

دیروز با حضور وزیر راه و شهرسازی؛ شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با شرکت آوان ریل شرکت ریلی هلدینگ «دات وان» منتسب به زنجانی تفاهمنامه‌ای با ارزش ۶١ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ٣٠٠ دستگاه مسافری خودکششی دیزلی، ۵٠ لوکوموتیو باری و ۶٠٠ دستگاه واگن باری مخزن‌دار منعقد کرد. این خبر آنقدر جنجالی بود که چهره‌های متعدد اصلاح‌طلب و اصولگرا به آن واکنش نشان دادند.

البته مدیرعامل یکی از شرکت‌های «دات وان» درباره ارتباط این هلدینگ با زنجانی اظهار کرد که عمده سرمایه‌گذاری هلدینگ دات وان از طریق یک سرمایه‌گذار خارجی انجام شده که به عنوان سهامدار اصلی کشور است و آقای زنجانی پشتیبان هلدینگ بوده و هنوز او را ندیده‌ایم.

یکی از کارشناسان ارشد حوزه انرژی شرایطی را که زنجانی در آن ظهور کرد به تحلیل حضور مجدد این مفسد اقتصادی احتمالا سابق و کارآفرین فعلی! در اقتصاد ایران پرداخت.

درآمد نفتی کجا هزینه شد؟

مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت درباره شرایطی که بابک زنجانی را ایجاد کرد، اظهار کرد: نکته خیلی مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که تا سال ۱۳۸۴ صنعت نفت ایران جزو اموال بیت‌المال بود؛ طبق قانون اساسی بخش بالادستی صنعت نفت انفال بود و ادعا می‌شد دولت امانت‌دار ملت است.

محمود خاقانی افزود: از سال ۱۳۸۴ که دولت نهم و بعد دهم روی کار آمدند دیدیم که کم‌کم درآمدهای نفتی، که بر اساس برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده در دوران دولت آقای رفسنجانی و بعد دولت‌های هفتم و هشتم به واسطه افزایش ظرفیت تولید و ایجاد بازارهای متعدد ایجاد شده بودند، هدر رفتند.

او تصریح کرد که معلوم نشد آن درآمدهای کلان ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلاری را کجا هزینه کردند.

خالی شدن وزارت نفت از مدیران باتجربه و ضدفساد

این تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی درباره دیگر عوامل ظهور زنجانی‌ها گفت: دوم اینکه از سال ۸۴ برنامه‌ای تحت خصوصی‌سازی آغاز شد و بعد گفتند تحریم‌ها کاغذ پاره است و در اثر سیاست‌کاغذ پاره خواندن تحریم‌ها و  نیز خصوصی‌سازی‌ها، اموال بیت‌المال به قیمت مفت به دست یک عده خاص رسید. 

خاقانی ادامه داد: این گروه‌ها صنعت نفت را تکه تکه کردند و بهترین قسمت‌ها را خود برداشتند و پوست و استخوان آن را برای بیت‌المال باقی گذاشتند. در دولت دهم هم فردی وزیر نفت بود، که رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم شد، که ظرف مدت کوتاهی خواست وزارت نفت را در نیرو ادغام کند تا وزارتخانه از مدیریت جنگ‌دیده، دلسوز و مقاوم در برابر فساد، خالی شود..

او تاکید کرد: حتی وزیر نفت دولت نهم وقتی برکنار شد هشدار داد که می‌خواهند صنعت نفت را شخم بزنند. وقتی این شخم زده شد، افراد خود را جای بقیه گذاشتند و آن وزیر نفت جدید شاید ظرف کمتر از یک ماه، ۲۵۰ نفر از بهترین، باتجربه‌ترین و باسوادترین مدیران صنعت نفت را یا بازنشسته و یا بازخرید کرد و حتی برخی را مجبور کرد که خود بروند. بعد افرادی سرکار آمدند که دستشان کج بود. 

تهدید وزیر نفت دولت یازدهم توسط زنجانی!

این کارشناس عنوان کرد: وزیر نفت دولت یازدهم وقتی پست خود را تحویل گرفت، تمام مدیران برکنار شده و بازنشسته را جمع و اظهار کرد که در صنعت نفت مافیایی بسیار گردن کلفت و مقاوم در برابر توسعه حضور پیدا کرده است و از مدیران قبلی کمک خواست تا صنعت نفت را توسعه دهند. اما همان مجلسی‌هایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم با مافیا ارتباط داشتند، قانونی وضع کردند به نام عدم به کارگیری بازنشستگان که مدیران قبلی به صنعت نفت کمک نکنند تا این مافیا تداوم پیدا کند.

خاقانی با اشاره به اینکه آشکار شدن بابک زنجانی نتیجه مبارزه با فساد در دولت یازدهم بود، یادآور شد: آقای زنجانی وقتی در زندان بود برای وزیر دولت یازدهم پیام فرستاد و او را تهدید کرد که جای او و وزیر نفت عوض خواهد شد. در آن زمان کسی زنجانی و تهدیدش را جدی نگرفت.

او افزود: معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم هم بارها گفته که نفهمیدیم پشت این آقا چه کسی است و ناگهان قوه قضاییه هم گفت که زنجانی همه بدهی‌ها را پرداخت کرده است. بابک زنجانی که خود گفته من یک راننده بودم و حالا می‌گوید تمام پول‌ها را پس داده است، الان از کجا پول آورده که با وزارت راه چنین قراردادی می‌بندد؟

آغاز فعالیت مجدد زنجانی از دولت سیزدهم

این مسئول سابق وزارت نفت همچنین درباره زنجانی بیان کرد: دفاتری که او در خارج از کشور، در لوزان سوییس، ژنو، ترکیه و امارات، داشت تقریبا در اوایل دولت سیزدهم فعال شدند و همان اوایل که مجلس دوازدهم تشکیل شده بود، برخی نمایندگان مجلس در سفری که به ژنو کرده بودند، با نماینده این آقا دیداری داشتند و این خبر را هم خبرگزاری تابناک منتشر کرد.

به گفته خاقانی، از طریق خصوصی‌سازی‌ها، دور زدن تحریم‌ها، قاچاق فرآورده‌های نفتی، واردات کالاهای قاچاق و غیره، اکنون با دولت پنهانی سرکار داریم که این را خود پزشکیان وقتی معاون مجلس دهم بود آشکار و به روحانی هم توصیه کرد که این دولت پنهان را آشکار کند؛ اما روحانی اجازه نیافت و یا جرات نکرد؛ کمااینکه پزشکیان هم چنین مجوزی را ندارد.

او تصریح کرد: در کشور ما اصحاب ثروت و قدرت که الیگارشی نامیده می‌شوند، قدرت را پشت صحنه می‌چرخانند. ترامپ هم از برجام بیرون رفت که این الیگارشی نوپا در ایران، که ثروت‌های ملی را مدیریت می‌کند، بتوانند قدرت سیاسی را به دست بیاورند و تا حدود زیادی هم موفق شد.

ارتباط ب.ز با صندوق بازنشستگی صنعت نفت

این کارشناس مسائل انرژی در ادامه، اظهار کرد: در صندوق بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، یک نفر که بعداً در دولت سیزدهم معاون وزیر نفت شد، به دیوان عدالت اداری شکایت کرد که این صندوق خصوصی نیست و دولتی است و دیوان هم رای داد که اساسنامه این صندوق عوض بشود تا اعضای هیأت دولت وارد این صندوق بشوند زیرا بعد از اینکه صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشگری را با فساد به ورشکستگی کشیدند، نوبت چپاول این صندوق شد.

به اعتقاد خاقانی، وزیر نفت دولت چهاردهم در واقع وزیر نفت این دولت نیست و در همین صندوق بازنشستگی صنعت نفت مدیرانی منصوب می‌شوند که این صندوق را به ورشکستگی کامل بکشانند.

او تاکید کرد: استعفای رئیس صندوق بازنشستگی احتمالا مربوط به باند بابک زنجانی باشد که قبلا هم در دولت نهم و دهم، از طریق همین صندوق بازنشستگی، نفت جابه‌جا می‌کردند.

این کارشناس ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنم که ترامپ با ایران نخواهد جنگید زیرا ترامپ نمی‌خواهد این الیگارشی پاگرفته در اقتصاد و سیاست قدرت خود را از دست بدهد و این الیگارشی هم نمی‌خواهد با آمریکا وارد جنگ شویم. اینکه می‌بینیم کیهان یک چیز می‌گوید و سرداری که یکی از کاسبان تحریم است، یک چیزهایی می‌گوید همه فکر می‌کنند که مذاکرات را دچار وقفه می‌کند اما همه اینها نمایش است و این الیگارشی حاکم در ایران، این دولت پنهان، خود پشت‌پرده، مسائل را جلو می‌برد.

وزارت راه برای قرارداد با«ب.ز» از دولت سایه دستور دارد

خاقانی تصریح کرد: به دولت چهاردهم دستور داده می‌شود که این قرارداد را به زنجانی بدهند؛ اما باید پرسید اگر می‌خواهید چنین قراردادی به این عظمت را منعقد کنید، چرا یک مزایده یا مناقصه عمومی و بین‌المللی برگزار نمی‌شود؟ آیا زنجانی در گرفتن این پروژه رقیبی هم داشت یا پروژه‌ها انحصاری شده است؟

او عنوان کرد: در همین آمریکا که فحشش می‌دهیم، قانون حاکم است و جلوی انحصار را می‌گیرند اما در ایران کاری به انحصارها ندارند و حتی حق انحصار برخی خدمات، مانند تبلیغات صداوسیما را  به فروش می‌رسانند.

«ب.ز» آزاد و دیگری به جرم آتش‌زدن سطل زباله

 اعدام شد!

این مدیر اسبق وزارت نفت خاطرنشان کرد: کسی افکار عمومی را روشن نمی‌کند؛ کسی نمی‌گوید که چرا زنجانی از اعدام بخشیده شد، اما یک بنده خدا که سطل زباله آتش زده، با عجله و فوریت اعدام می‌شود؟

خاقانی با تاکید بر اینکه دولت اگر راست می‌گوید جلوی رانت کاسبان تحریم را بگیرد، افزود: اکنون با معضل مافیا سروکار داریم و درگیریم و این مافیا تسلط و حضور فعال‌تر خود را در اقتصاد خرد و کلان کشور توسعه می‌دهند.

او در پایان تاکید کرد: این افراد مقابل FATF و ... هستند که باعث می‌شود نظام بانکی و اقتصادی کشور شفاف شود اما اگر اقتصاد خرد کلان کشور شفاف شود، این افراد دچار مشکل می‌شوند بنابراین می‌خواهند وضع را همینطور نگه دارند. این افراد با چین و روسیه ارتباط دارند و پول خود را در اروپا و کانادا خرج می‌کنند.

رامتین موثق

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش